Jumaat, 18 Mac 2011

hakim menghakimi hakimi.

tonton "bersamamu" di saluran televisyen swata bersama tiga rakan.

cerita tentang Ahmad Susah dan isteri Siti Miskinah yang daif beranak lapan.

punyalah miskin sampai kena makan siput babi.

rakan nombor 1 cakap :

"ni la dia da tau susah buat anak ramai-ramai"

rakan nombor 2 sambung :

"ko kena faham diorang takde hiburan,so..ah...malu ah nak cakap!"

rakan nombor 3 mencelah :

"semua orang ada masalah masing-masing.haih~"

saya cuma diam.

semua ada pendapat sendiri.

baik atau buruk.

dalam fikiran saya cuma satu.

.
.
.
.
"siput babi sedap kah?"



taklimat semalam?

sungguh menyeronokkan.

83 comments

18 Mac 2011 8:27 PG

Oh. Saya masih kanak-kanak. No comment.

siput babi? Sama rasa seperti cheezy wedges. Cuma bercangkerang.

And nampak keexcitedkan taklimat itu dalam gambar. tahniah.

18 Mac 2011 8:33 PG

wajah tipikal kamu sewaktu menghadiri taklimat kah itu? hu~

18 Mac 2011 8:42 PG

muahahaha.


hakim2.

hakim2.

baguslah kamu diam.

keh keh keh.

memerhati kadang2 boleh berdekah2.

18 Mac 2011 8:44 PG

@Raihana Izzati

ceh!buat saya terliur kamu ini!

18 Mac 2011 8:44 PG

@gadisBunga

itula namanya ekspresi jujur!haha~

18 Mac 2011 8:45 PG

@MATAHARI

terlalu banyak yang maksum~haih~

18 Mac 2011 8:51 PG

hahaha wajah taklimat itu, sabor je la bujal..

bagus kamu tidak menghakimi mereka..

18 Mac 2011 8:51 PG

orang perancis makan escargot ok je

18 Mac 2011 8:55 PG

lebat betul rambut bujal.



.

18 Mac 2011 8:56 PG

orang dulu2 takde hiburan.sbb itukah??ah!aku tak nak cakap.....jadi diam..

bila ko sebut siput babi.anak tekak aku kembang.aku pasti lunch,dinner, breakfast esoknya pun belum tentu aku lalu makan. terima kasih buat aku diet!

aihhhh~ mulut ternganga.boleh masuk cicak je!

18 Mac 2011 9:00 PG

@Kaseh

saya berprasangka baik~weee~~~haha~

18 Mac 2011 9:00 PG

@kucingorengemok

eh ye la~~escargot tu siput babi kan?

jap lagi nak tanya member perancis saya~~

18 Mac 2011 9:01 PG

@tasekM

pakai syambu BAWANG~yay~

18 Mac 2011 9:02 PG

@Puan Capa

sama-sama kamu~~haha~~siput tu nampak menyelerakan tahu!

18 Mac 2011 9:05 PG

yucks!!!!!!!!!!!!

18 Mac 2011 9:06 PG

@Puan Capa

weee~~~sedap~~~haha~

18 Mac 2011 9:09 PG

gambar tu....

pakcik rasa nak campak sipot babi ke mulut kamu....

18 Mac 2011 9:11 PG

@gedek!

goreng dulu sebelum campak~haha~

18 Mac 2011 9:26 PG

siput babi?
halal ke?

18 Mac 2011 9:30 PG

@SyidaGorjes

ntah~~halal kot?

18 Mac 2011 9:30 PG

siput babi kalau dimasak, tak boleh letak garam, kamu tahu? kerna garam bisa mencairkan ia.

ps: pakcik udah menyangka bahawa kamu akan terlelap..ekeke

18 Mac 2011 9:31 PG

@Daddy Ziyyad

takde garam tak syok ah~haha~

18 Mac 2011 9:38 PG

kurangkan garam.. untuk kesihatan buah pinggang anda.. kesinambunagn dari comment dr ziyyad

18 Mac 2011 9:47 PG

@Cik Pah

kamon makcik~~tak garam tak asyik~~

18 Mac 2011 10:17 PG

eh.bujal.aku nk tnya.cemana ko reply komen @(nama org tu) bila aku click dia link terus?buat tutorial sikit.tlg2

18 Mac 2011 10:26 PG

@cik selamah kundang

hoih~~bayar RM 2~haha~~cuba ikut tutorial kat bawah ni,

http://code.bloggeraktif.com/2010/07/how-to-add-reply-to-comment-function.html

18 Mac 2011 10:34 PG

makcik takut bila terpijak siput babi,lepas tu tengok bawah, scary dah pecah,

siput sedut sedap.

