Khamis, 30 Jun 2011

kokot.

ainul buka mulut depan saya.

gigi ainul sudah tumbuh 3 batang setengah.

saya acu jari kelingking saya ke mulut ainul.

ainul masuk mulut,

ainul gigit.

kemudian saya buat rumusan :

1.perbuatan bagi jari untuk digigit anak adalah perbuatan bodoh.

2.kekuatan gigitan seorang budak adalah menyamai tangan yang disepit playar.
.
.
.
saya tenung jari kelingking saya yang berbekas itu.

lalu saya memikirkan tentang kamu si kaum ibu,

apa rasanya digigit ketika sedang menyusukan anak?

terus saya rasa seriau.

brrrrr~~~


abaikan paip getah dalam gambar.

76 comments

30 Jun 2011 8:17 PG

oi

30 Jun 2011 8:18 PG

hoyeah!!

ehem, anyway... apasal bila dah ada gigi ni nampak rupa nakal (baca: macam bapak dia)?

30 Jun 2011 8:28 PG

Anak2 bukan bagai anjing tersepit. Mereka tahu menghargai ibu yang menyusukan mereka. :)

30 Jun 2011 8:33 PG

hmm baru gua terfikir... tapi bila Lu sebut pasal gigi, baru gua perasan yg gigi susu gua ade sebaris lagi walau gua dah nak tua hehehe, ini tanda awet muda ni...

30 Jun 2011 8:47 PG

sbbkn xde prngalaman lagi cmtu, terus sy pn...........................



















S.E.R.I.A.U sama!

30 Jun 2011 9:12 PG

Hahaha...ko nak test kekuatan gigi ainul ek? Baguslah tu. Tak cuba tak tau...

30 Jun 2011 9:13 PG

makcik yang selalu gigit pakcik....

'syok'

30 Jun 2011 9:14 PG

bujal, budak kecik tak senakal tu nak gigit benda alah yang ko sebut. dia gigit orang nakal je,

30 Jun 2011 9:14 PG

ainul tahu mama dia susukan dia minum..takkan la nak gigit org yg bagi kita makan kan...cuma kadang2 tu ter...ter tak sengaja..sedangkan kita sendiri makan pun boleh tergigit lidah bibir sendiri.

btw, aku nak tanya...alternatif jari ialah menggantikan paip getah??? hehehe

30 Jun 2011 9:17 PG

ala... kalau Mamainul kena gigit ngan Ainul... itu gigitan sayang-sayang namanya...
sakit la... tapi takkan marah punye... ;p

ainul mmg sebijik mamanya kan..

eh bujal sy menyusukan bayi..dia xdalah gigit ms menyusu..ada tp sekali dua saja..

yg selalu dia gigit adalah badan sy..badan papanya x blh digigit sbb tebal

30 Jun 2011 9:44 PG

kan? seriau kan? hah! klu terjadi kejadian tu, mmg adakala tindak refleks akan terjadi. sama ada tertampo pipi anak tak pun menolak kepala anak dgn gaya yang agak kasar. dan kemudian terus menarik kembali anak sambil say sorry! oh, sian anakku....


muka ainul sgt mirip mama die....comel!

30 Jun 2011 9:48 PG

comel!!!
sekarang mesti musim memasukkan semua benda dlm mulut
hehehe
X)

30 Jun 2011 9:49 PG

ada pernah gigit mama ainul 'punya'?..heheheh!!

30 Jun 2011 9:58 PG

adakah itu btg paip yg kau gunakan tuk membantai ainul selepas kau digigit...ko kejam Bujal..jika tidak..makchik mintak maap...

30 Jun 2011 9:59 PG

Kakak dah menysukan 3 anak walau kena gigit tapi bila dia gigit nipple tak sama dia gigit jari. Gigit sayang....

30 Jun 2011 10:07 PG

kakcik berkata...
Anak2 bukan bagai anjing tersepit. Mereka tahu menghargai ibu yang menyusukan mereka. :)

30 Jun 2011 8:28 AM

gedek! berkata...
makcik yang selalu gigit pakcik....

