Rabu, 15 Jun 2011

berusaha.

kabel USB penyimpan data terjuntai dalam genggaman saya.

kemudian saya acu kepala kabel USB itu ke lubang khusus di komputer.

kali pertama,

gagal.

saya pusing kepala USB itu untuk percubaan kali kedua,

juga gagal.

saya cuma berjaya kali ketiga.

"ceh,sepatutnya kali pertama tadi sudah boleh."

saya memarahi diri sendiri dalam hati.

"kamu sambil lewa.sepatutnya kamu berusaha sepenuh hati pada kali pertama biarpun kamu tahu kamu akan diberikan peluang ke-dua"

monitor komputer beri ceramah pagi percuma kepada saya.
.
.
.
.
.
.
saya cuma mampu terkedu mengiyakan kenyataan monitor komputer saya.

kemudian monitor komputer ajak saya turun ke kantin.

kami bersarapan bersama-sama.
.
.
.


ekspresi pagi ini adalah serius!

sudah 3 kali ulang masuk jamban.

(dan mungkin akan pergi untuk kali ke-empat)

~~~NGHHH~~~
.
.

115 comments

15 Jun 2011 8:22 PG

Apa agaknya yang telah kamu makan?

15 Jun 2011 8:22 PG

makan ubat bujal~~~~~~~~

15 Jun 2011 8:23 PG

sama!


jangan tanya apa yang sama. hihi~

15 Jun 2011 8:27 PG

sepatutnya ke tandas kali pertama kena habiskan keluar sehabis mungkin.

15 Jun 2011 8:31 PG

...cirit birit ataw sembelit???
minum ayaQ masak byk2...

15 Jun 2011 8:37 PG

mkn pe je smlm?

bujal, sorry...tak dpt mulakan lagi header baru awak. nanti eh?

15 Jun 2011 8:38 PG

cirit birit .....

15 Jun 2011 8:39 PG

salah makan atau lebeh makan?..
gentel ujung baju...

15 Jun 2011 8:49 PG

alahai kesian berulang ke bilik termenung yer..salah mkn agaknyer..

singgah sini terus rasa diri dimotivasi =)

15 Jun 2011 8:55 PG

minumlah teh pekat, kalau xnak mkn ubat.

15 Jun 2011 9:01 PG

jgn sampai berlaku kelecetan...

15 Jun 2011 9:08 PG

yg keluar masuk jamban smpi 3 kali tu mgkin disbbkan kali pertama tu x dilakukan dgn baik...ehehe

15 Jun 2011 9:25 PG

rasanya awak dah kene sumpah dengan wayat kabel USB tu..
mintak maaf kat wayar tu cepat..

15 Jun 2011 9:27 PG

MC saje!!!

15 Jun 2011 9:31 PG

cirit ke sembelit..???

15 Jun 2011 9:31 PG

samalah ngan cik pah..tapi cik pah sakit perut dari ari isnin lagi.. berak tak puas.

15 Jun 2011 9:41 PG

usb cable britau saya 'padan muke dia... tau nak marah saje...' *_*

kalau ada masalah pembuangan silalah cuba produk green fit sy ~ eh terpromo sudaaa..

15 Jun 2011 10:05 PG

breakfast tak ajak gua...

15 Jun 2011 10:08 PG

ko cirit???hahahaha!

15 Jun 2011 10:26 PG

apa yang kamu makan dengan komputer tadi sampai 4X ceri beri?

15 Jun 2011 10:35 PG

Dah telan chi kit teck aun? kekeke...

15 Jun 2011 10:43 PG

- gi jumpe dr singa...

15 Jun 2011 10:44 PG

cery bery kah?

15 Jun 2011 10:46 PG

cuba minum teh pekat2 dulu ye..

15 Jun 2011 10:57 PG

minum air banyak

15 Jun 2011 10:59 PG

monitor tu teman pergi tndas tak? pergi klinik la bro.

15 Jun 2011 11:20 PG

akibat dari monitor marah trus kena keracunan makanan... kehkehkeh...

ade lebih baik kamu kena mula tanyakan perasaan perut kamu dan ape silap yg telah kamu lakukan... hahaha...

15 Jun 2011 11:31 PG

ceri beri ye.... kesiannya...

15 Jun 2011 11:40 PG

makan tak baca bismillah ni...!
eheheheh

15 Jun 2011 11:41 PG

kamu dapat peluang ke-4 utk ke jamban..

15 Jun 2011 11:47 PG

