Isnin, 13 Jun 2011

hitam legam .

hidup dalam kegelapan,

bukan sesuatu yang menggembirakan.

malah ianya adalah kerugian.

tapi saya tiada pilihan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
maka malam tadi kami satu keluarga tidur di hotel.

rumah mengalami kegelapan.

masalah bekalan eletrik.

haih~


teknologi.

rupanya saya adalah hamba kamu.

.

105 comments

13 Jun 2011 7:58 PG

btl tue..tanpa teknologi sush..

13 Jun 2011 8:07 PG

Syukur kerana kamu masih mampu menyewa bilik hotel. :)

13 Jun 2011 8:08 PG

wah..kamu hebat. Xde letrik no prob, "jom yang kite tdo hotel". kagum dgn kamu..

13 Jun 2011 8:13 PG

rumah kitaorg terputus bekalan air, satu blok takde air, yg mana bayo bil air bulan2 semua mengamuk

syukurlah umah sedara dekat, nak buang air susah, nak mandi susah, nak solat pun susah xde air

13 Jun 2011 8:17 PG

masa untuk menginsafi diri ..





renungkanlah kehidupan orang cacat penglihatan !

13 Jun 2011 8:22 PG

Sampai tidur hotel? Masya-Allah bujal...

13 Jun 2011 8:27 PG

tido hotel....

ishhh...rugiii

pasai kena bangun pagi2 gi kerja..hehe

13 Jun 2011 8:28 PG

sedap tu tidor hotel..



.

13 Jun 2011 8:35 PG

lor..blackout ker? siannn

13 Jun 2011 8:39 PG

sungguh hebat bila letrik takder tido di hotel..

13 Jun 2011 8:50 PG

Tiada letrik bermakna tiada broadband....?

Noooooooooooo.....!

13 Jun 2011 8:53 PG

wah.. hebat.. xde letrik tido hotel..

13 Jun 2011 8:59 PG

tapi cuba kita renung2 kan zaman tuk nenek kita dulu2,tak eletrik...cam ner kehidupan diorang?

13 Jun 2011 9:10 PG

lilin kn ade ?hehe

13 Jun 2011 9:12 PG

Takde elektrik tido kat hotel? Hebatnya~

Time takde elektrik main2 buat bentuk bayang2 dengan lilin pun best jugak.haha

13 Jun 2011 9:13 PG

wah letrik takde,tido kat hotel yer.bestnyer...

13 Jun 2011 9:25 PG

'hamba tech'
(kita semua)
sgt2 setuju
X)

13 Jun 2011 9:27 PG

Beruntung kamu gelap di rumah boleh berterang-terang di hotel.

Syukur apa pun..asal tidak gelap hati.

13 Jun 2011 9:35 PG

nasib baik kat hotel ada elektrik... ;p

13 Jun 2011 9:35 PG

fuyoo..tidur hotel..bestnya..kalo anak k dee..mesti selalu doa selalu blackout sbb dpt tidur hotel..huhu..

13 Jun 2011 9:49 PG

x bayar bil??

13 Jun 2011 9:51 PG

tahu takpe...xde lektrik memang boleh buat kita bawan..belum lagi takde air..lagi laaa

13 Jun 2011 10:00 PG

teknikal problem? bkn sibuk nak naikkan tarif ke?

13 Jun 2011 10:20 PG

boleh brodben kat hotel..

haih

13 Jun 2011 10:27 PG

berapa rial semalaman ??

13 Jun 2011 10:38 PG

kan best gelap gelap
baru rasa nikmat alam

13 Jun 2011 10:43 PG

Kalau yang kaki internet, takde elektrik mmg menyiksakan hehehe :P

13 Jun 2011 10:49 PG

bujal..
kalau cenggitu bestlah kalau selalu elektrik terganggu, kan?..

13 Jun 2011 10:52 PG

sedap apa tinggal dlm rumah gelap sesekali..sy suka..pakai lilin..main cerita-cerita hantu..atau main bayang-bayang..

13 Jun 2011 10:55 PG

ya...

mmg kite hamba teknologi...


actually, kalo duk dlm gelap membuatkan aku lebih cepat terlelap... senang tertido... zzzzz

13 Jun 2011 10:56 PG

banyak duit ...tido hotel ... Mak cik ... bentang tikoo jeee kat balkoni ....

