Isnin, 28 Februari 2011

buku yang bermuka - muka.

pagi-pagi buka muka buku.

kawan-kawan saya sekarang semua hebat.

ada hadis,

ada madah pujangga,

ada ceramah agama,

lalu saya berjumpa mereka.

minta pendapat,

minta petunjuk.

saya pulang hampa.

mereka cuma tahu kopi dan pasta.

.
.
.
lalu kamu terasa hati.

"sukahati kami lah bujal!"

ceh,

saya muka buku kamu pun saya tidak tahu.

tulis atas kertas lagi bagus.

47 comments

28 Februari 2011 9:06 PG

kopi & pasta kalu betui gaya ye..sedap...

28 Februari 2011 9:08 PG

meh Id muka buku kamu...

28 Februari 2011 9:17 PG

@Kazaztan Team

sedap yang tak bermaksud~haha~

28 Februari 2011 9:17 PG

@Kaseh

check emel kamu~

28 Februari 2011 9:17 PG

Makcik suka pasta walaupun makcik tak pandai membuatnya. :)

28 Februari 2011 9:18 PG

@kakcik

saya suka jenis fettucini~haha~

28 Februari 2011 9:25 PG

apa muka buku kamu Bujal ? saya mahu tambah.

28 Februari 2011 9:29 PG

cantek tulisan bujal..


.

28 Februari 2011 9:31 PG

@Daddy Ziyyad

muhamad firdaus bujal.yeah~

28 Februari 2011 9:31 PG

@tasekM

tulis pakai kaki tu tahu!

haha~~

28 Februari 2011 9:40 PG

roger bujal..

28 Februari 2011 9:40 PG

Pakcik dah terlupa cara menulis menggunakan kalam dan kertas....

Ya, pakcik orang tua yang sombong...!

28 Februari 2011 9:46 PG

kadang2 yang bermadah bagai itu copy and paste mungkin..;)

28 Februari 2011 9:48 PG

@Kaseh

over!

28 Februari 2011 9:48 PG

@gedek!

tak mengapa~~nanti saya ajar~haha~

28 Februari 2011 9:49 PG

@MasZuber

he~~10 madah 9 kopi pasta~

28 Februari 2011 10:33 PG

errr... apekah?
saya baca blog kamu je...

28 Februari 2011 10:34 PG

@tupaimerah

eh nak add kamu boleh?

28 Februari 2011 11:54 PG

kopi dan kuih seri muka buku.... ;)

28 Februari 2011 11:58 PG

@Led

talam keladi lagi asyik.

oh hai led~

28 Februari 2011 12:22 PTG

aku sentap.cit!ha3

28 Februari 2011 12:25 PTG

@aleen aiden

haha~~sekarang mari pukul saya~

28 Februari 2011 12:45 PTG

bujal..jom pi lunch..eh tetibe :D

28 Februari 2011 1:01 PTG

makcik pun dah jarang menulis. hand writing cantik, cam doktor.

28 Februari 2011 1:31 PTG

ada orang nama bu-jal cas-tello add deris, dia tanya, apasal kawan ko add aku? hek eleh! perasan!

hihi :)

28 Februari 2011 2:26 PTG

maaf... iols tak paham apa isunya disini!

28 Februari 2011 2:42 PTG

saya pandai buat pasta.
tiap2 hujung minggu pun saya bole buat.
tapi akibatnya saya naik 3kg dlm masa sebulan.
padan muka saya.

28 Februari 2011 2:53 PTG

bujal,
saya cuma ade blog aje :(

28 Februari 2011 2:56 PTG

macam tulisan anak saya ..

.
jom lawan karom !!!

28 Februari 2011 3:43 PTG

teks ucapan apekah itu wahai en bujal?

28 Februari 2011 4:01 PTG

@makdara TERdiva

eh yu bayar kan?haha~

28 Februari 2011 4:02 PTG

@Cik Ina minat Do do Cheng

haha~~manada doktor tulis cantik makcik??

sori daddy,kakak singa n kakak hanie~

28 Februari 2011 4:03 PTG

@kucingorengemok

hhaaha~~tak kose skandal dengan laki orang~~

28 Februari 2011 4:03 PTG

@miloais

isunya tulisan saya buruk~haha~

28 Februari 2011 4:03 PTG

@SyidaGorjes

hoih~syabas~haha~

28 Februari 2011 4:04 PTG

@tupaimerah

kamon tupai~~emel ai kamu punya nama~haha~

28 Februari 2011 4:04 PTG

@DrSinga

kira lawa la kan? haha~

28 Februari 2011 4:04 PTG

@h4ni3

karangan sekolah~haha~

28 Februari 2011 5:45 PTG

itu namanya manusia. biar nampak pandai di luaran, tapi didalam, takde siapa yg tahu..

mocha frappucino + spaghetti bolognese = yum yum!!

1 Mac 2011 12:20 PG

pasti mereka menang segala hadis dan petikan kalam Allah. =)

1 Mac 2011 1:25 PG

saya akan balas komen kamu secepat yang mungkin tahu!

kalau muka buku, dia suka tanya what's on your mind.

jadi saya copy paste saja ayat kamu di atas.



aci?



hai bujal!

kita kawan kan di muka buku?

1 Mac 2011 8:48 PG

@DeLancrettLurpak

mamaainul pnggil spageti bolo-bolo.haha~

1 Mac 2011 8:48 PG

@HEROICzero

mereka kan perawi hadis.

1 Mac 2011 8:50 PG

@BonekadalamChermin

what's on your mind dengan what's in your mind berbeza tahu!

*buat muka serius.

eh kamu,KOg ,makcik milo,GB,uncle gedek dan kaseh juga adalah rakan muka buku saya.

1 Mac 2011 11:06 PG

jom!aku belanja kopi dan pasta

1 Mac 2011 4:40 PTG

@Puan Capa

yu bayar ok??

2 Mac 2011 12:39 PG

Makcik tetiba keliru sendiri.
Sori.

Catat Ulasan