Rabu, 9 Mac 2011

gendang-gendang di belakang.

kamu menghadiri majlis walimatulurus.


ada kuda kepang.

"bidaah"

kamu kata.


ada majlis berinai.

"bidaah"

kamu kata.


ada majlis bersiram

"bidaah"

kamu kata.


ada potong pulut kuning.

"bidaah"

kamu kata.


minggu seterusnya kamu terserempak dengan tuan majlis.

"eh meriah majlis kamu minggu lepas itu"

kemudian kamu berjumpa sherry

"eh kamu nak tahu sherry,kenduri orang itu di minggu lepas adalah bidaah bidaah bidaah bidaah bidaah bidaah bidaah bidaah bidaah."

ceh.




sudah lama saya tidak berserius.

kamu suka atau tidak?

73 comments

9 Mac 2011 8:28 PG

Serious pada kerja, je la....

9 Mac 2011 8:29 PG

@gedek!

hari ni hari serius kebangsaan pakcik~haha~

9 Mac 2011 8:30 PG

Oh.saya tidak mahu komen.

Bidaah~

lol.

9 Mac 2011 8:31 PG

@Raihana Izzati

bujal memang bidaah.jangan diikut~haha~

9 Mac 2011 8:39 PG

saya kadang-kadang suka kamu letak wall paper eh... serius

9 Mac 2011 8:41 PG

@DrSinga

tengah kumpul~insyaallah petang ni saya upload~spesel untuk kakak~

9 Mac 2011 8:45 PG

Selamat pagi BUJAL.

Minum apa?

9 Mac 2011 8:48 PG

@azieazah

pagi makcik~~

pagi ni minum air ribena je makcik~~

9 Mac 2011 8:54 PG

tak suka kamu berbidaah.. :P

9 Mac 2011 8:56 PG

@Kaseh

ala~~kamon~~

9 Mac 2011 8:58 PG

lauk kenduri yg saya pegi minggu lepas sangat best. bidaah kah?

9 Mac 2011 8:59 PG

@gadisBunga

kalau ada nasi minyak maka tidak bidaah~haha~~

eh bukan adik kamu nak kawin kah GB?

makcik tak suka orang yang macam ko sebut. makcik suka tak cantik cakap tak cantik, tak kisah dia nak kecik hati, janji makcik cakap dari hati makcik.

9 Mac 2011 9:10 PG

hmmmm....
tak verani nak kata apa..
as long as tak keterlaluan fahaman/ikutan/adat nya...
okaylah kot....

9 Mac 2011 9:11 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

asalkan makcik setiasa suka saya itu suda okay!haha~~

selamat pagi makcik~

9 Mac 2011 9:12 PG

@Ibu n Abah

he~~bukan bidaah isu yang saya nak sampaikan makcik~~saya cerita tentang orang yang suka cakap belakang tapi tak berani cakap depan~

9 Mac 2011 9:21 PG

org utara tak sebuat bidaah ...... depa sebuat beda'ahhhh ..

hang memang bedaaa'aah lah bujal...

9 Mac 2011 9:30 PG

wahab bee adik kassim bee ke tu?

9 Mac 2011 9:31 PG

H
i
p
o
k
r
i
t

= hippo + kriket

9 Mac 2011 9:44 PG

@Chik Att

tempat saya panggil zubaidah~haha~

9 Mac 2011 9:45 PG

@kucingorengemok

owner kereta bumble bee~~wee~~

9 Mac 2011 9:46 PG

@Puan Capa

hippo tahu main kriket meh?

haha~

9 Mac 2011 9:53 PG

sy dah lama tak pergi kenduri. memang tak bidaah kan?

9 Mac 2011 9:55 PG

@- GC -

GC bila nak buat kenduri?

9 Mac 2011 9:58 PG

berkahwin satu lagikah...?

:p




.

9 Mac 2011 9:59 PG

@tasekM

tak mampu dan tak mahu.

hoih yu ni!

9 Mac 2011 10:04 PG

as salam bujal,

kak ati serius ni..

tak tahu apa tu ..

bidaah...

penipu ke..?

^______~

9 Mac 2011 10:05 PG

orang melayu kan sukaaaaa jaga hati dan perasaan orang lain

betul!

9 Mac 2011 10:05 PG

@Ati Masrif

waalaikumsalam kak~~

ala~~google je bidaah tu~~he~

9 Mac 2011 10:06 PG

@h4ni3

haha~~betul la sesangat~~

9 Mac 2011 10:44 PG

haha.
jangan cakap
jangan tenung.
shyy..
bidaah semua tu
diam diam

9 Mac 2011 10:47 PG

@intan.maisarah

kita diam sama-sama~he~~

9 Mac 2011 10:51 PG

mmg serius.. berbw dan kerja..

9 Mac 2011 10:52 PG

@rATu kEBaYA

hari ni saya nak berserius sampai malam~hoh~

9 Mac 2011 11:00 PG

berSeriUS.. lama jugak rasanya tak berserius ni dan SeRIAU bila nak berckp pasal bidaah ....