'syok'

30 Jun 2011 9:13 AM
kaklong berkata...
ada pernah gigit mama ainul 'punya'?..heheheh!!

30 Jun 2011 9:49 AM

rasanya baca komen lagi best utk hari ini. yeyy~

bai!

30 Jun 2011 10:07 PG

berdasarkan pengalaman ok je tapi kalau dia ter ter gigit secara automatik akan ter ter tolak kepala dia.. alahai kesia anak ibu.. ibu tak sengaja tapi lain kali jangan buat macam tu.. ;) terus peluk dengan erat..

30 Jun 2011 10:17 PG

cuba suakan puting kamu pula untuk eksperimen seterusnya

30 Jun 2011 10:21 PG

kaunm lelaki boleh try t est ...... anda pun ada nenenkan

30 Jun 2011 10:27 PG

malam nnt lu terai pulak hulur lu punya tetets..

okey, jgn buat kerja gila.

30 Jun 2011 10:57 PG

bujal, aku dah pos gift ko semlm, nnt kalau sampai coklat tu, ko masuk fridge dulu tau....mesti cair tu...huhu...

30 Jun 2011 11:06 PG

tau tak pe...sakit...

30 Jun 2011 11:23 PG

alolo comey je ainul.








asal bgi dia maen paip getah ???


;)

30 Jun 2011 11:39 PG

ank sdara aku prnh gigit jari aku. sakitnye aduhai.....mmg menusuk. aku lak ngilu baca part last tu weh....hahahha

30 Jun 2011 11:41 PG

hahaha... eksperimen berguna ni...


ainul tidak menggigit, beliau cuma berkata... 'oh nikmat'...

30 Jun 2011 12:05 PTG

"..lalu saya memikirkan tentang kamu si kaum ibu,

apa rasanya digigit ketika sedang menyusukan anak?.."

hmm....malas nak jawab..!!

30 Jun 2011 12:35 PTG

kura-kura gigit pun sakit. nasib baik kura2 tak menyusu.

ainul...cak!

30 Jun 2011 1:44 PTG

alah si sha tu... seriau ke sedap? takkan tak pernah kena gigit kot..
hahahaha...




larikkkkkkkkkkk!!!!

bujal, betul la muka bambam sama mcm ainul

30 Jun 2011 2:07 PTG

apa rasanya digigit ketika sedang menyusukan anak?

saya rasa kamu tahu jawapannya...

30 Jun 2011 2:12 PTG

better be careful, sekarang musim dia nak gigit semua benda. and sekarang jugalah time dia nak demam2. yelah, tumbuh gigi kan.

3 batang setengah tu macam mana? ish. suruh ainul 'eeeeeeee' pastu tangkap gambar cepat!

hihihi.

30 Jun 2011 2:15 PTG

ainul..jgn gigit mama tapi ayah takpe..hehe..:)

30 Jun 2011 2:49 PTG

@kucingorengemok

oi jugak!

30 Jun 2011 2:49 PTG

@kucingorengemok

nakal amat~haih~

30 Jun 2011 2:50 PTG

@kakcik

tapi ainul gigit saya~~hu~~

30 Jun 2011 2:50 PTG

@JARI YANG TERBARAI

lu pakai ubat gigi hapa?he~~

30 Jun 2011 2:51 PTG

@sha a.s

bila lagi?he~~

30 Jun 2011 2:51 PTG

@Ann Huda (Ate)

tobat taknak buat lagi~~haha~~

30 Jun 2011 2:52 PTG

@gedek!

kinky!haha~

30 Jun 2011 2:52 PTG

@Cik Ina Do do Cheng

nak kata saya nakal la tu~haha~~

30 Jun 2011 2:53 PTG

@Puan Capa

budak memang suka main benda2 yang bukan2~~pelik tul aku!

