Khamis, 23 Jun 2011

bila mana kamu bersua lalat dalam minuman,celuplah dahulu lalat itu sebelum dibuang.kerana sebelah sayapnya adalah racun,sebelah lagi adalah penawar.(atau kamu boleh tukar minuman lain secara percuma!)

penghawa dingin dipasang punyalah sejuk masa itu,

pelanggan pula tiada,

rakan borak pun tiada,

jadi saya duduk-duduk diam.

mengelamun pandang lantai.

bosan tenung lantai.

saya alihkan pandangan ke meja.

ada seekor lalat hinggap yang datang entah dari mana.

saya tangkap dengan mudah kemudian saya telan.

datang lagi  dua ekor,

juga terima nasib yang sama.

saat itu saya terkesima.

rupanya saya mempunyai kemahiran dan kepantasan yang hebat dalam ilmu penangkapan lalat.

sedang saya gelak riak,

google tepuk bahu saya.

dan google beritahu saya satu fakta :


.
.
.
lalat tidak dapat bergerak  dalam keadaan suhu dingin.

ternyata saya bukan hebat.

saya amat kemaluan dan hilang semangat ketika itu.

google rasa bersalah.

kemudian google tunjuk saya gambar-gambar yang menyeronokkan.

terus saya suka semula.
.
.

96 comments

23 Jun 2011 7:48 PG

erk..gmbar apa.?

23 Jun 2011 7:50 PG

nanti makcik kumpul lalat bagi bujal makan.
bujal suka makan lalat kan!!!

23 Jun 2011 8:03 PG

Bukanlah bujal expert tangkap lalat maknanya tapi kerana sejuk sangat lalat itu jadi lembab....

23 Jun 2011 8:07 PG

awak orang ke katak?

23 Jun 2011 8:08 PG

lalat celup tepung..pon sodaaappp!!! ekeke

23 Jun 2011 8:09 PG

Baru makcik tahu - rupa2nya kamu pemakan lalat! :)

23 Jun 2011 8:31 PG

euuuwwwwww!!

23 Jun 2011 8:44 PG

amfibia yek?

23 Jun 2011 8:46 PG

macam mana rasa lalat tu bujal??

ada macam rasa semut tak :)

23 Jun 2011 8:57 PG

Semoga kemaluan kamu tidak berpanjangan....

23 Jun 2011 9:08 PG

hahaha..sebelah mana yang racun sebelan mana yang ubat....??? macam2 betol la...dah macam kungfu panda okeh makan lalat..haha:P

23 Jun 2011 9:10 PG

jangan fikirkan kemaluan kamu, enjoy gambar2 menarik google bisa memeberi ketenteraman pada kemaluan kamu, sambil kunyah2 lalat heehhe

23 Jun 2011 9:10 PG

nko dah jadi cicakman?

23 Jun 2011 9:24 PG

padan la senang tangkap.. lalat kesejukkan rupenye...

23 Jun 2011 9:34 PG

adoyai..dah tak cukup mkn ke sampai lalat pun nak di mkn ni..

23 Jun 2011 9:35 PG

best ke makan lalat?
ada sesedap GCB mekdonel ker???

23 Jun 2011 9:46 PG

panjang giler tajuk n3 ko kali ni...

23 Jun 2011 10:02 PG

sebelum makan lalat dah cabut sebelah kepak dia?

23 Jun 2011 10:03 PG

- jgn ajar ainul makan lalat!

23 Jun 2011 10:29 PG

dengan kepantasan itu jugak,bujal mampu staplerkan sayap lalat ketika ia sedang terbang..betapa hebatnya!woha!

23 Jun 2011 10:29 PG

haaaaa...gambar apa tuuuuu

23 Jun 2011 10:37 PG

baru tau info ni.. mmg tak terror tangkap lalatlah ye..

