Rabu, 16 Mac 2011

saya ada lebih satu dari kebanyakan kamu.

saya masuk lif.

ada kak jamilah,

ada kak rumisah.

kemudian abang nordin masuk.

pegang botol kosong.

"ai bang,ada dua cawangan pun bawak botol kosong? takkan takde siapa yang nak isikan?"

kak jamilah selamba kata.

saya senyum.

abang nordin pun sama.

dua bini.

macam-macam persepsi.

heh~


~sedang mimpi main gitar~

besok cukup 8 bulan.

badan makin panjang tapi sudah mula kurang minum susu.

ada petua bagi ainul rajin minum susu selain dari tukar jenama?

oh ainul kirim salam kamu semua.

74 comments

16 Mac 2011 8:13 PG

waalaikumussalam.

16 Mac 2011 8:16 PG

@nizamsani

ainul senyum.

16 Mac 2011 8:17 PG

ainul sudah start makan kah?

16 Mac 2011 8:20 PG

@DeLancrettLurpak

soft diet.sehari 2 mangkuk bubur nasi dengan 2 mangkuk kentang+lobak lecek.

16 Mac 2011 8:29 PG

waalaikumussalam menantu ku! upssssss! hahaha!

aku rasa ko tak yah tukar jenama susu ke apa ke. sbb susu tu dah suit dgn badan dia. budak2 mmg makin besar, makin kurang minum sbb dia dah makan. wat masa skrg ko bagi je makan KFC, mcD, pizza, kenny rogers, nandos. bagi dia makan kenyang2. nnt malam2 takde lah ko kena bangun bancuh susu. easy kan?hahaha!

eh!uwais text aku. dia kirim salam perkenalan kat ainul. auw!!!! btw, anak dara ko ni tido buas mcm ayah dia jgk kot..

16 Mac 2011 8:33 PG

@Puan Capa

kalau ble memang saya taknak tukar jenama~~oi 8 bulan suda ble makan macam2 kah?

oh hai uwais~

*ainul~

abah dia tidur style mayat.statik~haha~~

*bohong~

16 Mac 2011 8:33 PG

Betul la papaainul nie tau. Itu tanda abang nordin tu kena isi sendiri.

yg ainul pulak kakak rasa belum boleh tukar lagi baru 8 bulan. cuma makan yg solid kena dipelbagaikan. (lenanya dia tidur hm....:)

16 Mac 2011 8:35 PG

@Kakzakie

da try pisang dengan labu~tapi ainul tak suka~~kalau bayam ok tak?

16 Mac 2011 8:46 PG

waalaikumussalam.. ainul sama geng ngan qaireen, tido lbih kurg gitu gak gaya dia. haha

16 Mac 2011 8:50 PG

@Fisz

qaireen minum susu apa?

16 Mac 2011 8:51 PG

ainul buat makcik teringat anak anak masa kecil.
Sweet and innocent.

16 Mac 2011 8:55 PG

@mokjadeandell

eh anak perempuan makcik hari tu habis belaja ke sambung belaja lagi?

16 Mac 2011 9:08 PG

Ainul jamming dlm tidur....2 wife abg nordin gaduh nak masukkan air...abg nordin marah..langsung bawak botol kosong...8 bulan sudah boleh mkn bubur nasik cair..tambah sedikit sayur + ayam yg diblender..

16 Mac 2011 9:10 PG

@Eye_nee

he~~ainul start makan time umur 5 bulan~~cuma sekarang susu da kurang sangat~~

16 Mac 2011 9:14 PG

waalaikummusalam ainul mucuk.. byk2 minum susu okeh cayang..nati boleh comel macam abah kamu.. lalala

16 Mac 2011 9:16 PG

@Kaseh

ainul ikut gen saya kot~~baru 8 bulan tapi panjang macam budak setahun~~haha~~

16 Mac 2011 9:28 PG

ainul dah bole makan benda lain,memangla dia kurang susu.tu biasa bujal.janganlah anda gelisah....

16 Mac 2011 9:29 PG

biasalah tu.. budak2 dah mula makan berat mmg kurang minum susu... malam pun akan kurang jaga mintak susu mungkin sebab dah kenyang..

16 Mac 2011 9:35 PG

-standard lah bila dah banyak movement, body akan mengurus sikit..tunggu bila dah start jalan.

