Rabu, 1 Jun 2011

orang yang suka mengungkit adalah tergolong dari mereka yang tidak ikhlas.

kawan berjumpa dengan saya.

dia ada masalah dan memerlukan bantuan saya.

maka dengan hati yang berat dan amat sedih,

saya tolak dengan baik permintaan kawan.

atas sebab saya tidak berkemampuan zahir dan batin.

kawan sedih,

kemudian kawan buka episod ungkit-ungkit.

tentang betapa mulianya kawan pada waktu dulu ketika membantu saya.

saya  jadi berang.

terus saya melakukan gerakan half nelson suplex ke atas kawan.

menggelupur terus dia.

kemudian dalam keadaan nazak,

saya berbisik di telinga kawan :

"bila mana kamu mahukan pertolongan dari seseorang,maka harus kamu redha dengan apa sahaja jawapan yang diberikan"


kawan akhirnya terkulai layu di pangkuan saya


serentak dengan itu saya terbangun.


rupa-rupanya saya bermimpi.
.
.
.
.
telefon bimbit berdering.


suara kawan dihujung talian :


"aku ada masalah ni..boleh tolong aku tak??"
.
.
.
.


heh~


saya sering guna aksi diatas terhadap pelanggan pejabat tanah yang berperangai celaka.

tapi dalam angan-angan sahaja.

realitinya saya adalah makhluk selembut kucing.

betul saya tidak bohong.

93 comments

1 Jun 2011 7:30 PG

fes

1 Jun 2011 7:30 PG

gila pagi post n3 bujal nih...


.

1 Jun 2011 7:41 PG

hahahahha....
entry ni buat pagi sy happy sikit...sikit je ye sbb ade kelas jap lg...adoyaiii!~!!

1 Jun 2011 7:42 PG

huihhh!! kucing mana ada perangai lembut! dia suka gigit saya, saya tak sukE!

org mengungkit mmg kena buat mcm gitu! org mengada kat pejabat tanah, pejabat EPF, pejabat kadi pun kite bagi mcm tu gak, baru semua diam dan angguk2 aje, heheheh

1 Jun 2011 8:01 PG

hati selembut kucing? saya percaya~~heee

1 Jun 2011 8:08 PG

amboi,

kasi keras sikit itu hati. nanti orang buli.

1 Jun 2011 8:22 PG

Tulisan pagi ni ada pengajaran...

Jawapan abang:

"Bilamana seseorang memerlukan pertolongan dari kamu (yg. baik2 sahaja), maka WAJIB kita bantu seadanya. Hatta dengan sebuah senyuman yang dapat menenangkan."

Sekian, Terima Kasih.

1 Jun 2011 8:30 PG

jadi,

lelaki kucing kamu ni?

baik.

1 Jun 2011 8:38 PG

tak matang kan main 1st-1st ni... hahahhaha

1 Jun 2011 8:42 PG

senyum~~~

1 Jun 2011 8:44 PG

takut betul staff pejabat tanah yang ganas macam ni.

1 Jun 2011 9:09 PG

ye ke selembut kucing? haha.

1 Jun 2011 9:20 PG

Makchik pulak suka gerakan smack down..apa pon sekrang ni tidak ada percuma Bujal...even Keikhlasan pon dikenakan charge yg minimum...

kalau org mintak tolong terutamanya dr segi kewangan mmg agak susah sbb kita pon x berkecukupan..kalau dari segi tenaga mungkin bolehlah..

1 Jun 2011 9:31 PG

hahahaha..meow..meow..
betol..kalo nak ungkit wat menda tolong...hehe :P

tapi aku pun penah jugak kot..tapi bukan ungkit..nak ingatkan supaya tidak lupa diri..muahahha :P

1 Jun 2011 9:32 PG

peminat gusti kau ni

1 Jun 2011 9:33 PG

ganasnya pelanggan2 ko..aku slalu pi pejabat tanah tmpat aku uruskan pasalkan gadaian...ADO2 kat cini semuanya2 manis3 belaka hehehehehee

1 Jun 2011 9:39 PG

saya juga selalu melakukan suplexapekebende itu ke atas pesakit yang berperangai celaka.

tapi dalam angan-angan sahaja.

1 Jun 2011 9:55 PG

lembut macam kucing ya? tapi kucing gigit tangan saya.

1 Jun 2011 9:58 PG

ganasnya mimpi kamu... pernah tertumbuk orang sebelah tak? hehehe

1 Jun 2011 10:07 PG

ko tak seganas gambar tu kan dik?

1 Jun 2011 10:28 PG

wow.
dapat sixth sense dlm bentuk mimpi.
at least boleh la bersedia kan?
hehe

1 Jun 2011 10:35 PG

hati ku pulak seperti kaca... bila terjatuh berderailah ia.. huhuhu

1 Jun 2011 10:36 PG

xpe
saya percaya
anda selembut kucing
hehe
:O

1 Jun 2011 10:42 PG

penggunaan imaginasi beserta pengetahuan gusti yang tepat..syabas.

