Khamis, 16 Jun 2011

menghargai kamu.

selepas waktu makan siang,

biasanya saya akan berbaring sebentar.

letak lengan atas dahi,

kemudian saya menerawang jauh ke dalam pusat pemikiran.

cari ilham.

bukan sekadar untuk matcham-matcham,

juga untuk sarkasis dan satu lagi blog saya yang sudah dinaiki semak itu.

dalam pengembaraan mencari ilham,

saya selalu dicuit satu perasaan.

yang berblog ini cuma membuang masa.

saya tak menjana apa-apa keuntungan.

sementelah blog saya tiada nuffnang.

kemudian saya tulis sesuatu atas kertas.





saya berikan kepada perasaan yang mencuit saya tadi.

"oh~~okay,"

kemudian perasaan itu berlalu pergi.

langkah saya seterusnya terhenti.

sebab masa sudah cukup.

tiada saya berjumpa ilham.

tapi tidak mengapa.

nanti saya cari lagi.
.
.
.
.
TERIMA KASIH .
~kepada kamu semua yang baca blog saya.blog saya tidak mampu buat kamu kaya tapi kalau kamu senyum tiap kali baca tampalan blog matcham-matcham,saya amat suka tahu!

~dan setelah lebih dua bulan menghilang.akhirnya kawan saya itu akhirnya kembali ke pangkal jalan.
selamat kembali oh PUAN CAPA.

125 comments

16 Jun 2011 9:04 PG

ye.. terima kasih juga kat Bujal singgah kat blog ai.. samalah situasi kita.. ;)

16 Jun 2011 9:05 PG

matcham-matcham tu macam2 ehh

haha..comey gile muka tuu

16 Jun 2011 9:08 PG

haipp!!!..jgn amal kan lepas makan,bebaring...nanti boroi tak surut2..heheheh!!

16 Jun 2011 9:09 PG

matcham matcham la dia ni...hehh!

16 Jun 2011 9:10 PG

carik idea waktu berak laaa... hahahhahhaahha

16 Jun 2011 9:14 PG

writers block. kekekeke

16 Jun 2011 9:17 PG

selamat kembali ke pngkl jalan

16 Jun 2011 9:18 PG

giler besar nama aku..hahaha!!!macam aku ni dah tersasar jauh je...kui3...anyway, terima kasih encik bujal busuk!

16 Jun 2011 9:19 PG

blog uols buat iols ceria... thank you!

16 Jun 2011 9:24 PG

.....

nuffenang tu menda?

chill aku suka bila orang buat cara mereka dengan jujur

16 Jun 2011 9:28 PG

Kamu bijak menyusun kata. :)

16 Jun 2011 9:28 PG

saya suke itu 'blog buat saya kalis bosan'...

16 Jun 2011 9:31 PG

ayat ayat bujal sentiasa buat saya tersenyum dan kadang kadang boleh ketawa..

16 Jun 2011 9:32 PG

saya senyum.

tolong suka hati plis!

16 Jun 2011 9:34 PG

boleh tahan comel kartun tu ^_^

16 Jun 2011 9:40 PG

kita ada pendapat tersendiri dalam berbloggingkan...? betul juga.... wat hilang bosan dan paling penting.... berblog nie buat aku tak merewang jauh. heeeeee......

16 Jun 2011 9:45 PG

Kita sekapal. Blog pakcik pun ialah BLOG TANPA IKLAN.

16 Jun 2011 9:58 PG

matcham-matcham ilham penulisan ko yer..makchik ada nuff..tp tak pernah tau fungsinya...

16 Jun 2011 10:04 PG

sama²... bujal.. berblog ni seperti mengisi ruang yang kosong. kadang² rasa bosan kadang² menghiburkan.

16 Jun 2011 10:06 PG

jom pi ilham resort hehehehee

16 Jun 2011 10:08 PG

buat blog bg aku nak mengembara ke segenap pemikiran dalam semua hal...

kalau takat nak jadi kayo, baik join MLM...

16 Jun 2011 10:12 PG

blog ini ada matcham-matcham. sbb tu aku suka.

