Jumaat, 3 Jun 2011

pagi yang dirahmati.

7.45 pagi.

ketik kad perakam waktu.

sudah lebih setahun tidak pernah merah.(senyum).

turun ke bawah,

bersalam - salaman dengan muhrim sepejabat.

masuk ke tandas.

bersolek sedikit.(GRO seperti saya  kena jaga keterampilan okay?)

balik pintu jamban ada suara merintih :

"~emmmm~~~~~"

"~~ammmaaaa~~~"

"AYYOOO!!!!!~~~"

ceplum!~

ceplum!~

ceplum!~

prakkkkk!!!~

sial.

saya cakap bunyi perlahan.

kemudian saya keluar dan duduk di stesen kerja saya.

seperti kamu semua sekarang,

saya juga tiada selera sarapan.

ceh~

jumaat saya bermula dengan "baik" sekali.


esok mamaainul bakal ke nilai.

mencari langsir dan cadar kahwin untuk sulaiman.

kamu semua hebat kan?

cadangkan kedai yang terbaik.

boleh?

97 comments

3 Jun 2011 8:19 PG

suma kedai terbaekkk kat nilai 3..
yg penting, pandai menawar..:)

3 Jun 2011 8:29 PG

terbaik ke? tatau pun?

3 Jun 2011 8:33 PG

Kamu turun samakah? Tidak singgah di majlis perkahwinan Tuan Al Lavendari? :)

3 Jun 2011 8:34 PG

@AYuNG

tawar menawar memang kepakaran mamaainul~haha~~

3 Jun 2011 8:35 PG

@Mommy Fara

terbaek~~~

*ikut style cakap boboiboy~

3 Jun 2011 8:36 PG

@kakcik

saya duk rumah jaga ainul,pastu nak kena bawak abah mertua saya gi kenduri tempat lain~~jadi tak dapat gi rumah pakcik komensen~~makcik sampaikan salam maaf saya boleh? tak dapat datang ah~~

3 Jun 2011 8:41 PG

hahaha....mmg bmula dgn "baik" pun.......

3 Jun 2011 8:54 PG

usha-kan tempat makan sedap kat nilai 3, please (tak menjawab soalan)

3 Jun 2011 9:00 PG

asyik tertangguh nak pergi.. sudahnya shopping kat Jakel je, itupun tunggu time tengah sale.. tapi kalau pergi sana rambang mata dibuatnya, semua nak.. hadoii... kopak duit abg camni..

3 Jun 2011 9:01 PG

tak pernah beli langsir dekat nilai. jauh sangat. hahahaha

3 Jun 2011 9:10 PG

kalau sangat-sangat rajin boleh la pi nilai 3.org macam saya, kalau pi nilai 3, sure sekejap je,sebab panas+penat nak ke satu kedai ke satu kedai.beli kat jj je :)

3 Jun 2011 9:12 PG

blh shopping skli untuk hari raya...:)

3 Jun 2011 9:19 PG

ohh..sulaiman dah nak kawin..

3 Jun 2011 9:28 PG

jimat air ke membuang kat opis pagi2??

kedai best kat nilai 3?? x dapek nak nolong.. last pegi 7 tahun lepas..

3 Jun 2011 9:31 PG

Bujal bila dah tau kedai yg terbaik...beritau makchik yer....nak tukar langsir thn ni....

3 Jun 2011 9:35 PG

rahmat lettew. kehkehkeh


nilai ada jual jersi bola. aku beli dulu kat situ. nak beli kain langsir, mak aku beli dekat Jakel.

3 Jun 2011 10:00 PG

Temankan saja mamainul dia tahu nak pilih. Sediakan fulus bujal....

3 Jun 2011 10:01 PG

aku tak pergi ke nilai3 sbb tokeh nilai3 tu dah bukak kedai kain n langsir di melaka.
cadangan saya: dtg la melaka.

hehe.


.

3 Jun 2011 10:10 PG

bujal...
kl sy di pahang nak ke nilai tu...mmmm...jauh tuh...tp sy pernah g jugak...byk gt kedai laaaa....nak comparekan harga pun susah...yg penting corak pilihan hati...kl cantik, beli ajek...ckp kat mamainul yek...heheheh...kami g kamdar jek kat sini...huhuhu

3 Jun 2011 10:22 PG

cari kedai yg paling murah..caang gua tambah baik jumaat hang

baik utk di balik pintu jamban (pagi-pagi buang ada bagus)..

x penah ke nilai 3..

3 Jun 2011 10:32 PG

oooo nilai 3..semua terbaek kot..kene pandai tawa la....langsir tu boleh siap 3 jam je..diorg kat sana boleh buat..

3 Jun 2011 10:38 PG

'Tumben' Bujal tak ada selera nak sarapan...

3 Jun 2011 10:45 PG

adoi... tak conohlah... takda selera nak makan... eeeeeeeeeeeeee... mcm yg suma org kata Nilai 3 tu semuanya baik... kena pilih2 sikit.. penatlah sikit...

