Jumaat, 24 Jun 2011

mendambakan carls junior.

pagi yang aneh.

sarapan di atas meja adalah burger carls junior.

malas banyak tanya,

saya ratah dengan penuh selera.

cium anak,

cium bini,

salam abah mertua.

kemudian saya keluar untuk bekerja.

saya bawak motosikal.
.
.
.
sampai lampu isyarat,

saya terasa ada sesuatu yang tidak betul.
.
.
.
sepatutnya saya memandu kereta.

dan sepatutnya saya tidak memiliki sebuah motosikal!

sekeliling saya tiba-tiba menjadi gelap.

terasa ada sesuatu menguit mulut saya.

saya buka mata.

kaki ainul di muka saya.

dan saya berada atas tilam waktu itu.
.
.
.
haih~

mimpi pergi bekerja.

adalah amat membencikan tahu!

kemudian saya tenung mamaainul dan ainul di sebelah.

tiba-tiba saya rindu burger carls junior.

ada siapa-siapa yang sudi belanja?


ekspresi pagi ini adalah keletihan.


*1.entri hari ini diinspirasikan oleh JAMES ALEXANDER


 2.seperti biasa,kepala blog baru ditaja oleh MOMMY FARA SDN. BHD. pembekal rasmi kepala blog matcham-matcham!


.

121 comments

24 Jun 2011 8:26 PG

pehh pgi2 nk mkn beger

24 Jun 2011 8:30 PG

Mari datang ke tempat makcik, makcik belanja kamu. :)

24 Jun 2011 8:37 PG

hebat jugak malam jumaat dan istitusi perkahwinan neh..

nasib baik kaki ainul dan bukan kaki mamaainul yang di muka tu!

24 Jun 2011 8:42 PG

sama mengantuk tengok kucing tu menguap...haiiiii....!!!

24 Jun 2011 8:42 PG

me too..

jom jom..
lik keje makan carl's jr

24 Jun 2011 8:51 PG

saya belanja kamu beger oblong.. mahukah?

24 Jun 2011 8:52 PG

mimpi orang kaya
mimpi makan pun yg best2 sajorkkkk!~

24 Jun 2011 8:56 PG

jimat minyak kereta untuk beli sarapan carls jr...?

24 Jun 2011 8:59 PG

Kamu tak merindui 'lalat'..?

(mommy fara memang rocks!)

24 Jun 2011 9:00 PG

cantik header Lu... hmm lu mimpi pegi kerja? gua baru je mimpi penyanyi misha omar ajar gua matematik...

24 Jun 2011 9:01 PG

carls junior..
portobello mushroom..
hmmmm nyum..nyum...

24 Jun 2011 9:01 PG

mimpi kamu buat aku terliur pagi2 kat opis ni.

arghhh.lapar!

24 Jun 2011 9:01 PG

mimpi kamu buat aku terliur pagi2 kat opis ni.

arghhh.lapar!

24 Jun 2011 9:04 PG

Rumah baru hingga termimpi-mimpi pergi kerja. Nasib ada kaki ainul bagi sedar....

24 Jun 2011 9:08 PG

letih ye Bujal. hehehe. biasa la tu kan. selamat pagi jumaat.


*senyum2*

24 Jun 2011 9:09 PG

hohoi..mimpi pergi kerja??sangat workaholic atau mungkin workplaceholic.ahaha!

24 Jun 2011 9:19 PG

perghhh

nak belanja tapi saya pun tak pernah makan carls jr. dengar nama sahaja.

awak la belanja saya

24 Jun 2011 9:29 PG

hahahaha kaki ainul kat muka tu yang ta boleh blaaaaa...lawak.


bawak la ainul dengan mama dia pegi makan bger

24 Jun 2011 9:30 PG

carls jr mmg terbaik...suke gile chili cheese fries dia....lazatt mjilat siku!

24 Jun 2011 9:43 PG

jom!!!!aku makan..ko belanja

24 Jun 2011 9:55 PG

benarkah inspirasi ni dtg dari situ...??? hahaha...


haih... terpaksa aku belanja kamu...

nah...

hahaha...

