Isnin, 27 Jun 2011

hari.

hujung minggu mula-mula :

sepupu mamaainul kahwin.


hujung minggu kemudian :

hantar sepupu mamaainul yang berkahwin minggu lepas bertandang ke rumah pengantin lelaki.


hujung minggu semalam :

tolong sulaiman pindah rumah baru.

kenduri cukur jambul sepupu mamaainul.


minggu hadapan :

ke kuantan hantar sulaiman kahwin.


minggu kemudian :

kawan kahwin.


minggu seterusnya :

kenduri kahwin sulaiman rumah sini..
.
.
.
.
.
saya rindu hujung minggu.

"sabarlah awak,nanti bila semua da selesai kita luangkan masa bersama-sama okay?"

hujung minggu cuba memberi ketenangan dengan menepuk-nepuk bahu saya.

kemudian hujung minggu pergi.

berjumpa pula saya dengan isnin.

benci!!

isnin cuma tersenyum sambil menghembus asap cigar dengan muka yang amat menjengkelkan.

94 comments

27 Jun 2011 8:35 PG

Haha sabo jelah!

27 Jun 2011 8:38 PG

tul .......hamba menyokong seratus dua ratus tiga puluh percent ...

jauh bebenor ...wekend tu kan.....

27 Jun 2011 8:45 PG

tak sabor nak tngu weken yang seterusnya..

sabo jela!

27 Jun 2011 8:45 PG

sulaiman sudah sihat kah?

27 Jun 2011 8:46 PG

ahahahahaha....slmt memenuhkan aktvt ujung mggu anda dgn knduri kendara :)

27 Jun 2011 8:54 PG

hari ini aku demam lagi...pagi2 buta dah org berkomen...tak keje ke?

27 Jun 2011 8:55 PG

kira nasib baiklah jugak tak keje ari ahad mcm negeri pantai timur. huuuuu T.T

27 Jun 2011 9:00 PG

SAMALAH KITA..

tak sabar tggu weekend

27 Jun 2011 9:03 PG

Bujal tak nak kawin pulak? keh keh keh


*lalu lesap~

27 Jun 2011 9:09 PG

saya merindui isnin..ahaha.boley?

27 Jun 2011 9:11 PG

sabaq la bujal... kita pun rasa mcm nak tongkat dahi ngan batang pen ni.. aduyai, ngantuk sungguh

27 Jun 2011 9:13 PG

weekend saya best, golek², makan, tengok tv... jeles tak?

27 Jun 2011 9:14 PG

nak datang bulan ramadhan ni
mmg banyak betui undangan kahwinkan


take care ...bye2 bujal

27 Jun 2011 9:16 PG

weekend adalah hari busy... erghhh... letih...

27 Jun 2011 9:20 PG

hujung minggu 40 minggu akan datang harapnya bukan Bujal pula yang perlu menghadiri majlis kahwinnya sendiri.

suami sy dah lama x berjumpa hari minggu..asyik kerja kerja..

27 Jun 2011 9:35 PG

kenduri kawin best juga
dapat makan2
hehe
X)

27 Jun 2011 9:58 PG

- sabaruddin tukang kasut...

27 Jun 2011 10:23 PG

tiap2 hujung minggu kenduri,sebaik dijemput...klu tak duk temanggu jer la kan?

27 Jun 2011 10:24 PG

hujung minggu bulan depan pula: aku kawin...


eh!eh! jaga2..nnt mamaainul smackdown.hahaha

27 Jun 2011 10:36 PG

penat kan?!
org lain yg kawen, kita yg tak cuti...
iiissshhhhh....

27 Jun 2011 10:43 PG

kawin situ sana sini...

sabar bujal..weekends pasti tak kan mungkir janji...

27 Jun 2011 10:44 PG

kalau hujung minggu tetiap ari kan bestttt..

27 Jun 2011 10:51 PG

ahahah ;p merajok da yayang dy

27 Jun 2011 11:07 PG

hahaha... mungkin perlu honeymoon skali lagi...???

weekend nak bergurau senda di rumah pon dah x sempat...