3 Jun 2011 11:01 PG

hahaha..buat menda la tuh..bedebah betol pagi2 bagi cik bujal sarapan..hahahha :P

nilai?? banyak sangat la...tapi harga samaje sebenarnya..^^

3 Jun 2011 11:08 PG

loqlaq.

itu kata orang utara.

3 Jun 2011 11:12 PG

apa yg terjadi di balik pintu jamban tu? aku keliru...

cer citer...agagaga...

3 Jun 2011 11:20 PG

aduhai.. pagi yg indah dah dapat bunyi2an yg menarik.. hurm...

3 Jun 2011 11:31 PG

ceplum ceplummm ... yang menyeramkan...

loyaaaa..........

3 Jun 2011 11:34 PG

dah lama tak pakai kad perakam waktu

yek.. busuk punyer orang. nak berak, berak je la.. baik punyer meneran kasi orang loye..

takde selera makan? kesian... sabar ye

suker ke nilai. best!

3 Jun 2011 12:22 PTG

saya cadangkan...
kamu offer tinggal di dalam kereta bersama-sama Ainul...


penat tau ngikut orang perempuan shopping ni...

3 Jun 2011 1:05 PTG

Nilai tu memang byk sgt pilihan.....kene bawak sekarung duit baru puas hati....huhuhuuhu...

3 Jun 2011 1:53 PTG

maaf bujal cik ina tak tahu , selalu beli dah siap, lagi murah kot.

3 Jun 2011 1:53 PTG

bujal maaf terlupa nak sign out plak.

3 Jun 2011 1:55 PTG

bujal..
kak ayu nie sukar nak belanjer kat sana..
jauh sangat

3 Jun 2011 2:44 PTG

ha...??? apa bunyi itu ...???(soalan suci untuk hari jumaat ini)

3 Jun 2011 3:10 PTG

bujal...kamu berak secara senyap dan sopan ke?

haha

3 Jun 2011 3:17 PTG

-waaa...ingat dia org nk branak je bunyi cam tu...

-nk melepas pon camtu gak bunyi nyer...

-ayoyo kadarwale...hehehe

3 Jun 2011 3:22 PTG

cadangan serius saya, kalau mahu shopping di Nilai 3 atau Nilai Square, JANGAN SHOPPING hujung minggu. Mereka mark up harga kow kow..even kalau dah 'diskaun' pun , still mahal..dan mereka acuh tak acuh saja melayan customer, sebab orang ramai berasak asak datang..Jadi, kalau boleh, sila shopping on weekdays..selain mendapat layanan baik, boleh dapat harga yg betul2 murah. Bagaimana saya tau? Sebab rumah mertua saya di Nilai. Nilai3 tu umpama taman permainan kami sahaja..:P

3 Jun 2011 3:45 PTG

eeee..bunyi pelik je.ahahaha..igt apa td..ceh!

3 Jun 2011 4:47 PTG

ergghhh.... lepas ni minta opis pasangkan radio dlm tandas... pasang speaker kuat-kuat pagi-pagi... ;p

3 Jun 2011 5:48 PTG

saya tak pernah beli kain langsir sendiri.. mesti husband saya pilih, saya buta seni

3 Jun 2011 10:50 PTG

beli dan bayar sahaja ....jgn berkira sangat....

4 Jun 2011 5:31 PG

bujal.

4 Jun 2011 9:51 PG

uih.org nogori.

4 Jun 2011 2:38 PTG

ada sedikit pujian utk kamu

http://poppetedma.blogspot.com/2011/06/giveaway-edy-jangan-main-main.html

4 Jun 2011 2:39 PTG

ada sedikit pujian utk kamu

http://poppetedma.blogspot.com/2011/06/giveaway-edy-jangan-main-main.html

4 Jun 2011 2:39 PTG

ada sedikit pujian utk kamu

http://poppetedma.blogspot.com/2011/06/giveaway-edy-jangan-main-main.html

4 Jun 2011 2:51 PTG

Huh!kalau akak kena situasi mcmtu sure smpai petnag mati selera..hehehe

p/s penah bawak kwn opis beli dan buat langsir kt N3 tu tp tk ingat kedainya..ok gaklah tp kena pandai tawar menawar..

4 Jun 2011 3:18 PTG

tau shping ? hikk

4 Jun 2011 8:49 PTG

kalau nak carik kain langsir cadar segala, pegi nilai square di bandar baru nilai.

