Isnin, 6 Jun 2011

hobi suci.

televisyen sedang bersiaran.

cerita entah apa,

amat bosan tahu!

kemudian hati saya mencadangkan supaya saluran siaran diubah.

saya angguk tanda setuju.

cuma masalahnya,

alat kawalan jauh ghaib misterius.

saya huru harakan satu bilik.

selongkar sana sini.

langsung tiada berjumpa.

setelah saya berdoa.

akhirnya saya dan alat kawalan jauh dipertemukan.

saya amat suka.

televisyen yang tadi cuma memerhati bercakap :

"aku rasa jarak kamu dengan aku tak sampai 3 kaki jauh,susah sangat ke nak tekan punat kat badan aku?"

saya senyum dan saya balas :

"inilah definasi pemalas yang rajin.lagipun terasa keji lah nak tekan punat-punat kamu."

kemudian saya dan televisyen ketawa terbahak-bahak.

kami amat seronok meluangkan masa bersama.
.
.
.
.
mamaainul amat mencemburui kami.

tapi saya rasa lebih baik begitu.

dari saya berpeleseran tanpa arah tuju di luar sana.

kan?
.
.

jadi apa salahnya kalau saya meminati drama itu?

tanya saya kepada Mohd Farid.
.
.

92 comments

6 Jun 2011 8:47 PG

OH NO....!

6 Jun 2011 8:54 PG

serius? *dah lama tak tengok tv actually-.-

hai bujal. lama tak datang sini.sorry.hoho

6 Jun 2011 8:54 PG

serius? *dah lama tak tengok tv actually-.-

hai bujal. lama tak datang sini.sorry.hoho

6 Jun 2011 8:55 PG

haish.sekali datang tercomment double pulak-.-

6 Jun 2011 8:56 PG

Sekarang mana nak tekan punat, mudah remote segalanya...

6 Jun 2011 8:56 PG

sy meminati cerita itu juga

6 Jun 2011 9:06 PG

sape! sape!

6 Jun 2011 9:12 PG

saya suka separuh-tajuk/nama dia je

6 Jun 2011 9:19 PG

Boleh kamu ceritakan sinopsis drama itu? makcik ketinggalan dari mengikutinya. :)

6 Jun 2011 9:21 PG

ko layan drama macam ni Bujal ???

~muakekeke

6 Jun 2011 9:24 PG

nora elenaaaa!!! bujall???? acik ponn TAK tengok huahuahua

6 Jun 2011 9:24 PG

Apa???? Tidak!!!!!!!!!!!! (Berlari-lari sambil menarik-narik rambut).......

6 Jun 2011 9:31 PG

jangan lupe pi surau / masjid kat kampong ya heheheee

6 Jun 2011 9:43 PG

cik ina oh no gak, sebab belum beli tv selepas rosak dah setahun. .tempat makan tu kat dtavern.

6 Jun 2011 9:51 PG

ko pun layan citer ni? bagus!! aku suka!!

6 Jun 2011 9:51 PG

hahaha..
bantai la janji mema pun suker...
takat layan romantik drama kekadang pun ok..tak la keras kejung macam batu tak reti maksud romantik..ekekekekek :P

6 Jun 2011 9:58 PG

pemalas yg rajin..

6 Jun 2011 10:02 PG

lagi sorang kawan iols yg dah jatuh cinta melantun-lantun ngan drama ni...

seriously... uols tak loya ke tengok citer2 macamni????

puhhhhlezzzzzz!

6 Jun 2011 10:20 PG

tv3 ada pakai nama kau masa cerita jemaah kolestrol sabtu malam. aku tengok kejap je (tipu)

ohhhh..sy sgt suka drama ini!!!

6 Jun 2011 10:42 PG

x sngka layan citer tu...i pn x tgk! ahahaha....

6 Jun 2011 10:54 PG

fuh... teruja melihat tv ketawa heheheh

6 Jun 2011 11:04 PG

wahhh layan drama jugak..bagus2...

6 Jun 2011 11:13 PG

sucinya...dah lama tak tengok tv

6 Jun 2011 11:33 PG

seth sgt sabar.
aku suka.
tapi.
ada ke lelaki yg sabar mcm dia hah bujal..?



