Selasa, 11 Januari 2011

tengahari tadi 2.

pagi tadi mamaainul beri saya duit belanja sebanyak RM20.

tapi sudah habis.

hahaha.

kerana saya makan di tempat makan orang berada :


menu tengahari saya :

"mixed grill"

saya berkata saya ada blog dan kemudian :

percuma 2 ketul popia dan semangkuk aiskrim.hebat!

kemudian kamu bertanya sedap kah?

saya jawab :

"tiada penyesalan"

kamu bertanya lagi saya makan dimana ?

di harbour place klang.

sekarang kamu pula tolong saya.

apa alasan yang hendak saya beri kepada mamaainul bila dia tahu duit belanja saya sudah habis?


*popiah dan aiskrim itu sebenarnya "complimentary" dari pemilik restoran bersempena perasmian.maaf saya bohong kamu.tapi sekurang-kurangnya saya kotakan kata saya kepada pemilik restoran itu untuk tolong promosi dan ya,perbelanjaan harian saya dikawal oleh mamaainul kerana saya tidak suka duit.ya saya bohong.saya boros ok!!

49 comments

11 Januari 2011 4:05 PTG

burp

11 Januari 2011 4:06 PTG

tumpang sedawa 1st

macam biasa
i dah jadi terer

11 Januari 2011 4:07 PTG

@kucingorengemok

ye saya faham.kamu 1st.kamu hebat.

11 Januari 2011 4:08 PTG

@kucingorengemok

tak sia2 saya tunjukkan ilmu 1st saya~

haha~

11 Januari 2011 4:09 PTG

dengki plak aku ke kog nih...

adakah ini bermakna semua duit gaji kamu diberi kepada mamaainul utk diuruskan...?




.

11 Januari 2011 4:10 PTG

hohohoho
abis la nak menjawab
kene rotan nnti

11 Januari 2011 4:10 PTG

yummmyyy....

11 Januari 2011 4:10 PTG

@tasekM

ko dengki kat aku ke, kat mamaainul?

ye, saya belajar 1st dari yang terbaik :)

11 Januari 2011 4:12 PTG

@tasekM

kurang lebih begitu.sebab ofis dekat dan makan tengahari saya biasanya di rumah~

haha~

11 Januari 2011 4:12 PTG

aku dengki ke KOG la.



.

11 Januari 2011 4:13 PTG

@alien

nanti saya kena tido luar~

haha~

11 Januari 2011 4:13 PTG

so, total Mixed Grill tu berape hinggit? RM19.99 ?

harbour palace klang tu belah mana ha Bujal?

11 Januari 2011 4:13 PTG

@Kaseh

burp~~

haha~

11 Januari 2011 4:14 PTG

@kucingorengemok

udah~jangan bertengkar disini rakan2~~

haha~

11 Januari 2011 4:16 PTG

@Daddy Ziyyad

termasuk air rm22.60.
ah~~google je~~kat persiaran raja muda musa otw ke port klang.

oi!

diet lah~~I report mommyziyad baru tahu!

haha~

11 Januari 2011 4:39 PTG

simple, ask her to read this article..ada berani? ;)

11 Januari 2011 4:42 PTG

@FATIN MRAZ

haha~mamaainul tidak tahu saya ada blog kamu tahu!

11 Januari 2011 5:02 PTG

yer ker bujal? hehee.. mana kamu tahu die x tahu.. soklan bagi cuak.. hahaa

11 Januari 2011 5:13 PTG

honesty is the best policy
penah dengar or baca???

tapi... dalam tilikan iols
kalo uols tak bagitau mamaainul
esok uols bakal berpuasa
errr... bermula dari malam ini lah...

hahahahaha

11 Januari 2011 5:42 PTG

nampak macam sedap :O

11 Januari 2011 5:43 PTG

ko cakap lah..tadi pagi amat stress..customer macam perangai shiyal..so untuk balance kan balik hormon badan tuh kene lah makan besar sket..

11 Januari 2011 5:43 PTG

ko cakap lah..tadi pagi amat stress..customer macam perangai shiyal..so untuk balance kan balik hormon badan tuh kene lah makan besar sket..