27 Jun 2011 11:46 PG

sabar bujal.

lambat laun dia datang juga.

27 Jun 2011 11:54 PG

alahai, cian bujal!

27 Jun 2011 12:07 PTG

Masih bersyukur kerana diberi kesihatan yg baik. Mampu berziarah. paling takut busy kerana ke sepital....

27 Jun 2011 12:17 PTG

ko tak nak buat kenduri ke bujal? sbb ko dah menang GA aku tu...

27 Jun 2011 12:32 PTG

hoho.banyak nye kenduri kawen.takpe .tunggu bulan puasa nanti k..relax sket...hehe

27 Jun 2011 1:02 PTG

bznya bujal..sib baik sy selalu rehat2 aje di rumah masa weekend..

27 Jun 2011 1:56 PTG

monday blues..
monday blues..

27 Jun 2011 4:02 PTG

so bz weekends schedules...fuuuhhhh...

27 Jun 2011 4:21 PTG

@nurAMALLINA

tenagh sabar la ni~haih~

27 Jun 2011 4:21 PTG

@Chik Att

rasa nak ambik cuti seminggu terus~~haha~~

27 Jun 2011 4:22 PTG

@bact.

akyu kena tunggu ntah berapa weken lagi~haih~~

27 Jun 2011 4:22 PTG

@rATu kEBaYA

sudah pulih dan hensem~haha~~

27 Jun 2011 4:23 PTG

@sha a.s

penat tahu~~hu~~

27 Jun 2011 4:23 PTG

@RepublicAku

isnin manada orang keje?haha~~

27 Jun 2011 4:23 PTG

@hanie

tapi jumaat cuti kan?he~~

27 Jun 2011 4:24 PTG

@CGG

rindu nak lepak2 depan tv~~

27 Jun 2011 4:24 PTG

@Raihana Izzati

hoih!

27 Jun 2011 4:24 PTG

@My Azie

bohong ah~~haha~~

27 Jun 2011 4:24 PTG

dah lama tak berhari minggu....

27 Jun 2011 4:24 PTG

@NM02

rasa nak baring bawah meja je~~

27 Jun 2011 4:25 PTG

@kucingorengemok

amat jeles tahu!

27 Jun 2011 4:25 PTG

@Ati Masrif

babai kak~~take care tahu!

27 Jun 2011 4:25 PTG

@ejaMaria

bizi ngalahkan PM~haha~~

27 Jun 2011 4:25 PTG

@Daddy Ziyyad

ni lagi sorang~hoih!

27 Jun 2011 4:26 PTG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

da tu bila cutinya?

27 Jun 2011 4:26 PTG

@Sayid Ann Ima

naik bosan tahu asyik makan kenduri sahaja~~haih~

27 Jun 2011 4:26 PTG

@AI

sabariah~~

27 Jun 2011 4:27 PTG

@kaklong

he~~jimat duit masak ye tak?

27 Jun 2011 4:27 PTG

@Puan Capa

saya bukan geng salih yacob okay~~haha~~

27 Jun 2011 4:27 PTG

@Ibu n Abah

hu~~kesian ken??

27 Jun 2011 4:28 PTG

@Eye_nee

bulan pose ni jangan la ada yang gatal nak jemput kenduri~haha~~

27 Jun 2011 4:28 PTG

@DeLancrettLurpak

alamat tak berasap la dapur~haha~~

27 Jun 2011 4:29 PTG

@EZAN IDMA

tolong pujuk boleh?haha~

27 Jun 2011 4:29 PTG

@James Alexander

tahun depan kot~~tahun ni cuti da habis~~

27 Jun 2011 4:29 PTG

@Ungu

sedang menunggu dengansabar~~

27 Jun 2011 4:30 PTG

@Mommy Fara

sedih~~

27 Jun 2011 4:30 PTG

@Kakzakie

tu lagi meletihkan~~minda dan fizikal~~

27 Jun 2011 4:30 PTG

@wahida

yay~~haha~~

27 Jun 2011 4:31 PTG

@cikmemy


semoga saya dapat rilek pada weken~~

27 Jun 2011 4:31 PTG

@Dee

jelesnya saya~~

27 Jun 2011 4:31 PTG

@PUTUBAMBU

*angguk setuju~~haih~

27 Jun 2011 4:32 PTG

@Ieqa Rahim

perlukan seorang sekretari~haha~~

27 Jun 2011 4:32 PTG

@gedek!

