Khamis, 23 Disember 2010

tengahari tadi.

saya makan di tempat orang kaya.


saya bergurau sahaja.

restoran itu jenis mampu milik.

mahu mencuba sesuatau yang eksotik,

saya pesan nasi itik.


jika kamu berkata :

gabungan nasi putih,itik liat goreng rangup dan curahan kicap manis itu sesuatu yang menyelerakan.

maka biar saya beritahu :

samada kamu sudah seminggu tidak makan atau deria rasa kamu kecacatan.

menyesal.

*bukan semua menu di restoran diatas tidak sedap tahu! udang goreng mentega menjadi kegemaran saya.


22 comments

23 Disember 2010 4:37 PTG

akak serik, sekarang tauke restoran banyak gunakan restoran china muslim, bila mata dorang ala-ala sepet.

Hari tu , akak ngan suami mencuba restoran china muslim, kat giant tu, hampeh , masakan chinanya tak de tinggal muslim je.

akak yang melayu , hampa, apalagi, laki akak yang berbangsa cina.

23 Disember 2010 4:39 PTG

@Cik Ina minat Do do Cheng

ada dua kedai makcik~~yang mana satu?
he~~saya pernah makan kat situ sekali~~biasa je~~

23 Disember 2010 4:56 PTG

kedai hujung sekali.sebelah pulak , makcik tengok dah china muslim gak.

23 Disember 2010 4:59 PTG

pernah makan mi segera perasa itik je.

23 Disember 2010 5:02 PTG

nasi itik??? tak penah cuba

hemmm...

23 Disember 2010 5:06 PTG

try pergi restoran sahabat baik saya (ex-ofismate) yg baru bukak restoran chinese muslim di Puchong pada bulan July yg lalu..

Restoran Mohamad Adam Ali

* kita tgk nasi itik tu..kompom tak lalu..! huhu

23 Disember 2010 5:47 PTG

hu? nampak mcm nasik ayam je?

23 Disember 2010 5:57 PTG

itik??aiyakkk..sedap ke?daging die liat kn?sy xpnh rs udg goreng mntega.sume ckp sedap.mau cube la nti~

23 Disember 2010 6:27 PTG

penah mkn kari itik. tapi tak sedap. manis. nak salahkan org yang masak kari tu. dia tak bersalah. bukan itik. hu~

23 Disember 2010 7:03 PTG

bujal x..
makcik pernah makan di Hj Sharin Low bukit antarabangsa.. sesat barat mencarinya.. tapi Alhamdulillah... makanannya memenuhi selera...
Udang menteganya memang sedapppp... juga ketam telor asin....
sekarang dah ada di Jln Ampang... tak sesat barat dah kalau nak pi makan....

24 Disember 2010 7:58 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

he~~ntah apa yang masakan cina saya pun tak tau~~siap jual nasi lemak tu~~

24 Disember 2010 7:58 PG

@nizamsani

saya boikot itik sekarang~

24 Disember 2010 7:59 PG

@miloais

jangan cuba!
rendang itik takpe~~

24 Disember 2010 7:59 PG

@PUTUBAMBU

bagi atitud dengan longtitud~nanti saya GPS~~he~~

24 Disember 2010 8:00 PG

@tupaimerah

itik ayam lebih kurang je~~

24 Disember 2010 8:00 PG

@Semarak Api

kesiannnya kamu~~cepat order~

24 Disember 2010 8:01 PG

@gadisBunga

kari manis?? yuck~~

24 Disember 2010 8:01 PG

@Ibu n Abah

sekarang haji shahrin low kat klang makcik~~

24 Disember 2010 10:53 PG

sedap tau nasi itik ni..kecuali sos hitamnye tuh..

cik pah try kat mohd chan abduulah kat wangsa maju..

25 Disember 2010 6:47 PG

restoran abdullah chan kat bandar baru bangi seksyen 8, boleh tahan tahap kecinaannya..

28 Disember 2010 7:56 PG

@Cik Pah

sekarang kat klang pun ada mohamad chan abdullah~tapi tak sempat gi lagi~~

28 Disember 2010 7:56 PG

@aliaaroslan

kat uk takde?

he~~

Catat Ulasan