16 Jun 2011 10:12 PG

sama2 kasih bujal.. :)

16 Jun 2011 10:13 PG

aik? lebat rambut?

p/s.
blog saya pun dah mula bersemak :(

16 Jun 2011 10:15 PG

Kering idea gak nie...tolong!! (Cabut2 rambut sendiri!)

16 Jun 2011 10:23 PG

bujal tenkiu jugak sudi klik komen di blog sy ;)

eh btw, bckground kta sma la. hikk ;)

16 Jun 2011 10:28 PG

Sama-sama kasih sebab rajin berkunjung ke blog tuan hamba jugak :)

16 Jun 2011 10:33 PG

orang cakap kalau baring jangan letak tangan atas dahi. cer cari kenapa....
makcik pun kadang2 rasa gak yang bloging ni buang masa.

16 Jun 2011 10:34 PG

nak cari idea time ngangkung la best. hahahaha

16 Jun 2011 10:44 PG

aku pun suka berblogging..mmg buat aku hilang boring...

16 Jun 2011 10:46 PG

Bujal letaklah nuffnang, .Sambil menyelam sambil minum air , tak salahkan.

16 Jun 2011 10:48 PG

dpt buat sy senyum itu sudah cukup...

terima kasih juga utk kamu..sudi singgah di blog sy..hihihi

16 Jun 2011 10:50 PG

kau dah buat aku senyum.. :)

weii,aku nak gelak sekali boleh tak..?

(evilaugh-dalam versi 'isyarat')

16 Jun 2011 10:53 PG

saya selalu dicuit perasaan, 'ni pun nak cerita, takde orang tanya pun'... dan malu sorang²

16 Jun 2011 10:59 PG

- truskan usaha murni en bujal ini...

- jgn bosan...nti x dpt bace bahasa puitis mu itu...

16 Jun 2011 11:04 PG

bukan dulu ada nuffnang ke blog ko ni bujal..?



.

16 Jun 2011 11:27 PG

ya,ya..selamat kembali puan capa..mana puan capa ni?senyap je.

blog kamu best! :)

16 Jun 2011 11:30 PG

well, who doesnt ?


=)

16 Jun 2011 11:35 PG

blogging ni leh hilangkan stress,luahan hati & perasaan tika di alam realiti org tak paham masalah yg kita hadapi.kepada blog lah kita curah perasaan.

16 Jun 2011 11:57 PG

KALAU BARING SAMBIL LETAK TGN ATAS DAHI MESTI KENA MARAH DGN NENEK.... KATANYA TAK ELOK...NANTI ASYIK MELAYAN PERASAAN JE...

16 Jun 2011 12:34 PTG

kalau nak buat duit dari berblog ...kena kumpul kurang2 pun 25 ribu followers lepas tu badan mesti lentik...muka mesti fantastik....belum kahwin...keh3!


kalau macam kita ni jadi nyamuk jer laa...terbang sana sini.

16 Jun 2011 12:41 PTG

blog buat aku hilang bosan.
tapi pasni aku nak jugak buat blog yang bg income. hehe~ kau join yer nnt bujal.


>.<

16 Jun 2011 1:09 PTG

itulah derma ehsan kamu pd kami incik bujal. Buat kami tersenyum. Tak dpt nufnang kat dunia takpe, ntah berkepuk2 kat 'sana' tu.. Insyaallah.

16 Jun 2011 1:44 PTG

kalau mahu kaya, pergi buat blok batu bata. jual.

Ini pun kira ilham juga ni..peh,,bijak!!

16 Jun 2011 1:48 PTG

owh sambil berfikir kamu berdoodle...kreatif meyh...ahaha...

16 Jun 2011 2:26 PTG

comel. (:

16 Jun 2011 2:30 PTG

tp kau tetap menghiburkan.

16 Jun 2011 2:36 PTG

sama-sama

16 Jun 2011 2:49 PTG

baru perasan blog nih takde nuff

thanks bujal mai blog kak ati :)

16 Jun 2011 2:59 PTG

Sudah tunai janji dgn tuan punya blog semalam kan....

16 Jun 2011 3:00 PTG

aku nyaris2 nak berhenti minggu lepas. pk punya pk.. teruskan ajelah.
kalau pk sibuk sampai bila pun tak habis sibuknya.




*aku baru aje letak si nuff tu balik setelah sekian lama dia bertapa.