11 Januari 2011 6:46 PTG

saya mahu seseorang bagi saya rm20 sehari utk mkn juga. bagaimana?

psstt..saya ke tempat kerja kamu tadi lepas lunch.

sebenarnya saya tipu. saya ke MPL sahaja. huhuhu~

11 Januari 2011 7:01 PTG

BUJAL!!!

KAMU MEMANG SUKA MINUM AIS YER???
HAIPPPPP!!

11 Januari 2011 7:13 PTG

kenapa?
Sudahkah wangmu habis membeli mesin basuh yang besar ?????

11 Januari 2011 7:29 PTG

sesekali makan best ape salahnye.

11 Januari 2011 8:05 PTG

Makcik baru bercakap dengan Mama Ainul. Dia tak marah, sebab Makcik AA dah tolong bayarkan semula RM20 tu. Esok dia akan bagi lak RM20 tu pada awak.

So, jangan nangis ok. Pegi tidor.

11 Januari 2011 8:08 PTG

@FATIN MRAZ

saya da tanya.dia ckap tak tau pun.

haha..

11 Januari 2011 8:09 PTG

@miloais

mamaainul tak tau. so saya diam je..haha..

11 Januari 2011 8:10 PTG

@tupaimerah

sedap kamu tahu ..

11 Januari 2011 8:11 PTG

@Cik Pah

pastu mamaainul plak yang stress.haha..

11 Januari 2011 8:12 PTG

rm20 tu sehari ke seminggu punya belanja?

11 Januari 2011 8:13 PTG

@gadisBunga

saya sudah cam muka kamu tahu.

haha..

mpl tu adalah apa?

11 Januari 2011 8:14 PTG

@BonekadalamChermin

haha.saya suka ais thap kronik kamu tahu!

11 Januari 2011 8:15 PTG

@Chik Att

saya tak pandai pegang duit..haha..

11 Januari 2011 8:15 PTG

@MasZuber

alasan yang kukuh!

tq.

haha..

11 Januari 2011 8:17 PTG

@azieazah

uih..sayang makcik!

haha..

sekarang saya ble tido!

11 Januari 2011 9:29 PTG

bujal...
mamaainul memang bijak...
sama macam sadiq sigaraga...
hahahahahahaha...

11 Januari 2011 10:43 PTG

Itu kire jimat utk nmpak smart,kalau x di bendung,mungkin anda akan mintak lg 20 hengget utk esoknye..huhuhuhu..boros boleh di kawal,jgn boroi sudah...

11 Januari 2011 10:55 PTG

mamaainul adalah financial planner kamu ye bujal.. sama la pangkat kami.. high-5 sikit mamaainul!!!

lenkali bagi bujal rm10 saja. cukup la tuuu.. breakfast dgn minum petang dkt opis aje.. jimaaatt!!!

12 Januari 2011 5:26 PG

grrrr....asyik makan yang sedap-sedap aje kamu ni bujal...~

12 Januari 2011 6:12 PG

Bujal adakalanya kita kena akui, perempuan bijak mengurus duit. Katakan pada mamainul, walaupun pahit.perempuan tak suka ditipu.

12 Januari 2011 7:53 PG

@n

4 hari~haha~~

12 Januari 2011 7:54 PG

@Ibu n Abah

sebabtu gaji dia lagi tinggi dari saya~haha~

12 Januari 2011 7:54 PG

@Hantu Kak Limah

tapi saya boroi dan boros.apehal??

haha~

12 Januari 2011 7:55 PG

@DeLancrettLurpak

biasa la~~orang keje akauntan~~

oi~rm20 tu untuk seminggu tahu!

haha~

12 Januari 2011 7:55 PG

@cik emymilia

ala~~sekali sekala la~~

12 Januari 2011 7:56 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

dia tak tanya lagi~~saya diam je biole kan makcik??

bola kan?

12 Januari 2011 9:01 PG

apasal kucingggggg je nombor satu??

Catat Ulasan