Selasa, 29 Mac 2011

saya punya sayang.

bunga itu cantik

bunga itu indah

bunga itu menawan


pelangi itu cantik

pelangi itu indah

pelangi itu menawan


permata itu cantik

permata itu indah

permata itu menawan


jika saya diarah untuk memetaforakan kamu

maka yang diatas itu semua tidak membantu

bagi saya kamu cuma satu

sampai akhir waktu

sampai hujung seru

saya cinta kamu
.
.
.
.
lizawatiku.



untuk mamaainul saya.

hari ini genap 27 tahun.

hujung minggu nanti abang masak tomyam.


ya.saya tiada berbelah tepi pada masa itu.




*tolong berikan saya petua untuk hilangkan sakit leher akibat salah bantal.

ubat doktor tidak jalan.

saya sedang dalam keseksaan sekarang.

78 comments

29 Mac 2011 9:09 PG

HAPPY BESDAY MAMA AINUL...

p/s: bujal nati dah masak tomyam share resepi tau.. :P

29 Mac 2011 9:10 PG

petua tuh... kamu kena suruh org pukul bantal yg kamu tido tu ke tengkuk kamu balik.. ni tak tipu..benar belaka

29 Mac 2011 9:13 PG

happy birthday mamaainul.
nama dia lizawati ek?

29 Mac 2011 9:18 PG

oh liza ..lizawati..engkau lah penawar hati.. hheheh

happy birthday mamaainul.. moga bertambah ceria dalam kehidupan

jemur bantal tu kat panas..

29 Mac 2011 9:20 PG

@Kaseh

ala~~tomyam campak2 je~~haha~~

29 Mac 2011 9:20 PG

@Kaseh

balik nanti saya cuba~~tq~~

29 Mac 2011 9:21 PG

@SyidaGorjes

eh kenal kah?he~~

29 Mac 2011 9:21 PG

@Cik Pah

jemur je ke??

29 Mac 2011 9:31 PG

mamaainul, selamat harijadi yang ke 27 tahun, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.mintak hadiah lebih sikit kat bujal.

29 Mac 2011 9:48 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

mamaainul nak hadiah ribu2~haha~~

29 Mac 2011 9:51 PG

ubat ...
kalau tak dimakan .. memang tak jalan !
( ko makan ubat tak ?)
.
.
.
* sambil nyanyi-nyanyi lagi ' Lizawati ...'*

29 Mac 2011 9:51 PG

kenapa kamu jatuh bantal???

29 Mac 2011 9:54 PG

mama ainul sebaya saya!! haha

29 Mac 2011 9:56 PG

@DrSinga

saya makan kak~~tapi takde apa pun~~haih~~

kak~sakit leher ble buat darah naik kah?

semalam saya check 130/110~

29 Mac 2011 9:56 PG

@Chik Att

salah bantal la makcik~~leher tergeliat~~

29 Mac 2011 9:56 PG

sedapnya nama mamaainul...

happy birthday ye liza
semoga pajang umur - bahagia hidup bersama keluarga tersayang sampai akhir hayat...

bujal - alah... beli hadiah setahun sekali jer untuk mamaainul - apa kisah kan habis ribu2...
kekasih hati kamu jugak kan???
teman hidup kamu jugak kan???
mama kepada ainul buah hati kamu jugak kan????

hik hik hik

29 Mac 2011 9:57 PG

@- GC -

sama saya juga~haha~~

29 Mac 2011 9:58 PG

@miloais

time besday saya nak buat macamtu jugak ah~~haha~~

29 Mac 2011 10:01 PG

romantik la pulak...

29 Mac 2011 10:01 PG

boleh !!!
apa-apa sakit ( hati..mata..telinga dsb boleh menaikkan darah ! )
.
.
110 ??
tinggi tu yang!!
kena gi check balik tu!
ada pain killer?
ada muscle relaxant?
cer makan ..

29 Mac 2011 10:03 PG

@gedek!

saya hari2 romantik~awww~~~

29 Mac 2011 10:07 PG

@DrSinga

kat rumah ada mesin check darah tinggi~~last semalam check 120/82

*cuma saya nak tanya mesin tu telly ke tak?

saya buat ikut manual.duduk,ikat kat wrist.pastu tangan paras jantung~~


pain killer ada.

muscle relaxant ada.

ubat darah tinngi pun ada~

semua da makan~sekarang da ok sikit~~

29 Mac 2011 10:11 PG

dia startkan ko ubat darah tinggi dah?
sebab tu dah turun 80

mesin tu telly .. tapi kalau reading tu tinggi/rendah sangat .. kena recheck..

hope tak kena terus makan ubat!

