Khamis, 10 Februari 2011

pengembaraan di atas jalan yang benar.

pemandu di hadapan membelok tanpa isyarat.

ah~~biasa..


kemalangan kecil yang menyebabkan kesesakan sejauh 100km.

ah~~biasa..


kereta di belakang beri lampu ketika kamu memecut 180km/j di lorong paling kanan.

ah~~biasa..


menjeling selepas memotong kereta yang berenginkan siput.

ah~~biasa..


membiarkan anak bersidai di tingkap kereta seolah-olah di balkoni rumah.

ah~~biasa..


buang sampah dari dalam kereta ketika memandu.

ah~~biasa..


memandu pulang dari  tempat kerja tanpa sebarang kejadian diatas ditambah pula dengan kelancaran trafik.

hoih!

pemandu di negara kamu sudah gila agaknya.




maafkan tampalan saya yang amat klise hari ini.

saya kegersangan ilham.

59 comments

10 Februari 2011 12:36 PTG

hai abang gaya gay

10 Februari 2011 12:38 PTG

@kucingorengemok

eh saya yang sebelah kanan lah~haha~

10 Februari 2011 12:41 PTG

Bila berada di luar kebiasaan, kamu akan merasa kebingungan....

10 Februari 2011 12:48 PTG

jalan yang benar, terasa ganjil

10 Februari 2011 12:50 PTG

@kakcik

eh makcik suda sehat?

10 Februari 2011 12:51 PTG

@mumpir

seolah2 malam raya yang tiada bunyi mercun~

10 Februari 2011 12:57 PTG

bila tak jem memang luarbiasa..:D

10 Februari 2011 1:03 PTG

@makdara TERdiva

time cuti je la dapat merasa gitu~~

10 Februari 2011 1:17 PTG

n3 awak ni mengingatkan n3 saya suatu masa dulu. saya cari dia masih ada di situ. lalu saya tempekkan kat bawah ni:




MESTI.DIA.ORANG.YANG.BUAT ...!

apasal korang asyik
salahkan dia orang ?

kalau memandu secara merbahaya,
mesti dia orang yang buat.

kalau memandu melebihi had laju,
mesti dia orang yang buat.

kalau memandu di lorong kecemasan,
mesti dia orang yang buat.

kalau kita tanya dia orang ... siapa yang buat?
dia kata, bukan dia yang buat.

tapi kalau dia kata, dia tak buat,
dan kita kata, kita pun tak buat,

habis siapa yang buat?

.
.
.
.
.

mesti dia orang yang buat !!!

10 Februari 2011 1:19 PTG

bujal ...

makcik belum sihat, tapi makcik nak menggembirakan hati dengan cara makcik yang tersendiri. Sekejap lagi nak ke SPA untuk memanjakan diri... :)

10 Februari 2011 1:29 PTG

kalau entry sebegini kamu cakap kegersangan ilham, maka saya patut tutup blog saya.

hu~

10 Februari 2011 1:32 PTG

betul betul betul

ehhh... yg tengah buat gaya kepit aww-aww tu sapa???

hiks

10 Februari 2011 1:32 PTG

kanak2 yang tengah buat aku gembira.

dan mungkin kalau kau potong lagi kereta berenjin siput, angkatlah tangan dan lambai.

kerana pemandunya mungkin aku.

10 Februari 2011 1:41 PTG

pemandu bercium dengan awek di dalam kereta?

ah biasa~

haha

10 Februari 2011 1:42 PTG

pemandu bercium dengan awek di dalam kereta?

ah biasa~

haha

10 Februari 2011 1:52 PTG

saya adalah orang yang sangat tinggi tahap toleransi nya. semua situasi di atas saya boleh terima..

KECUALI......



buang sampah ke luar kereta...

yang itu memang saya tak boleh terima. bodo piang! rasa nak langgar saja kereta dia :(


p/s : patut la kereta saya banyak sampah~ huhuhuhu

10 Februari 2011 2:11 PTG

biler tak jam.. rase macam lain macam pulak.. rase nak bwak kete pun macam was was..nak pecut ker nak slow..hehhe

10 Februari 2011 2:13 PTG

hoih!!



itu memang luar biasa.

10 Februari 2011 2:47 PTG

aku minat yg kiri sekali.
syomel!



.

10 Februari 2011 3:00 PTG

bujal,
dari pkl 11 saya baca entry kat sini dari awal sampai akhir dan sekarang saya dah khatam.

kesimpulan: bujal seorang pekerja di pejabat tanah kelang merangkap GRO yang suka berjenaka.

Mungkin dulu masa saya selalu dtg pej tanah klang saya selalu jumpa bujal.tp sekarang saya setiap hari datang pej tanah petaling je.

