Selasa, 21 Jun 2011

penceritaan dari sudut sebuah suami.

malam itu mamaainul ajak saya keluar beli bahan gubahan hantaran kahwin sulaiman,

sebagai seorang suami yang patuh,

saya akur.

kami pergi ke kedai bunga entahapakenama di klang.

oleh kerana saya beranggapan mengikut isteri keluar membeli belah adalah perbuatan yang tidak masuk akal,

(kaum suami baik kamu setuju sahaja dengan kenyataan diatas)

maka saya duduk diam-diam dalam kereta sementara tunggu mamaainul .

tidak sampai setengah jam mamaainul selesai.

kami berdua lapar ketika itu.

kemudian kami tuju KFC jalan taiping.

untuk menikmati makan malam romantik.

"romantik hapakezadahnya makan kat KFC?"

tanya kamu semua dalam hati.

"romantik lah"

jawab saya pendek.

situ adalah tempat kali pertama kami berjumpa tahu!

kami makan dengan gembira.

cuma yang berbeza,

mamaainul banyak cakap dari saya pada malam itu.

langsung berlawanan dengan peristiwa 7 tahun yang lepas di tempat yang sama.

dimana saya adalah banyak cakap dan mamaainul adalah pendiam.
.
.
.
.
saya teringat  orang ada cakap.

selepas kahwin :

lelaki  akan jadi pendiam.

dan perempuan pula akan...

(ah malas hendak sambung)
.
.
.
.
.
heh~


ainul itu adalah "copy & paste" muka ibunya.

sama kan?
.
.

113 comments

21 Jun 2011 8:47 PG

wow....sgt cntek....mamaainul...:)

21 Jun 2011 8:55 PG

'pakcik besar dan kakak kurus'... macam panggilan budak flet untuk saya dengan deris dulu, kih kih kih

21 Jun 2011 9:06 PG

mama ainul cun...
patut le ainul comel...

ala...uols diam tu sebab nak menghayati makan ayam kan????
ekekekeke

21 Jun 2011 9:09 PG

manis mama inul...!



biar kaklong sambung....
perempuan peramah@berleter...
heheheh!!!

21 Jun 2011 9:10 PG

kalau sy pula

malas nak ikut suami bershopping, satu shopping mall di tawafnya

berbeza dgn sy, tak sempat nak tawaf brg yg di target dah beli

hahahhaa

21 Jun 2011 9:16 PG

cemburuku kerana kamu makan KFC...ada KFC pagi2 nie tak?

21 Jun 2011 9:17 PG

hahahahahaha...
mamaainul dah terlebih cakap...
makcik pulak pakciknya yang terlebih cakap sekarang berbanding dengan makcik yang diam pemalu ni... hehehehehehe....
baca jer.. percaya..jangan...

21 Jun 2011 9:17 PG

copy paste mamaainul??iya!nasib baik tidak ikut muka kamu bujal..hahahahaha!!!

eh!perempuan berleter ada sebab tahu...

21 Jun 2011 9:23 PG

ayahnya cute juga...

KFc adalah tempat yg paling best utk dating, sebabnyer sepanjang karier gua dating kat KFC, gua tak penah kluar duit utk bayar, semua cik adik yg bayarkan... yg tak best tengah sedap2 makan ade kutu2 lain datang meja ajak nyembang... memang gampang punya kawan2...

21 Jun 2011 9:23 PG

setengah jam je shopping?sekejap dan pantas!!

21 Jun 2011 9:25 PG

oh patut la ainul comel...adakah kamu fikir kalau ainul copypaste muka kamu dia akan kelihatan comel...jawab dgn jujur...

21 Jun 2011 9:33 PG

jeles betul aku dengan sisir kemas rambut kamu..

mamaainul yang tolong sisirkan ke?

21 Jun 2011 9:35 PG

hahaha kuajo.

mintak2 mamaainul baca. heh

;)

21 Jun 2011 9:50 PG

bujal...