24 Jun 2011 10:04 PG

- burger perisa baru -> burger lalat!

24 Jun 2011 10:05 PG

nak tau satu cerita.

dulu back to 90's cik pah bekerja as a management team yg handle all car's jr restaurant all over malaysia. lepas tuh rest ni tutup one by one until last rest kat bird park kl sana pun tutup..cik pah pun resign..

then carl's jr nih dtg balik ke malaysia last 3 yrs kan. macam dejavu jer.. tapi mmg best lah..especially bufallo wings.mmg setapp to the max

24 Jun 2011 10:17 PG

wah.. kulihat hijau..
hijau.. ai suke.. sesekali beralih arah pulak..


sarapan pagi beger.. ai belum lagi.. hukhukhuk..

24 Jun 2011 10:43 PG

ahaha mimpi ya!

thank wish tau :)

24 Jun 2011 11:00 PG

haha. mimpi pasal kerja la paling menyakitkan hati tahu.

24 Jun 2011 11:03 PG

bahahaha..teruk dh ni..konon2 nk ckp rajin g keje kan??ahahah

24 Jun 2011 11:04 PG

jangan mimpi nak kencing sudah la....

24 Jun 2011 11:09 PG

kaki ainul rasa macam burger carls junior? burger apa tu pakcik..org kampung cam i tak penah tahu..

24 Jun 2011 11:23 PG

aku pun letih pagi ni...ngantuk giler!!

24 Jun 2011 11:29 PG

hahaha... suke part kaki ainul... nasib baik jari je... ;p

24 Jun 2011 11:50 PG

Carls jr mmg sdp. Dan tiba-tiba jeles dgn header hijau tu.

Sbnrnya, kita sama-sama rock Abg. Gedek! Muahahahaha!

Bujal pun rock jugak ke?

24 Jun 2011 12:03 PTG

kalau dekat kat kfc @ mcd dah lama terjah beli berger..

24 Jun 2011 12:23 PTG

Bujal...
sy pun letih...bangun 3 pagi...masak utk students...huhuhu....nak buat entry pun dah tak berdaya....hr ini genap 5 tahun sy bernikah...apa lagi....cepat la wish...heheheh

24 Jun 2011 12:29 PTG

J A K U N... Ate tak pernah makan Carls Junior.

24 Jun 2011 12:51 PTG

mm .. lapar plak ..kriukk (bunyi peyut)

24 Jun 2011 12:59 PTG

kau dah mendahului hari bekerjamu.bersiap untuk penuhkan syarat orang bekerja.

24 Jun 2011 1:08 PTG

burger carls junior sedap ke?

24 Jun 2011 1:51 PTG

maaf cik ina nak tanya, burger carls junior tu jual kat mana? buat pengetahuan ko, cik ina makan benjo je.

24 Jun 2011 2:14 PTG

carls jr skrg mahallah..dulu murah je..huhuhu..

24 Jun 2011 2:22 PTG

TAK PERNAH PUN MAKAN BERGER CARLS JUNIOR....

24 Jun 2011 4:36 PTG

selalu mimpi pergi sekolah..

malam tadi mimpi pegi bank..yg kelakarnya farid kamil kerja kat dlm tu..haha!



pesanan buat mommyfara "taknak sponsor header utk MDT ke??"

larikkkkkk

24 Jun 2011 4:37 PTG

kepala blog kamu...hijau..kosong..!
tapi saya suka..
suka sangat..

dan gambar kucing itu juga...

24 Jun 2011 4:48 PTG

sama.
benci mimpi konon-konon dah bangun pegi kelas tapi sebenarnya tak.

tapi mimpi pergi toilet adalah yang paling dibenci.

banyak risikonya.

24 Jun 2011 4:49 PTG

ahahhaha.. lawak la mimpi..
beger carls junior?? nape x pernah tahu..

24 Jun 2011 4:50 PTG

ahahhaha.. lawak la mimpi..
beger carls junior?? nape x pernah tahu..