-dont worry to much about milk. Make sure semi-solid food dia makan okey..macam nestum, bubur tu semua..

-kita measure growth baby based on height, bodyweight & ukur lilit kepala tu semua.Bila ko dah ukur, bleh refer kepada graf yg ada kat kad dia tu.

-JANGAN BAGI APA APA SUPPLEMENT KAT AINUL.

16 Mac 2011 9:37 PG

@SyidaGorjes

oh~~~tengkiu ~~

16 Mac 2011 9:37 PG

comelnye ainul tido, ermm..tu la..baby skrg kurang minum susu, nape x bg susu ibu je, 2 tahun br bhenti, bgus untuk pembesaran baby..

16 Mac 2011 9:37 PG

@rATu kEBaYA

tapi dia langsung taknak~~

16 Mac 2011 9:39 PG

@Daddy Ziyyad

tapi untuk bulan ke 7 berat ainul statik~tak gerak dari bulan ke enam~normal kah?

16 Mac 2011 9:39 PG

@niesz

oh~~bukan semua ibu dikurniakan susu badan yang cukup niesz~~he~~

16 Mac 2011 9:40 PG

kamu panjat tiang katil ke nak ambik gambar ni?

16 Mac 2011 9:45 PG

@kucingorengemok

hoho~~bilik kami takde katil~~ada tilam je~~untuk safety.

(padahal katil tak larat nak tampung saya)

16 Mac 2011 9:54 PG

Serius 8 bulan? Ish. rasanya besar nanti lebih panjang than me.

and,, teringat adik la. Ish.

Tapi dia kena duduk hospital for like a year kot. Jantung berlubang.

Sekarang dah 4tahun. Gemuk.

Tak larat angkat.

Motif cita pasal adik? =_=

16 Mac 2011 9:56 PG

1) Kamu berdiri kat mana ambik bambar ni?

2) Lagi kain pelikat kelihatan....

16 Mac 2011 9:57 PG

@Raihana Izzati

mesti adik kamu lebih tinggi dari kamu kan? he~~ainul nak ikut saya punyab tinggi kot~~

16 Mac 2011 9:59 PG

ainul tido gaya rockers.

16 Mac 2011 9:59 PG

@gedek!

hoho~~saya gayut kat kipas~~he~~bilik saya takde katil la pakcik~~sambil berdiri je snap gambar tu~

kain pelikat?

haha~itu trademark~haha~

16 Mac 2011 10:00 PG

heheh..

kem salam sayang kat ainul..heheh

16 Mac 2011 10:00 PG

Bujal: Dia 4 tahun. amboi. agak2 la nak perli.hoho.

Fine Encik Bujal seorang yg lampai. Tahniah.

16 Mac 2011 10:00 PG

@- GC -

hoho~~ntah ikut perangai sapa ntah~~saya layan dangdut je~~

16 Mac 2011 10:02 PG

@cikceriacorner

ainul senyum~he~~

16 Mac 2011 10:02 PG

@Raihana Izzati

eleh~~~majuk la tu~~kamon bebeh~~haha~~

16 Mac 2011 10:27 PG

biasa budak budak mmg camni bujal... biler dah start makan..minum susu pun kurang.. ada hari hari minum lebih..tapi kalau dia banyak nak main main..minum susu pun kurang.. dun wory so much..

16 Mac 2011 10:30 PG

@Cik Pah

oh tengkiu makcik~~

16 Mac 2011 10:30 PG

kurang minum susu?

biarkan. bagi dia makan variasi lauk pauk sekitar malaysia. rojak, cendol, ABC apa salahnya.

anak-anak perlu dididik pada usia muda.

16 Mac 2011 10:32 PG

@Ungu

cantek~tengahari ni ble makan lamb chop!

16 Mac 2011 10:34 PG

kasi je minum susu ibu.
terbaik!

16 Mac 2011 10:36 PG

@tupaimerah

tapi sayang bukan semua ibu ada susu badan~~

16 Mac 2011 10:54 PG

bujal....
mmg ada peringkat baby kurang nak menyusu...
satu sebab dia dah kenyang makan bubur dan lain2...(pisang lenyet ke.. ubi lenyek ke...)
makcik pun pernah alami itu semua... makcik biarkan jer... lama2 dia pilih susu jugak...

