Jumaat, 25 Februari 2011

Mereka Lemah Minda (MLM)

kawan lama yang saya sangka sudah lupus nyawa SMS saya :

"askum,wei ape citer skrg? dngar cite keja gomen.btul ke?"

"ye aku keje gomen sekarang"

"mlm ni ko free tk? jom lpak kt McD jusco bukit raja.lama tk jmpa ko.ble borak2"

"pergi jahanam."

"eh ko apsal?"

"saja maki kau awal2.sebab aku kurang minat dengan MLM"
.
.
.
.
.
.
"macamtu la melayu,minda terkongkong,bla bla bla"(sepanjang 150 patah perkataan)

"ya,saya melayu tak guna"

orang MLM suka dengan penjawat awam.

itu fakta.

ya.saya kacak.kata saya membina keyakinan diri.

72 comments

25 Februari 2011 8:46 PG

saya pun anti MLM.. semak jek...kalau ajak kita kuar nati kita yg kena belanja dia mkn...

25 Februari 2011 8:48 PG

lom pernah orang approach saya ajak join mLm... saya muka garang ke? atau rupa sengkek sangat? kociiik hati den.

25 Februari 2011 8:49 PG

@Kaseh

lenkali suruh diorang belanja makan.haha~

25 Februari 2011 8:50 PG

@kucingorengemok

MLM tak kacau gadis muka suci macam kamu~haha~

25 Februari 2011 8:54 PG

Mereka kerja org gomen ada income tetap.

25 Februari 2011 8:57 PG

@Kakzakie

yang sebenarnya keje gomen senang buat loan.sebab tu kami selalu jadi mangsa~

25 Februari 2011 9:07 PG

bujal...
sebelum terlupa...
papaainul mmg kacak...
tak perlukan MLM tetaplah kacak....

25 Februari 2011 9:08 PG

MLM - tak mo lahhhhh!~
cuba suruh member hang tu call aidid mu'addid - hahahaha

beb - pesal songkok senget cam bujang lapuk neh????
hik hik hik

25 Februari 2011 9:20 PG

gua dah terkena TIGA kali Bujal!! Tiga kali...

lepas ni gua malas nak jumpa kawan2 lama zaman sekolah yg dah sepoloh abad tak contact, tetiba menelefon/SMS ajak jumpa!

ps: anda segak bak pejuang kemerdekaan 50an :P

25 Februari 2011 9:25 PG

iyee.. sgt betul lor..
kawan sekolah 12 taun tak jumpe tetibe call ajak makan.. ada udang di sebalik batu..

25 Februari 2011 9:28 PG

ye ke org mlm suka cari org keja gomen??..ntahla..tak tahu la plak..
New N3: Dunia Blogger dah macam Dunia Artis!!

25 Februari 2011 9:48 PG

anti MLM.. tak suka.. paksa2... pernah dah buat n3 ni..

25 Februari 2011 9:50 PG

wow!sangat hensem..mcm amitha belacan!

25 Februari 2011 9:57 PG

smart juga...

25 Februari 2011 10:34 PG

kalau dah tetibe jek muncul..siap ajak g lepak makan minum..memang xde mende lain laaa..komfem MLM punya cerita..

25 Februari 2011 10:41 PG

muka aku sememeh je, nampak cam budak sekolah, jadi tak sapa berani approach. haha

25 Februari 2011 10:47 PG

mlm dan gov seiring ..kah kah kah

25 Februari 2011 11:05 PG

MLM = Mesti ada gambar orang sedang tunjuk tanda thumbs up berlatarbelakang kereta mewah...! Lepas tu tulis "Muka biasa-biasa, pendapatan luar biasa...!"

Kah kah kah! Gua gelak guling2

25 Februari 2011 11:10 PG

uhh...dah 2 kali terkena

emmm...memang kacaklah bujal ^__~


Jom baca: ULANG TAHUN KE-10

25 Februari 2011 12:28 PTG

kacak=bujal.

25 Februari 2011 12:36 PTG

makcik tak pernah join MLM.Baik makcik jual karipap.

25 Februari 2011 12:37 PTG

huhuhu..semakin gebu semakin kacak..
mak sy antare yg terjebak dgn MLM...huhuhu...

25 Februari 2011 12:50 PTG

"orang MLM suka dengan penjawat awam.

itu fakta"


dan apa yang dikatakan oleh MLM kepada penjawat awam..

.. itu auta!

25 Februari 2011 1:42 PTG

MLM mmg bulih bikin bergaduh.
saya tak suka MLM.
lantak la org kata tak maju ke hape...




.

25 Februari 2011 2:29 PTG

saya sokong anda. saya cuma jadi member avon saja demi sebotol ubat ketiak.

25 Februari 2011 3:00 PTG

@Ibu n Abah

yay~saya kacak~haha~

25 Februari 2011 3:01 PTG

@miloais

stailo~haha~

25 Februari 2011 3:02 PTG

@Daddy Ziyyad

pakcik cakap je saya sudah cukup kay~haha~

25 Februari 2011 3:02 PTG

@.:nhalilah:.

pastikan diorang yang bayar untuk makan itu~haha~

25 Februari 2011 3:03 PTG

@Ina

teramat la benar~

25 Februari 2011 3:03 PTG

@rATu kEBaYA

nanti saya selak blog makcik~wee~~

25 Februari 2011 3:04 PTG

@Puan Capa

oi~suka sangat cari pasal ha~~haha~

25 Februari 2011 3:05 PTG

@Kazaztan Team

ehem~tq~~haha~

25 Februari 2011 3:06 PTG

@h a n i e

haha~tapi kekadang kesian kat kawan yang betul2 ajak borak~~

25 Februari 2011 3:07 PTG

@- GC -

eh muka sememeh la diorang suka~haha~

25 Februari 2011 3:07 PTG

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

haih~fakta yang pahit~

25 Februari 2011 3:08 PTG

@gedek!

saya lepaskan gaji beribu.kata mereka yang terbabit~haha~

25 Februari 2011 3:08 PTG

@Ati Masrif

da tu tak pukul ke kawan tu?haha~

25 Februari 2011 3:09 PTG

@SyidaGorjes

kacak = i like~haha~~

25 Februari 2011 3:09 PTG

@Cik Ina minat Do do Cheng

lama tak jumpa karipap inti keledek~~

25 Februari 2011 3:10 PTG

@Hantu Kak Limah

mak makcik berjaya tak?