24 Jun 2011 5:38 PTG

basuh kaki sebelum tidur. mimpi ke kerja dikategorikan sbg mimpi ngeri.

24 Jun 2011 5:42 PTG

dasat betul mimpi!
saya tak pernah makan tau carls junior.
tak tau la rasa apa.
tsktsk.

24 Jun 2011 6:55 PTG

bege apa tu?
xnah dengar pun...

24 Jun 2011 8:38 PTG

saya rindu komen kamu, mana kamu

24 Jun 2011 10:59 PTG

mengidam ke apa ke ni...hehe

25 Jun 2011 10:11 PG

mamaainul mengandung lagi ke ?





* kawan aku pernah macam ni tau.. dia yang mengandung tapi suami dia yang mengidam.

25 Jun 2011 10:58 PG

bagusnya dalam mimpi siap makan2 lagi kekeke..

25 Jun 2011 11:21 PG

ngah makan burger yg diblanje oleh member

;D

25 Jun 2011 12:12 PTG

hijau betul tpt ni.
tiba2 rasa nak piknik.

:)

25 Jun 2011 12:22 PTG

lama siot tak pergi carl's jr. bujal jahat!

25 Jun 2011 1:09 PTG

mimpi ttg makanan adalah sesuatu yg mengasyikkan tahu!hehehehe....

25 Jun 2011 3:21 PTG

makan carls junior pagi2. beli malam semalam ke? hahah

25 Jun 2011 8:47 PTG

abam bujjjj

saia suka kucing itu..

mahu seekor. plz.

25 Jun 2011 9:30 PTG

blanje saye skai!heh~

25 Jun 2011 10:04 PTG

rajinnyer, dlm mimpi pun leh g keje..

burger..yummy!

27 Jun 2011 8:27 PG

@Miscellaneous Smiles

dalam mimpi je la~hu~~

27 Jun 2011 8:28 PG

@kakcik

tempat makcik ada carls junior?yay~

27 Jun 2011 8:29 PG

@bact.

kaki siapa pun aku tak kisah~haha~~

27 Jun 2011 8:29 PG

@kaklong

menguap adalah berjangkit tahu!haha~~

27 Jun 2011 8:29 PG

@CGG

kat mid valley masih ada kah?

27 Jun 2011 8:30 PG

@NM02

pun boleh~haha~~

27 Jun 2011 8:30 PG

@miloais

keh keh~~takkan nak mimpi makan kangkung? apa kelas~~haha~~

27 Jun 2011 8:31 PG

@kucingorengemok

yup! haha~

27 Jun 2011 8:31 PG

@gedek!

mommy memang rocks!haha~~

27 Jun 2011 8:32 PG

@JARI YANG TERBARAI

misha omar aku tak minat~artis lain ada?haha~~

27 Jun 2011 8:32 PG

@Ibu n Abah

jom makcik?

27 Jun 2011 8:33 PG

@cikmemy

hahaha~~

27 Jun 2011 8:33 PG

@Kakzakie

ainul adalah jam loceng saya yang paling efektif~haha~~

27 Jun 2011 8:33 PG

@HEROICzero

*blushing~

27 Jun 2011 8:34 PG

@My Azie

workaholik la sangat saya~haha~~

27 Jun 2011 8:34 PG

@eLL

jom gi sunway piramid~~

27 Jun 2011 8:34 PG

@vampire's lovex

mamaainul tak makan burger~haih~~

27 Jun 2011 8:35 PG

@sha a.s

chilli cheese fries dia adalah yang terbaik!

27 Jun 2011 8:35 PG

@Puan Capa

cantik!

27 Jun 2011 8:36 PG

@James Alexander

haha~~banyak blog yang memberi inspirasi kat aku~jadi kredit adalah harus diberikan~

27 Jun 2011 8:36 PG

@AI

jom saya blanja~~

27 Jun 2011 8:37 PG

@Cik Pah

tapi regenya memamng mahal~~

baru tau carls junior da pernah masuk malaysia~~

27 Jun 2011 8:37 PG

@aizamia3

burger sejuk dari petiais sedap tahu!