'cantik' kamu bila
tersenyum macam gitu...huhu~

21 Jun 2011 9:57 PG

saya suka rambut awak.

21 Jun 2011 9:59 PG

ishhhh kureng asemmm tul.....

21 Jun 2011 10:04 PG

yu tunggu dalam kete??

kalu hubby ai, ai cubit² peha dia. hehehe...

knp kurang bercakap skang ni?

saya pun suker rambut kamu. jujur...

21 Jun 2011 10:05 PG

sebuah suami ek...?
ohhhhhh... sgt sesuai penjodoh bilangan itu..

:p


.

21 Jun 2011 10:06 PG

harap anda sempat pakai earphone dengar lagu ketika mamaainul berleter. hahaha...

21 Jun 2011 10:08 PG

alah x seronok lah kamu nih bujal..sy lebih suka kalau suami ikut sy shopping..tp kengkadang suka juga kalau dia x ikut kekeke..

lps kawen lelaki jd pendiam? ntahlah ya..

21 Jun 2011 10:14 PG

nasib baik ainul kopipes muka mama. kalau ikut muka papa, tak ke pelik tetibe ainul bermisai?

21 Jun 2011 10:19 PG

pertentangan tuh yang bagus.karang kalau 2-2 banyak cakap,ntah sampai ke subuh pun tak habih.

21 Jun 2011 10:26 PG

lama x mkn kfc.

21 Jun 2011 10:29 PG

ahaha..hampehhh....tp mgkin betul! ekekeke

21 Jun 2011 10:29 PG

seorang suami la....

phewit.. comel mama ainul..

21 Jun 2011 10:30 PG

romantik juga si bujal ni...

hai catherine...cak cak cak!!

21 Jun 2011 10:32 PG

- ainul mane? x ikut?

21 Jun 2011 10:54 PG

ngeh ngeh,,, cantik ainul macam mama dia... tembam mcm papa dia...

p/s: bro... nak cakap lepas kahwin pompuan diam jadi suka bebelkan...? ayokkkkkkkkkkk.... report kat mamaainul...

21 Jun 2011 11:01 PG

perghhh

muka ainul fotosetet mama dia.

tahi lalat kat lengan ainul tu sama ke?

21 Jun 2011 11:04 PG

mamaainul yang comel.

;0)




*aku terasa tau.... huuuuu

21 Jun 2011 11:11 PG

comel mamaainul....

21 Jun 2011 11:30 PG

betolkah teori itu?skrg ni ika yg byk ckp dri my bf...adekah nnt lps kawen my bf akan lbh byk ckp dr ika?
oh no...itu mngerikan....
wakakakaka....

21 Jun 2011 11:49 PG

haha..seperti biasa la..mesti pompuan jadi terlebih cakap after kawin kan..haha :P

alaaaa...dulu malu lagi..sekarang dah tak malu dah..

romantik la tu..saya dulu pun bercinta kat KFC jugak..hehe

21 Jun 2011 12:13 PTG

oohh tu perkara biasa..cover ayu dulu..dah kawin baru la tunjuk perangai sebenar..bang bang boom...hehehe

21 Jun 2011 12:27 PTG

paling suka tengok pasangan2 makan..

dari situ tau yg mana satu kapel dah kawin dan yg tengah bercinta.. :D

buat andaian & eksperimen sendiri @ dlm ertikata lain sibuk nak jaga tepi kain orang..haha!

21 Jun 2011 1:48 PTG

kamu jangan buat mamaainul merajuk... karang kamu rindu dengar 'kicau riuh' dia... ;p

21 Jun 2011 1:50 PTG

comei saje mamaainul..
makan kfc.. aduh.. laparlah pulak..

21 Jun 2011 1:55 PTG

kenyataan kamu romantik di kfc terserlah kat gambar tu.. :)

21 Jun 2011 2:44 PTG

kakak comel , kakak cantik <3

21 Jun 2011 2:46 PTG

Apa ni...?

Makan berdua-duaan...

tapi baca sokkaba....

