Isnin, 24 Januari 2011

relevan

kamu cakap :

"dibelasah sampai separuh mati!"

saya tanya :

bagaimana rasanya mati dan bagaimanakah rasa mati itu diukur kepada setengah?



kamu cakap :

"indah bagaikan di syurga"

saya tanya :

"tunjuk saya gambar syurga boleh?"



kamu  cakap :

"rasa macam nak tercabut nyawa"

saya tanya :

bagaimana rupa sakaratulmaut ?



kamu cakap :

"ajal maut di tangan tuhan"

saya tanya :

mana kamu tahu tuhan ada tangan?



kamu cakap :

"malang itu tidak berbau"

saya tanya :

kebocoran gas dapat dihidu,bau kentut saya juga adalah kecelakaan.boleh cakap malang itu berbau?



kamu cakap :

"hidup-hidup kena tipu!"

saya tanya :

bagaimana hendak menipu kepada yang sudah mati?



dan kemudian kamu berang :

"bongok kamu~tu semua cuma simbolik~faham sendiri sudah lah!!"

saya cakap :

hey~saya cuma bertanya..



kalau saya berkuasa,

saya arahkan mereka berbuat sesuatu.


model sedang memperagakan aksi yang kamu kata " dicekik sampai separuh mati"

42 comments

24 Januari 2011 11:39 PG

First!

24 Januari 2011 11:39 PG

Separuh mengah mengejar 'first'

24 Januari 2011 11:40 PG

@DrSinga

haha~~kakak hebat~syabas!

24 Januari 2011 11:40 PG

gambor tak keluor hari ni

sebok aah singa ni... gi sign mc :p

24 Januari 2011 11:42 PG

@DrSinga

apakah separuh mengah?

haha~

24 Januari 2011 11:43 PG

@kucingorengemok

apsal tak kuar gambar??

24 Januari 2011 11:46 PG

makcik tengok ko bukan separuh mati lagi , tapi mengah. check email ada soalan nak tanya. betul ke yang makcik tulis tu.

24 Januari 2011 11:48 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

emel sudah dibalas!

haha~

24 Januari 2011 11:51 PG

iols kurang faham :nangis:

24 Januari 2011 11:52 PG

@miloais

takpe~baca slow2~haha~

24 Januari 2011 12:06 PTG

Otak kamu memang suka berfikir untuk menanyakan sesuatu yang susah untuk dijawab, ya? :)

24 Januari 2011 12:09 PTG

@kakcik

sekali sekala asah otak makcik~haha~~

24 Januari 2011 12:16 PTG

separuh mati je,sbb tu tangan sebelah mencekik,sebelah lagi snap gamba.keh3 :P
nice 1 dude!huuu

24 Januari 2011 12:19 PTG

@aleen aiden

sebelah lagi tengah pegang aiskrim lah~haha~

24 Januari 2011 12:57 PTG

hehhehe..saya mau ketawa..

24 Januari 2011 1:01 PTG

@cikceriacorner

gelak kenapa ccc?

saya sriyes nih?

(sambil menjegilkan mata)

haha~

24 Januari 2011 1:02 PTG

wakakak kenapala kamu sengal bujal..tapi sy suka kamu begini..hilang stress sy bekerja bila baca kesengalan kamu begini

24 Januari 2011 1:04 PTG

@Kaseh

hari2 sengal ble membawa kepada kegilaan~

he~~jangan risau~~kadang2 je saya sengal ok?

24 Januari 2011 1:42 PTG

banyaknya bertanya bujal ni....~~

24 Januari 2011 2:19 PTG

Kini baru saya faham apa makna Budak Separuh Waras..!

24 Januari 2011 3:19 PTG

Hahaha.. jawapan paling tepat tu ekeke. Anyway, aku dah buat entri pasal header hang. Checkidout! XD

24 Januari 2011 3:33 PTG

huhhhh .... kalau dok dekat .... memang m ati aku cekiik kooo .... hahahahahah

24 Januari 2011 3:50 PTG

bujal
sengaja saya pasang comment moderation
nak perangkap kamu


sy yakin pasti kena!

kihkihkih


...

separuh jiwaku pergi

ini lagu kecewa saya!

:P

.

24 Januari 2011 3:55 PTG

separuh nyawa tu camne pulak?

hehehe

24 Januari 2011 3:56 PTG

@cik emymilia

supaya tidak sesat~haha~

24 Januari 2011 3:56 PTG

@azieazah

eleh~jeles la tu~

24 Januari 2011 3:56 PTG

cik pah slalu tipu orang hidup hidup..wakakka.. esp to kastemer yg memekak tanya kete bila nak sampai

24 Januari 2011 3:57 PTG

@Faizal n Fashitah

hoho~saya popular sekejap di blog kamu~tq~~ada masa saya oda lagi~

24 Januari 2011 3:58 PTG

@Chik Att

haha~cekik la~~

24 Januari 2011 3:59 PTG

@BonekadalamChermin

saya benci tahu!

haha~

24 Januari 2011 4:00 PTG

@PUTUBAMBU

tengah pengsan kot? tak sedar tapi tak mati..

haha~

24 Januari 2011 4:01 PTG

@Cik Pah

ha~~ni yang malas dengar nih~~cadangnya baru nak beli kereta kat makcik~

haha~

24 Januari 2011 4:28 PTG

anda pemikir hebat. tahniah!

24 Januari 2011 4:37 PTG

@gadisBunga

ada hadiah tak?

haha~

24 Januari 2011 5:13 PTG

macam soklan ah chai saya
lotih acik nak explain!! huhu

24 Januari 2011 6:51 PTG

muka bujal tidak melambangkan "dicekik sampai separuh mati" .. itu namanya "cekik-cekik kucing" mcm "malu-malu kucing" gituu

24 Januari 2011 8:19 PTG

makcik gelak pun dah setengah mati..

24 Januari 2011 10:57 PTG

kamu wajar menjadi cikgu sastera melayu..

25 Januari 2011 7:53 PG

@h4ni3

ah chai da tanya dari mana dia datang?

haha~

25 Januari 2011 7:53 PG

@DeLancrettLurpak

saya lebih suka istilah dicekik kucing~

haha~

25 Januari 2011 7:53 PG

@kakpah

he~~jangan makcik~~nanti demam~

25 Januari 2011 7:54 PG

@Daddy Ziyyad

spm saya fail bahasa melayu~paper julai pun gagal~

haha~

Catat Ulasan