Rabu, 30 Mac 2011

bobo yang penuh dengan keterujaan.

saya anggap kehidupan masa lalu adalah dalam warna hitam dan putih.


saya anggap bekalan air bersih di kolam datang dari parit di hadapan rumah.


saya anggap satria baja hitam itu wujud dalam dunia sebenar.


saya anggap rokok itu sejenis ubat.


saya anggap lembu adalah binatang buas.


saya anggap susu getah boleh diminum.

.
.
.
.
zaman budak-budak.

fantasi dan kebenaran bercampur aduk.

saya menghadam persepsi secara terus.

sebab yang tua-tua tidak membantu.

walaupun saya banyak bertanya.

ainul,

nanti jangan jadi macam abah kamu.

tanya sahaja.

insyaallah abah jawab.




ekspresi pagi ini :

bahagia sedikit.

sakit leher sudah kurang.

terima kasih semua.

pukul leher dengan bantal,

adalah placebo yang hebat.

~haha~
.
.
.
.
*placebo adalah apa?

sila google.

.

59 comments

30 Mac 2011 8:37 PG

tips yg baik tue..pukul leher dengan bantal..saya tak pernah buat lg..tq ya

30 Mac 2011 8:48 PG

@sahromnasrudin

haha~~try la~~tapi jangan lupa ambik ubat sekali~~

30 Mac 2011 8:49 PG

Kamu sarapan apa pagi ini?? Susah nak jumpa susu getah yang masih segar, kan? ;-)

30 Mac 2011 8:51 PG

@kakcik

saya sarapan bihun dawai~haha~~
nak susu getah fresh meh saya bagi~~

ya, orang tua2 sering putar belit.

sangat bodoh kita dulu2.

beri saja la fakta.

kan mudah.

haha.

30 Mac 2011 8:56 PG

@Kebaya Sendat Sepatu Merah

tapi budak2 sekarang makin advance~~maksud gay denagn lesbian pun mereka tahu! he~~

30 Mac 2011 9:05 PG

tak minat tengok satria baja hitam
hiks

30 Mac 2011 9:05 PG

bujal....
ainul beruntung sebab abahnya celik IT..
apa2 yg ainul tanyakan abahnya boleh gugel cari jawapannya...

30 Mac 2011 9:10 PG

placebo tu apa maksudnya..

30 Mac 2011 9:13 PG

@miloais

maunya tak~~pasal time tu makcik bersattus anak gadis kot~~haha~~

30 Mac 2011 9:13 PG

@Ibu n Abah

gugel pun kekadang membohong ~~ha~~

30 Mac 2011 9:14 PG

@rATu kEBaYA

hoho~~mendalam maksudnya~~dia punya kata kuci,kepercayaan,keyakinan~~

30 Mac 2011 9:16 PG

Dulu Yg tua-tua tak de google yg boleh bantu...

30 Mac 2011 9:18 PG

menghisap rokok adalah sejenis ubat?

30 Mac 2011 9:20 PG

@Eye_nee

lagi2 yang duduk kat ulu macam keluarga saya~`he~~

30 Mac 2011 9:21 PG

@SyidaGorjes

betul la~~sebab lepas isap diorang cakap~~ahhhh~~~~

30 Mac 2011 9:26 PG

kawan studio saya cakap isap rokok boleh jadi kurus.

dia igt saya percaya (sambil memandang badan dia masa tu. huhu)

30 Mac 2011 9:29 PG

placebo ialah singkatan untuk placenta yang berterabur.

30 Mac 2011 9:30 PG

@gadisBunga

rokok buat hilang selera makan.ble kurus~cubalah~he~~

30 Mac 2011 9:31 PG

pagi2 kooo jiwang pulak yeeee

30 Mac 2011 9:31 PG

@Daddy Ziyyad

pakcik kejam.saya sedang kunyah kuih ketika ini~~ceh~!

30 Mac 2011 9:32 PG

@Chik Att

hoih! saya jiwang pagi semalam ah~~ke makcik silap komen entri ni? he~~

30 Mac 2011 9:41 PG

lelaki kalo merokok itu nampak normal, tapi kalo perempuan yg merokok, nampak peliksss. haha

30 Mac 2011 9:48 PG

@- GC -

nak pelik mende~~2011 la~~he~~

30 Mac 2011 9:58 PG

wah..sy dpt perkataan baru hr ni. terima kasih bujal...

30 Mac 2011 10:11 PG

@Fisz

apa dia? placebo??