kempis la perut ko bujal.
tak hensem la perut kempis.



.

15 Jun 2011 12:07 PTG

kehkehkeh


.....

15 Jun 2011 12:11 PTG

Ini mesti kes salah makan.... Biar semua habis dulu sebab kalau makan pun akan kena buang juga:)

15 Jun 2011 12:44 PTG

Adakah memang habit kamu untuk berak setiap pagi di jamban opis? atau kebetulan kamu kena cherry berry? :P

15 Jun 2011 12:46 PTG

berak lah dengan seserius mungkin bujal

15 Jun 2011 12:48 PTG

pakcik perlu berusaha buang sepenuhnyer...keh..keh..keh...chai yok..chai yok...agak ganjil bile berwajah sebegitu.......hahahaha~~

15 Jun 2011 1:05 PTG

lain kali masukkan apa je kena baca bismillah bang hahahahah

15 Jun 2011 1:51 PTG

ciritkah?

15 Jun 2011 2:01 PTG

bujal,

1. awat ulang pi jamban banyak kali? rindu?

2. tgk komen mommy fara....bujal design header?

15 Jun 2011 2:06 PTG

oopppsss silap! mommy fara yg buat! serbu tak tentu pasal kan makcik ni?

15 Jun 2011 2:32 PTG

monitor komputer ajak makan ape di kantin?
entah2 kamu sudah memakan virus2 yg terlepas...
oh tidakk...
kamu harus dibawa ke kedai komputer utk di baiki....
hahhaha....

15 Jun 2011 3:02 PTG

kalo nak lega kena senyum, senyum cpt!

15 Jun 2011 3:11 PTG

ke sembelit? hehe...

15 Jun 2011 3:22 PTG

yo budak busy, awak sekarang balas komen petang² ye?

15 Jun 2011 3:47 PTG

@kakcik

roti canai~hu~~

15 Jun 2011 3:47 PTG

@eszol raar

meh~~tak rock ah~~

*padahal takut makan ubat pahit~~

15 Jun 2011 3:48 PTG

@Raihana Izzati

nak tanya jugak~sama hapa?

15 Jun 2011 3:48 PTG

@Sab Buenoo

da cuba~tapi tak berjaya~~haih~

15 Jun 2011 3:48 PTG

@mOon jOhari

cery the bery~haih~~

15 Jun 2011 3:48 PTG

@Mommy Fara

its ok mommy~~take ur time~~

15 Jun 2011 3:49 PTG

@Chik Att

sakit~~

15 Jun 2011 3:49 PTG

@Ibu n Abah

malu ah makcik~~nanti nampak perut~~

15 Jun 2011 3:49 PTG

@~izan~

motivasi pagi bersama bujal~yay!

15 Jun 2011 3:50 PTG

@fISZ

tukar teh tu dengan air oren ble tak?

15 Jun 2011 3:50 PTG

@Eye_nee

hu~~suda melecet~~

15 Jun 2011 3:50 PTG

@sha a.s

banyak ah~~manada~haha~~

15 Jun 2011 3:51 PTG

@alien

kena virus trojan kot~he~~

15 Jun 2011 3:51 PTG

@kaklong

takde sapa nak ganti tempat saya~~

15 Jun 2011 3:51 PTG

@DrSinga

cirits~~

15 Jun 2011 3:51 PTG

@Cik Pah

hamboi~~3 hari tak puas lagi~~he~~

15 Jun 2011 3:52 PTG

@ejaMaria

saya da tak marah da~~

15 Jun 2011 3:52 PTG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

he~~sempat lagi tu~~

15 Jun 2011 3:52 PTG

@JARI YANG TERBARAI

aku sarapan air kosong je bang~~

15 Jun 2011 3:52 PTG

@Puan Capa

jeles lettew~~

15 Jun 2011 3:53 PTG

@eLL

roti canai~haih~~

15 Jun 2011 3:53 PTG

@wa khairul onggon

tak suka~~pahit~~

15 Jun 2011 3:53 PTG

@AI

malu ah~haha~~

15 Jun 2011 3:54 PTG

@rATu kEBaYA

very cherry the berry u know~~

15 Jun 2011 3:54 PTG

@Dee

milo boleh?

15 Jun 2011 3:54 PTG

@intan.maisarah

nanti perut kembung~~

15 Jun 2011 3:54 PTG

@hanaahmad

he~~malas gi klinik~~

15 Jun 2011 3:55 PTG

@James Alexander

aku syak ada "worm" dalam perut aku~haha~~

15 Jun 2011 3:55 PTG

@NM02

rasa da ok sikit~~he~~

15 Jun 2011 3:55 PTG

@miloais

aah~~haih~~

15 Jun 2011 3:56 PTG

@CassiaSiamea

