Rabu, 9 Februari 2011

GRO yang berkeluh kesah.

"bagi saya nombor untuk print cukai tanah"

"okay,puan ambil nombor ni,kemudian masa di kaunter puan cakap yang puan nak extract bil baru"

"saya nak print! bukan nak extract! tak faham kah?"

haih~


"dik,saya ni duduk kat bandar baru klang,tahu tak berapa poskod tempat saya tinggal?"

haih~


"cukai tanah saya da 10 tahun tak sampai,sekali sampai kena sampai beribu ringgit! sapa yang salah ni??"

haih~


kadang-kadang saya rasa saya salah pilih kerja.

hari-hari terpaksa bertoleransi dengan kebodohan.

terima kasih kamu,

kerana sudi layan luahan perasaan saya.

sekarang mari saya belanja makan.

saya sedang pengsan

39 comments

9 Februari 2011 12:53 PTG

firstttt. yahoooo

9 Februari 2011 12:54 PTG

kadang2 kebodohan itu dilakukan oleh insan2 yang cerdik dan berpendidikan ....
(skemakan jawapan mak cik)

9 Februari 2011 12:55 PTG

bujal makcik dah dapat bil cukai tanah 3 hari lepas 2008 sampai 2010 total RM240 , nanti makcik bayar.makcik tak marah.

9 Februari 2011 1:11 PTG

membayar cukai tanah merupakan satu tanggungjawab.


sighhh....

9 Februari 2011 1:21 PTG

Saya akan dtg ke Pejabat Tanah Klang, dan membawa seplastik Mekdi, dan tidak bertanya soalan bodoh...tentu kamu ceria..:P

9 Februari 2011 1:55 PTG

encik...saya tak mau bayar cukai tanah.boleh dak??

haihhhhhhhh...haha

9 Februari 2011 2:03 PTG

sabor nakk...!

9 Februari 2011 2:08 PTG

Tompang tanya : "cukai tanah pakcik dah 10 tahun tak sampai, sekali sampai kena sampai beribu ringgit! sapa yang salah ni??"

9 Februari 2011 2:14 PTG

dah makan tengahari? nak saya belanja kat restoren mamak depan balai polis?

9 Februari 2011 2:54 PTG

Ada yang tanya camni tak..

"tanah dalam pasu camna ye, ada cukai tak ?"

9 Februari 2011 3:39 PTG

saya tak pernah bayar cukai tanah.. risau jugak.. nnt lah.balik ni nak tanya kat ayah.. sebab macam tak pernah dapat bill pun selama ni

9 Februari 2011 3:41 PTG

saya tak bayar cukai tanah sebab saya dok apartment tingkat 2 :)

9 Februari 2011 3:42 PTG

saya pon xya bayau cukai tanah..heheh

9 Februari 2011 3:49 PTG

@Chik Att

yay!! haha~

9 Februari 2011 3:49 PTG

@Chik Att

eh saya suka skema hapa?haha~

9 Februari 2011 3:50 PTG

@Cik Ina minat Do do Cheng

makcik bayar online~~tak dapat la bersua saya~~

9 Februari 2011 3:51 PTG

@gadisBunga

gb ada tanah kah?

9 Februari 2011 3:52 PTG

@Daddy Ziyyad

jangan lupa air sekali pakcik~~

9 Februari 2011 3:52 PTG

@Puan Capa

maka saya rampas properti kamu! haha~~

9 Februari 2011 3:52 PTG

@Kaseh

ye~~saya sabar~~

9 Februari 2011 3:53 PTG

@gedek!

pakcik yang salah~apsal tak check!

haha~

9 Februari 2011 3:53 PTG

@kucingorengemok

woohoo!!!

9 Februari 2011 3:54 PTG

@alien

haha~memang ada~~tapi saya jawab dengan kayu~~

9 Februari 2011 3:54 PTG

@Cik Pah

bagus~~tunaikan tanggungjawab~~

9 Februari 2011 3:55 PTG

@tupaimerah

eh apartment pun kena bayar lah~cuma kamu bayar kepada pemaju!

9 Februari 2011 3:55 PTG

@cikceriacorner

apsal? duduk atas air??haha~

9 Februari 2011 5:42 PTG

saya nak tanya soklan pandai, saya beli rumah tapi tak beli tanah, saya kena bayar tak cukai tanah?
hehehehehehe

9 Februari 2011 6:17 PTG

saya nak komen. tapi tengok cik lurpak tanya...terus saya lupa segala2nya.


haih!!!

9 Februari 2011 10:50 PTG

saya juga sedang pengsan










ada lagi soalan?

eh.

10 Februari 2011 2:30 PG

kalau saya, mau kene lempang orang tu. saya ni sabar tak tinggi. huhu. bahaya kan.

10 Februari 2011 8:12 PG

ko kerje kat PTD klang ke?? aku org klang..dulu sekolah kat sekolah tinggi klang....

10 Februari 2011 8:17 PG

@DeLancrettLurpak

kena bayarlah! melainkan rumah tu dibina atas air~haha~

10 Februari 2011 8:17 PG

@Tijah

salahkan cik lurpak! haha~~

10 Februari 2011 8:18 PG

@BonekadalamChermin

sila pengsan lama2~he~~

10 Februari 2011 8:18 PG

@aliaaroslan

eh kamu jangan garang2 lah!

10 Februari 2011 8:19 PG

@sahromnasrudin

ya saya kat PTD klang~~dan saya da lama tau kamu kat high school klang~~

Probitas Et Fides~

he~~

10 Februari 2011 8:30 PG

mereka tak tahu apa yang kamu rasa.

10 Februari 2011 8:46 PG

@Ungu

harap kamu mengerti~

1 Mac 2011 11:44 PTG

Kebodohan yang tidak mampu diubah menjadi kepandaian, adalah suatu penyiksaan..

Catat Ulasan