16 Jun 2011 3:12 PTG

saya pun suka jika tahu kamu baca blog saya dan terus tersenyum.......hehehe....
anyway,nice drawing...kalah budak tadika...hahahaha....

16 Jun 2011 3:52 PTG

blog ini buat saya tersenyum tahu!

16 Jun 2011 3:53 PTG

@aizamia3

sama2~he~~

16 Jun 2011 3:53 PTG

@Miscellaneous Smiles

betul~~matcham adalah macam~~pandai kamu~he~~

16 Jun 2011 3:54 PTG

@kaklong

baiklah~saya akur perintah kaklong~haha~~

16 Jun 2011 3:54 PTG

@sha a.s

nama blog pun da matcham-matcham~haha~~

16 Jun 2011 3:54 PTG

@JARI YANG TERBARAI

berak kena fokus tahu!haha~~

16 Jun 2011 3:55 PTG

@hanie

kebelakangan ni semakin kerap~he~~

16 Jun 2011 3:55 PTG

@intan.maisarah

gi singgah ke blog puan capa~he~~

16 Jun 2011 3:55 PTG

@Puan Capa

its ok~~u my fren~~haha~~

16 Jun 2011 3:56 PTG

@miloais

tq makcik!!

16 Jun 2011 3:56 PTG

@Kepala Manchiss

aku pun tak tau nuffnang tu hapa~haha~~

16 Jun 2011 3:56 PTG

@kakcik

anugerah tuhan~he~~

16 Jun 2011 3:57 PTG

@ejaMaria

he~~sampai sekarang pun saya belum bosan lagi~~

16 Jun 2011 3:57 PTG

@Cik Pah

wah~~tq cikpah!

16 Jun 2011 3:58 PTG

@gadisBunga

senyum lebar lagi~haha~~

16 Jun 2011 3:58 PTG

@~mrs azmi~

hoih~~penat nak buat tu~haha~~

16 Jun 2011 3:59 PTG

@Cik Bidadari

pastikan blog yang dituju tu dari jenis yang baik2 sahaja tahu~he~~

16 Jun 2011 3:59 PTG

@Daddy Ziyyad

pakcik kaya~~takde iklan pun takdehal~haha~~

16 Jun 2011 4:00 PTG

@Eye_nee

ilham tu macam biskut~kejap ada kejap takde~he~~

16 Jun 2011 4:00 PTG

@rATu kEBaYA

tapi lebih kepada menghiburkan dari membosankan~~he~~

16 Jun 2011 4:01 PTG

@sahromnasrudin

belanja ah~~haha~~

16 Jun 2011 4:01 PTG

@James Alexander

jauh berjalan,luas pemandangan~~cliche tak ayat aku james? haha~~

16 Jun 2011 4:02 PTG

@hanaahmad

tq hanaahmad!

16 Jun 2011 4:02 PTG

@makdara TERdiva

kasih sama2 MDT~haha~~

16 Jun 2011 4:02 PTG

@tupaimerah

cepat gi tebas semak~he~~

16 Jun 2011 4:03 PTG

@Mommy Fara

*tolong cabut2 rambut mommy~haha~~

16 Jun 2011 4:04 PTG

@Fyqa

sama2~~saya suka background ni~~nampak macam bagus je~haha~~

16 Jun 2011 4:05 PTG

@wa khairul onggon

no problem~lagipun saya suka blog yang ada gambar2 nih~haha~~

16 Jun 2011 4:06 PTG

@kakpah

ala~~da biasa la makcik~~saya sala baring mesti nak letak tangan atas dahi~~

16 Jun 2011 4:06 PTG

@NM02

kat kubur cina?haha~~

16 Jun 2011 4:06 PTG

@wahida

yang penting dapat ramai kawan~kan?

16 Jun 2011 4:07 PTG

@Cik Ina Do do Cheng

belum sampai seru la makcik~~he~~

16 Jun 2011 4:07 PTG

@Khairul Antasha

kamu senyum saya suka~he~~

16 Jun 2011 4:08 PTG

@ghost writer

sedang imajin evil laugh dalam bahasa isyarat~

16 Jun 2011 4:08 PTG

@kucingorengemok

eleh~~malu2 kucing lettew~~haha~~

16 Jun 2011 4:08 PTG

@AI

he~~ayat2 saya puitis kah?