21 Jun 2011 2:52 PTG

baca paper pun sharing ...

alahaiiiiiiiiii



psst
awak pakai minyak rambut brand apa??

21 Jun 2011 3:02 PTG

Dah ada org bertanya awk pakai minyak rambut apa..Ate teringin plak nak tahu bujal potong ghambut kat mana?

Psstt..nape bujal senyum skema jer?

21 Jun 2011 3:25 PTG

KALAU MAKAN BERDUA TAK KIRA DI MANA ROMANTIK AJER...

21 Jun 2011 3:37 PTG

ehem ehem ehem....
tu je nak komen...heheheheh

21 Jun 2011 4:15 PTG

nampak sgt malas nak layan bini bercakap.. siap bawak paper.. boleh buat buat kusyuk membaca. ahakss

21 Jun 2011 4:23 PTG

terasa kekejaman di situ yee..~

21 Jun 2011 5:47 PTG

Restoran KFC yang pertama kali cik ina makan kat situ, jalan Taiping tahun 1988. banyak nostalgia. kebetulan plak.

21 Jun 2011 8:05 PTG

so sweet tahu?

21 Jun 2011 8:35 PTG

mana nak tau C&P mak dia kalu gambar maknya tak ada? yg pasti tak CP bujal....:-D

21 Jun 2011 8:36 PTG

Ahhaaa, so sweeet... <3

21 Jun 2011 11:49 PTG

syukur saja pada Tuhan yang dicopy paste itu bukan muka kamu.

HAHA.



ala gurau lah. ala. ala.

22 Jun 2011 12:02 PG

wah! kita ni sebandar rupanya...kecil sahaja dunia blog...

22 Jun 2011 12:35 PG

hahaha...sgt rapi rambut kamu....kfc klg..itu tmpat makcik dating zmn sek dulu...sambil tgok kain ela trgantung....huhuhu...

22 Jun 2011 1:13 PG

oh maizawati..eh2..lu tekel awek kfc ke?

22 Jun 2011 8:18 PG

romantis nya...

22 Jun 2011 8:38 PG

@AYuNG

bini saya terharu~he~~

22 Jun 2011 8:38 PG

@kucingorengemok

kenapa deris pakcik dan kamu kakak?he~~

22 Jun 2011 8:39 PG

@miloais

makan ayam kentaki harus fokus!haha~~

22 Jun 2011 8:39 PG

@kaklong

haha~~betul~~

22 Jun 2011 8:40 PG

@Wanita Bertudung Hijau

lelaki suka bershoping? hebat~~he~~

22 Jun 2011 8:40 PG

@Mommy Fara

eh sekarang kfc kan ada sarapan?he~~

22 Jun 2011 8:40 PG

@Ibu n Abah

pakcik banyak cakap? mustahil~~he~~

22 Jun 2011 8:41 PG

@Puan Capa

ye ke berleter ada sebab?he~~

22 Jun 2011 8:41 PG

@JARI YANG TERBARAI

lenkali dating kat restoran berputar menara KL nun~~takde sapa nak kacau~~haha~~

22 Jun 2011 8:42 PG

@My Azie

macam tak percaya kan?he~~

22 Jun 2011 8:42 PG

@Eye_nee

kalau ikut saya semestinya akan comel jugak~~haha~~

22 Jun 2011 8:43 PG

@bact.

sikat sendiri ah~~

22 Jun 2011 8:43 PG

@Fyqa

dia tak marah pun~~haha~~

22 Jun 2011 8:43 PG

@Ati Masrif

malu ah~haha~~

22 Jun 2011 8:44 PG

@DrSinga

sedang berkira-kira untuk tyukar gaya~~

22 Jun 2011 8:44 PG

@Chik Att

keh keh keh~~

22 Jun 2011 8:44 PG

@NM02

tunggu dalam kete je main angry birds~haha~

22 Jun 2011 8:45 PG

@tasekM

mendalam maksudnya itu tahu~~

22 Jun 2011 8:45 PG

@James Alexander

sentiasa standby ear plug~haha~~

22 Jun 2011 8:46 PG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

saya tak suka jalan-jalan~haih~~

22 Jun 2011 8:46 PG

@gadisBunga

muka saya kalau diperempuankan comel tahu!he~~

22 Jun 2011 8:46 PG

@ghost writer

betul~~lagi2 kalau dua2 johan debat universiti~haha~~

22 Jun 2011 8:47 PG

@catherine-

jom?