4 Jun 2011 9:37 PTG

baru je lepas ke nilai..mmg kena tawaf cari kedai yg blh bagi harga baik punya

6 Jun 2011 8:46 PG

@sha a.s

jangan kecik hati tahu~haha~~

6 Jun 2011 8:46 PG

@kucingorengemok

tak jadi pegi pun~haha~~

6 Jun 2011 8:47 PG

@aizamia3

bukan jakel sepanjang tahun sale kah?he~~

6 Jun 2011 8:47 PG

@hani

best sangat kot nilai tu~haha~~

6 Jun 2011 8:48 PG

@My Azie

jj pun satu pilihan jugak~he~~

6 Jun 2011 8:48 PG

@kaklong

bajet blum ada~haha~~

6 Jun 2011 8:48 PG

@- GC -

da sampai seru katanya~~

6 Jun 2011 8:48 PG

@.:nhalilah:.

hamboi~~lama gila tak pegi nilai tu~~haha~~

6 Jun 2011 8:49 PG

@Eye_nee

saya tak jadi pegi la makcik~~

6 Jun 2011 8:49 PG

@Kepala Manchiss

jersi bola takde saiz aku~sedih tahu!

6 Jun 2011 8:49 PG

@Kakzakie

saya paling malas temankan orang shoping~haih~~

6 Jun 2011 8:50 PG

@tasekM

nak support duit minyak?he~~

6 Jun 2011 8:51 PG

@azian

kalau kat pahang mana tempat best untuk shoping kain langsir?

6 Jun 2011 8:51 PG

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

kalu ble nak yang murah gila?

kamu da beli barang kawin bang?he~~

6 Jun 2011 8:52 PG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

tapi kajian cakap bagus melabur setiap pagi~he~~

6 Jun 2011 8:52 PG

@chichi

wah~~amat cepat servis~~tapi kualiti jahitan ok tak? takut diorang buat cincai je~~

6 Jun 2011 8:52 PG

@Ann Huda (Ate)

haha~~sori la~~

6 Jun 2011 8:53 PG

@Cik Bidadari

saya tak suka penat2~~haha~~

6 Jun 2011 8:53 PG

@Ayuraza

kalau harga sama baik saya gi tempat saya je~haha~~

6 Jun 2011 8:54 PG

@gadisBunga

laloq~tu bahasa budak dadah tempat saya~~

6 Jun 2011 8:54 PG

@wahida

nak cite? takut tak tahan plak annti~haha~~

6 Jun 2011 8:54 PG

@rATu kEBaYA

seperti muzik indah di tyelinga saya~~haha~~

6 Jun 2011 8:55 PG

@Chik Att

mari loya bersama~haha~~

6 Jun 2011 8:55 PG

@NM02

kat nilai ada tempat lepak untuk kaum bapak tak?

6 Jun 2011 8:56 PG

@DrSinga

saya malas nak ikut~haha~~

6 Jun 2011 8:56 PG

@Ieqa Rahim

makcik beli kat kamdar kah?

6 Jun 2011 8:57 PG

@Ieqa Rahim

saya tahu ni cik ina ~haha~~

6 Jun 2011 8:57 PG

@Citarasa Rinduan

sekali sekala datang la~~he~~

6 Jun 2011 8:57 PG

@James Alexander

bunyi salur penghadaman yang tersepit~haha~~

6 Jun 2011 8:58 PG

@DuniakuAbstrak

saya berak secara suci~~belakang pokok je~~haha~~

6 Jun 2011 8:58 PG

@AI

hoih~nak beranak bunyi begitu kah???

6 Jun 2011 8:59 PG

@Daddy Ziyyad

tak jadi pegi pun~mengenangkan musim cuti sekolah~~mesti jem gile~~

6 Jun 2011 8:59 PG

@merahitujambu

cer teka bunyi apa? he~~

6 Jun 2011 9:00 PG

@ejaMaria

cadangan diterima~dalam toilet da ada radio~yay~~

6 Jun 2011 9:00 PG

@DeLancrettLurpak

kamu la isteri pilihan~~haha~~

6 Jun 2011 9:00 PG

@Bigdaddyz

saya langsung tak berkira bang~~duit dia~haha~~

6 Jun 2011 9:01 PG

@Fiq Vertigo

ye sayang~~

6 Jun 2011 9:01 PG

@Udy

tempat je negeri~~saya bukan~haha~~

6 Jun 2011 9:01 PG

@EZAN IDMA

saya amat terharu tahu!haha~~

6 Jun 2011 9:02 PG

@nyanyisunyi

bini saya ada ijazah dalam tawar menawar~haha~~

6 Jun 2011 9:02 PG

@Fyqa

saya takde bakat~haih~~

6 Jun 2011 9:03 PG

@aliaaroslan

bagi lapeta sekali~he~~

6 Jun 2011 9:03 PG

@munna

nak kena window shoping~~malas la~haha~~

6 Jun 2011 9:05 PG

@Hantu Kak Limah

hamboi~~sekarung duit~~haha~~

6 Jun 2011 5:05 PTG

keh keh keh...

Kalo dlm citer hantu kak limah

"ceplum"..."fuhhh...sambil lap peluh"

"ceplum"..."fuyoooooo.."

pastu.."......................"
sunyi sepi sebab Kak limah teman

p/s:lain kali suruh kak limah teman org tu ya, sure dia diam.

haha

Catat Ulasan