Rabu, 19 Januari 2011

bujal yang marah.

kamu tahu kan?

yang saya ini seorang penjawat awam.

kemudian kamu bertanya :

"untunglah keje gomen..rilek je manjang..cukup time punch kad"

~eh saya cium kamu boleh? mana ada kerja yang senang? kamu ingat saya suka berdepan dengan kemarahan orang hari-hari? jurutol yang kerja nya hari-hari menghulur tangan pun mengeluh sebab lenguh.

"asal pukul 10 je hilang..gi minum la tu..nanti kul 11 baru masuk.jahat!"

~oi,kamu tahu kah waktu itu saya sedang berhadas besar atau sedang menghadap pihak atasan? pukul 10 pagi temujanji saya dengan tandas kamu tahu! jangan ganggu! dan mari dekat saya beritahu,ada skuad pemantau yang memerhati para penjawat awam yang minum pagi.kalau ketahuan tindakan tatatertib menanti.kamu ingat seronok minum pagi denagn ketakutan??

"eh gaji ko kitorang yang bayar tau.jangan nak belagak sangat!"

~kalau saya seorang yang sadis,saya pasti tajuk akhbar esok adalah tentang kamu yang mati diliwat kemudian dibakar.kamu kira kamu sahaja yang membayar cukai?

sekarang kemarahan saya sudah reda.

lalu saya sambung tersenyum untuk kamu di kaunter.

marah saya akan susut bila dukung budak kecil ini.hebat.

42 comments

19 Januari 2011 9:11 PG

fuiyooo incik bujal mengamuk... bujal buh la pic ainul byk2..

19 Januari 2011 9:13 PG

kat tempat deris kalau ada penjawat awam di kafe pada waktu bekerja, ada 'seorang' (entah apa jawatannya) datang bawak kamera dan ambik gambar dia, hehe, kelakor ok!

19 Januari 2011 9:13 PG

@Kaseh

itu luahan perasaan sahaja~haha~ainul cakap boleh saja~~

19 Januari 2011 9:14 PG

@kucingorengemok

hoho~~boleh gantung kerja kamu tahu!

19 Januari 2011 9:19 PG

wehh..
pehal dalam sehari dua ni asyikkkkkk nak mencium orang je ni wehhhh...
.
.
tak syok juga minum atau berhadas besar dalam keadaan tertekan kan.. ??

19 Januari 2011 9:25 PG

kalau berhadas besar mesti terPause sekejab ... hahahaha ....
memang potong stimmm ..... nak memerut pun tak senang ....

19 Januari 2011 9:27 PG

Kat tempat kerja Pak Att ... sekali Panglima Pangkalan bawa trak 3 tan .... hangkut ... staff yang keluar lepak minum kopi katluar .....

haaaaa ko bayangkan Panglima pangkalan buat apa kat depa.....

nasib laki aku bekkkk...

19 Januari 2011 9:32 PG

makcik cakap jangan marah tau.

ini berblog , tengah tak de pelanggan ke.

19 Januari 2011 9:42 PG

budak kecil akan mennyusutkan kemarahan tapi budak besar sebaliknya

19 Januari 2011 9:54 PG

bujal..
makcik suggest..
bawak jer ainul pergi opis..
BP bujal pun tak naik lg...

19 Januari 2011 9:59 PG

@DrSinga

kakak nak kena cium??

haha~

19 Januari 2011 10:00 PG

@Chik Att

saya kalau berhadas tinggal henset~baru lah ble kosentret!haha~

19 Januari 2011 10:00 PG

@Chik Att

dam macam ponteng pose plak~~sampai kena bwak lori~haha~~

19 Januari 2011 10:01 PG

makcik nasihat bujal buat kerja rajin2. Senyum mesti manis. Bos suka pelanggan pun suka. Hati makcik renyok bila tengok muka yang mencuka bila makcik pergi jumpa diorang.

selamat menjalankan tugas.