18 Mac 2011 10:35 PG

siput babi???? terdesak sangat kah???
<[maaf ye.. iols dah lama abikan menonton bersama mu tv3 ni... ]

dari photo tu.... uols enjoy banget eh taklimat semalam???? sampai terlelap uols...
snoring jugak kah???

hehehehe

18 Mac 2011 10:38 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

siput sedut yang sedap kat jeram makcik~fresh dan masih berselut lagi~he~~

18 Mac 2011 10:39 PG

@miloais

haha~~taklimat itu amat seronok tahu! haha~~

18 Mac 2011 10:47 PG

kamu sama macam saya..asal taklimat..saya pon macam kamu..heheh

18 Mac 2011 10:49 PG

@cikceriacorner

lagi2 kalau duk kat belakang kan? kan?

18 Mac 2011 11:22 PG

huh, dah lama sungguh tak gi mkn seafood kat Jeram.

Ekspresi gambar adalah menandakan anda terlena setelah dijamu 3 kali sehari dgn mknan yg bkn besa2 jee. mau2 nasi baryani tu. Mmgla best taklimat, mkn sedap, duit tak kuar, pastu dpt tido dlm suasana yg kondusif ecewah..ooh tidak sy tak spt bujal, sy dgr dgn penuh fokus, hikhikhik

18 Mac 2011 11:23 PG

kadang kadang..
cerita tu terlebih lebih..

tak mungkin lalui hari hari dengn lauk siput babi..

hehe..

lauk siput babi asam pedas

nyum nyum

18 Mac 2011 11:31 PG

sampai siput babi pun ditelan..
rezeki tuhan ada dimana2.. pergilah memancing, sekor dua ikan pun rezeki jugak.. ye tak..

18 Mac 2011 11:35 PG

bersamamu, overated.

huu. sedap ya? sila rasaaaa~

18 Mac 2011 11:59 PG

kerana mereka miskin lah, maka mereka mungkin tak berpelajaran tinggi.. mereka tak tahu apa itu teknik mencegah kehamilan.. sebab tu mereka anak ramai


tapi, anak itu juga rezeki kan?
maka, tak baik mencemuh

selamat sejahtera di hari jumaat!

18 Mac 2011 12:42 PTG

err, patutkah siput babi semakin sukar di jumpai.


kali terakhir jumpa, awal tahun lepas di pasu bunga rumah pakcik. :D

18 Mac 2011 1:16 PTG

patut boh je siput babi dlm mulut org yg tertidur waktu taklimat..bila dia terjaga tyalah..sedap x siput babi? kehkehkeh..

18 Mac 2011 1:18 PTG

@bujal Xok.tq bujal

18 Mac 2011 1:25 PTG

siput babi goreng sedappp..

rangupppp..

Tak caya?

Cuba lah...

Tapi, tido time taklimat

laaaaaagi sedappp..

Tips elak kena saman

18 Mac 2011 1:53 PTG

Haishhhh, tido pulak dia, adakah itu namanya tulang sudah di curi?

18 Mac 2011 2:37 PTG

@Fisz

sedap tak sedap tido tetap tido~haha~

18 Mac 2011 2:37 PTG

@intan.maisarah

hoih! sedap kah?

18 Mac 2011 2:38 PTG

@alien

nak pancing tak pandai.(malas)

18 Mac 2011 2:40 PTG

@HEROICzero

saya ingat kalu orang jamu saya makan kot~~haha~

18 Mac 2011 2:41 PTG

@h4ni3

hehe~~no keomen~
(tutup mulut)

haha~

18 Mac 2011 2:41 PTG

@Sab Buenoo

pastu masak apa?

he~~

18 Mac 2011 2:42 PTG

@Dee

hoih~sampai hati~~haha~~

18 Mac 2011 2:42 PTG

@cik selamah kundang

menjadi ke idak?