29 Mac 2011 10:15 PG

@DrSinga

doktor suruh saya makan sepapan~pastu lagi 3 hari jumpa dia balik~~haih~~

mintak2 semua ok~~

29 Mac 2011 10:19 PG

Selamat hari ulangtahun kelahiran buat Mamaainul... :)

p/s : cuba hempuk perlahan2 leher kamu dengan bantal itu... ;-)

29 Mac 2011 10:23 PG

@kakcik

tq makcik~~balik nanti saya try~~

29 Mac 2011 10:27 PG

salam ulangtahun utk mamaainul.
semoga korang bahagia bersama ke akhir hayat :)

29 Mac 2011 10:30 PG

Mana yoko2 deodoran kamu?
Ooohh hepi besday mamaainul

29 Mac 2011 10:31 PG

@tupaimerah

oh amin~~~

eh sudah pandai tengok jam belum? haha~~

29 Mac 2011 10:31 PG

@Fisz

da habis saya teguk~~sama je~haha~~

29 Mac 2011 10:44 PG

happy birhday mamaainul!

dapat tomyam. ho yeah!

29 Mac 2011 10:46 PG

hehe. comel.

ups.

sorry bujal.

happy birthday pada dia.

29 Mac 2011 10:47 PG

@Ungu

ho yeah!! dapat tomyam~~hoih!

29 Mac 2011 10:48 PG

@Lucifer

eh awak,saya ada emel awak entri tahu!

29 Mac 2011 10:53 PG

27 tahun dan ada Ainul serta Bujal. dia wanita hebat!

29 Mac 2011 10:54 PG

happy birthday lizawatinya

:)

sakit tengkuk memang menyakitkan. ubatnya, berendam dalam bathub sambil main buih2 sabun yang hangat.

tapi rumah aku xda bathub. jadi, tekap2 air suam. minum jus byk2. jgn makan pedas2. dan elakkan ayam.

:) hehehe

29 Mac 2011 10:58 PG

@catherine-

minum jus saya suka!!haha~~

oh bestnya kalau ada jakuzi~~

tq cath~~

29 Mac 2011 10:59 PG

@gadisBunga

alhamdulillah~~rejeki tuhan~~

29 Mac 2011 11:03 PG

petua : pukul bantai yg dijemur kat leher tu...

tapi2 kdg2 tak jalan jugak

29 Mac 2011 11:03 PG

opss.. lupa lak..

Happy birthday MMAinul..

29 Mac 2011 11:06 PG

@rATu kEBaYA

kalau da 4 orang bagi petua yang sama ble pakai kot? he~~

29 Mac 2011 11:06 PG

@rATu kEBaYA

mamaainul suka~yay~~

29 Mac 2011 11:39 PG

Allah Selamat Kan Kamu
Allah Selamatkan Puan Lizawati
Allah Selamat Kan Kamu

Hepi 27 yrs to ur beloved wife Bujal..

Tak belah tepi nmapk lebih kacak dari belah tepi...

jemur bantal diterik mentari sambil pukul2 bantal tu...tak pon pukul leher ko dan ko berjemur dipanas...ahhaha..

29 Mac 2011 12:34 PTG

1- Happy Birthday Puan Lizawati.

2- Ko jumpa doktor tu, 1st time BP tinggi, dia terus kasik ubat???? Ko ikut nasihat pakcik ni..

-cek BP 3 kali sehari, guna BP machine ko tu. Pagi, Petang & Malam.

-sekali reading aja. Maksudnya, ko jangan bila dah buat satu reading, ko ulang balik. Bacaan berikutnya tak tepat!

-Ko buat benda ni untuk seminggu. Monitor BP.

-Maybe sakit tengkuk sebab high BP, maybe just muscleache.

Petuanya satu aja. Makan ubat(ko dah buat) dan relax. Jangan urut leher/tengkuk tu

Sori, pakcik bebel panjang

29 Mac 2011 12:37 PTG

@Eye_nee

haha~~nanti saya try tuam dengan kain panas~~

29 Mac 2011 12:37 PTG

@Daddy Ziyyad

noted,

tq banayak2 pakcik~~

29 Mac 2011 1:17 PTG

pakcik..adakah itu karya asli pakcik...makcik kagum...huhuhuhu

29 Mac 2011 1:27 PTG

happy birthday mamaainul..wah romantislah bujal ni..mesti mamaainul bertambah sayang..psl petua tu ikut jelah nasih DZ tu..kalo org tua2..bukan dia suruh tepuk n jemur bantal ke? kihkihkih..x ingatlah...