30 Mac 2011 10:29 PG

kalau nak anak yang cerdek, bila anak bertanya kenalah jawab terutama masa dorang bawah usia 6 tahun.permakanan pun penting.mulai sekarang ko kena ajar ainul makan ikan ngan sayur.

30 Mac 2011 10:31 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

he~~ainul punya diet sekarang lobak,kentang,bubur nasi dengan ikan tenggiri~~

30 Mac 2011 10:48 PG

Dah check pressure belum pagi ni??!
berapa??!

*dengan muka yang cukup concern*

30 Mac 2011 10:57 PG

@DrSinga

120/82.

ok kan kakak?

saya tak makan ubat darah tingi pun~

30 Mac 2011 11:18 PG

aah
saama
bayang
kehidupan dulu hitam putih

30 Mac 2011 11:25 PG

@intan.maisarah

haha~~semua sebab gambar hitam putih~~

30 Mac 2011 12:14 PTG

Kamu jangan bagi tau pakcik yang Satria Baja Hitam tu sebenarnya tak ujud....!

Huuuuwwwwaaaaa.....!

30 Mac 2011 12:19 PTG

@gedek!

maafkan saya pakcik~haha~~

30 Mac 2011 12:55 PTG

dah lame tak tengok cite satria baja hitam....hahahhahha...

30 Mac 2011 1:40 PTG

banyaknya persepsi kamu masa kecil ye...curious juga kamu ye..tapi semua kanak-kanak adalah curious, mereka sering bertanya kenapa, dan mengapa...

30 Mac 2011 1:56 PTG

takut aku kalau anak2 aku tanya soalan bukan2..

30 Mac 2011 3:53 PTG

@Hantu Kak Limah

skarang da jadi kamen rider~he~~

30 Mac 2011 3:53 PTG

@Ladysirna

otak tenagh nak berkembang~~he~~

30 Mac 2011 3:54 PTG

@PUTUBAMBU

suruh google je~~bebudak sekarang kan hebat~~haha~~

30 Mac 2011 4:03 PTG

120/82

oklah tu..
tak payah makan ubat
tiap2 hari check ya!

30 Mac 2011 4:05 PTG

@DrSinga

noted~tq kakak~~

30 Mac 2011 4:26 PTG

iye ke berkesan?? ekekke

30 Mac 2011 4:32 PTG

@.:nhalilah:.

he~~ok la jugak~~

30 Mac 2011 4:40 PTG

kt gugel mksd placebo 'is a sham or simulated medical intervention. Sometimes patients given a placebo treatment will have a perceived or actual improvement in a medical condition, a phenomenon commonly called the placebo effect.'

klo usha image plak kuar grop penyanyi rosak akhlak, jd...?

30 Mac 2011 4:47 PTG

@eiffel

pilih maksud yang no 1~~

yang no 2 tu~~haih~~ada gay,ada bi,ada stret~~placebo adalah ahli mujik yang sunguh muhibah~~

camtaek!

lol~

30 Mac 2011 5:38 PTG

betul la cakap opah aku yek...?



.

30 Mac 2011 9:44 PTG

masa kecik-kecik saya sangka, baby itu adalah keluar melalui mulut.. hhehehe

30 Mac 2011 10:47 PTG

cantik kucing tu. kucing bujal?

31 Mac 2011 12:22 PG

SALAM
KALAU LU CAKAP SURIA BAJA HITAM DAN GABAN TAK WUJUD GUA KECEWA

31 Mac 2011 3:34 PG

dulu saya pikir jepun sgt kaya, sebab lepas raksasa serang and otromen selamatkan, next episode mesti dah ada siap bangunan baru... lepas tu saya pikir kalau cerita mcm "deep impact" tu hanya betol2 berlaku, ia hanya akan berlaku dkt US saja, Malaysia takkan kena punya...

31 Mac 2011 8:40 PG

@tasekM

opah yu terer!

31 Mac 2011 8:41 PG

@h4ni3

he~~nasib baik da besar jadi doktor~~

31 Mac 2011 8:41 PG

@kakpah

kucing dalam angan~he~~

31 Mac 2011 8:42 PG

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

saya pun kecewa bang~~

31 Mac 2011 8:42 PG

@DeLancrettLurpak

haha~~pemikiran jauh ke atas tu!

31 Mac 2011 11:39 PG

rokok itu ubat?cuihhhhhhhhhhhhh!

1 April 2011 5:58 PTG

Makcik pernah terfikir yang arang boleh menghitamkan rambut. hahahahaha

1 April 2011 7:05 PTG

yeayy sudah sihat kan..hehe pukul dgn bantal mmg mujarab..muehehe

Catat Ulasan