Rabu, 29 Jun 2011

PMS.(perasaan malas sangat)

*mengeliat.

pandang kiri kanan.

pagi dingin yang mengasyikkan.

"takyah gi kerja la~~"

bantal dan tilam memujuk sambil membelai saya.

saya senyum,

kemudian masuk bilik air.

ambil paip getah,

buka pili,

siram lantai.

(buat efek hujan lebat)

telefon bos :

"bos,im stuck in heavy rain,gonna be late today"

bos cakap :

"oh..okay.becareful"

*senyum.

"kreatif betul aku ini"

saya memuji diri sendiri.

masuk bilik,

peluk bantal.

nikmat.





*tapi sekarang saya adalah seorang pekerja yang berdedikasi tinggi.betul!

82 comments

29 Jun 2011 8:46 PG

first .... hadiah ...

29 Jun 2011 8:46 PG

saya pun pe'kerja yg berdedikasi . ! #gilagembangjap -..-"

29 Jun 2011 8:55 PG

aku.
kalau staff call kata masuk lambat sbb motor rosak segala...
aku buat2 percaya je la...


.

jadinya cerita itu kisah kamu yg dululah ya?

29 Jun 2011 9:00 PG

boss kamu tu pon kat rumah sedang pelok bantal....

29 Jun 2011 9:01 PG

Bos kamu tidak memandang keluar kah? Atau dia berada di negeri lain? ;-)

29 Jun 2011 9:03 PG

nice one
hahaha
X)

29 Jun 2011 9:06 PG

memang kamu seorang yang kreatif..
makcik kagum ni..

29 Jun 2011 9:28 PG

Ingat bujal kelak kalau dah jadi bos anak buah buat semula kat kamu dik...

29 Jun 2011 9:36 PG

boss ckp kt i, "siapla Bujal kalau dtg opis hr ni"...










boss yg ckp tau..bkn i..

29 Jun 2011 9:48 PG

hahaha....sgt kreatip...
bos kamu suh ambek warning letter bila smpai nanti..hehe

29 Jun 2011 9:49 PG

Bujal..
kalau makcik seorang ibu/isteri yg bekerja.. sure makcik gunapakai idea bujal tu... sgt kreatif...

29 Jun 2011 10:06 PG

silap2 lepas ko tpon boss,tpon ko jatuh dlm air...nayaaaa!

29 Jun 2011 10:09 PG

uittt... berdosa la idea kreatip tu.... gi mintak ampun kat bos cepat... ;p

29 Jun 2011 10:16 PG

boss bukan seorang blogger eh..??

29 Jun 2011 10:20 PG

ooo.... yg drama tepon bos tu zaman muda2 dolu lah?

29 Jun 2011 10:21 PG

tapi hari ni memang hujankan.. bujal akan dimaafkan..

29 Jun 2011 10:46 PG

jeles. gua mahukan cara sebgitu tahu

29 Jun 2011 10:50 PG

ceh tak senonoh laa dia ni..ahahaha

29 Jun 2011 10:50 PG

hahaha efek hujan dalam bilik air itu sengal tahu!

29 Jun 2011 10:57 PG

Skg jdk budak baik ok? Tunjuk teladan yang baik pada generasi muda. Jadikan diri kamu sebagai idola kepada mereka. Hikhikhikhikh! =p

29 Jun 2011 10:57 PG

nice.................

29 Jun 2011 11:28 PG

Dodocheng sila hempuk bujal dgn kelajuan kuasa kuda belang + tenuk..

Makchik kagom dgn kepintaran sumbang otak ko tu....

29 Jun 2011 11:35 PG

:)

29 Jun 2011 11:57 PG

gila rajin buat sound effect hujan lebat... hahaha...

boleh jadi pengarah filem cenggini... hahaha...

29 Jun 2011 11:57 PG

haiyooo
kamu ni bujal
nampak anak kamu, kamu malas camne?
hahaha

29 Jun 2011 12:01 PTG

wah.. idea bernas ni... sedang memikirkan cara untuk melakukannya.. hahaha...

29 Jun 2011 12:53 PTG

hahahahha....makcik pakai effect kipas kelajuan maksimun utk bunyi ribut taufan...bole caye tak idea nih...hehehehhe......

29 Jun 2011 1:01 PTG

Mengelat.

29 Jun 2011 1:31 PTG

penah buat
hohoho

29 Jun 2011 2:25 PTG

pagi tadi hujan, heaven gila tido woihhhhhhh ~ HAHA.

29 Jun 2011 2:58 PTG

hoih.

dosa tu.

esok minta maaf sama bos kamu~

29 Jun 2011 3:15 PTG

kita pun PMS nih!
give me 10! :P

29 Jun 2011 4:25 PTG

semalam gua punya penyelia puji gua ni pekerja yang rajin. gua tertunggu2 gak bila dia nak puji gua hensem hehhehehe

29 Jun 2011 4:50 PTG

hahaha..
nasib baik pagi td hujan..
syok tido!!