13 Jun 2011 11:17 PG

masyuk la bro siap tdo hotel. aku kalau takde elektrik. dom umah, tdo diam2 jela. haha

13 Jun 2011 12:30 PTG

la....napa tak tido pakai lilin jer...

13 Jun 2011 12:47 PTG

mesti ainul takleh tido kalau xde ekon kan?

13 Jun 2011 1:12 PTG

gelap tu biasanya takde masalah sangat. panas sbb takde letrik tu yg agak leceh. nak2 budak2 kecik, mesti rasa x selesa

13 Jun 2011 1:49 PTG

pasti beruntung teman hidup kamu

13 Jun 2011 2:27 PTG

aircond tiada aku merana ...keh3

13 Jun 2011 2:46 PTG

berpeluh aku bc entry ni.

13 Jun 2011 2:57 PTG

saya suka gelap. heheh~

13 Jun 2011 3:05 PTG

apa mereka di 15454 kata?

13 Jun 2011 3:17 PTG

perggghhhhh.....gle kentanggggg....kalau diriku di tempat kamu akan ku berkata : semoga bekalan elektrik terus diputuskan...so,hari2 boleh tdo hotel....hurraaayyyy....but bkn i yg kne kuar duet la....hehheh....

13 Jun 2011 3:58 PTG

Fuhhhh..Bujal Kaya nya ko...blackout kalu hotel tido...makchik tak mampu...basah makchik dan pakchik bermandi peluh dikegelapan...

13 Jun 2011 4:00 PTG

sama lah kita....hotel juga mangsanya jika blackout...

13 Jun 2011 4:10 PTG

gi bakor aja TNB Klang tu...~haha

13 Jun 2011 4:11 PTG

By the way, adik pakcik yg no.2 dah bertunang, nak kawin tahun depan, yg no.3 tu dah ada boyprend...~wakaka..tak dapatlah nak beradik iparkan Bujal :P

13 Jun 2011 4:21 PTG

kita tak pe kan dalam kegelapan , yang kesian Ainul. nasib baik sekitar tempat kita mewah ngan hotelkan.

13 Jun 2011 5:25 PTG

bak kata TNB : ada setengah tempat yang kami biarkan bergelap untuk mereka menikmati keindahan malam..haha

13 Jun 2011 9:22 PTG

teknologi adlah segalanya :)

13 Jun 2011 9:39 PTG

kalau takde lampu boleh pasang lilin/emergency light tapi kalau tak leh pasang kipas, tak tahan la panas kan..

13 Jun 2011 9:44 PTG

apasal.. ekau tak bayar bil api ke..
hiiii...

14 Jun 2011 2:00 PG

kalo cik suha blackout,awk byrkan bil hotel tau..takmo dh gune lilin (^_^)

14 Jun 2011 8:03 PG

bila leterik naik ni gelap la sikit sikit

14 Jun 2011 8:55 PG

@kakcik

hotel murah je makcik~~

14 Jun 2011 8:55 PG

@fISZ

anak punya pasal~he~~

14 Jun 2011 8:56 PG

@Wanita Bertudung Hijau

he~~rumah saya da standby air dalam kolam dengan tangki~~

14 Jun 2011 8:57 PG

@al-lavendari

ya insaf~~~

14 Jun 2011 8:57 PG

@Kakzakie

kesian kat anak kak~~

14 Jun 2011 8:57 PG

@Ati Masrif

tu la pasal~he~~

14 Jun 2011 8:58 PG

@tasekM

da takde fikir sedap da~~cuma fikir nak tido je la~~

14 Jun 2011 8:58 PG

@sha a.s

kesian kan saya?