cukuplah 4 kali~haih~~

15 Jun 2011 3:56 PTG

@tasekM

ceh~baru bercita2 nak kurus~~tak jadi ah~~

15 Jun 2011 3:56 PTG

@erysweetie

kesian la kat saya~~hu~~

15 Jun 2011 3:57 PTG

@Kakzakie

saya makan kuah roti canai basi kot~~hu~~

15 Jun 2011 3:57 PTG

@Daddy Ziyyad

he~~da jadi habit~~tandas ofis saya best~~ada radio~~

15 Jun 2011 3:57 PTG

@Kepala Manchiss

sedang serius lah ni!

15 Jun 2011 3:58 PTG

@Hantu Kak Limah

muka gila ketat~haha~~

15 Jun 2011 3:58 PTG

@Amiey White

baiklah~~saya akur~hu~~

15 Jun 2011 3:58 PTG

@MasZuber

tepat sekali~hu~~

15 Jun 2011 3:59 PTG

@makcikkantin

tandas ofis saya best dan wangi~haha~~

15 Jun 2011 3:59 PTG

@makcikkantin

makcik kalau nak header baru mintak kat dia~free je~~he~~

15 Jun 2011 3:59 PTG

@Ieqa Rahim

nak suruh diorang tukar ape? harddrive?he~~

15 Jun 2011 4:00 PTG

@^baju kurung^

*sedang senyum lebar~

15 Jun 2011 4:00 PTG

@wahida

saya seumur hidup tak pernah sembelit~he~~

15 Jun 2011 4:00 PTG

@kucingorengemok

ikutr style kamu~he~~

*cuti ek?

15 Jun 2011 4:26 PTG

dah petang nih...

ok tak..ambik air garam :)

15 Jun 2011 4:29 PTG

kerja keras lagi.mungkin kali ke 5 baru ada hasilnya..itu pun kalau sudah give up.

15 Jun 2011 4:31 PTG

cuba cocok USB tu kat ponggong kamu!

15 Jun 2011 4:39 PTG

muka serius, kehkehkeh. atau perut kau yang serius?

15 Jun 2011 4:45 PTG

pill chek teck aun kan ada. sekejap je hilang sakit perut atau pun buat teh o tanpa gula pekat-pekat.beres.

15 Jun 2011 5:37 PTG

kahkahkah! besar betul lu punya kepala.

gua syak lu banyak fikir jer..orang-orang banyak fikir ni kadang-kadang buat kerja mudah pun payah betul mau di buat..

15 Jun 2011 6:07 PTG

kamu makan keyboard ke?

15 Jun 2011 8:45 PTG

ahahaha..kamo telan monitor ke??ekkkk.....buat kje jangan baran2 ok..kalau buat dgn cool pasti leh cucuk usb dgn selamat td..ekekek

15 Jun 2011 8:55 PTG

kamu dan monitor turun sarapan pagi besama2? bagaimana monitor makan?? hehe..

15 Jun 2011 11:09 PTG

bujal..

jaga kesihatan

tengok buat kerja pun ada yang silap..
nakal nie..

16 Jun 2011 1:37 PG

baru nak buat onar, kenapa xde boleh tulis untuk 'anonymous'.

keji !

16 Jun 2011 8:58 PG

@Ati Masrif

da ok da~haha~~

16 Jun 2011 8:59 PG

@ghost writer

saya give up pada kali ke empat~kemudian saya pakai pampers~haha~~

16 Jun 2011 8:59 PG

@gedek!

virus!!!haha~~

16 Jun 2011 8:59 PG

@KHRLHSYM

dua2 serius tahu!

16 Jun 2011 9:00 PG

@Cik Ina Do do Cheng

tak makan ubat pun~~baik sendiri~he~~

16 Jun 2011 9:00 PG

@PK

lebih kepada sambil lewa sebenarnya~he~~

16 Jun 2011 9:01 PG

@gadisBunga

makan CPU terus~haha~~

16 Jun 2011 9:01 PG

@merahitujambu

sekarang saya slow n stedi~~haha~~

16 Jun 2011 9:02 PG

@AYuNG

rahsia~haha~~

16 Jun 2011 9:02 PG

@Citarasa Rinduan

samada saya termakan kari basi atau salah minum~he~~

16 Jun 2011 9:03 PG

@HEROICzero

he~~ini blog ahmad bujal yang punya!!!

16 Jun 2011 9:05 PG

i'm back bujal.. sedang berusaha untuk check in pada setiap entry yang ai ketinggalan sepanjang ai cuti..

16 Jun 2011 2:26 PTG

hahahah, cair dgn ekspresi muka cmtu ;P

17 Jun 2011 3:32 PG

aku suka quote ceramah monitor komputer tu. kudos!

Catat Ulasan