Khamis, 27 Januari 2011

riang dalam kecelakaan.


eh bukan...

saya bukan mahu mengulas keratan berita di atas.

peduli apa saya dengan bayi yang mati itu.

peduli apa saya dengan masyarakat yang semakin bejat zaman sekarang.

tidak,

langsung saya tidak peduli.

hatta sekelumit pun.

(jika kamu membaca ayat saya diatas tanpa menggunakan ilmu tafisr maka kamu akan bersangka saya seorang yang celaka.tidak mengapa,saya abaikan persepsi kamu)

sekarang sambung cerita.

perhatikan wajah polis yang mengusung jenazah bayi itu.

sugul?

kecewa?

terlalu sedih?

heh,

lantak dengan apa yang kamu mahu cakap.

yang saya mahu katakan :

polis wanita itu sahabat saya.

cemburu saya melihat wajah dia terpampang di muka akhbar.

haih~

saya panggil dia "PG" dan ya,saya bermuka miang.






.

39 comments

27 Januari 2011 8:09 PG

Pandai... songkok memberi gambaran kamu seorang yang suci...

27 Januari 2011 8:12 PG

@gedek!

songkok sorok tanduk~

haha~

27 Januari 2011 8:17 PG

kenapan ko nengok jari dia ??!!

27 Januari 2011 8:18 PG

Cheh, ingatkan jadik no 1 hari ni. Kesian kan, mesti pompuan tu depress kann? Eh bukan kawan kamu yg depress, org yg bunuh bayi tu laaa...

27 Januari 2011 8:20 PG

@DrSinga

tak~~saya tenagh tengok 'benda' lain.

haha~

27 Januari 2011 8:20 PG

@DeLancrettLurpak

haha~~ni apehal rajin post awal hari ni?

*check entri makcik sapa 1st?

haha~

27 Januari 2011 8:26 PG

Kamu cemburu sebab wajah kamu tak masuk suratkhabar, ya? :)

27 Januari 2011 8:28 PG

@kakcik

haih~benar makcik~benar~

27 Januari 2011 8:32 PG

jangan pandang2 duduk renggang2... :P

27 Januari 2011 8:39 PG

@Kaseh

....bertambah sayang.lalalalala~

27 Januari 2011 8:43 PG

Kenapa pagi ni makcik nampak ko , berbaur kelucahan.phewit phewit, polis wanita sudah bertemankah?

27 Januari 2011 8:46 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

haha~~manada lucah~~

dia sudah berteman makcik~haih~

27 Januari 2011 8:58 PG

saya ingat dalam gambar tu dia risau bedak tak sekata atau lipstik dah padam... nak masuk surat kabar kan

27 Januari 2011 9:00 PG

@kucingorengemok

bukan la~~dia sakit perut~~

27 Januari 2011 9:01 PG

kamu ye yg bolat itu.. hihi..

27 Januari 2011 9:06 PG

@FATIN MRAZ

mana bulat? mana? mana?

haha~~

27 Januari 2011 9:22 PG

trajis tajuk entry ni...tapi best ada muka miang...ahaks...;p

27 Januari 2011 9:35 PG

bujal miang
hahahaha

27 Januari 2011 9:36 PG

(jika kamu membaca ayat saya diatas tanpa menggunakan ilmu tafisr maka kamu akan bersangka saya seorang yang celaka.tidak mengapa,saya abaikan persepsi kamu)

ok, kamu seorang yg celaka ~
(anngap saya lupa guna ilmu tafsir saya, kui3)

27 Januari 2011 9:52 PG

Lain macam aje aku tgk ko tenung si PG tu.....:P

Aku tgk keratan berita tu, dan komen pertama aku "not bad lah police officer nih"..

~hahahaha~

27 Januari 2011 10:21 PG

@rieyana ynn

muka miang tu sekadar hiasan je~~

27 Januari 2011 10:21 PG

@miloais

haih~bujal memang miangh~

haha~

27 Januari 2011 10:22 PG

@alien

ye saya celaka.haha~

27 Januari 2011 10:22 PG

@Daddy Ziyyad

pakcik juga miang sama seperti saya~

haha~

27 Januari 2011 10:39 PG

ko kalau time miang mmg nampak hensem.


;)




.

27 Januari 2011 10:40 PG

@tasekM

haip~bertukar!!~~miangman!!

sekarang saya hensem~

haah~

27 Januari 2011 11:12 PG

Miang yang bersongkok?

Hmmm... agak kurang masuk akal atau adakah makcik yang kurang akal utk memasukkan kemiangan itu?

27 Januari 2011 11:15 PG

@azieazah

songkok sekadar hiasan~haha~

27 Januari 2011 11:17 PG

cantik polis tuh.. kawan saje kan.. takde lebih lebih..hehehe

27 Januari 2011 11:20 PG

@Cik Pah

haha~~saya belum berani nak berlebih lebihan~haha~~

27 Januari 2011 11:44 PG

kamu, cakap dengan kawan perempuan kamu, UNGU cakap hai.

tolong sampaikan salam ini dengan lambaian tangan sekali.
jangan lupa tersengih juga.

27 Januari 2011 11:50 PG

tak apa sekadar merenung. pandai juga yg snap photo tu ye....

27 Januari 2011 11:55 PG

@Ungu

dia sedang trauma.haha~

27 Januari 2011 11:55 PG

@Kakzakie

he~~gambar kandid la kak~~

27 Januari 2011 3:10 PTG

sweet je polis tu

27 Januari 2011 4:39 PTG

hahaha
nanti mamaainul korek mata kamu, bujal!

27 Januari 2011 4:45 PTG

@PUTUBAMBU

sweet tapi ganas!

haha~

27 Januari 2011 4:46 PTG

@h4ni3

tak~~mamaainul baik orngnya~ahah~~

28 Januari 2011 12:43 PTG

PG=police girl?

Catat Ulasan