9 Mac 2011 11:10 PG

die uitu sudah kawin ke belum?majlis die bagaimana pula? (cuba utk serius ni)

9 Mac 2011 11:12 PG

@Eye_nee

saya seriau jugak~tapi demi serius~apadahal~haha~

9 Mac 2011 11:13 PG

@aleen aiden

majlis dia lip lap yu tahu! auu~~

9 Mac 2011 11:43 PG

Jastin Bibir?
Bidaah !!

~haha..

Majlis kawin saya ada zapin.
Zapin bidaah tak? :)

9 Mac 2011 11:44 PG

@Daddy Ziyyad

harrommm~~~~~

haha~~best ah ada zapin~~

9 Mac 2011 11:54 PG

nape tak letak muka bujal yg berstatus bidaah?

9 Mac 2011 11:56 PG

@SyidaGorjes

saya kehabisan rupa pagi ni~haha~

9 Mac 2011 11:57 PG

ye ke bidaah?
adat, enjoy, tak boleh ke?
meriah majlis tu, saya suka.

*smlm saya baca psl berinai.
harus sehingga pergelangan [jenis yg lukis] sahaja. dgn syarat material yg diguna halal.

*kan saya ade cakap kenduri saya seksok saya nk buat joget lambak? hehe

9 Mac 2011 12:00 PTG

@tupaimerah

ni lagi sorang~saya bukan cite pasal bidaah lah~~

*nanti kawin jemput saya~nak tunjuk skil jogetlambak saya~

9 Mac 2011 12:05 PTG

haha.
ye le tau.
tapi malas nk pot psl org mcm tu.
bermuke-muke.
tak kenal pun dah tau dia tu tak cun.
kan? kan?

9 Mac 2011 12:07 PTG

@tupaimerah

tapi saya tahu kamu cun.kan kan?

9 Mac 2011 12:10 PTG

al-le-makk!!!
mcm mana kamu tau nih????
hahahaha

sudah-sudah.
back to work!

9 Mac 2011 1:50 PTG

semuanya bidaah..dia mengumpat tu x bidaah ke? hihihi..

salam kenal bro..

9 Mac 2011 2:04 PTG

bidaah semua tue hahaha...

9 Mac 2011 2:09 PTG

nabi tak buat.

sahabat tak buat.

tabi'im tak buat.

bidaah bidaah bidaah!!!!!!!!!!!!

9 Mac 2011 2:29 PTG

segala yg orang buat tak elok - bida'ah katanya

apakah perbuatan dia tu elok sangat???

kata dulang paku serpih...

bujal sila sambung ye...!

9 Mac 2011 4:02 PTG

@tupaimerah

da lama tahu dah~

9 Mac 2011 4:03 PTG

@Dee

oh hai dee~~~

9 Mac 2011 4:04 PTG

@Amy Syaquena

tapi makan2 kat kenduri bukan bidaah tahu!haha~

oh hai amy~

9 Mac 2011 4:04 PTG

@HEROICzero

hoih~~triple bidaah~~

9 Mac 2011 4:05 PTG

@miloais

mengata orang saya makan lebih~weeeee~~~~

9 Mac 2011 4:47 PTG

apa yg bidaah petang petang ni bujal..

kalau ada kemampuan tak salah nak meraikan begitu.. betul tak?

9 Mac 2011 4:51 PTG

@Cik Pah

saya bukan cite pasal bidaah makcikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk~~~he~~

9 Mac 2011 8:27 PTG

salam kenal...

hasanah ke dolalah...?;p

9 Mac 2011 9:02 PTG

heheeh..x serious pun :P

9 Mac 2011 9:03 PTG

@Sham

dolah dan hasnah pun ada.haha..

oh hai sham!

9 Mac 2011 9:05 PTG

@niesz

haih..saya tiada bakat serius..haha..

9 Mac 2011 9:05 PTG

@niesz

haih..saya tiada bakat serius..haha..

9 Mac 2011 9:06 PTG

bidaah, no good!!!

buat bedaah pulak, mintak tamparan wanita, kaannnn?

9 Mac 2011 10:31 PTG

kiasan yang menarik...

Mmg dah tebiat orang kita,,

9 Mac 2011 11:29 PTG

bujal...sweetnya nama awak

saya pun serius jugak nih!

9 Mac 2011 11:40 PTG

memang talam dua muka sungguh orang itu...

10 Mac 2011 12:18 PG

bidaah bidaah bidaah
tp dtg tumpang makan gak
toyol paling kiut

10 Mac 2011 8:07 PG

@DeLancrettLurpak

tapi saya suka bedah~wee~~~~

10 Mac 2011 8:08 PG

@shearasol

tabiat yang mungkin akan kekal sampai bila2~

oh hai shearasol~

10 Mac 2011 8:09 PG

@Ladysirna

ahaks~gelak malu saya~

oh hai ladysirna~

10 Mac 2011 8:10 PG

@MasZuber

kalau boleh nak panggil kotak 6 muka~he~~

10 Mac 2011 8:10 PG

@Naddia

uhh~~makan free kak~~

oh hai naddia~

Catat Ulasan