29 Jun 2011 5:10 PTG

ofis kamu buleh masuk lambat?
huh! tak percaya!

29 Jun 2011 6:54 PTG

keh3...bijak2...aku suka...

29 Jun 2011 9:53 PTG

nakal dak ni.

29 Jun 2011 11:40 PTG

Time kasih kerana telah mendedahkan satu lagi trick yg sgt sengal ini. Pas ni tahu lah Ate kalo ada yg beri reason hujan lebat with sound effect.

29 Jun 2011 11:54 PTG

bujal mmg nakal nya..........

PS; bujal, kak ayu ko nie sebenarnya sibuk..
kerana kenakalan kamu.. kak potong gaji kamu..
ahhaha (bos besor)

30 Jun 2011 3:43 PG

ko memang kreatif , cik ina pun tak boleh agak yang PMS tu perasan malas sangat.

30 Jun 2011 8:16 PG

@Chik Att

tunggu~~he~~

30 Jun 2011 8:17 PG

@Amiey White

gimme five!haha~~

30 Jun 2011 8:17 PG

@tasekM

he~~bos yang baik hati~~

30 Jun 2011 8:18 PG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

dulu lah~~time zaman jahiliah~haha~~

30 Jun 2011 8:18 PG

@gedek!

betul!haha~~

30 Jun 2011 8:19 PG

@kakcik

dulu saya duk kat kuala selangor,kerja kat PJ nun~~

30 Jun 2011 8:19 PG

@Sayid Ann Ima

jangan buat tahu!

30 Jun 2011 8:19 PG

@ibundo

jangan kagum makcik~~he~~

30 Jun 2011 8:20 PG

@Kakzakie

takpe~sekurang2nya saya tahu taktik diorang~he~~

30 Jun 2011 8:20 PG

@sha a.s

saya da tak kerja dengan bos tu da~haha~~

30 Jun 2011 8:20 PG

@AYuNG

dapat surat berenti terus~~

30 Jun 2011 8:21 PG

@Ibu n Abah

jangan makcik!

30 Jun 2011 8:21 PG

@kaklong

pegang rapat2~~haha~~

30 Jun 2011 8:22 PG

@ejaMaria

da~~masa raya lepas~haha~~

30 Jun 2011 8:22 PG

@DrSinga

bukan~yay~

30 Jun 2011 8:22 PG

@NM02

masa zaman remaja gitu~~haha~~

30 Jun 2011 8:23 PG

@rATu kEBaYA

hari ni saya masuk awal la makcik~~

30 Jun 2011 8:23 PG

@EZAN IDMA

tolong jangan praktikkan~~he~~

30 Jun 2011 8:23 PG

@merahitujambu

amat tidak senonoh~haih~

30 Jun 2011 8:23 PG

@Ija Zambry

tapi berkesan tahu!haha~~

30 Jun 2011 8:24 PG

@Mommy Fara

baik mommy~~haha~~~

30 Jun 2011 8:24 PG

@Puan Capa

yes~~~

30 Jun 2011 8:24 PG

@Eye_nee

benda jahat jangan dikagumi~~haha~~

30 Jun 2011 8:25 PG

@catherine-

*senyunm

30 Jun 2011 8:25 PG

@James Alexander

sekarang sedang bereksperimen bunyi guruh ribut petir~

30 Jun 2011 8:26 PG

@alien

sekarang saya rajin da~~betul~~

30 Jun 2011 8:26 PG

@aizamia3

tolong jangan~he~~

30 Jun 2011 8:26 PG

@Hantu Kak Limah

jangan lupa ketuk2 zink bagi keluar bunyi efek guruh~haha~~

30 Jun 2011 8:27 PG

@Sutera_suci

he~~

30 Jun 2011 8:27 PG

@MasZuber

efektif kan??

30 Jun 2011 8:27 PG

@HEROICzero

amat cemburu tahu!

30 Jun 2011 8:28 PG

@gadisBunga

minta maaaf time raya bleh?

30 Jun 2011 8:28 PG

@makdara TERdiva

MDT PMS yang mana satu?he~~

30 Jun 2011 8:29 PG

@JARI YANG TERBARAI

lu kena pakai bedak lebih sikit~~

30 Jun 2011 8:29 PG

@CassiaSiamea

sronok tido eh??

30 Jun 2011 8:29 PG

@tupaimerah

tempat kerja dulu la~~

30 Jun 2011 8:30 PG

@RepublicAku

tolong jangan tiru~~

30 Jun 2011 8:30 PG

@nurniyusoff

sekarang da tak nakal da~~

30 Jun 2011 8:30 PG

@Ann Huda (Ate)

hahahaha~~

30 Jun 2011 8:31 PG

@Citarasa Rinduan

potong gaji takpe~~jangan potong saya punya makan~he~~

30 Jun 2011 8:31 PG

@Cik Ina Do do Cheng

dan saya hari2 PMS makcik~haih~~

Catat Ulasan