18 Mac 2011 2:43 PTG

@ScarletRooF

tipu ah kamu~~haha~~

tido tetap sedap~~

18 Mac 2011 2:43 PTG

@makcikkantin

haha~~begitu la citenya makcik~~

18 Mac 2011 3:08 PTG

siput babi mgkin rasa macam siput sedut. masak lemak siput sedut kan sedappp

18 Mac 2011 3:13 PTG

@- GC -

hoih! betul kah??

18 Mac 2011 3:17 PTG

goreng pun sodap! :P

notatangandiva : ingat senang ke nak buat anak..haishhh!

18 Mac 2011 3:21 PTG

@makdara TERdiva

eh buat anak susah kah?

wink* wink*

haha~

18 Mac 2011 3:43 PTG

tapi kan
kadang2 BERSAMAMU ni pun scripted!

dah taktahu nak nilai
mana satu nangis real
dan mana satu nangis yg disuruh





argh!

sandiwara.

18 Mac 2011 3:50 PTG

sambil tersengguk kah dengar taklimat?

18 Mac 2011 4:12 PTG

nasib baik lunch tadi aku lalu makan.itu pun aku buat2 lupa siput babi ko ni.

18 Mac 2011 4:14 PTG

agak-agak sambal escargot sedap tak weh? makan dgn nasi lemak? hehehehhe

18 Mac 2011 4:14 PTG

@BonekadalamChermin

sandiwara merata2~wee~~

18 Mac 2011 4:15 PTG

@aliaaroslan

ofkos~haha~~

18 Mac 2011 4:15 PTG

@Puan Capa

takpe~malam ni saya ingatkan~wee~~

18 Mac 2011 4:17 PTG

@DeLancrettLurpak

tempat kamu tak jual kah?

dengar cerita siput babi kukus amat enak~wee~~~haha~~

18 Mac 2011 4:20 PTG

kak ati tergelak

berdekah...dekah..

bukan kerana siput babi tu

tapi kerana gambor org yg comei kat bawah tu..kahkah...

18 Mac 2011 4:23 PTG

@Ati Masrif

he~~~mood akak da ok??

18 Mac 2011 5:06 PTG

siput babi tidak beracun kah?
eh!
siput babi halal kah?

18 Mac 2011 6:36 PTG

haha..sedap kot....

19 Mac 2011 1:45 PTG

adekah wajah begitu selepas tertelan siput babi..maap makcik bertanye...hahhahha....

19 Mac 2011 1:55 PTG

lagi best, ada yg cakap rancangan sebegitu dilakonkan dan dibesar-besarkan..huh?

*diam jugak*

19 Mac 2011 4:52 PTG

euuwww...gelinye!tp betul la..kalau dah tahu susah, np buat nak bnyk2..ehe..tp x ley nk salahkn jgk sbb anak tu kan rezeki dr ALLAH..ermm..

20 Mac 2011 10:44 PG

bagi yg bujang mcm saye,mcm tidak diharuskan komen pulak feel die.keh3

21 Mac 2011 3:22 PG

oit bangun2! siput babi msuk mulut tu.haha..

21 Mac 2011 8:05 PG

@tupaimerah

entah~~kena rujuk kitab dulu~haha~

21 Mac 2011 8:05 PG

@lemongrassbeam

belanja ah~~haha~

21 Mac 2011 8:05 PG

@Dark Half

untuk tarik perhatian mungkin~~he~~

21 Mac 2011 8:06 PG

@niesz

eh buat anak seronok tahu!

he~~

21 Mac 2011 8:06 PG

@aleen aiden

ah~~bujang tak bujang~~sila komen~haha~

21 Mac 2011 8:07 PG

@Semarak Api

hoih! kat bandar ada siput babi kah?

eh mana pegi? lama tak buat entri?

22 Mac 2011 1:47 PTG

depa takde hiburan? abang kita pun ada cakap sama macam tu..

tapikan...

kita nangis gak masa tgk depa makan siput babi tu..

23 Mac 2011 5:40 PTG

sy ada tgk slot yg ini..kasihan tgk anak² dia makan siput babi..mrk mkn mcm siput itu sgt sedap..ah..apalah yg kanak² faham kan..janji siput tu boleh buat perut mrk kenyang

1 April 2011 6:48 PTG

Hidup orang tidak pernah sama. Kalu semua sama, takda keterujaan itu lagi...

Kamu teruja nak makan siput babi kah?

Catat Ulasan