10 Februari 2011 3:07 PTG

kat tempat kita semuanya dah biasa mana ada yg tak biasa. Kan kita semua boleh..... cubalah buat kat negara luar?....

10 Februari 2011 3:11 PTG

kamu gersang.....
~ ah biasa~


kamu tidak pernah gersang ?
~giler aper takde nafsu kah kamu bujal? ~


lalala

10 Februari 2011 3:20 PTG

anak aci mana lah ko tibai ni..hahahha

10 Februari 2011 3:43 PTG

makcik tak de kereta.

10 Februari 2011 4:10 PTG

@al-lavendari

haha~padahal salah sindri~~

10 Februari 2011 4:13 PTG

@gadisBunga

eh apsal nak tutup??

10 Februari 2011 4:13 PTG

@kakcik

wah~~syok la makcik~~

10 Februari 2011 4:13 PTG

@miloais

yang pasti bukan saya~haha~

10 Februari 2011 4:14 PTG

@Ungu

saya lambai sambil acu jari tengah ble??

haha~~

*nak slow duduk kiri ok!

10 Februari 2011 4:14 PTG

@Puan Capa

makcik kaki skodeng!haha~

10 Februari 2011 4:15 PTG

@Puan Capa

ni apahal sampai 2 kali post ni??

10 Februari 2011 4:15 PTG

@tupaimerah

potong kenderaan dan acu jari tengah! yeah!

haha~

10 Februari 2011 4:16 PTG

@Cik Pah

ohoi~~ada speed trap lah!

haha~

10 Februari 2011 4:16 PTG

@Robot | Sakti

hoih! robot yang bercakap! luar biasa!

10 Februari 2011 4:17 PTG

@tasekM

comel tapi muka miang ah~haha~

10 Februari 2011 4:18 PTG

@SyidaGorjes

ah~~suka saya bila ada orang khatam blog saya~

*pejabat tanah petaling suda pindah kan??

10 Februari 2011 4:18 PTG

@Kakzakie

pemandu indon lebih sopan dari kita.itu fakta.

10 Februari 2011 4:20 PTG

@Daddy Ziyyad

jiran masa duk mexico dulu~haha~

10 Februari 2011 4:21 PTG

@Cik Ina minat Do do Cheng

tapi pakcik ada kan??

10 Februari 2011 4:23 PTG

@Kaseh

oi~saya normal ok?

haha~

10 Februari 2011 4:31 PTG

bila di jalan.
semua orang salah.

10 Februari 2011 4:32 PTG

@nizamsani

termasuk kita berdua~haih~

10 Februari 2011 4:52 PTG

jalan2 cari pasal

10 Februari 2011 5:22 PTG

@- GC -

saya redha..haha..

10 Februari 2011 8:28 PTG

heeeyyyy.... saya suka budak yang tengah tuuuu ...

10 Februari 2011 10:37 PTG

oi!
kamu ajar saya mencarut ye?
lempang kang baru taw~
huh!

10 Februari 2011 11:48 PTG

Bujal, perasan tak banyak accident sebab ada kereta berenti tepi jalan, pastu kereta yg bawak laju2 tak perasan ada kereta and rodok semua kereta yg berhenti itu.. sedihhhh...

kenapa dkt sini kurang accident eh?

10 Februari 2011 11:56 PTG

bujal..kamu disebelah kanan kah?

hehehe..begitu skema la..hehhe

musti murid yg baik..patuh pada arahan..saya yg menurut perintah..hehehe

11 Februari 2011 7:26 PG

makcik dah terbiasa dengan yang biasa.

11 Februari 2011 8:43 PG

@Chik Att

haha~posing tak ble blah~

11 Februari 2011 8:44 PG

@tupaimerah

eleh~~semua orang tahu mencarut lah~tak payah nak ajar~

11 Februari 2011 8:45 PG

@DeLancrettLurpak

tempat kamu pemandu semua bersopan~

11 Februari 2011 8:45 PG

@cikceriacorner

haha~lebih kurang la~

11 Februari 2011 8:46 PG

@kakpah

saya pun~da tahap lali dah~haha~

11 Februari 2011 9:22 PG

Kamu kegersangnagn ilham?

hoih!

Pakcik tak percaya..!

11 Februari 2011 9:30 PG

@gedek!

haih~sikit hari lagi tutup blog~he~~

11 Februari 2011 1:49 PTG

budak yang kat tengah tu adakah seorang lelaki sejati sekarang??

11 Februari 2011 4:23 PTG

@DrSinga

tak dapat dikesan!

haha~

1 Mac 2011 11:49 PTG

Makcik tak pernah memandu sendiri balik kerja.

tapi dipandu orang.

pun biasa, kan? haih.

Catat Ulasan