30 Jun 2011 2:58 PTG

@ejaMaria

belum berani lagi nak marah2 anak~~

30 Jun 2011 3:00 PTG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

bebudak memang suka gigit~~hebat ah laki akak~~kebal~

30 Jun 2011 3:01 PTG

@Mommy Fara

tapi langsung takde ikut muka saya~haih~~

30 Jun 2011 3:01 PTG

@Sayid Ann Ima

tu pasal nak kena tengok anak 24 jam~~haha~~

30 Jun 2011 3:02 PTG

@kaklong

hoih!haha~~

30 Jun 2011 3:02 PTG

@Eye_nee

tu batang paip ganti jari saya~haha~~

30 Jun 2011 3:03 PTG

@Kakzakie

gigit jari macam nak bagi putus!hu~~

30 Jun 2011 3:04 PTG

@catherine-

suka eh?he~~

30 Jun 2011 3:06 PTG

@aizamia3

ibu yang penyayang~~

30 Jun 2011 3:06 PTG

alalalala comeinye...

30 Jun 2011 3:06 PTG

@DuniakuAbstrak

tak mau aku~haha~~

30 Jun 2011 3:07 PTG

@Chik Att

seriau!

30 Jun 2011 3:07 PTG

@PK

nipple aku da hilang~~

30 Jun 2011 3:08 PTG

@wahida

coklat sampai dalam keadaan yang amat baik~da makan 2 ketul! tq kak~~

30 Jun 2011 3:08 PTG

@Fyqa

sebab dia suka~haha~~

30 Jun 2011 3:09 PTG

@hanaahmad

keh keh~~membayangkan pun da seram kan?he~~

30 Jun 2011 3:09 PTG

@James Alexander

lagak macam dapat gula2~haha~~

30 Jun 2011 3:10 PTG

@PUTUBAMBU

da pernah jadi mangsa la tu~haha~~

30 Jun 2011 3:11 PTG

@gadisBunga

kisah benar pengalam mangsa gigitan kura2~he~~

30 Jun 2011 3:12 PTG

@NM02

sama kan?he~~

30 Jun 2011 3:12 PTG

@eLL

sakit ke sedap?he~~

30 Jun 2011 3:13 PTG

@Hanis Manis

3 batang da tumbuh habis~sebatang lagi baru separuh~he~~

30 Jun 2011 3:13 PTG

@lieynanilaz

takpe~abah dia kebal~haha~~

30 Jun 2011 3:14 PTG

@Asrul "iLham" Sany

budak~~semua comel~he~~

30 Jun 2011 3:22 PTG

dee pun tetiba seriau..tu paip getah ganti jari or ainul belajar snorkling? hihihi..

30 Jun 2011 4:08 PTG

terima kasih kerana cuba memahami :)
eh eh. saya bukan seorang ibu lagi!

30 Jun 2011 4:21 PTG

saya pun tetibe rasa seriau -.-"

macam mana ni. bila nak cipta alat macam paip tu terus ke puting errrrr

30 Jun 2011 7:19 PTG

Comeinya Ainul...
gigit-gigit sebab gusi dia gatal...
rindu masa anak2 sekecil dan se kiut ainul....

30 Jun 2011 7:58 PTG

pengorbanan seorg ibu..
hanya tuhan yg tahu...

1 Julai 2011 1:06 PG

rindu bujal.



comel dia ni. :)

1 Julai 2011 8:48 PG

tak tahulah orang dah tanya ke belum, malas nak baca komen yang banyak kat atas tu ..

awak dah cuba ke belum menyusukan dia ?

1 Julai 2011 9:31 PG

hahaha...baik punya soalan dr uncle hamzah.saya dah ada 3 anak , tp belum pernah ada kes putus bila digigit anak ketika menyusukan.luka pun tidak..so jgn seriau ye bujal

1 Julai 2011 11:30 PG

awak 'menggigit' tak.... ??

1 Julai 2011 5:29 PTG

aku taknak bayangkan...haha

1 Julai 2011 7:29 PTG

bagus ainul gigit papa!

Catat Ulasan