23 Jun 2011 10:42 PG

ingatkan bujal seterror jackie chan dlm karate kid.. yg tangkat lalat guna chopstick..haha

23 Jun 2011 10:49 PG

ha.... gugel tunjuk gambar ape ha????

23 Jun 2011 10:56 PG

haha. baru semalam aku dpt tepuk lalat dalam opis. kawan siap puji melambung terer kemain aku tepuk lalat. pdhl lalat tu....haisyhh...hahaha

23 Jun 2011 11:00 PG

lalat tu kan kotor tak kiralah sayap mana pun.

23 Jun 2011 11:01 PG

wah.. terer en. bujal tapi bila ter ter google.. besar sungguh kemaluannya..hikhikhik..

23 Jun 2011 11:07 PG

perut lalat tu jijik. lelagi klu langau. ijau je. bwekk!

23 Jun 2011 11:21 PG

langau pun sodap !

23 Jun 2011 11:41 PG

bujal...
makcik kagum kalau bujal tangkap lalat guna chopstick...
hehehehe takderlah....
kalau tangkap pun bukan boleh jual ek?...

23 Jun 2011 2:07 PTG

ingatkan bujal berhalusinasi jadi katak..hehehe..

23 Jun 2011 2:26 PTG

komen pakcik Gedek amat cilake...~wakakakaka

23 Jun 2011 2:57 PTG

hehe...mungkin benar kata-kata gedek itu!

23 Jun 2011 3:04 PTG

ko mmg cekap la bujal...

23 Jun 2011 3:13 PTG

wohooo! tukar baju arrr...aku rasa kau ni kanibal arr....keh3

23 Jun 2011 3:31 PTG

whoa!!! layout yg cool!

23 Jun 2011 4:20 PTG

nokkkk... header cun!
iol suker! iols suker!

23 Jun 2011 5:23 PTG

sharing is caring, kamu tahu ???

23 Jun 2011 8:33 PTG

saya pun nak tahu .. gambar ape?? ^^

23 Jun 2011 9:00 PTG

Hahaha..Ate tekawa sahaja sambil berkata "No komen" (ala2 Fasha Sandha gitew). Sambil otak ligat pikir... nape gudgle rasa bersalah??

23 Jun 2011 9:06 PTG

ahahha patot senang tangkap!

24 Jun 2011 2:24 PG

bujal tipu. saya fikir kamu betul makan lalat.
saya kecewa.

24 Jun 2011 4:29 PG

lily thai?

24 Jun 2011 5:02 PG

jika aku adalah kamu, ku ucapkan terima kasih pada si google sebagai peneman hari aku...


sudah lupakan burung yg berang ? hehehe...

24 Jun 2011 6:48 PG

dtg la jasin, banyak gile lalat..sebab keliling ladang ayam.. kenyang kamu Bujal!

24 Jun 2011 7:59 PG

sucinya wajah baru belog bujal

tangkap guna chopstik?

24 Jun 2011 8:24 PG

aku sedang membayangkan ko tgkp lalat mcm katak...lidah pjg..eiiii

24 Jun 2011 8:24 PG

@Miscellaneous Smiles

rahsia~haha~~

24 Jun 2011 8:25 PG

@ibundo

haha~~goreng dulu tau~~

24 Jun 2011 8:25 PG

@Kakzakie

saya amat kiciwa~

24 Jun 2011 8:25 PG

@kucingorengemok

biawak.