27 Jun 2011 8:38 PG

@EZAN IDMA

sama2!haha~~

27 Jun 2011 8:38 PG

@merahitujambu

tahun depan boleh dapat anugerah~haha~~

27 Jun 2011 8:39 PG

@Chik Att

takpe~saya tidur pakai pampers~~

27 Jun 2011 8:40 PG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

cubalah~~amat sedap~~

27 Jun 2011 8:41 PG

@wahida

buat apa malam tadi?

*wink *wink~

27 Jun 2011 8:42 PG

@ejaMaria

seb baik saya tak tercekik~haha~~

27 Jun 2011 8:42 PG

@Mommy Fara

saya rock kekadang je~haih~

27 Jun 2011 8:42 PG

@rATu kEBaYA

mcD la~~~GCB!

27 Jun 2011 8:43 PG

@azian

kemain letih~~haha~~

*saya sudah wish tahu!

27 Jun 2011 8:43 PG

@Ann Huda (Ate)

KOG pernah kot~~tanya dia~~he~~

27 Jun 2011 8:44 PG

@nurniyusoff

ada megi je~~nak?

27 Jun 2011 8:44 PG

@ghost writer

perasaannya adalah amat malas tahu~haih~~

27 Jun 2011 8:46 PG

@MasZuber

burger saiz pinggan yang paling sedap!

27 Jun 2011 8:46 PG

@MasZuber

teramat la sedap~he~~

27 Jun 2011 8:46 PG

@Cik Ina Do do Cheng

kat sunway piramid ada~~ecece~~ye ke makan benjo je?

27 Jun 2011 8:47 PG

@Dee

heh~~mana pernah murah~~haha~~

27 Jun 2011 8:47 PG

@munna

cubalah~he~~

27 Jun 2011 8:48 PG

@makdara TERdiva

mommy bagi header free la~~cer mintak~he~~

27 Jun 2011 8:48 PG

@PUTUBAMBU

simple je kan?hihi~

27 Jun 2011 8:49 PG

@Ungu

mimpi ke toilet apa risiko? takut tercirit atas tilam?

27 Jun 2011 8:49 PG

@.:nhalilah:.

cer google~he~~

27 Jun 2011 8:50 PG

@Encik Psychopath

aku siap berwuduk sebelum tidur tahu!haha~~

27 Jun 2011 8:50 PG

@tupaimerah

jom la~~saya belanja~~

27 Jun 2011 8:51 PG

@cik Lea

burger paling sedap di malaysia~haha~~

27 Jun 2011 8:51 PG

@Khairul Hakimin B. Muhammad

ada bang~~tunggu~~he~~

27 Jun 2011 8:51 PG

@Bigdaddyz

ye kot~~haha~

27 Jun 2011 8:52 PG

@a.z.r.i.n.a.03.07

haha~~ntah la~~kalau ada,ada la~~

27 Jun 2011 8:52 PG

@Lady of Leisure

mimpi je~~tak real~~

27 Jun 2011 8:53 PG

@Asrul "iLham" Sany

burger ramly?

27 Jun 2011 8:53 PG

@catherine-

ada bawak burger tak?

27 Jun 2011 8:54 PG

@eszol raar

jom ah blanja!

27 Jun 2011 8:57 PG

@Ieqa Rahim

asyik mende~~bukan dapat feel pun~~

27 Jun 2011 8:57 PG

@Namee Roslan

hoho~~mimpilah~~

27 Jun 2011 8:58 PG

@NAJ HEBAT

tapi kucing tu untuk dibuat masak rendang~~

27 Jun 2011 8:58 PG

@aleen aiden

jom???

27 Jun 2011 8:59 PG

@emieysandra

realitinya saya adalah seorang pemalas~~haha~~

27 Jun 2011 6:37 PTG

mintak carls junior....hehe, mintak la beger ramli jer....pasti ramai yg mau belanja kamu

Catat Ulasan