22 Jun 2011 8:47 PG

@sha a.s

laki kamu banyak cakap?he~~

22 Jun 2011 8:47 PG

@.:nhalilah:.

sebuah suami~haha~~

22 Jun 2011 8:48 PG

@PK

hoih! sempat lagi cak2 cath~~

22 Jun 2011 8:48 PG

@AI

duduk rumah dengan atuk dia~haha~~

22 Jun 2011 8:48 PG

@Cik Bidadari

betul lah~~ini fakta~~

22 Jun 2011 8:49 PG

@eLL

tu tanda lahir~~

22 Jun 2011 8:49 PG

@a.z.r.i.n.a.03.07

keh keh~~terasa la plak~~

22 Jun 2011 8:50 PG

@dwaty

janagn puji lebey2~he~~

22 Jun 2011 8:50 PG

@Ieqa Rahim

siap sedia la~~haha~~

22 Jun 2011 8:50 PG

@Ayuraza

kfc memang tempat untuk bercinta~he~~

22 Jun 2011 8:51 PG

@chichi

saya terkena tahu!haha~~

22 Jun 2011 8:51 PG

@makdara TERdiva

hoih~~sibuk tengok orang makan~~haha~~

22 Jun 2011 8:51 PG

@ejaMaria

he~~no komen~~

22 Jun 2011 8:52 PG

@norh

hihi~malu ah~~

22 Jun 2011 8:52 PG

@Amiey White

adik da makan? jom abam blanja?

22 Jun 2011 8:52 PG

@gedek!

untuk elak leteran~haha~~

22 Jun 2011 8:53 PG

@pB

minyak masak lepas goreng cekodok~~

22 Jun 2011 8:53 PG

@Ann Huda (Ate)

potong kedai mapley~he~~

22 Jun 2011 8:53 PG

@munna

walaupun tepi longkang~he~~

22 Jun 2011 8:54 PG

@azian

ehem2 jugak~~haha~~

22 Jun 2011 8:55 PG

@Cik Pah

betul~haha~~

22 Jun 2011 8:55 PG

@Miscellaneous Smiles

kejam kah? manada~he~~

22 Jun 2011 8:56 PG

@Cik Ina Do do Cheng

uih~~da lama rupanya kfc tu~~baru tau~~

22 Jun 2011 8:57 PG

@EZAN IDMA

he~~malu tahu!

22 Jun 2011 8:57 PG

@makcikkantin

nanti saya tunjuk gambar maknya masa kecik~he~~

22 Jun 2011 8:58 PG

@Miqa

sweet eh?he~~

22 Jun 2011 8:58 PG

@HEROICzero

majuk ah~~

22 Jun 2011 8:58 PG

@Bigdaddyz

saya duk kat kampung raja uda je~he~~

22 Jun 2011 8:59 PG

@Hantu Kak Limah

sekarang kain ela masih tergantung~he~~

22 Jun 2011 8:59 PG

@ubi

hoih~manada??

22 Jun 2011 9:00 PG

@jedi

kadang2 je~he~~

22 Jun 2011 9:03 PG

@aizamia3

hot n spicy sedap!he~~

22 Jun 2011 11:19 PG

sama..dan mamaainul adalah sgt sweet..

22 Jun 2011 12:30 PTG

sweet couple..

ainul letak mana?

22 Jun 2011 10:19 PTG

BUJAL... kamu janji nak kasi pinjam AINUL, kan?

Jika tidak, kasi pinjam itu amoi comel sebelah kamu tu.. boleh kan?

Catat Ulasan