Isnin, 14 Mac 2011

tafsir.

pasar malam.

"abang,tadi kan,ibu gi makan kat restoran bawang,pastu kan ibu jumpa.."

"uihhhhh!!!! cantiknya tudung ni bang..."

???????

sambung :

"ah ibu jumpa tiz zaqyah dengan remi ishak tengah makan berdua.pastu kan bang...

"eeeeeee....tengok anak orang tu bang..comelnya!!"

?????????

sambung lagi.

"ah pastu kan bang,remi tu muka macam tak mandi..tapi tiz zaqyah lawa je.

"camtu lah citenye.."

oh~




dalam rumah.

"ibu tengah buatpe tu?"

"oh..ibu tengah memasak sambil basuh baju sambil mop lantai sambil jaga ainul ni ha.."

"hebat"



wanita.

9 nafsu 1 akal.

saya rasa saya sudah faham sikit.





biskut orang kaya.

tekstur rangup,cair di mulut.

terima kasih kaseh.

67 comments

14 Mac 2011 9:07 PG

biskut org kaya yg manis berdeting, tapi tak kira, sebab sedap gile, hehehehe



apsal takde dkt sini ehhhh?

14 Mac 2011 9:10 PG

Saya juga dapat biskut orang kaya itu, kamu tahu? :)

ps: remi ishak tu pelakon yg rupa mcm bangla tu kan?

14 Mac 2011 9:10 PG

@DeLancrettLurpak

nak ai pos kan?

meh hantar duit~

14 Mac 2011 9:11 PG

AYOYO..
BUJAL..CGG TETIBE NAK FAMOUS AMOS!

14 Mac 2011 9:11 PG

@Daddy Ziyyad

haha~~remi adalah pelakon yang sesuai bawak watak bangla selepas radhi khalid~

14 Mac 2011 9:12 PG

sama2 bujal..

ehh remy ishak tu la kan yg buat lawak bodo kat twitter dia pasal tsunami tu.. kata dia..` mana pegi ultraman ngan doreamon disaat2 genting macma ni` haa lebih kurang camtu la dia ckp..perangai hina giler si remy tuh..

anyway mama ainul mmg superwoman..boleh buat macam2 menda dlm satu masa

14 Mac 2011 9:13 PG

@CGG

haha~~sapa yang nak? baby ke maknya??

14 Mac 2011 9:14 PG

@Kaseh

eh dia cari pasal kat twitter eh?

oh biskut tu sedap dan mamaainul suka~

tq kaseh~

14 Mac 2011 9:16 PG

famous amos = biskut orang kaya?
macamroons masuk kategori apa,bujal?

14 Mac 2011 9:19 PG

nafsu org pompuan...

suka tgk twilight sbb Taylor Laurtner badan hot.

kuang3

14 Mac 2011 9:21 PG

@SyidaGorjes

itu kuih bangsawan~haha~

14 Mac 2011 9:21 PG

@Raihana Izzati

saya suka edward~~ummm~~~ahhh~~~
*gay mode.

haha~

14 Mac 2011 9:24 PG

Pasar malam mana ni? Lain kali saya nak terjah.

14 Mac 2011 9:25 PG

@Yunus Badawi

hoho~~jom pakcik~~terjah pasar malam ss7 kat uitm hari rabu~

14 Mac 2011 9:28 PG

sab tengah buat apa?



ouh.sab tengah online sambil bukak fecbuk, email,blog, sambil2 menyembang dengan kawan ni ha, sementara tunggu nak masuk kelas.


XD. hihi

14 Mac 2011 9:29 PG

alamak bujal...saya dah buat dosa..bukan remy ishak..tapi fizz fairuz..ampunnn..haha fiz fairuz yg buat lawak bodo pasal tsunami tuh

14 Mac 2011 9:31 PG

biskut org kaya?
mcm2lah bujal ni...

14 Mac 2011 9:34 PG

@Sab Buenoo

haha~hebat~~

14 Mac 2011 9:34 PG

@Kaseh

hoih~~nasib baik remi tak baca blog saya~

14 Mac 2011 9:34 PG

nak kabor dia kaya le tu...

:)




.

14 Mac 2011 9:34 PG

@Ibu n Abah

eh ye la~~biskut tu mahal hapa~~haha~

14 Mac 2011 9:36 PG

@tasekM

eh mestila~~haha~~

kaseh yang kaya la~~dia yang bagi ai~~ai makan biskut mayat je~~

14 Mac 2011 9:37 PG

Makcik belum pernah makan biskut orang kaya tu. Cuma pernah makan cipsmo je! ;-)

14 Mac 2011 9:42 PG

makcik first time makan biskut orang kaya tu, itu pun kaseh yang kasi.

14 Mac 2011 9:53 PG

biskut org kaya tu sgt la manis...

14 Mac 2011 9:59 PG

aish. biskut tu memang best.
dan saya orang yang kaya. ish!

14 Mac 2011 10:05 PG

@kakcik

ala pakcik kaya~~~mintak pakcik belikan~he~~

14 Mac 2011 10:06 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

sedap kan makcik? kan?