ye ka pakcik???he~~

27 Jun 2011 5:15 PTG

saya suka isnin. tak tau kenapa. :D

27 Jun 2011 6:31 PTG

dh full scadule..
hahahaa
musim kawen..

27 Jun 2011 6:36 PTG

ujung minggu kamu cakap xmau kawan dengan kamu lagi..hehe

27 Jun 2011 7:26 PTG

aku setiap hari wiken kahkahkah

27 Jun 2011 9:00 PTG

hahaha
pergi tunjuk muka saja
bagi hadiah
kemudian terus balik
tihihi
>.<

27 Jun 2011 9:32 PTG

sekarang ni hari rasa cepat berlalu. Bujal, mamaainul paham tu.

27 Jun 2011 11:01 PTG

like dis...


hai abam bujal
abam nampak hijau~

27 Jun 2011 11:06 PTG

musim mengawan skgni. hahahhaa

27 Jun 2011 11:58 PTG

Koyak saja helaian Isnin dari kalendar atau dari buku diari awak. Lepas ni gerenti happy!

Gambar Merapu Seorang Menantu...

28 Jun 2011 12:05 PG

sabtu, ahad, isnin adalah hari2 dan malam2 yg amat gua sibuk... gua pon xde life beb!!!

p/s: banyak kenduri gantung periuk la kat rumah, makan free sokmo

28 Jun 2011 12:16 PG

jadual hujung minggu yang padat... sampai puasa rasanya dah ok nie... tenang sikit tak...? sah sah takda kenduri kawinkan...

p/s: gud gud....

28 Jun 2011 7:39 PG

Isnin tu kejab jer..pejam celik, pejam celik haaa.. kan dah ari selasa. Bagi Ate tiada kerehatan di hujung minggu.. lebih banyak aktiviti dan lebih meletihkan dari hari-hari biasa.

28 Jun 2011 8:29 PG

@gadisBunga

ececece~~betul kah?

28 Jun 2011 8:30 PG

@CassiaSiamea

kalau bukan sedara takde nya aku nak pergi~~haha~

28 Jun 2011 8:30 PG

@AYuNG

terus saya sedeih~haih~

28 Jun 2011 8:30 PG

@Asrul "iLham" Sany

cuti sem kah?

28 Jun 2011 8:31 PG

@Sayid Ann Ima

hoih~kena tolong kemas semua lah!haha~~

28 Jun 2011 8:32 PG

@Cik Ina Do do Cheng

makcik~~jangan lupa cistat saya ye~~he~~

28 Jun 2011 8:32 PG

@intan.maisarah

rasa macam nak berkelah tak?he~~

28 Jun 2011 8:32 PG

@hanaahmad

bila turn kamu?he~~

28 Jun 2011 8:33 PG

@azieazah

hahaha~~akan dipraktikkan~~

28 Jun 2011 8:34 PG

@JARI YANG TERBARAI

aku da naik jelak makan nasi minyak~haih~~

28 Jun 2011 8:34 PG

@Bidadari Syurga

tapi bulan puasa tak ble nak berjimba~~haha~~

28 Jun 2011 8:35 PG

@Ann Huda (Ate)

ate kena gi bercuti!haha~~

28 Jun 2011 11:32 PG

weekend yang memenatkan bila adanya pelbagai agenda..

29 Jun 2011 8:19 PG

herm

nak suro rebecca black buat lagu monday plak

Catat Ulasan