Selasa, 15 Mac 2011

hoho saya sayang kawan saya.

oh hai kamu semua,

terima kasih bagi cadangan untuk tampalan yang sebelum ini.

tapi saya bukan kedekut lah.

RM20??

haha~

tapi saya suka cadangan dibawah :


saya teringin masak tom yam yang amat hebat.

dan memandangkan kamu semua juga hebat.

bagi saya resepi atau pautan laman sesawang yang ada resepi tom yam yang agung.

tapi ingat,

jika saya gagal kamu semua yang bersalah.

haha~

gurau sahaja.

eh terima kasih tahu!

.
.
.
oh pencadang idea di atas adalah seorang kawan yang menghiburkan.

nama dia puan capa.

cepat kawan dengan beliau juga.

weeeee~~~~

61 comments

15 Mac 2011 12:49 PTG

masak air, bro....

senang sikit

15 Mac 2011 12:50 PTG

@gedek!

leceh ar masak air,saya minum air embun~haha~~

15 Mac 2011 12:55 PTG

eh..kak ati ada bg cadangan gak

gi tgk ..bwh tu...

nanti nak kenal dgn dia..

15 Mac 2011 12:56 PTG

tom yam mmng sedap kalau x de yg memusnahkan resepinyer...

15 Mac 2011 12:58 PTG

aku tidak simpan resepi.

tapi aku mahu kau tampal gambar tomyam kau di sini nanti.

nak tengok.

15 Mac 2011 12:59 PTG

@Ati Masrif

hoho~cadangan ditolak~he~~

15 Mac 2011 1:00 PTG

@Hantu Kak Limah

oh mendalam tu makcik~cuba huraikan~he~~

15 Mac 2011 1:01 PTG

smbal petis kena ada. baru aummm

15 Mac 2011 1:02 PTG

Masak sup campbell je.

Senang n sedap.

xgemuk.


But if for real,,beli je daging stik kat pasar raya.

n buat stik. sos black pepper kn ade.

letak la sayur2 sikit n done.

blh wat candle light dinner.hoho

15 Mac 2011 1:02 PTG

boleh ke ko masak bujal ....

garam ngan gula tahu ke mamaainul letak kat mana...

15 Mac 2011 1:02 PTG

@Ungu

tentu lebih hebat dari karya picasso.kamu tunggu.tunggu...

15 Mac 2011 1:02 PTG

ada tomyam, ikan siakap sweet sour, sotong grg tpung, kailan ikan masin.. wahh.. kalau berjaya cobaan ni buka kedaila bujal

15 Mac 2011 1:03 PTG

@Fisz

eh petis bukan makan dengan laksa kah?

15 Mac 2011 1:04 PTG

@Raihana Izzati

meja makan kat ruang tamu.

dan my bapak mertua tidur kat ruang tamu.

candle light saya akan terasa akward~haha~~

15 Mac 2011 1:06 PTG

@Chik Att

hek eleh~~tomyam~~

air,seafood,limau,gula,garam.

setel.

kan? kan?

haha~~

15 Mac 2011 1:07 PTG

@Fisz

hoho~~wish me luck! tq~~

15 Mac 2011 1:07 PTG

suami yang bagus ni.

masaklah sekali sekala.
bagi orang rumah rest lak.

hue hue hue

15 Mac 2011 1:07 PTG

suami yang bagus ni.

masaklah sekali sekala.
bagi orang rumah rest lak.

hue hue hue

15 Mac 2011 1:07 PTG

masukkan sambal petis tu dlm tomyam tu skit. resepi abg i tau, sedap..

15 Mac 2011 1:10 PTG

sedap nya tom yam..my fav too

15 Mac 2011 1:10 PTG

@Robot | Sakti

eh kamu mana menghilang robot? blog pun suda lama tak update?

15 Mac 2011 1:10 PTG

@Robot | Sakti

oi sistem bermasalah kah?

15 Mac 2011 1:11 PTG

@Fisz

ok~noted~he~~

15 Mac 2011 1:11 PTG

masak tomyam thai tau bujal..kamu dapat resepi pastu share kat sini..

eh saya mahu kawan sama puan capa tu gak.. konpim eh dia besh? kalau tak besh siap kamu! :P

15 Mac 2011 1:11 PTG

@Tihara

hah~bagi la resepi~

oh hai tihara~

15 Mac 2011 1:12 PTG

@Kaseh

ingat nak cari resepi tomyam bangkok~

eh puan capa tu best tahu!haha~

15 Mac 2011 1:17 PTG

wehhh!! pakcik ada juga bagi cadangan supaya kamu memasak, tapi kamu tak bagi kredit pun!!..

~hahaha...

ps: Soalan ASAS, kamu pernah memasak dan kalau pernah, selalu memasak tak? Kalau jawapannya tidak, lebih afdol kamu belanja mamaainul di luar saja..terjamin rasanya!