25 Februari 2011 3:10 PTG

saya pun anti MLM..jom kita bukak kelab nak! :D

25 Februari 2011 3:10 PTG

@h4ni3

dia punya lagu memang bagi lentok habis!haha~

25 Februari 2011 3:10 PTG

@tasekM

tapi ai tetap suka yu tasek~~mmhua ha aha~~

25 Februari 2011 3:11 PTG

@Tijah

eh avon tu pun kira mlm kah?

25 Februari 2011 3:13 PTG

@makdara TERdiva

mdt jadi presiden~i follow~~wee~~

25 Februari 2011 6:00 PTG

kawan saya ajak minum.
saya pergi. minum.
dia cerita MLM.
sejam kemudian, kami pulang.
saya kenyang percuma.
saya harap, dia balik dengan sematan

'jangan putus asa. cuba lagi. ganbatte!'

mana tahu kalau-kalau dia nak ajak saya minum lagi sekali?

25 Februari 2011 6:00 PTG

saya nak juna ayat en. bujal lah kalau ada member zaman batu SMS ajak jumpa. boleh?

25 Februari 2011 6:58 PTG

Mula
Lah
Merapu !

26 Februari 2011 4:15 PTG

MLM, tolong jauhi aku!

26 Februari 2011 6:10 PTG

MLM:

malam lagi masyuk. itu yg operasinya malam hari jek .

harap dijauhkan dgn anasir MLM neh!

26 Februari 2011 8:03 PTG

saya melompat dari blog DaddyZiyyad.. hehee... follow sini juga...

ehem... mmg betul, MLM suka approach org gomen....

26 Februari 2011 9:06 PTG

Salam BUJAL.
pekabar?

Hmmmmlama tak tengok kamu, cemana tetiba leh jadi kacak sebegitu?

adehhhhh Makcik tergoda nih!

27 Februari 2011 1:38 PTG

ape kene mengena gambar dgn en3?hahah

28 Februari 2011 4:25 PG

"biar mereka! mereka tak mahu rezeki dari Tuhan. Tuhan menyampaikan rezeki Nya bukan Dia call, bukan Dia sms, tapi dengan gerakkan hati kita ke arah ini. demikian juga berlandaskan hadis bla bla bla."

pegi mampos.

28 Februari 2011 8:57 PG

@tupaimerah

jom jumpa.saya ada usul~haha~

28 Februari 2011 8:58 PG

@aliaaroslan

risiko tanggung sendiri~haha~

28 Februari 2011 8:58 PG

@a.z.r.i.n.a.03.07

meeting larut malam.yeah~

28 Februari 2011 8:59 PG

@gadisBunga

tapi kalau mat lelaki macho yang datang?

28 Februari 2011 9:00 PG

@MasZuber

mereka semua parasit~haha~

28 Februari 2011 9:01 PG

@Ayin Masliza

yay~dapat kawanh baru~~haha~

28 Februari 2011 9:02 PG

@azieazah

eh makcik mana pergi??

28 Februari 2011 9:03 PG

@aleen aiden

hoih~semua gambar dalam blog saya takde kena mengena dengan entri~haha~

28 Februari 2011 9:03 PG

@HEROICzero

tu la melayu~taknak maju~~~bla bla~

28 Februari 2011 2:53 PTG

pejawat awam senang apply loan ..dan senang di approve loan ??

28 Februari 2011 5:47 PTG

btol kata DrSinga. Pantang penjawat nak buat loan buat rumah, beli kereta.. kalau layak 450k pinjaman, dia akan pujuk2 suruh pinjam banyak itu..rasa nak jerit "APAKAH KAU GILE NAK BAYAR RUMAH 4K SEBULAN?!!!!"

28 Februari 2011 8:09 PTG

weh, aku langgar cina apek mercedez!
pinjam 2k bro
aku xtau dah nak bayar cmne
cina tu dh ugut aku

****lepas 2 minggu

weh,cina ritu settle lom?

Tulah
jujur sebenarnya aku tipu kau
aku join bisnes baik punya
modal die 2k ko la
jom join aku?

WTF?!

****lepas 2 minggu

weh,aku xdapat bayar 2k ko
xjadi r bisnes aku
halal r weh?

WTF?!

(adaptasi cerita realiti)

1 Mac 2011 3:53 PTG

@gabanMorka

so dia da setel blum kamu punya rm2 ribu? he~~

1 Mac 2011 3:55 PTG

@DrSinga

sebab tu ramai ambil kesempatan~~haih~

1 Mac 2011 3:55 PTG

@DeLancrettLurpak

eh bukan gaji makcik 10 k sebulan kah?

he~~

2 Mac 2011 9:33 PG

gomel itu apa?

2 Mac 2011 9:35 PG

@intan.maisarah

gomen la~~keja goverment~he~~

Catat Ulasan