Isnin, 21 Februari 2011

percakapan.

cakap 1 :

"nanti wak tumpang kau pergi hospital ye?"

"okay wak"

dalam kereta :

"wak lanang (pakcik lelaki)  sihat wak?"

"ai~~dulu bukan kau ke yang tolong angkat jenazah arwah wak lanang kau?"
.
.
.
.
janggal.




cakap 2 :

"abah..nanti bila ada kereta baru kita kena kerat perut sikit tau!"

"kerat perut ke ikat perut?"
.
.
.
.
kelakar.





salah cakap,

macam-macam boleh jadi.

jadi kamu harus berhati-hati.


belum tahu bercakap.cuma selalu meraban.

49 comments

21 Februari 2011 12:02 PTG

kita orang selalunya ketat perut

21 Februari 2011 12:05 PTG

@kucingorengemok

takpe~~maksud dekat2 je~~he~~

21 Februari 2011 12:09 PTG

kita sengkak perutttt ....

21 Februari 2011 12:11 PTG

@Chik Att

eh~apakah sengkak?

21 Februari 2011 12:19 PTG

potongan belanjawan ~

21 Februari 2011 12:22 PTG

@alien

berjimat cermat~

21 Februari 2011 12:32 PTG

ainul membebel apa tu..ikut sapa?

21 Februari 2011 12:34 PTG

makcik ikat perut kalau beli kereta.

21 Februari 2011 12:40 PTG

HAHAHA betul tu. kata lain, maksud lain, faham lain. =)

21 Februari 2011 12:41 PTG

wes mangan opo ureng?

heheheh

21 Februari 2011 12:41 PTG

kita kerat perut sebb nak diet..lalal ainul comel....

21 Februari 2011 12:41 PTG

wes mangan opo urong?

heheheh

21 Februari 2011 12:46 PTG

@Puan Capa

yang pasti saya pendiam~haha~

21 Februari 2011 12:46 PTG

x paham bahase jawe....huhuhuhu...
makcik ikat perut nk bg kurus je....

21 Februari 2011 12:47 PTG

@Cik Ina minat Do do Cheng

yay~makcik beli kereta baru~~

21 Februari 2011 12:48 PTG

@HEROICzero

tapi kadang2 ble bawak gaduh tahu! haha~

21 Februari 2011 1:07 PTG

huhuhu

kenkadang, kalo tersilap bahasa,tersalah message, badan merana.

21 Februari 2011 1:09 PTG

@Hantu Kak Limah

nak kurus kena jumpa doktor 2 alam makcik!haha~

21 Februari 2011 1:09 PTG

@MasZuber

betul~sebab sms takda itonasi~~

21 Februari 2011 1:10 PTG

@cikceriacorner

wes wes wes~haha~

21 Februari 2011 1:10 PTG

@Kaseh

sudah kurus kan? he~~

21 Februari 2011 1:26 PTG

yang dlm gambau tu comelnye

21 Februari 2011 2:14 PTG

cumil betul si ainul..

* biasalah kalau dah tersalah cakap tu... cuma..jgn tersalah anggap jek..huhu

21 Februari 2011 2:23 PTG

ikat perut
ikat pakai bengkung
ekekeekek

21 Februari 2011 2:26 PTG

fikir dulu sebelum berkata-kata....hehehehe....especially kalau nak cakap jawa tapi sebenarnya tak pandai (macam saya)

21 Februari 2011 2:26 PTG

tersedak arwah wak lanang tau dalam kubur ~ haha

21 Februari 2011 3:36 PTG

salah cakap, kdg2 buruk padahnya...

21 Februari 2011 4:02 PTG

@CGG

eh hari2 pandang muka comel.nanti anak kamu mesti comel pasti~haha~

21 Februari 2011 4:05 PTG

@PUTUBAMBU

eh ye la~tersalah anggap lagi parah~~

21 Februari 2011 4:06 PTG

@miloais

nanti semput~haha~

21 Februari 2011 4:06 PTG

@SyidaGorjes

eh cik gorjes bukan jawa kah?

21 Februari 2011 4:06 PTG

@Daddy Ziyyad

haih~sekali lupa da~~

21 Februari 2011 4:07 PTG

@lea

welkam lea!!

lama blog ni takde kawan baru~~

21 Februari 2011 5:18 PTG

hahaha..klakar la..ckp jawa ek..ekeke..

21 Februari 2011 5:56 PTG

Abah saya kata, kalau dah beli kereta, takyah ikat perut, kalau lapar, pagi jilat windscreen, petang jilat pintu.. begitulah

21 Februari 2011 6:01 PTG

Salam kenal bujal X,

Terima kasih sudi singgah di blog saya tadi. Mmg dah biasa lihat nama dan gambar awak yg cute tu kat blog kengkawan yg lain. Cuma belum sempat bertegur sapa. Kebelakangan ni saya sibuk sikit. Kadang2 komen dari kawan2 pun tak sempat nak balas. Keji kan saya ni?

21 Februari 2011 6:01 PTG

teringat makcik akan periistiwa dulu dulu bersama masyarakat jawa masa posting pertama . macam ayam bercakap dengan itik jadinya.

21 Februari 2011 6:02 PTG

Dekat nak hujung bulan sebelum gaji ni ramailah yg kena ikat perut huhuhu

21 Februari 2011 9:07 PTG

saya pakai kereta buatan malaysia yg murah2 aje...

haa.. takyah susah2 kerat perut! hahah

22 Februari 2011 1:51 PG

jangan la sampai dibawa gaduh. hehehe.

22 Februari 2011 8:22 PG

@niesz

ala~eksen je lebih~haha~

22 Februari 2011 8:22 PG

@DeLancrettLurpak

nanti saya sapu madu kat cermin~puas hati kalau jilat~haha~

22 Februari 2011 8:23 PG

@Yunus Badawi

tu bukan keji.kekadang malas namanya~haah~

selamat datang YB~~

22 Februari 2011 8:24 PG

@Yunus Badawi

hoih~tu malas~bukan keji~haha~

selamat datng YB~~

22 Februari 2011 8:25 PG

@mokjadeandell

tapi kalau lama2 ble fasih makcik~~macam kawan saya dari kelantan~terus jadi jawa pekat~haaha~

22 Februari 2011 8:26 PG

@Yunus Badawi

haih~gaji tak pernah cukup kat malaysia ni kan pakcik?

semua mahal~

22 Februari 2011 8:27 PG

@h4ni3

tapi kereta buatan negara kekadang repair mahal hapa?he~~

22 Februari 2011 8:27 PG

@HEROICzero

sebab tu kena selalu tutup mulut~haha~

2 Mac 2011 12:05 PG

Kalu tak salah cakap, tak tahu pula mana yang betul nanti.

So, elok juga selalu silap cakap. hehehehe

Catat Ulasan