16 Jun 2011 4:09 PTG

@tasekM

hoih! manade~~

16 Jun 2011 4:09 PTG

@My Azie

puan capa tengah gigih berblog~haha~~

16 Jun 2011 4:09 PTG

@HEROICzero

ecece~~abam kan penuh dengan idea~~hihui~

16 Jun 2011 4:10 PTG

@ct shah

dan paling best bila ada orang tolong bagi cadangan untuk selesaikan masalah di blog kita~~kan?

16 Jun 2011 4:11 PTG

@munna

patutla saya selalu khayal~he~~

16 Jun 2011 4:11 PTG

@RepublicAku

aku takde semua tu kecuali badan yang lentik~~haha~~

16 Jun 2011 4:12 PTG

@catherine-

kalau join ada komisen kah?he~~

16 Jun 2011 4:12 PTG

@fISZ

amin~~

16 Jun 2011 4:13 PTG

@PK

kalau boleh aku nak kaya sambil terkangkang ditepi pantai~boleh?haha~~

16 Jun 2011 4:13 PTG

@Miss canine

otak dengan tangan sekali jalan~he~~

16 Jun 2011 4:13 PTG

@oh nudra

saya?haha~~

16 Jun 2011 4:14 PTG

@jedi

malu ah kena puji~haha~~

16 Jun 2011 4:14 PTG

@chichi

terima kasih~he~~

16 Jun 2011 4:15 PTG

@Ati Masrif

he~~sama2 kak~~

16 Jun 2011 4:15 PTG

@Kakzakie

he~~mana akak tau nih?

16 Jun 2011 4:16 PTG

@a.z.r.i.n.a.03.07

ala~~bersantai dengan blog kira merilekkan hapa~haha~~

16 Jun 2011 4:16 PTG

blog ni buat saya sengih2 kelat manis masam

16 Jun 2011 4:16 PTG

@Ieqa Rahim

budak tadika pun jeles dengann saya tahu!haha~~

16 Jun 2011 4:16 PTG

@SyidaGorjes

oi~sambil pantang pun ble layan blog eh~haha~~

16 Jun 2011 4:17 PTG

@Dark Half

kira blog aku ni ble buat masak 3 rasa lah? haha~~

16 Jun 2011 4:42 PTG

kalau aku dah tumbuk muka kau jahh...

16 Jun 2011 4:54 PTG

@ENCIK TIKUS

tak faham~~apsal muka aku nak kena tumbuk?

16 Jun 2011 5:47 PTG

kita mmg sentiasa senyum bila baca blog awak ni..

kita suker..!!

16 Jun 2011 6:06 PTG

sama-sama..ngee...terima ksih selalu singgah blog sy jugak..

16 Jun 2011 7:09 PTG

Sebelum mengomen slalunya Ate suka baca dulu komen org lain. tapi komen Bujal ari ni banyak giler..so baca mana yg kenal2 jer.

Blog Ate pun tak de iklan tapi Ate setuju gak dg pandangan Cik Ina.. Sambil menyelam pe salahnya minum air.

16 Jun 2011 8:55 PTG

sama2....kasih kamu di terima..haha..:)

16 Jun 2011 9:03 PTG

good laa bujal.even though kadang kau update simple tapi u make me smile :)

16 Jun 2011 11:23 PTG

tengah senyum ni baca n3....

17 Jun 2011 12:14 PG

kamu inspirasi pakcik!

17 Jun 2011 9:15 PG

@PUTUBAMBU

terima kaseh che gu~~

17 Jun 2011 9:15 PG

@merahitujambu

haha~~sama2 jugak~~

17 Jun 2011 9:16 PG

@Ann Huda (Ate)

hati belum terbukaka lagi nak letak iklan~he~

17 Jun 2011 9:16 PG

@AYuNG

ecece~~haha~~

17 Jun 2011 9:16 PG

@ara

dan akhirnya kamu berkomen dekat blog saya~~tq ara~~he~~

17 Jun 2011 9:17 PG

@Mamachia

senyum lebar2~he~~

17 Jun 2011 9:17 PG

@gedek!

*terharu.

17 Jun 2011 5:23 PTG

bloging itu mainan jiwa :)

Catat Ulasan