Selasa, 22 Februari 2011

malas yang tidak dibalas.

saya malas.

tapi saya pandai.

perangai semacam saya ini,

buat banyak cikgu jengkel di sekolah.

satu hari,

cikgu T.Gunasekaran suruh saya buat karangan berbahasa inggeris.

tajuk "at the zoo"

saya karang dengan penuh perasaan.

kemudian cikgu itu panggil saya.

"kamu tiru karangan siapa ni?"

"saya tak percaya kamu buat."

ternyata karangan saya itu terlalu hebat untuk dihadam oleh akal cikgu T.Gunasekaran.

saya sedih.

lalu saya bertekad.

saya cuma akan guna saya punya pandai semasa periksa sahaja.

akhirnya ,

saya dapat "A" dalam subjek kegemaran saya.

tapi cikgu T.Gunasekaran terus sinis kepada saya.

.
.
.
.
kalau kamu ada anak perangai sama saya,

piat telinga anak itu.

"kamu jangan nak jadi macam bujal!"

marah kepada zuriat kamu itu.


*tapi saya tetap sayang semua cikgu saya termasuk cikgu T.Gunasekaran.

ekspresi pagi ini:

"keikhlasan yang diragu"

50 comments

22 Februari 2011 8:30 PG

Oh... kamu anak yang pandai dan kelakar juga sangat kacak. :)

22 Februari 2011 8:35 PG

selamat pagi Encik Firdaus yang tersenyum itu!!

22 Februari 2011 8:40 PG

uban kah?

22 Februari 2011 8:43 PG

@kakcik

tapin saya malas makcik~haih~

22 Februari 2011 8:44 PG

@DrSinga

selamat pagi kakak doktor singa yang ayu.

22 Februari 2011 8:45 PG

@kucingorengemok

yup~macho tak?

22 Februari 2011 8:53 PG

tahniah!sebab dapat A!aku teringin sungguh baca karangan ko.

22 Februari 2011 8:59 PG

@Puan Capa

sudah selamat jadi abu~haha~~

22 Februari 2011 9:02 PG

kamu adalah permata.

heheh~

22 Februari 2011 9:08 PG

@gadisBunga

eh permata tu bukan yang bawah rosmah mansur kah?

he~~

22 Februari 2011 9:13 PG

Rambut belah tepi yang memang tak boleh blahhhhhhhhhhhh...~haha..

T.Gunasekaran tu nama betul atau bukan nama sebenar?

22 Februari 2011 9:19 PG

sir kita dulu nama dia Kurupiah ..

Ayah panggil Kurappayah ....
masih ingat wajahnya walaupun dah 30 tahun .....

Rambutnya sepesen ngan koooo

22 Februari 2011 9:36 PG

@Daddy Ziyyad

tu rambut cari makan.jangan jeles!

ye~tu nama sebenar cikgu itu~

22 Februari 2011 9:44 PG

@Chik Att

mesti cikgu tu hensem sebab rambut sama macam saya~haha~

22 Februari 2011 10:05 PG

senyum dalam paksa tapi comel.. eh kamu da ada uban eh bujal...

22 Februari 2011 10:06 PG

@Kaseh

tu uban pemikat tahu~haha~

22 Februari 2011 10:11 PG

hehehhe..

bagusla kamu bujal..

pagi2 da senyum..

rejeki banyak masyuuk tau bile pg2 senyum..heheh

22 Februari 2011 10:15 PG

@cikceriacorner

saya senyum selalu~haha~

22 Februari 2011 10:48 PG

peh..dpt A. saya dapat A ada laaaa 2 kali setahun. haha

22 Februari 2011 10:53 PG

bujal...

muka kamu ni..

selalu berubah-ubah ikut mood yek..

ajaib...ajaib...

Jom baca: INILAH PUNCANYA…

22 Februari 2011 11:00 PG

kisah klasik utk masa depan ke?

keh keh keh!

22 Februari 2011 11:07 PG

@Ati Masrif

haha~~muka berubah2 tapi hati tetap sama makcik~

22 Februari 2011 11:08 PG

@h a n i e

heh~saya dapat A 5 tahun sekali tahu!

haha~

22 Februari 2011 11:09 PG

@Pistachio

yay~saya ada kawan baru~~welcome~~

22 Februari 2011 12:01 PTG

Sebagai tanda minat... pakcik akan ke salun rambot dan minta tukar gaya rambot seperti kamu....

22 Februari 2011 12:03 PTG

@gedek!

haha~saya tunggu dengan penuh debaran~

jangan lupa ambil gambar~~

22 Februari 2011 12:20 PTG

camne rupanye keikhlasan yang diragui tu?

22 Februari 2011 12:22 PTG

@CGG

macam gambar kat atas.senyum paksa.haha~

22 Februari 2011 12:48 PTG

Bujal muka ko sampai sekarang nampak nakal cam budak sekolah.ye ke ko ingat cikgu tu, makcik pun ragu.

22 Februari 2011 1:20 PTG

bujal memang pandai mengarang tapi kalau bujal rajin...mungkin dah jadi penulis terkenal

22 Februari 2011 1:23 PTG

@Cik Ina minat Do do Cheng

biar muka nakal tapi jangan jahat~haha~

22 Februari 2011 1:23 PTG

@mumpir

haha~~bakat saya belum sampai ke tahap situ makcik~~

22 Februari 2011 1:56 PTG

ubah le your hair style..
buat kan iols terfikir "awat lonjong jahhh muka dak bujal nehhh???!"

:D

22 Februari 2011 2:01 PTG

muka yg innocent.
innocent kah?

22 Februari 2011 2:45 PTG

waahhhh~
ekspresi gembira!!!!!
made my day!

p/s.
saya sangat busy sekarang :(
blog saya dah berkulat gamaknye....

22 Februari 2011 3:14 PTG

manis senyuman kamu en muhamad ...

22 Februari 2011 4:17 PTG

@miloais

belum sampai seru untuk tukar style rambut~haha~

22 Februari 2011 4:17 PTG

@SyidaGorjes

tersangat lah innocent~

22 Februari 2011 4:18 PTG

@tupaimerah

eh saya rindu entri blog kamu tahu!

22 Februari 2011 4:18 PTG

@Cik Pah

auw malu ah~~

22 Februari 2011 5:10 PTG

kesian kamu...

tula..
lain kali bakat tu jangan dipendam2!



(sambil senyum balik kat kamu :D )

22 Februari 2011 6:05 PTG

muka mcm gitu mmg mintak piat telinga dan cubit di pehat.. ambikkk!!!

22 Februari 2011 8:31 PTG

ahha.

keikhlasan yang diragu.

rilex lah.

Einstein pun ramai benci. Lagi2 aku.

Sebab dia aku terseksa sama.

Paham?

ulala

22 Februari 2011 9:53 PTG

"kerana ada cikgu sebagus kamu, saja jadi begini"

cakap macam ni.

sure dia dah tak target dh. keh3x

23 Februari 2011 8:04 PG

@h4ni3

haha~~saja pendam~takut nanti riak~

23 Februari 2011 8:05 PG

@DeLancrettLurpak

sampai hati~~sedih kemudian menangis~

23 Februari 2011 8:07 PG

@NAJ HEBAT

faham encik! haha~

23 Februari 2011 8:08 PG

@HEROICzero

haha~~takut~~nanti tidak berkat~~

2 Mac 2011 12:19 PG

Wahhh Encik Mohamad Firdaus...

5 Mac 2011 1:20 PTG

memang agak meragui senyuman tu. haha :D

Catat Ulasan