19 Januari 2011 10:01 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

kebanyakkan entri saya berjadual makcik~saya karang siap2 pastu kluar bila saya nak~lagipun blogging time takde customer makcik~~he~~

19 Januari 2011 10:02 PG

@mumpir

budak besar pun ble jugak makcik~haha~~

19 Januari 2011 10:03 PG

@Ibu n Abah

hoho~~kalau dia berak sapa nak basuh? haha~

19 Januari 2011 10:05 PG

@kakpah

muka saya tak pernah lekang dari senyum makcik~haha~~

19 Januari 2011 10:23 PG

comel la ainul tu..meh cium sikit.. :)

19 Januari 2011 10:24 PG

@makdara TERdiva

bapak dia tumpang sekali boleh?

haha~

19 Januari 2011 10:30 PG

ada jugak yg sibuk berblogging.. tak semualah...

jangan marah ye

19 Januari 2011 10:58 PG

memang kalau kakak dapat dukung anak kecil macam ainul akan lega.

p/s: selalu ajak anak jiran yg kecil masuk rumah. Boleh peluk2 lagi.....

19 Januari 2011 11:08 PG

Kisah benar:
Seorang saudara jauh makcik, kerja gomen gak. Siap boleh meniaga kat tempat keja/meja dia lar. Pastu bulan posa jer, menjahit ler menyulam lar, mengait larrr.. Pendekata relax manjang. Panjang kata... hmm tak terkata.

Seorang anak buah saya, selalu merungut kerja banyak, nak minum pun tak sempat, kalu kuar takut ada orang spot check.

Adakah pangkat dlm gomen juga memainkan peranan? > soalan biasa dari makcik tea lady syarikat bukan gomen.

*BUJAL, jika kamu boleh dukung budak itu sehingga dia sebesar kamu, kamu akan lebih hebat!

19 Januari 2011 11:14 PG

terkezzutt disini!!

haaa....

reti gak si bujal marah yek.. :P

19 Januari 2011 11:15 PG

@aishah aka rAtU KeBayA

hoho~saya tak terbabit~

*saya bohong ok!

19 Januari 2011 11:16 PG

@Kakzakie

nanti saya antar anak saya ke rumah makcik~peluk la puas2~haha~

19 Januari 2011 11:17 PG

@azieazah

ikut jawatan dan ikut pangkat~~

*kalau tukang kebun da siap siram bunga~dia rilek je la kan? kan? haha~

19 Januari 2011 11:18 PG

@Ati Masrif

haha~sekali sekala makcik~haha~~

19 Januari 2011 11:27 PG

kalau orang tak penah keje gomen, memang takkan tahu situasi dalamannya kan? ;)

19 Januari 2011 11:31 PG

@h4ni3

betul.kata saya sambil mengeluh.haih~~

19 Januari 2011 11:34 PG

sabar ye en. bujal..sabar..!
mulut longkang mmg cenggitu..

19 Januari 2011 11:34 PG

kalau dalam bidang saya;
yang pegawai manjang meeting,
yang bawah-bawah manjang mengumpat.

serious!!!

19 Januari 2011 11:48 PG

semua org dh komen
byknya komen



bujal dah femes!







ok tatau nak komen apa


SEPERTI SEMUA DI ATAS.


.

19 Januari 2011 11:57 PG

Kamu dah set time hari2 mesti berhadas besar pada jam 10 pagi kah wahai Bujal ? :)

Abaikan kata nista manusia.
Kalau diri sendiri hampeh, tak kira kerja dgn Gomen ka, kerja dgn private ka, akan hampeh la hasilnya.

19 Januari 2011 11:59 PG

@PUTUBAMBU

hari2 kena mana tahan kak~hu~~

19 Januari 2011 12:00 PTG

@tupaimerah

kamu mangsa umpat kan? kan?

haha~~

19 Januari 2011 12:00 PTG

@BonekadalamChermin

haha~~rakan2 blog saya semua juga kenalan kamu bonbon~~

19 Januari 2011 12:01 PTG

@Daddy Ziyyad

yup~~termasuk cuti umum dan pelepasan am.

haha~

19 Januari 2011 5:22 PTG

Saya keje gomen. Saya tak kisah org ckp apa. Janji dia tak ambik duit gaji saya. Hahahahahha.

19 Januari 2011 10:53 PTG

saya tak pernah kerje gomen tapi ramai member kerje gomen. diorang tak pernah pon buat adegak pegi breakfast berjam2 ke ape ke. elok aje kerje mcm encik bujal. tapi mesti pasal ada sorang dua yang suka buat camtu, watak2 lain pon kne tempias jugak.

26 Januari 2011 11:01 PTG

kamu bwk ainul pg keje n dukung die.mst kamu sntiase kool di kaunter..

cubit pipi ainul sikit!

27 Januari 2011 7:52 PG

@Semarak Api

pastu dia meraung sapa nak pujuk?

haha~

Catat Ulasan