14 Jun 2011 8:58 PG

@rATu kEBaYA

kalau air takde saya lepak kat pantai~~haha~~

14 Jun 2011 8:58 PG

@gedek!

he~~seb baik saya sempat cas gajet saya~~

14 Jun 2011 8:59 PG

@.:nhalilah:.

tak tahan panas~~he~~

14 Jun 2011 8:59 PG

@kaklong

dulu lapisan ozon belum bocor~~panas tak macam sekarang~~

14 Jun 2011 9:00 PG

@liyana

tapi kipas tak ble hidup~~he~

14 Jun 2011 9:01 PG

@Raihana Izzati

heh~~saya takde bakat main bayang dengan lilin~~

14 Jun 2011 9:01 PG

@~izan~

hotel murah la~~

14 Jun 2011 9:01 PG

@Sayid Ann Ima

*angguk2 setuju~

14 Jun 2011 9:02 PG

@Ann Huda (Ate)

gelap hati susah nak ubat~~haih~

14 Jun 2011 9:02 PG

@ejaMaria

ble plak time tu blok saya je yang takde karen~~

14 Jun 2011 9:03 PG

@Dee

aah~~sekali lagi blackout saya gi tido masjid je~haha~

14 Jun 2011 9:03 PG

@CassiaSiamea

tolong bayarkan ble~~

14 Jun 2011 9:03 PG

@merahitujambu

takde air ble mandi kat ofis~he~~

14 Jun 2011 9:04 PG

@Mommy Fara

kabel bawah tanah putus~haih~

14 Jun 2011 9:04 PG

@eLL

pakai wifi hotel la~~lagi jimat~haha~~

14 Jun 2011 9:04 PG

@pB

tak sampai seratus pun~~

14 Jun 2011 9:05 PG

@intan.maisarah

da gelap nak menikmati apanya mai~~he~~

14 Jun 2011 9:05 PG

@wa khairul onggon

saya termasuk dalam golongan tersebut~haih~

14 Jun 2011 9:06 PG

@Ibu n Abah

tak seronok~~duit abis~hu~~

14 Jun 2011 9:06 PG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

saya time tu hati panas,badan panas~he~~

14 Jun 2011 9:06 PG

@James Alexander

aku pun sama~~tapi at least kena la ada angin~~

14 Jun 2011 9:07 PG

@Chik Att

nyamuk la makcik~~

14 Jun 2011 9:07 PG

@hanaahmad

tak tahan panas~~he~~

14 Jun 2011 9:07 PG

@chichi

takde lampu takpe~takde kipas saya kalah~haih~~

14 Jun 2011 9:08 PG

@SyidaGorjes

amat betul~he~~

14 Jun 2011 9:09 PG

@Dark Half

sebab tu la~~aku taknak aku tak ble tido~~

14 Jun 2011 9:09 PG

@Kaseh Chempaka

anak saya la yang untung~haha~

14 Jun 2011 9:10 PG

@Republic Aku

betul~nak2 plak rumah batu kat bandar~~

14 Jun 2011 9:10 PG

@catherine-

*acu kipas tepat ke catherine~

14 Jun 2011 9:10 PG

@gadisBunga

hamboi~~apsal?

14 Jun 2011 9:11 PG

@DrSinga

huh~15454 tak ble pakai~

14 Jun 2011 9:11 PG

@Ieqa Rahim

da tu kalau hotel takde karen jugak camna?ha~~

14 Jun 2011 9:12 PG

@Eye_nee

saya tak biasa tido dalam keadaan basah~~haha~~

14 Jun 2011 9:12 PG

@Bigdaddyz

hotel premiere depan tesco bukit tinggi best pakcik~he~~

14 Jun 2011 9:12 PG

@Daddy Ziyyad

lepas tu saya plak kena bako~~

14 Jun 2011 9:13 PG

@Daddy Ziyyad

saya akur~haih~~~hahaha~~

14 Jun 2011 9:13 PG

@Cik Ina Do do Cheng

he~~seb baik hotel berlambak kan makcik~~

14 Jun 2011 9:13 PG

@ghost writer

itu statement nak makan kaki~~haha~~

14 Jun 2011 9:14 PG

@EZAN IDMA

*angguk setuju~

14 Jun 2011 9:14 PG

@Lady of Leisure

ingat pasni nak beli kipas yang pakai bateri plak~~

14 Jun 2011 9:15 PG

@kakpah

uih~~saya bayar la makcik~~he~~

14 Jun 2011 9:15 PG

@suha

hamboi~~haha~~

14 Jun 2011 9:16 PG

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

haha~~gi buang ekon cepat~~

14 Jun 2011 9:18 PG

@nurayunni

kita hamba teknologi~haih~~

16 Jun 2011 9:39 PG

takde sumber air dan bekalan elektrik rasanya tak lengkap hidup..


psstt: dulu boleh pulak hidup bertemankan pelita dan air perigi..

Catat Ulasan