1 Jun 2011 10:53 PG

realitinya saya adalah makhluk selembut kucing.

bleh caya ker????
hiks

1 Jun 2011 10:55 PG

blog awak nie suke ceriakan emosi org pagi2....suke! nak header baru tak? err, psl blog lagi satu tu, asik lupe je nak bt....

1 Jun 2011 10:57 PG

Biar berkata dengan lembut walau sebenarnya ada pengajaran yg keras dipertuturan itu....

1 Jun 2011 11:10 PG

hahahahah...tapi saya setuju dengan topik ari ni..

1 Jun 2011 11:49 PG

cik ina tahu ko tak bohong, sebab cik ina dah jumpa ko faca to face, biarpun tak berapa saat, kata hati tak menipu.

1 Jun 2011 11:50 PG

benci orang suka mengunkit, waima suami sendiri.kalau dah bagi pertolongan kena lupakan.

1 Jun 2011 12:45 PTG

makcik akan jadi the rock ketika itu...what u smell.....sambung jgn x sambung...hehehhehhehe.....

1 Jun 2011 12:50 PTG

hikhikhik.. saya selalu ungkit dengan en. suami, penat jaga anaklah, penat kemas umahlah tapi bila en. suami ungkit penat memasak.. erkk... eemm... saya terus diam.. hahaha...

tapi kalau kawan2 yang mengungkit gitu, confirm lepas tu saya blacklistkan dia tak masuk dah dalam senarai yang memerlukan pertolongan <--- kejamnya statement..

1 Jun 2011 1:10 PTG

hati kucing lmbut eh>?hehe

1 Jun 2011 1:13 PTG

kasi stunner la
pantas dan efisen
keui3

1 Jun 2011 1:46 PTG

orang yg suka mengungkit, pelanggan pejabat tanah yang berperangai celaka..malahan pelanggan klinik yang berperangai celaka, saya rasa wajar di smack down kan sahaja..

~miahaha

1 Jun 2011 1:51 PTG

anak aku suka kucing. pulak tu kucing tu jiran yang punya. Tabiat kucing ni suka berak depan rumah aku. geram jugak sebab tak nak berak depan rumah tuan dia.

1 Jun 2011 2:03 PTG

mmg berangan dpt belasah org yg suka buat perangai mcm tu..tapi hanya sekadar angan2 jelah..nak tinggi kan suara pun takut...

1 Jun 2011 2:54 PTG

iye.. kami pun x suke spesis yg suka ungkit2 nih... menyampah!!

1 Jun 2011 4:44 PTG

sesekali ungkit apa salahnya kan...supaya tak lupa diri...muahahaha!!

dlm hati ko ada taman eh?

1 Jun 2011 6:59 PTG

soli adik ku bujal...cewah

kak ati gi dlm hutan
FM yelek...

bye

1 Jun 2011 8:56 PTG

mungkin boleh dipercayai...

1 Jun 2011 9:35 PTG

Aku klu tetiba member ungkit masa lepas... mmg tobat aku smackdown betul2... ha ha ha

1 Jun 2011 9:46 PTG

@tasekM

Syabas!

1 Jun 2011 9:46 PTG

@tasekM

Entri berjadual la awak..

1 Jun 2011 9:47 PTG

@azian

La..cikgu ka student ka?

1 Jun 2011 9:48 PTG

@DeLancrettLurpak

Sebab tu saya cakap lembut macam kucing..nampak je lembut..tapi cuba try usik...ha..

1 Jun 2011 9:48 PTG

@AYuNG

Tolong lah pervaya...hahahaha..

1 Jun 2011 9:49 PTG

@MasZuber

Saya hati lembut la makcik..tapi still orang tak berani buli saya...hahahaha...

1 Jun 2011 9:49 PTG

@caturist

Bukan semua orang nak terima senyum long...he..

1 Jun 2011 9:50 PTG

@HEROICzero

Farid kamil kah saya?

1 Jun 2011 9:50 PTG

@kucingorengemok


He..terguris hati cik tasek tahu...hahaha..

1 Jun 2011 9:51 PTG

@sha a.s

Senyum lebar sikit...haha...

1 Jun 2011 9:51 PTG

@- GC -

Eh saya tidak ganas lah...

1 Jun 2011 9:52 PTG

@mei merah

Betul....

*apsal tukar nama plak?

1 Jun 2011 9:52 PTG

@Eye_nee

Tapi jangan smackdown saya ok?hahahaha

1 Jun 2011 9:53 PTG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

Kekadang yang melibatkan tenaga pun susah nak tolong gak..buatnya member mintak tolong angkat batu? Camna? Camna?