29 Mac 2011 1:37 PTG

alololo cuwiiittt..

*hujung minggu tomyam? RAWR! =) =)

29 Mac 2011 2:19 PTG

beday mama ainul? :D


wah.! selamat hari lahir untuk mama ainul.

29 Mac 2011 2:58 PTG

amik bantal tu.
hempuk ke batang leher.

opah aku la kabor...




.

29 Mac 2011 3:05 PTG

perghh...jiwangnya en.bujal ni..

selamat ulangtahun mamaainul..

29 Mac 2011 4:14 PTG

@Hantu Kak Limah

hakcipta terpelihara~he~~

29 Mac 2011 4:15 PTG

@Dee

dua2 saya try~he~~

29 Mac 2011 4:15 PTG

@HEROICzero

sup ekor.

baru lebih rawr!!

29 Mac 2011 4:15 PTG

@Sab Buenoo

hadiah tadak?

29 Mac 2011 4:16 PTG

@tasekM

terima kasih kat opah~yay~

29 Mac 2011 4:16 PTG

@Lieynanilaz

saya dilahirkan jiwang~

oh hai lieynanilaz!!

29 Mac 2011 6:13 PTG

Mamaainul, sila claim tomyam goong power punya!


ubat utk penyakit "salah bantal" adalah sila tido balik, hehehe

29 Mac 2011 7:30 PTG

Selamat hari lahir mamaainul, alahai muda cet cet (kata org utara).
Bujal, salah bantal? Bukan dia yg salah tp kamu.....ubatnya...bedal je tengkuk mu dgn bantal tu.
Selamat mencuba

29 Mac 2011 7:46 PTG

hai!


HAPPY BIRTHDAY MAMAAINUL!!
(mamaainul muda remaja lagi...)

:D

...

petua:

apa kata tido atas bantal yg BETUL?

.

29 Mac 2011 10:28 PTG

happy besday to ur wife..my abah besday 27 mac..

29 Mac 2011 10:59 PTG

hehehe..doc kate tu demam urat, kena kasi pusing sekali kepala tu confirm lega..hahaha...

happy besday tuk org rumah..heee...

30 Mac 2011 5:07 PG

datang sini atas nasihat brader gedek!
memang special blog ni.
bahasa simple dan straight.

sangat manis.

meruntun jiwa.

menunggu seorang lelaki menyatakan begitu kepada saya.

ah, harapan!

haha.

30 Mac 2011 8:35 PG

"panjang umurnya..panjang umurnya..."(mode: menyanyi)

cuba tuam leher bujal dengan something hot..mcm letak air panas dlm bekas then balut towel pastu tuam2..ala2 physiotherapy gitu

30 Mac 2011 8:37 PG

@DeLancrettLurpak

tido makin sakit lah~he~~

30 Mac 2011 8:38 PG

@makcikkantin

sudah dicuba~tq makcik! he~~

30 Mac 2011 8:38 PG

@BonekadalamChermin

bantal kat rumah semua tak betul bonbon~

30 Mac 2011 8:39 PG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

oh hepi besday to abah cik betty juga~~

30 Mac 2011 8:40 PG

@niesz

hoho~~takut~~silap pusing terus teleng abis~~

30 Mac 2011 8:40 PG

@Cikli

ha~~teringat kat kartunis nama cikli yang pernah kerja kat gila2 dulu~~he~~

30 Mac 2011 8:41 PG

@Kebaya Sendat Sepatu Merah

harapan itu untuk dicapai.bukan untuk dikenang~~gudluck!!

30 Mac 2011 8:42 PG

@Ladysirna

malam tadi tuam~~sedap sikit~he~~

30 Mac 2011 9:07 PG

cuba titik leher tu dengan anak lesung

30 Mac 2011 9:08 PG

@kucingorengemok

cantek~~pastu ainul jadi anak yatim yang kasihan~~hu~~

31 Mac 2011 12:05 PTG

suruh mamaainul buat cpr.pasti tiada kesesakan napas

1 April 2011 6:00 PTG

Sori berlori.

Happy Belated Birthday tu MAMA AINUL. Moga sejahtera dan berbahagia selalu. Kamu beruntung kerana saling milik-memiliki...

Makcik tumpang bahagia.

Catat Ulasan