Selasa, 25 Januari 2011

memperkasakan minda masyarakat.

kami sedang duduk menghadap tasik waktu itu.

"bujal,kalau aku tanya gambar apa yang ada pada setiap not duit malaysia kamu boleh jawab?"

"mana ingat bang..."

"kamu nampak tak? kita memiliki sesuatu yang bernilai tapi kita tidak pernah  'kenal'  sesuatu itu"

"saya tak faham"

"kita ada isteri tapi kita tak pernah nak tau isi hati isteri kita.kita ada anak tapi tak pernah nak tau masalah mereka"

"abang lan.."

"ye bujal"

"abang lan lupa besday kak norma lagi ye?"

"haha"

"abang tumpang lepak rumah kamu sampai petang ble? bagi kak norma kamu kool dulu"

"ceh~"

lalu saya kepit kerandut abang lan dengan playar.

terus kilang sperma abang lan berhenti berfungsi.


anak kemaruk.baru 1 bulan lebih sudah sibuk mahu berbaju kurung.oh,itu bukan mamaainul tahu!

52 comments

25 Januari 2011 8:29 PG

ramai yg macam bang lan...
golongan macam lan telah dikurniakan begitu nak buat macam mana kan...

gamabr kakak tak dapat lihat. ada x aje. huhuhu....

25 Januari 2011 8:31 PG

agak2 kamu nati macam abg lan tak? sapa la agaknya yg akan playar kerandut kamu lak eik.. ainull sgttt comel....pinjam!

25 Januari 2011 8:34 PG

kenapa lah kan... orang lelaki ni amat payah nak ingat mende2 camni???? susah sangat ke nak ingat satu tarikh tuh????
silap2 nanti... bleh lupa dah berbini kan????

huh!

25 Januari 2011 8:35 PG

@Kakzakie

saya da edit~cuba akak tengok balik~

25 Januari 2011 8:36 PG

@Kaseh

pernah lupa~tapi sekarang tidak lagi~~haha~

25 Januari 2011 8:37 PG

@miloais

tapi perempuan pun pernah lupa jugak kan makcik?

haha~

25 Januari 2011 8:44 PG

mamabujal... 'cetak' pun lebih kurang je!

cara supaya orang tak lupa adalah: minggu depan harijadi i, kita nak gi makan kat mana? (tak payah tunggu orang buat surprise, itu perempuan ngada²)

25 Januari 2011 8:45 PG

Kerandut tu apa, bro? Tak jelas... boleh kau lukis kan, tak..?

25 Januari 2011 8:46 PG

@kucingorengemok

mamainul lagi jujur :

"abah,minggub depan besday ibu~jangan buat2 lupa plak~~"

25 Januari 2011 8:48 PG

@gedek!

haha~try seluk seluar pakcik~

25 Januari 2011 8:54 PG

kalau bukan mamaainul mama siapa ka itu bujal. kasi tau sama makcik..

25 Januari 2011 8:57 PG

@kakpah

haha~tu mamabujal la~~

25 Januari 2011 8:58 PG

saya pun selalu pesan macam mamaainul...
setaip tahun..

25 Januari 2011 8:58 PG

Kamu memang zalim!

Kerandut Abg Lan kamu sepit!

Anak kamu yang begitu kecil - kamu kurung!

25 Januari 2011 8:59 PG

@DrSinga

dan setaip tahun juga saya tidak lupa~

25 Januari 2011 9:00 PG

@kakcik

haha~kepi2 manja je~

hoih~kurung baju je~haha~

25 Januari 2011 9:08 PG

alaa... cakap direct je.. "bang.. next week besday saya..jgn lupa tauu.." tak payah la nak test laki kite ingat tak besday kite.. byk lagi yg dia nak kena ingatt.. termasuk la hutang bank utk kereta.. rumah...

25 Januari 2011 9:09 PG

@.:nhalilah:.

saya cakap macamtu kat mamaainul tapi dia cakap saya tak sensitip~haha~

25 Januari 2011 9:16 PG

kebiasaan camtu la
depan mata kita tak pandang
bila dah berlalu pergi baru kita ingat
hehehe

25 Januari 2011 9:18 PG

@alien

he~~janagn lupa besday awek kamu alien~~ke kamu da kawen?

haha~

25 Januari 2011 9:18 PG

kaum abg lan mmg sgt ramai.
harap-harap bujal tak tergolong dalam kaum itu.

25 Januari 2011 9:20 PG

Salam ziarah....best ah singgah kat sini.....(*_*)...dan follow sekali...

25 Januari 2011 9:21 PG

bujal...
malangnya kak norma...
udahlah birthdaynya dilupakan...
suaminya bujal pernayakan...
issshh..issshhh..