.

6 Jun 2011 11:49 PG

- x pernah dpt tgk citer2 gini...remote dah kene kontrol dek abah bdk2 ato pon bdk2...

- mesti best citer ni ek?

6 Jun 2011 12:06 PTG

menyentuh hati betul kisah anda bersama remote ni...


for sure jauh lg best drama yg anda tonton... hahaha..

6 Jun 2011 12:06 PTG

fenomena nora elena sedang melanda ketika ini.. ai tak sempat nak layan pun cite tu sebab anak2 jerat ai dengan kartun conan.. hikhikhik..

6 Jun 2011 12:11 PTG

wow! bujal pun dah kena virus Nora Elena.. :P

6 Jun 2011 12:25 PTG

adakah saya didifinasikan sebagai seorang yang ketinggalan jika saye tidak pernah tertengok drama hot yang sisebut2 ramai inbi..
OMG, petang nanti saye try tgk sepam!

6 Jun 2011 12:39 PTG

haha..btul..klu ade remote..rse mls nk bgn tkn.
nora elena..x pnh tgk ag.,

6 Jun 2011 1:23 PTG

hahahahhahah...anak makcik suke sorok remote dlm beg skolah dia.....

6 Jun 2011 2:00 PTG

Ahhhh Tidakkkkkkkkk!!!!!!!!!!

tak der apa yg salah pon..cuma makchik mcm percaya tak percaya..tp kemudian makchik terpikir..Bujal ada banyak masa terluang dibandingkan mamaainul....

6 Jun 2011 2:57 PTG

hoh..mesranye dgn tibi. =p

6 Jun 2011 3:37 PTG

hahaha.


Farid jawab apa?


cis.

6 Jun 2011 3:51 PTG

OMG/.... OMG.....
mamaainul marah tu kannya apa tu... bak kata tv tulah... dekatkan...? tapi kenapa sepak2kan rumah... adoiiiii ponin paler mamaainul... sabar ajalah...

p/s: kita dah lama baca buku 'Kasih Yang Suci' yg Seth Tan tu... adoi.... dah bertahun dah baca... heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

6 Jun 2011 4:08 PTG

aku feel sgt pun tgk drama tu.. aku tgk pun sbb heroin die cantik giler.. meleleh air liur beb.. haha..

6 Jun 2011 4:20 PTG

hangat di pasaran cerita ni eh....=p

6 Jun 2011 4:38 PTG

cerita itu sangat best! :)

6 Jun 2011 4:42 PTG

Jom suruh tv 3 tukar waktu siaran ke malam..tk sesuai lah sgt wktunya..

6 Jun 2011 4:51 PTG

tiada berkesempatan nonton tv la ni...

6 Jun 2011 5:02 PTG

wujudkah cerita sebegitu dalam dunia reality..sy tak tahu

6 Jun 2011 8:50 PTG

*kesinambungan komen hantu kak limah*
disebabkan ank hantu itu ske myorokkan remote,jd satu rumah xdpt mnonton cerita itu...hahahahaha...

but,dlm novel lg feelingggggg tawwww......

6 Jun 2011 9:12 PTG

selaluhilang remote tv..sebab kakak meya suka sorokkan supaya ummi dia x tukar channel lain dah

6 Jun 2011 9:28 PTG

nti jadi mcm seth tan ye..sgt romantis dan penyayang pd isteri..hihihi...

7 Jun 2011 12:06 PG

betol


daripada kamu tonton pilem pilem biru kannn?

7 Jun 2011 8:16 PG

@gedek!

oh yes!haha~~

7 Jun 2011 8:17 PG

@Raihana Izzati

hai raihana izzati.

*lambai2 tangan.

7 Jun 2011 8:17 PG

@Raihana Izzati

hoih~taksub lettew~

7 Jun 2011 8:18 PG

@Kakzakie

tak lama lagi nak buka pintu peti sejuk pun akan guna remote~haha~~

7 Jun 2011 8:18 PG

@- GC -

gimme five!

7 Jun 2011 8:18 PG

@muCux

sape amendenya?haha~~

7 Jun 2011 8:19 PG

@kucingorengemok

nora kah? elena kah?