1 Jun 2011 9:54 PTG

@Ayuraza

Ungkit cara bebaik ok kot?

He...ada ke kaedah ungkit cara baikk?

1 Jun 2011 9:55 PTG

@DuniakuAbstrak

Dulu la...sekarang saya minat tarian ballet...

1 Jun 2011 9:55 PTG

@sahromnasrudin

Ado tempat saya Pun manis2 gak..he..

1 Jun 2011 9:56 PTG

@DrSinga

Gimme five kakak!

1 Jun 2011 9:56 PTG

@gadisBunga

Ala....tak sakit manapun kan? He..

1 Jun 2011 9:57 PTG

@NM02

Saya seorang penidur yang sopan.hahaha

1 Jun 2011 9:58 PTG

@kaklong

Muka saya selembut seth tan makcik..haha..

1 Jun 2011 9:58 PTG

@tupaimerah

Kira macam dejavu la...haha..

1 Jun 2011 9:59 PTG

@rATu kEBaYA

Hamboi...puitis..hahaha..

1 Jun 2011 10:46 PTG

Kucing juga horny...!

1 Jun 2011 10:54 PTG

kucing? meoooowwwww...kucing miang ni..hihihi..

2 Jun 2011 12:13 PG

ooooo mimpi nak gaduh upanya... gaduh tak? perghhhhhhhh... sama menang? heeeeeeeeeeee...

p/s: hai awak "kita nak kenalan..." keh keh keh

2 Jun 2011 1:00 PG

dah. jangan tolong lagi dah.

2 Jun 2011 8:14 PG

@Sayid Ann Ima

selembut kucing yang dicelup softlan.

2 Jun 2011 8:14 PG

@Kepala Manchiss

tu belum lagi aku guna istilah camel clutch dengan spinning round kick~haha~~

2 Jun 2011 8:15 PG

@miloais

meow~~~~~purr~~

2 Jun 2011 8:17 PG

@Mommy Fara

saya suka header yang ni mommy~~he~~mana header baru saya??haha~~

2 Jun 2011 8:18 PG

@Kakzakie

kekadang tak jalan jugak kak~~haih~~

2 Jun 2011 8:19 PG

@chichi

cepat tunjuk isyarat bagus!haha~~

2 Jun 2011 8:19 PG

@Cik Ina Do do Cheng

malu ah saya~~haha~~

2 Jun 2011 8:19 PG

@Cik Ina Do do Cheng

betul~baru la nanti hati rasa tenang~~

2 Jun 2011 8:20 PG

@Hantu Kak Limah

lalalalala apa yang the rock~~sedang masak~~haha~~

2 Jun 2011 8:20 PG

@aizamia3

bestnya laki pandai masak~~~~

2 Jun 2011 8:21 PG

@alien

betul~~amat efisien~tapi saya suka tombstone piledriver~haha~~

2 Jun 2011 8:22 PG

@Daddy Ziyyad

saya tak dapat bayangkan pakcik smackdown~he~~

2 Jun 2011 8:23 PG

@a.z.r.i.n.a.03.07

jangan berak depan rumah orang..tu hilang akal namanya~~haha~~

2 Jun 2011 8:24 PG

@munna

he~~lembut akak ni rupanya~~

2 Jun 2011 8:24 PG

@.:nhalilah:.

meh sini calit jari tanda setuju~he~~

2 Jun 2011 8:25 PG

@wahida

siap ada air terjun lagi~haha~~

2 Jun 2011 8:25 PG

@Republic Aku

tolong la percaya~~please~~he~~

2 Jun 2011 8:26 PG

@MindaMalay

aku smackdown dalam hati je~~haha~~

2 Jun 2011 8:26 PG

@gedek!

*gesel2 kaki pakcik.

haha~~

2 Jun 2011 8:27 PG

@Dee

he~~takde la miang mana~~haha~~

2 Jun 2011 8:28 PG

@Cik Bidadari

ofkos saya menang~~haha~~

selamat berkenalan~~haha~

2 Jun 2011 8:28 PG

@BonekadalamChermin

baiklah bonbon~he~~

2 Jun 2011 5:24 PTG

Ikhlas? Susah nak cakap dik ooiii. Seharusnya ikhlas tu mcm buang air besor..pas membuang, flush jer. Jgn tgk2, telek2 atau fikir2kan lagi.. besor mana aku punya pembuangan tadi ek? Warna apa? Berapa gram? Ishhh..buruk bebeno kalau dah membuang asyik memikirkan benda yg busuk tu. Cam tu lah ikhlas. Dah memberi, jgn suka dok ingat2 apatah lagi ungkit mengungkit..Ko faham ke tak ni bujal??

Catat Ulasan