Jumaat, 11 Februari 2011

borak bodoh.

saya terima emel dari rakan.

kependekkannya adalah seperti berikut :

~tidak boleh ucap/tulis "akum"
~yahudi
~berdosa

termenung saya.

selepas itu saya memandu sejauh 458KM arah selatan untuk berjumpa pengirim emel.

rakan saya yang ketika itu sedang meniarap di halaman rumah terkejut dengan kehadiran saya.

tanpa kata aluan dan mukadimah saya terus menerjah :

"betul kah apa yang kamu emel itu? ada perbincangan ilmiah tentang itu kah? telah difatwakan oleh majlis fatwa kah? ada sumber sohih kah?

4 soalan dalam satu nafas.

terus saya terduduk semput.

"jawab!!!"

jerkah saya.

"aku tak tau apa-apa.aku baca lepas tu aku forward la kat kawan-kawan.kan menyebarkan kebenaran itu fardu kifayah?"

saya lucutkan seluar saya,saya lucutkan seluar rakan saya itu dan kemudian..

kami bermaaf maafan dalam keadaan yang aib.

.
.
.
.
.

"TAHNIAH! SIMKAD KAMU TERPILIH UNTUK MENANG RM10000 PERADUAN PAWER RUT!"

yay~

kamu bersorak dan kemudian kamu dedahkan no akaun kamu kepada mereka.

syabas.



pagi ini ekspresi adalah serius!

51 comments

11 Februari 2011 8:36 PG

458km ke selatan tak terlajak tiba ke bentan ke?

11 Februari 2011 8:40 PG

@kucingorengemok

entah,saya cuma ikut GPS~haha~

11 Februari 2011 8:47 PG

tulah pasal ,,kengkadang cik pah malas nak layan email2 nih suma..kengkadang mengarut..

11 Februari 2011 8:49 PG

pls tuntut la ilmu sebelum forward email...

11 Februari 2011 8:53 PG

@Kazaztan Team

haha~sampai satu tahap upin ipin pun diorang cakap yahudi jugak~

11 Februari 2011 8:54 PG

@Cik Pah

baca dan percaya.kata kawan saya.

haha~

11 Februari 2011 9:01 PG

Kita terlalu terikut2 - kononnya menyampaikan pesanan, sedangkan kita sendiri kabur dengan kesahihan! :(

11 Februari 2011 9:18 PG

betul ke kamu menang pertandingan pawer rut?
nanti kirem salam kt rosyam nor ye?
hehe

11 Februari 2011 9:19 PG

pakcik mengharapkan kamu upload gambar tang lucut seluar.... hampa...

Eh, boleh pakcik bergambar kat lokasi gambar serious kamu tu?

11 Februari 2011 9:20 PG

hahaha kiut...patut letak pic ainul kat sebelah pic kamu tuh..

11 Februari 2011 9:22 PG

jangan muka camtu
nnti pelanggan kata kamu tak mesra tahu~

11 Februari 2011 9:26 PG

@kakcik

yay~makcik sudah sihat~~

kan?kan?

11 Februari 2011 9:26 PG

@tupaimerah

eh rosyam nor kirim salam balik kat kamu~haha~

11 Februari 2011 9:27 PG

@gedek!

silakan pakcik! nanti saya buat photobomb belaakng pakcik~haha~

11 Februari 2011 9:28 PG

@Kaseh

mak aih da buat muka ganas pun orang cakap kiut.gagal ah saya~~haha~

11 Februari 2011 9:29 PG

@alien

terus saya buat muka senyum~haaha~~

11 Februari 2011 9:34 PG

aku agak kekeliruan di situ..benarkah tidak boleh??jawab!!kalo tidak lucut seluar!haha

11 Februari 2011 9:37 PG

@Puan Capa

ah~~lucut saja seluar saya~haha~

11 Februari 2011 9:41 PG

-garang nya muka ko kat kaunter Bujal ! wakakaka..

-Macam2 benda yang diri sendiri pun tal pasti, tapi gigih foward sana sini~ itulah penyakit org malaysia, especially melayu islam....

11 Februari 2011 9:43 PG

@Daddy Ziyyad

tu muka time ramai orang~haha~

11 Februari 2011 9:55 PG

tu muka menahan berak ke tu...?



.

11 Februari 2011 9:59 PG

@tasekM

muka tahan berak saya seksi tahu!haha~

11 Februari 2011 10:05 PG

gua selalu pakai salam je.

kat orang cina pun taip salam.

jagna serius-serius.

ke sembelit?