7 Jun 2011 8:19 PG

@kakcik

panjang sinopsisnya makcik~~tak cukup ruang~haha~~

7 Jun 2011 8:19 PG

@Daddy Ziyyad

ya~sebab saya masa terluang~haha~

7 Jun 2011 8:20 PG

@Ija Zambry

kemon la makcik~~haha~~

7 Jun 2011 8:20 PG

@Mommy Fara

hamboi~~reaksi keterlaluan~~hahaha~~

7 Jun 2011 8:21 PG

@sahromnasrudin

baik bang~~he~~

7 Jun 2011 8:21 PG

@Cik Ina Do do Cheng

da tu rumah makcik takda tv?

7 Jun 2011 8:22 PG

@wahida

welcome to the club~~he~~

7 Jun 2011 8:22 PG

@Ayuraza

konon2 saya nak romantik macam beliau~tapi saya gagal~haih~~

7 Jun 2011 8:22 PG

@CassiaSiamea

hebak tak?

7 Jun 2011 8:23 PG

@miloais

kemon la makcik~~hahaha~~

7 Jun 2011 8:23 PG

@Kepala Manchiss

dan bujal dalam drama itu adalah amat celaka~haha~

7 Jun 2011 8:24 PG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

tambah sorang lagi geng~~haha~~

7 Jun 2011 8:25 PG

@sha a.s

rumah saya takde astro~~so pilihan tak banyak~haih~~

7 Jun 2011 8:25 PG

@JARI TERBARAI

belum lagi tengok tv menangis~~

7 Jun 2011 8:25 PG

@chichi

sekadar minat2 begitu sahaja~

*ayat cover~haha~~

7 Jun 2011 8:26 PG

@eLL

sibuk sangatkah?he~~

7 Jun 2011 8:26 PG

@tasekM

ehem~~

*buat muka ala2 seth~

7 Jun 2011 8:26 PG

@AI

ble la tahan~he~~

7 Jun 2011 8:27 PG

@James Alexander

kadang2 kami berselisih faham~~haha~~

7 Jun 2011 8:27 PG

@aizamia3

tapi cerita tu lagi best dari conan~~haha~~

7 Jun 2011 8:28 PG

@makdara TERdiva

sedang mencari penawar~haha~~

7 Jun 2011 8:28 PG

@MasZuber

da tengok da??

7 Jun 2011 8:28 PG

@liyana

cer tengok,cer tengok~~haha~~

7 Jun 2011 8:29 PG

@Hantu Kak Limah

bertuah punya anak~~haha~~

7 Jun 2011 8:29 PG

@Eye_nee

betul~sebab saya seorang pemalas tegar~yay~~

7 Jun 2011 8:30 PG

@erysweetie

jeles lettew~haha~~

7 Jun 2011 8:30 PG

@NAJ HEBAT

farid tunduk malu~~

7 Jun 2011 8:31 PG

@Cik Bidadari

pinjam boleh?haha~~

7 Jun 2011 8:31 PG

@Heidi Shafiq

hamboi~~kawal napsu bang~~haha~~

7 Jun 2011 8:32 PG

@merahitujambu

bagi saya suam2 je~~haha~~

7 Jun 2011 8:32 PG

@Bella Bell

best kah?he~~

7 Jun 2011 8:33 PG

@nyanyisunyi

betul~~pukul 1o ok?

7 Jun 2011 8:33 PG

@Bigdaddyz

daddy sibuk sangat kah? ke twinz konker tv? haha~~

7 Jun 2011 8:33 PG

@Cik Cempaka

wujud barangkali~he~~

7 Jun 2011 8:34 PG

@Ieqa Rahim

duk serumah dengan hantu kak limah kah?he~~

7 Jun 2011 8:34 PG

@munna

kenapa budak suk sorok remote ha? he~~

7 Jun 2011 8:35 PG

@Dee

saya semulajadi romantik~cewah!!

7 Jun 2011 8:35 PG

@DeLancrettLurpak

amat betul!haha~~

7 Jun 2011 8:49 PG

damn!!! sapa nora elena 2 La?

Catat Ulasan