Rabu, 5 Januari 2011

semalam.cerita 5.

5.05 petang :

ketik kad perakam waktu untuk berambus.

5.20 petang :

dalam perjalanan jemput mamaainul dari tempat kerja.

5.23 petang :

berhenti tepi jalan.

"ceh! kan hari ni bini aku cuti"

patah balik redah sesak.

7.30 malam :

"ibu~~kari ada lagi??"

"ada dalam periuk tu"

senduk nasi buka periuk.

hampa.

tinggal kari sahaja.

sumber protein semua sudah lesap.

7.50 malam :

makan nasi kuah kari berlaukkan "nugget" ayam.

pun boleh juga.

 ketulan "nugget" yang paling panjang  pernah saya jumpa seumur hidup.
takjub.

32 comments

5 Januari 2011 10:44 PG

muncung nya juga panjang...

5 Januari 2011 10:45 PG

yesssss...
berjaya first..
tanpa google reader
(macam setengah-setengah kucing eh orang tu..)

5 Januari 2011 10:54 PG

@DrSinga

SEPANJANG CENCURUT..

5 Januari 2011 10:55 PG

@DrSinga

hoho~~tahniah~nanti amik hadiah~~

1st di blog makcik adalah sesuatu yang amat mencabar tahu!

5 Januari 2011 10:57 PG

wallaweiiiiiiii

ketayap tu yg mahal tuuu!!
err,
ketayap kan tu?

hahaha

lawak la ekspresi kamu!!

5 Januari 2011 10:59 PG

@BonekadalamChermin

kopiah.

sama kot dengan ketayap??

ah saya memang lawak.

5 Januari 2011 11:05 PG

oh naget~
igtkan pisang goreng tadi

5 Januari 2011 11:09 PG

@alien

nugget lah~~ntah macamana dua ketul nugget tu bercantum jadi satu~~hahaha~~

5 Januari 2011 11:29 PG

terima kasih kerana sudi singgah, komen dan follow pakcik.

bloglist awak pun seakan serupa dengan bloglist pakcik.

nampak juga komen awak di sana sini, tapi takut nak follow up .. ingatkan mat saleh mana ! hehe

5 Januari 2011 11:34 PG

@al-lavendari

sama2 pakcik~saya suka cari kawan~~

*betul lah bloglist kita kurang lebih sama~~haha~~

5 Januari 2011 11:37 PG

syukur lah dapat naget panjang.

org di zimbabwe jgn kata naget, mee goreng pun belum tentu dia penah makan tahu?

5 Januari 2011 11:39 PG

@gadisBunga

orang zimbabwe makan "kulukupututu".

kamu pun tak pernah makan itu juga kan?

jadi kamu dan orang zimbabwa sama sahaja tahu!

he~~

5 Januari 2011 11:46 PG

Walauweeehhhh..terkejut memegang naget ...tu posing baru lepas solat maghrib kah?

5 Januari 2011 11:49 PG

@Daddy Ziyyad

ye daddy~~saya makan lepas maghrib~~new york style orang kata~~

5 Januari 2011 12:04 PTG

makcik ada masalah ngan komputer makcik.kenapa makcik tak nampak image yang korang semua bincangkan.maaf tertinggal train. nugget panjang nugget apa?

5 Januari 2011 12:06 PTG

@Cik Ina minat Do do Cheng

ala sian makcik~~

*nugget tu dari tempat makcik kerja la~~nugget marina~~ntahmacamana 2 ketul nugget tu bercantum jadi satu~~

5 Januari 2011 12:26 PTG

nanti makcik adukan kat ms.Lim R&D kat sana.suka tak nugget yang bercantum dua tu.

5 Januari 2011 12:29 PTG

@Cik Ina minat Do do Cheng

eh saya suka nugget tu makcik~~satu dalam sejuta tu!serius saya takjub~~

tak payah report pun takpe~~

5 Januari 2011 1:12 PTG

nuget ape tu..panjang bebenau..

5 Januari 2011 1:15 PTG

Elehhh...

tu ramai-ramai rebut dan komen dulu konon leh dapat hadiah nugget ler tuh....?

hahahahaha

Takper, biar makcik yang sorang ni komen kendian sekali...

5 Januari 2011 1:15 PTG

@cikceriacorner

uhh~~nugget yang telah termutasi~~

5 Januari 2011 1:16 PTG

@azieazah

makcik komen no berapa pun saya tetap appreciate~~jangan layan doktor tuh~~hahaha~~

5 Januari 2011 1:40 PTG

bujal...
dengan kopiahnya makcik terbayang bila bujal bukak periok hanya tinggal kuah.. memang sebijik macam Lebai Malang....

5 Januari 2011 2:05 PTG

kita makan nugget cap yg sama.

:)



.

5 Januari 2011 3:10 PTG

hahahahahahaha

ye bujal.
saya gelak-kan kamu.
bukan gelak-kan nugget tu.

sekarang saya yakin yang kamu bukan belasan tahun.

hahahahahahahahahahahahaha

5 Januari 2011 3:55 PTG

@Ibu n Abah

lebai bertuah lah makcik~~hahaha~~

5 Januari 2011 3:55 PTG

@tasekM

jadi kamu dan saya sehati semakan.hahahaha~~

5 Januari 2011 3:56 PTG

@tupaimerah

yang penting saya muda dari kamu.kakak.hahahahaha~~

5 Januari 2011 4:13 PTG

Weyyy BUJAL.. ko jangan memain, kang DOKTOR tu hantor ko serbuk arsenic baru ko tahuuuuu...!

5 Januari 2011 4:17 PTG

@azieazah

tak ah~~doktor tu sayang kat saya~~

5 Januari 2011 11:33 PTG

hahahaha..muke tkjub ituuu..hahaha..nk gelak lg..hahahaha..

6 Januari 2011 8:04 PG

@Semarak Api

janganlah gelakkan saya~~hahaha~~

Catat Ulasan