14 Mac 2011 10:06 PG

@.:nhalilah:.

manis macam saya~wee~~haha~~

14 Mac 2011 10:07 PG

@tupaimerah

mari belanja saya orang kaya~haha~

14 Mac 2011 10:22 PG

remi ishak bangla? teringat crite saba tukang jait tu time nak dkt raya

14 Mac 2011 10:35 PG

@Fisz

haha~~saya suka cite tu~~sriyes!

*tapi cite tu norma dengan abby da cerai belum?

14 Mac 2011 10:40 PG

Mama Ainul baca tak blog Encik Daus ni ?

14 Mac 2011 10:41 PG

@DrSinga

sekarang dia sudah baca~sebab hendak sembunyi sesuatu dari mamaianul adalah perkara yang amat sukarrrr~~~

14 Mac 2011 10:49 PG

9 nafsu 1 akal.. tulah yg selalu dirungutkan suami...

14 Mac 2011 10:54 PG

@rATu kEBaYA

eh tapi bagi saya itu kelebihan~~~sriyes!!
perempuan punya fokus yang hebat!

14 Mac 2011 11:41 PG

1 Akal 9 Nafsu....1 antara 9 napsu tu lah buatkan Femes Ames laris dipasaran..Org pompuan punya penangan..Bernapsu betulll...

14 Mac 2011 12:04 PTG

Ikot hati.... mati.

Ikot nafsu.... lesu.

Ikot suka kamu lah...!

14 Mac 2011 12:05 PTG

@Eye_nee

eh sapa yang cipta biskut femes amos ni ha?

14 Mac 2011 12:06 PTG

@gedek!

saya suka ikut lori.jimat minyak~haha~

14 Mac 2011 1:08 PTG

norma abby dah cerai time tu, kan ada terselit kat sokabar masa tu. ala profesional kan.. relaxla. ahaks

14 Mac 2011 1:10 PTG

@Fisz

tapi siyes cite tu best~~tahun ni nak raya ada ulangan kot~haha~

14 Mac 2011 1:48 PTG

Pada kakak biar 9 nafsu yang baik dari 1 nafsu yg jahat. Hehehe....

14 Mac 2011 2:34 PTG

ibu adalah seorang multitasking..hehehe..

14 Mac 2011 3:54 PTG

@Kakzakie

haha~~sokong kakak~

14 Mac 2011 3:54 PTG

@Dee

sebab tu saya respek kaum ibu~~wee~~

14 Mac 2011 8:34 PTG

salute! buat keje umah multi-tasking tu! kira balance la dgn isu2 semasa yg dilaporkan..kiki

14 Mac 2011 8:51 PTG

sebbaik kamu dah mula faham! ;)

14 Mac 2011 10:40 PTG

hebatkan wanita!

^.^

14 Mac 2011 11:33 PTG

wanita= 9nafsu, 1akal,
macam macam dia nak, tapi kekadang terfikir dek akal yg satu ni.....dia buat pertimbangan....

lelaki = 9akal, 1 nafsu
woish, kalu nak puaskan nafsu yg SATU tu.....ada 9cara tau dia nak putarkan isterinya...

ha ha ha boleh terima?

15 Mac 2011 12:15 PG

yea betul,

lelaki mempunyai 9 akal,

tapi dalam banyak kes, sgt susah untuk mencari lelaki yang menggunakan 9 akal tersebut dengan sepenuhnya.

kenapalah agaknya kan?

:)

15 Mac 2011 8:15 PG

hahahah..ni perli name nye nie..mmg pompuan bnyk nafsu, nafsu mkn, tido, shopink..ehe..tp nafsu laki yg 1 tu yang bahaya tu..haha..

15 Mac 2011 9:03 PG

mak aiii...biskut nie teramatlah rangup..sedap kalau layans...

15 Mac 2011 10:28 PG

lelaki?9 akal. 1 nafsu!

15 Mac 2011 10:32 PG

@Dark Half

saya da lama salute pompuan~haha~

15 Mac 2011 10:33 PG

@h4ni3

tapi masih banyak yang saya tak faham~he~~

15 Mac 2011 10:33 PG

@intan.maisarah

bertuah kamu jadi wanita~he~~

15 Mac 2011 10:34 PG

@makcikkantin

haha~~kami memang pakar belit~

15 Mac 2011 10:34 PG

@MasZuber

sebab kami malas dan tidak berguna~wee~~~haha~

15 Mac 2011 10:35 PG

@niesz

bukan perli la~~ni penghargaan~he~~

15 Mac 2011 10:35 PG

@sahromnasrudin

meh la blanja~~haha~

15 Mac 2011 10:38 PG

@Puan Capa

weee~~~kami hebat~haha~

15 Mac 2011 10:54 PG

kita suka biskut org kaya tu..hehehe

15 Mac 2011 4:15 PTG

hebat ke?????? sama je.

pompuan: 9 nafsu + 1 akal = 10
laki: 9 akal + 1 nafsu = 10

sama je.Allah itu Maha Adil!

15 Mac 2011 4:22 PTG

@PUTUBAMBU

tapi mahal ah~~

15 Mac 2011 4:22 PTG

@Puan Capa

yela~~sama2 hebat~~~hoih!

1 April 2011 6:56 PTG

Setuju dengan itu. Perempuan memang hebat...

Catat Ulasan