11 Februari 2011 10:16 PG

kalau sume customer service serius mcm muka bujal ni , MDT balik terus lah..tak jadi buat urusan :P

11 Februari 2011 10:24 PG

makcik kalau bukak email yang kena mengena ngan kerja atau urusan yang berkaitan je.Kalau yang tak relevan, tak pernah ambik pusing.Kalau ada,terus delete je.

11 Februari 2011 10:42 PG

apa objektifnya ... bermaafan tanpa seluar .......

11 Februari 2011 10:54 PG

yayyyyy! bujal menang pertandingan pawer rut!
bila nak belanja iols makan???
hahahahh

11 Februari 2011 10:55 PG

tertinggal satu lagi isu

kekadang orang2 yg terima emel ni - tak baca pun.... pakai sedap rasa terus forward kat orang lain.... kekonon menyampaikan dan menyebarakan ilmu - katanya lah.... walopon dia sendiri tak faham malahan tak baca punnnn!~

prfthhhhhhhhhh!~

11 Februari 2011 11:34 PG

aku kalo email camni terus delete.. sure org kata aku ni jenis yg tak care ngan benda2 ni.. tp aku mmg malas benda yg takde justification... errrkkk.. emo jap tetibe.. ekekke..

11 Februari 2011 11:53 PG

bujal,
rendang burung puyuh tu sangat sedap!tapi saya makan satu je.sebab stok terhad.

nanti saya amik gamba kat pej daerah petaling secara serius macam kamu juga.tapi saya tak kerja kat sana.saya kuli pemaju yang buat ofis tu.

11 Februari 2011 12:35 PTG

kenapa bermaaf-maafan perlu lucutkan seluar?

kamu bersalam maaf guna.. tangan, bukan?

haha.

11 Februari 2011 1:35 PTG

kesimpulannya.

buatlah sesuatu dengan ilmu.

11 Februari 2011 1:45 PTG

gua tak terkomen ..
komen gua hilang dari ingatan bila baca tentang bukak seluar dan bersalaman...

11 Februari 2011 2:39 PTG

@Robot | Sakti

yes! salam labih universal~haha~

11 Februari 2011 2:39 PTG

@makdara TERdiva

haha~tu muka takdemende la~~

11 Februari 2011 2:40 PTG

@Cik Ina minat Do do Cheng

tapi kalau emel tu cabutan bertuah macamana?

11 Februari 2011 2:43 PTG

@Chik Att

eh seksi hapa~haha~

11 Februari 2011 2:43 PTG

@miloais

yay~menang hapa? haha~

11 Februari 2011 2:44 PTG

@miloais

setuju,setuju~

11 Februari 2011 2:45 PTG

@.:nhalilah:.

eh apsal emo? haha~

11 Februari 2011 2:46 PTG

@SyidaGorjes

lain kali beli satu riben terus~haha~

11 Februari 2011 2:48 PTG

@Ungu

haha~kan lebih seksi~kami salam laga pipi~haha~

11 Februari 2011 2:49 PTG

@gadisBunga

setuju.sekarang mari calit jari~haha~

11 Februari 2011 2:50 PTG

@DrSinga

sila bayangkan situasi tersebut~haha~

11 Februari 2011 3:00 PTG

makcik percaya yang bulat tak datang bergolek, yang pipih tak datang melayang.

11 Februari 2011 3:05 PTG

iols nak mencelah... buat tuan tanah matcham-matcham... sila masuk ke blog iols hoccay

pe lagi lah... tag punya pasal
hahahahah

11 Februari 2011 4:07 PTG

@Cik Ina minat Do do Cheng

tuah ayam nampak di kaki makcik~~tuah manusia siapa yang tahu?

he~~

11 Februari 2011 4:08 PTG

@miloais

tag makcik sudah berbalas.sama-sama~

11 Februari 2011 4:33 PTG

oh ada juga sy terbaca
yg jgn ucapkan salam dgn perkataan SALAM. eh? yang penting niat kita kan? huhu







kenapa lucut seluar?

.

11 Februari 2011 5:24 PTG

serius gila encik bujal di hari jumaat. kata nak pegi holiday esok? selamat bergumbira dan berjimba

1 Mac 2011 11:51 PTG

Tak ingat bila, tapi memang seorang Ustaz pernah beritahu, Askum adalah nama gelaran dlm Yahudi yang memuja seseorang.

Maaf jika tersilap...

Catat Ulasan