15 Mac 2011 1:19 PTG

hehhe...emm..puasa aje la bujal..sy kene puasa bdn sudah naik..hhehe

15 Mac 2011 1:19 PTG

@Daddy Ziyyad

hoih~saya ada bakat tahu!

saya asal peniaga makan pasar malam pakcik~~

15 Mac 2011 1:20 PTG

komen tiada kaitan..


ko memang selow di lane kanan ??!!!

*^%$%#%^& !!!!!

15 Mac 2011 1:20 PTG

@cikceriacorner

haha~~tak mahu~~saya sayang lemak saya~~

15 Mac 2011 1:21 PTG

@DrSinga

ala time malam buta takde kereta la kakak~~

15 Mac 2011 1:46 PTG

muktamad dgn tomyam lah ye? bess bess.. aku nak tengok gamba tomyam ciptaan kau tu nanti

15 Mac 2011 2:07 PTG

bujal masak , bujal masak, bujal masak. kena terima cabaran tu.

15 Mac 2011 2:11 PTG

mintak lah resipi dgn kak tijah lawa...dia kan ratu dapurrr... hehehe

15 Mac 2011 2:16 PTG

Bujal..kalau dapt resepi TOm Yam Agung itu ko kongsi ngan akk yer..Akk nak masak masa besday laki akk pulak....nak pegi umah Puan Capa jap..

15 Mac 2011 2:25 PTG

alaa.. tomyam paste banyak jual kat tesco
kamu didihkan dengan air.. kemudian campak2 saja isinya :D

15 Mac 2011 2:33 PTG

tomyam le paling senang masak..

campak2 je...siap..!!

15 Mac 2011 2:40 PTG

saya risau mamaainul keracunan je nanti~

hehe

15 Mac 2011 3:38 PTG

dem!

patutlah berpusu-pusu orang ambush blog aku. tak sangka ko promote blog aku. anyway dan highway, thanx a lot bebeh! mau kiss?ah!!jgn harap!hahaha!

amacam?tomyam?jgn jadi tom and jerry sudah.

pesanan kepada mamaainul: b4 makan,baca bismillah kuat2. lepas makan baca alhamdulillah.

pesanan kepada ainul: auntie harap papa kamu ni berjaya la masak tom and jerry eh!tomyam!tersilap plak.

i wish a best of luck!!!!kalo jadi tomyam,hantaq sini sikit...ko tak kesian ke kat aku?hahaha!

15 Mac 2011 3:39 PTG

ah!lagi 1..kalo jadi la tomyam hebat ko.kalo tak jadi...aku tak mau. takut ciritsssssssss~ hehehe

15 Mac 2011 4:12 PTG

tomyam ni maksud kamu, memang benar2 tomyam, atau 'tomyam'?

ah abaikan.

www.tomyam.com.

15 Mac 2011 4:16 PTG

@Dark Half

haha~~doakan tomyam saya hebat~!!

15 Mac 2011 4:17 PTG

@Cik Ina minat Do do Cheng

susah sangat saya mintak makcik masakkan je la~ble?he~~

15 Mac 2011 4:17 PTG

@h a n i e

haha~~jap lagi saya usya kak tijah~

15 Mac 2011 4:18 PTG

@Eye_nee

eh akak terer masak hapa?he~~

15 Mac 2011 4:18 PTG

@PUTUBAMBU

ye la campak2~~nanti ntah jadi hapa~haha~~

15 Mac 2011 4:19 PTG

@tupaimerah

oi~kamon la~~haha~

15 Mac 2011 4:19 PTG

@Puan Capa
eh no problem ah~~ai sayang ai punya kawan2~

15 Mac 2011 4:20 PTG

@Puan Capa

hoih~~kalau sedap pun ai taknak bagi yu~~haha~

15 Mac 2011 4:20 PTG

@HEROICzero

damn~~jangan perkosa minda aku.tomyam ada maksud lain kah?he~~

15 Mac 2011 4:20 PTG

saya ketinggalan ketapi tapi nak menyampuk jugak.

megi tomyam taruk telur dan udang sedap woooo~

:D

15 Mac 2011 4:23 PTG

@gadisBunga

loh~~takkan nak masak meggi kot~~haha~

15 Mac 2011 4:24 PTG

@h4ni3

tapi sedap ke kak??

saya nak yang sedap~~~

15 Mac 2011 4:25 PTG

tom yam. =P~


saya tak pandai masak.


*jujur gila. :))

15 Mac 2011 4:26 PTG

@Sab Buenoo

eleh~membohong la tu~he~~

15 Mac 2011 4:37 PTG

tom yam saya campak2 je..

15 Mac 2011 4:50 PTG

@Dee

hebat tu!! tapi nak campak apa?

bagi la petunjuk~haha~~

15 Mac 2011 9:07 PTG

makcik pun suka tomyam. lagi pedas lagi powert..

16 Mac 2011 8:15 PG

@kakpah

haha~~sekarang saya perut nipis makcik~~tak tahan pedas~~

1 April 2011 6:52 PTG

PUAN CAPA tu macam makcik AA jerrr.. Tahan kena sakat tak tu? Sebab Makcik nak pegi sakat dia lah... hahaha

Catat Ulasan