16 Mac 2011 11:00 PG

@Ibu n Abah

makcik cakap macamtu saya sikit lega~~tq makcik~~

16 Mac 2011 11:19 PG

ish3. comel lah sungguh ainul! :D macam saya. :"> haha

16 Mac 2011 11:21 PG

@Sab Buenoo

yay~~sab comel~~

16 Mac 2011 11:43 PG

comel le plak gaya dak ainul ni tido...!

16 Mac 2011 11:47 PG

tukar susu dengan coklat cadbury.
settle.

16 Mac 2011 11:48 PG

@miloais

abah dia tido lagi kiut~~macam lembu mati~haha~

16 Mac 2011 11:48 PG

@intan.maisarah

haha~~meh sini tolong support~~

16 Mac 2011 11:55 PG

8 Bulan dah boleh bagi makan nasi bubur campur sayur bayam ngan carrot.Jangan lupa letak ikan bilis. blend kasi halus.nanti dah besar Ainul mesti suka makan sayur. resepi untuk mama ainul ye.

16 Mac 2011 11:59 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

nanti saya try~tq makcik~~

16 Mac 2011 12:10 PTG

wah

ainul sungguh panjang!
besar nanti boleh jadi model!!

haha,


hepi tgk ainul sihat

...

katil tak mampu tanggung kamu??

KAH KAH KAH

.

16 Mac 2011 12:11 PTG

@BonekadalamChermin

sebab saya adalah fei mau~haha~

16 Mac 2011 12:13 PTG

ainul...ainul....

sejuk hati auntie tgk dia.

eh, alamak, dah jadi auntie la. hu~

16 Mac 2011 12:15 PTG

@gadisBunga

eh auntie ke kakak? he~~

16 Mac 2011 1:27 PTG

hahaha fei mao, teringat lak cite tu. Qaireen hebat sbb 2 jenis susu skali di sapu, hakhakhak. Susu gantung ngan susu botol. Dulu masa 1st baby dpt susukan x sampai 4 bln. Yg ni masih lg sbb gigih pump time keje walaupun supply dah agak kurg. So 2nd baby dah kena standby tau incik bujal. Beli pun yg dah byk komen bagus tau, jgn main beli ape2 je ye. qaireen muda sbln je dr Ainul. Tp ainul takleh buli qiareen tau.. ;)

16 Mac 2011 2:20 PTG

haaa rockkkkahhh!

Wa'alaikumussalam.

maaf, saya tak pandai tulis penuh. kalau salah, tolong jangan report jabatan berkaitan.

16 Mac 2011 2:53 PTG

wsalam.

muahs sikit kat ainul.




.

16 Mac 2011 3:01 PTG

kalau dia takmo susu sangat, lebihkan pada makanan dia saje

kirim salam assalamualaikum kat ainul juge :)

16 Mac 2011 4:08 PTG

@Fisz

ainul buli semua orang~haha~~

16 Mac 2011 4:09 PTG

@HEROICzero

jajnji ada bunyi bang~~haha~

16 Mac 2011 4:09 PTG

@tasekM

abah dia?

16 Mac 2011 4:09 PTG

@h4ni3

takpe kan? kan?

16 Mac 2011 7:26 PTG

Bujal, ko tunggu ainul masuk 8 bulan setengah..timbang pastu

16 Mac 2011 8:25 PTG

hi kehidupan awak

16 Mac 2011 9:26 PTG

apa kaitan 2bini dgn botol kosong itu?atau mungkinkah dabel meaning d ctu?hu3

16 Mac 2011 9:33 PTG

susu onlene dol sedap. hahaha!

18 Mac 2011 8:41 PG

@Daddy Ziyyad

timbang pastu hapa?

18 Mac 2011 8:41 PG

@Cempaka R.Minta

oh hai cempaka~

18 Mac 2011 8:42 PG

@aleen aiden

saya pun tidak tahu sebab saya naif~haha~

18 Mac 2011 8:42 PG

@maris

saya suka nespray~wee~~~

oh hai maris.

1 April 2011 6:51 PTG

Mungkin sudah sampai masa AINUL makan Burger... hehehehe

Catat Ulasan