*muka seriyes

24 Jun 2011 8:26 PG

@sha a.s

eee~~~~haha~~

24 Jun 2011 8:26 PG

@kakcik

sedara dengan katak~haha~~

24 Jun 2011 8:26 PG

@My Azie

what?haha~~

24 Jun 2011 8:27 PG

@hanie

manusia 2 alam~haha~~

24 Jun 2011 8:27 PG

@Ati Masrif

semut saya tak pernah makan~~sedap kah?he~~

24 Jun 2011 8:28 PG

@gedek!

saya pun tidak mahu ianya terlalu panjang~~

24 Jun 2011 8:29 PG

@Ayuraza

tak kiri kanan~he~~

24 Jun 2011 8:30 PG

@JARI YANG TERBARAI

aku tengok gambarb kucing lah~~

24 Jun 2011 8:30 PG

@ejaMaria

katakman~haha~~

24 Jun 2011 8:31 PG

@.:nhalilah:.

cuba la try~he~~

24 Jun 2011 8:32 PG

@fISZ

tak mampu~he~~

24 Jun 2011 8:32 PG

@miloais

adoi~~ni yang teringin GCB nih~~

24 Jun 2011 8:33 PG

@kaklong

tak tau nak letak tajuk apa~haha~~

24 Jun 2011 8:33 PG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

telan terus~haha~~

24 Jun 2011 8:33 PG

@AI

ainul makan yang terbaik sahaja~he~~

24 Jun 2011 8:34 PG

@ghost writer

bukan stepler je~sunatkan lalat time terbang pun aku boleh~

24 Jun 2011 8:34 PG

@merahitujambu

gambar kucing tak pakai baju~haha~~

24 Jun 2011 8:35 PG

@rATu kEBaYA

saya langsung takde bakat~he~~

24 Jun 2011 8:36 PG

@Cik Pah

itu terlalu hebat~haha~~

24 Jun 2011 8:37 PG

@NM02

rahsia~haha~~

24 Jun 2011 8:37 PG

@hanaahmad

cuci tangan tak lepas tu?he~~

24 Jun 2011 8:38 PG

@Cik Ina Do do Cheng

ble guna kaedah tu bila darurat~he~~

24 Jun 2011 8:38 PG

@aizamia3

amat besar~haha~~

24 Jun 2011 8:38 PG

@Mommy Fara

langau saya tak makan~haha~~

24 Jun 2011 8:39 PG

@a.z.r.i.n.a.03.07

euwww~~~haha~~

24 Jun 2011 8:39 PG

@Ibu n Abah

kalau ble jual kaya da saya~haha~~

24 Jun 2011 8:40 PG

@Dee

jadi mengkarung~haha~~

24 Jun 2011 8:40 PG

@Daddy Ziyyad

keh keh keh~~kemaluan saya sekarang sudah normal~~

24 Jun 2011 8:40 PG

@Bigdaddyz

jangan layan orang tua tu~hahaha~~

24 Jun 2011 8:41 PG

@jedi

cekap mengambil kesempatan~haha~~

24 Jun 2011 8:41 PG

@RepublicAku

boring dengan baju lama~haha~~

24 Jun 2011 8:41 PG

@Mommy Fara

ececece~~tq mommy!

24 Jun 2011 8:42 PG

@miloais

hijau katok~

24 Jun 2011 8:42 PG

@HEROICzero

tapi saya tak suka threesome~~

24 Jun 2011 8:42 PG

@Ann Huda (Ate)

kekunun artis lettew~~haha~~

24 Jun 2011 8:43 PG

@EZAN IDMA

badan lalat tu tak cukup panas~he~~

24 Jun 2011 8:43 PG

@Ungu

baiklah~saya akan makan bebetul kemudian~~

24 Jun 2011 8:44 PG

@Fiq Vertigo

wan norazlin.

24 Jun 2011 8:44 PG

@James Alexander

perjalanan burung berang masih jauh~he~~

24 Jun 2011 8:45 PG

@DeLancrettLurpak

tak hingin~saya makan lalat yang dibela sahaja~haha~~

24 Jun 2011 8:45 PG

@eLL

pakai jari je~~haha~~

24 Jun 2011 8:45 PG

@Puan Capa

macam cicakman kan?

24 Jun 2011 8:46 PG

@nurniyusoff

haha~~mana ble bagitau!

27 Jun 2011 6:38 PTG

gamba yg menyeronokkan???
gamba apakah itu??

Catat Ulasan