Jumaat, 24 Disember 2010

fakta.episod 8.

kebejatan iklan di televisyen negara kamu.

1.produk pemutihan kulit.
~model yang digunakan adalah diana danielle yang sejak lahir sudah seputih salju.gunakan acappan atau dayang nurfaizah sebagai testimoni.maka saya percaya produk itu ternyata hebat.

2.ubat-ubatan.
~bila mereka mendakwa kelegaan segera itu bermaksud 6 jam ke atas.haram jadah.

3.produk sabun dan syampu.
~perbandingan sering dibuat dengan jenama "X".dengar bunyi sahaja sudah tahu jenama itu tarafnya adalah seperti kecelakaan.seperti membuat perbandingan antara basikal dan jet pejuang.
~tahun lepas mereka mendakwa produk mereka adalah yang terhebat.tiba-tiba tahun ini mereka cakap produk terbaru lebih hebat dari tahun lepas.walhal yang ditukar hanya pembungkusan.lagi haramjadah.

4.dayus.
~untuk iklan racun perosak maka di satu sudut iklan itu ada peringatan "ini adalah iklan racun perosak".tetapi bila iklan makanan segera tiada pula peringatan seperti "makanan ini banyak kolestrol" atau "jangan makan secara berlebihan".siapa yang jadi mangsa?sudah tentu saya yang sekarang sudah obes.lagi-lagi haramjadah.

5.nada dering dan applikasi di telefon bimbit anda!
~cara melanggan? ON CILAKA dan hantar ke 33888.(tulisan sebesar peha)
~untuk berhenti melanggan? OFF CILAKA dan hantar ke 33888.(tulisan sekecil kutu)
NGHHH~~

kita semua diperbodohkan oleh kapitalis-kapitalis yang bersifat cilaka.

31 comments

24 Disember 2010 9:02 PG

salam
iols setuju banget dengan : 1) 2) 3) 4) 5)
mual sangat2 dengan iklan2 bodoh kat tv...! apakah mereka yg bekerja di advertising firm dah tak de idea????

24 Disember 2010 9:06 PG

Kadang2 kita di'cilaka'kan atas kehendak kita sendiri!

24 Disember 2010 9:06 PG

@miloais

kalau buat iklan stret todepoin nanti diorang rugi~~haha~

24 Disember 2010 9:07 PG

@kakcik

termasuk lah saya sekali~~

24 Disember 2010 9:14 PG

saya sokong kamu 11o%...esp that nada dering.Samun orang cara terhormat.

24 Disember 2010 9:15 PG

@mokjadeandell

eh makcik lama tak singah sini~~

24 Disember 2010 9:20 PG

Tekak rasa nak loya, bila tengok iklan kat tv .pitam

24 Disember 2010 9:24 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

eh pelik sakit makcik nih~haha~

24 Disember 2010 9:24 PG

makcik pun bengang bila iklan melampau2 mcmtu...
patutnya model iklan pemutih muka tu, bg kat makcik ke... baru tahu berkesan tak berkesannye.. kan?...

24 Disember 2010 9:28 PG

@Ibu n Abah

makcik gelap ke? pakai bedak sejuk je makcik~he~~

24 Disember 2010 9:33 PG

lam byk2 iklan kat talibesen.. ada x iklan yg best?
rr...

24 Disember 2010 9:33 PG

rules marketing~
tulisan kecik bingai takpa,
janji bgtau.

p/s - awat kt kotak rokok tulih
'merokok membahayakan kesihatan'?

24 Disember 2010 9:38 PG

@FATIN MRAZ

iklan ubat batuk cap ibu dan anak.terbaik~~haha~

24 Disember 2010 9:39 PG

@tupaimerah

"kerajaan suruh"
sebab rakyat malaysia semua bodoh.

24 Disember 2010 10:51 PG

hahaha

nice entri bujal!
thumbs up~

24 Disember 2010 10:57 PG

cik pah pun hairan napa syarikat yg kuruskan badan tak nak amik syanie sebagai tetimoni diorang..

ini idak , amik lisdawati , wardeena, erra , ziana yg sudah sedia kurus..

amik cik pah pun ok gak ..coz i really need help..ehehehhe

24 Disember 2010 11:07 PG

@BonekadalamChermin

nak up jari tengah pun ble.haha..

24 Disember 2010 11:09 PG

@Cik Pah

he..makcik da try kol dr 2 alam?

24 Disember 2010 11:34 PG

memang macam celaka kalo tgh syok tengok tv,iklan bangang masuk....

24 Disember 2010 2:15 PTG

@Hantu Kak Limah

opocot~~eh kau hantu~~mak limah~~he~~

welcome mak limah~~

24 Disember 2010 2:25 PTG

kahkahkah..!

betul..betul..betul..!!!
kita setujuu..!! (sambil angkat kibod)

24 Disember 2010 4:42 PTG

hahahaa!!!! mmg celaka!

saya paling menyampah iklan yg menampakkan wanita bertubuh tinggi, langsing, berwajah bujur, berkulit cerah, berambut panjang lurus itu sebagai ikon kewaniataan sejati. sedangkan itu semua penipuan semata2mata.

atau adakah kerana saya tidak begitu? ape2apelah. hehehe

25 Disember 2010 6:45 PG

no. 5 - iklan yang ON SUNYI tu macam la its the end of the world.

27 Disember 2010 10:59 PG

2.losyen pati halia dunia herbs terbukti boleh melegakan gastrik hampir serta merta, tapi kalau ckp kat ibusinga dia CEMUH saja :)

gambor takleh blah, hahaha

27 Disember 2010 5:29 PTG

mengapa tak ada yang berani ambil adeeebah nur atau bob kuutu untuk produk kuruskan badan??

27 Disember 2010 5:30 PTG

*hmmphhhhhhhhhh..........*
seraya mencemuh ke stetmen kucing itu!!!

28 Disember 2010 3:09 PG

tettt..bujal kamu mst lggn nada dering tu kn.haha

28 Disember 2010 7:54 PG

@kucingorengemok

tu gambar kenangan masa tadika.

28 Disember 2010 7:54 PG

@DrSinga

ataupun makcik singa sendiri?

jeng jeng jeng~~

28 Disember 2010 7:55 PG

@DrSinga

kita cemuh dia bersama2~

28 Disember 2010 7:55 PG

@Semarak Api

haha~dulu la~~time baru memula pegang henset~~

Catat Ulasan