25 Januari 2011 9:23 PG

@tupaimerah

haha~~saya bukan golongan itu ok?

malam tadi mimpi saya tak?

25 Januari 2011 9:24 PG

@Iman

haha~dapat kawan baru hari ni~~tq kak~

25 Januari 2011 9:25 PG

@Ibu n Abah

he~~saya cubit je la makcik~

25 Januari 2011 9:53 PG

betul jugak ape yg die ckp..kite kene kenali sstu yg kite miliki..

25 Januari 2011 9:55 PG

@Heidi Shafiq

tapi tak ramai yang buat macamtu~~termasuk saya~~

oh~~selamat datang~~

25 Januari 2011 10:03 PG

huhuhhhh ... memang dasar lelaki ...

CA selalu beli kek besday sendiri .. pas tu ... ajak semua potong kek sesama .... huhu sedih ....

25 Januari 2011 10:15 PG

@Chik Att

meh bagitau saya bila besday makcik~~saya belikan~haha~

25 Januari 2011 10:19 PG

dah tetiap tahun sambut. pejadah nk surprise2 pulak ye dak...? kabor je senang. ha ha.




.

25 Januari 2011 10:20 PG

bukan semalam gambar lain ke bujal...?




.

25 Januari 2011 10:22 PG

hehheheh..bujal saya mau gelakkan kamu...hehehehhe

25 Januari 2011 10:23 PG

@tasekM

ingat saja sudah cukup.kata saya.

haha~

25 Januari 2011 10:24 PG

@tasekM

gambar semalam corrupt la~~terpaksa tukar~~

25 Januari 2011 10:25 PG

@cikceriacorner

saya tak bersalah ok?

hhaha~~

25 Januari 2011 10:52 PG

suami makcik ngan makcik satu kepala, tak pernah ingat benda remeh temeh.bila agak nak makan besar, makan je.ko jangan nak sepet suami makcik ngan playar pulak, makcik sepit hidung ko dulu.

25 Januari 2011 10:55 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

HAHA~~makcik laki bini cool~~

kalau saya kepit joran pakcik dia ngamuk tak?

he~~

25 Januari 2011 10:55 PG

Selepas lebih 20 jam baru entri ini dipublishkan dengan sempurna... huh.

Makcik tak pernah kisah pun orang lupa pasal besday. Lagi senang. Takyah nak susah2 nak masak bebanyak, buat itu ini, yang tak besday yang senang lenang makan kenyang. Orang besday jugak yg penat...

hahahah makcik memang pentingkan diri sendiri, kan?

25 Januari 2011 11:04 PG

@azieazah

haha~~makcik bukan pentingkan diri~~makcik kedekut~~

25 Januari 2011 11:32 PG

x kenal maka x cinta

25 Januari 2011 11:46 PG

@FATIN MRAZ

tak cinta macamana nak ada baka?

haha~

25 Januari 2011 11:50 PG

Hahahah..kesian kerandut pakcik lan ko sepit dgn playar....bila anak ko dah 7 org, sila ingat birthday mereka semuanya, OK?

25 Januari 2011 12:03 PTG

@Daddy Ziyyad

saya ingat besday saya,isteri dan anak sahaja~semua yang lain saya tak ingat~haha~

25 Januari 2011 12:10 PTG

hehee.. tul gak kans..

tp yg pelik bab duit -x kenal pon, sume cinta.. mcm soklan td.. ada gambar pe kat notes2 duit.. kan..kann..

cume yg penting tau ringgit ke rupiah ke..dollar ke.. matawang, dats the matter.. hahha

25 Januari 2011 12:13 PTG

@FATIN MRAZ

saya tak suka duit~

haha~

saya bohong ok??

25 Januari 2011 12:14 PTG

i know dat.. saya suke duit...kalo duit suke saya mcm sy suke kat dia, da lama sy kaya..

25 Januari 2011 12:15 PTG

@FATIN MRAZ

he~~jom ngangkung??

25 Januari 2011 1:37 PTG

hahaha..!

tapikan..comel betul dia pakai baju kurung tu..
serius jek muka..takde senyum2..

25 Januari 2011 2:37 PTG

kesian abang lan
hilang ingatan
hilang kesuburan gara2 playar bujal!
wakaka

25 Januari 2011 6:37 PTG

betol kata KOG, declare aje la birthday sendiri.. macam saya " eh eh birthday nak dkt, berapa budget hadiah awak nak bagi saya, saya nak pilih brg" begitu.. clear aje kann?

26 Januari 2011 8:13 PG

biar sebulan lebih, janji cun.

Catat Ulasan