Selasa, 31 Mei 2011

tunjukkan saya ke jalan yang benar.

baiklah,

kali ini penceritaan adalah lagi tentang semasa kerja luar stesen.

tapi bukan dengan encik salleh.
.
.
dari pulau pinang,

saya dan yusrani telah dikerah untuk ke taiping.

oleh kerana bekas majikan saya seorang yang bakhil,

maka kami guna jalan pedalaman bagi mengelakkan pembayaran tol.

seronok tahu guna jalan dalam,

banyak benda dapat dipandang.

kira-kira sekejap perjalanan,

diameter mata semakin mengecil,

akhirnya saya terlelap,

tapi saya sempat berpesan dengan yusrani yang buta arah itu,

bila sampai jalan sekian dan kawasan sekian,

kejutkan saya,

supaya saya boleh tunjuk jalan (arah) yang benar dari masa ke masa.

sedang saya bermimpi baru hendak menunggang kuda,

yuszrani goncang bahu saya.

saya sedar dan masa itu kami berada di bahu jalan.

suasana cukup asing.

"aku rasa kita dah sesat"

berkaca mata yusrani ketika itu.

saya pandang sekeliling,

terpampang satu papan tanda :

"SELAMAT DATANG KE KG TEMERLOH"
.
.
.
.
"OMG what the helll!!! this is bullshit!"

(ya bila saya berada dalam keadaan tertekan saya akan mencarut dalam bahasa asing)

tapi marah saya bersebab,

mahu ke taiping tapi sampai ke temerloh.

apa hal?

apa jadah?
.
.
.
selepas dirasuah air kosong oleh yusrani,

hati saya sedikit tenang.

saya tanya orang sekeliling,

perasaan saya terus berbunga-bunga,

rupanya kami tidak sesesat mana.

kami cuma tersasar sedikit sahaja.

kerana rupanya ,
.
.
.
.
.
.
kami berada di kampung temerloh di perak.

bukannya temerloh di pahang.

hihi~


ya.terbalikkan monitor kamu.

pagi ini saya kabur.

97 comments

31 Mei 2011 8:29 PG

yez...1st lagi...haha

31 Mei 2011 8:33 PG

OMG...

eh... sabar je... istigfar...

31 Mei 2011 8:47 PG

Sesat jalan tak be dik... jangan sesat ilmu. Dah sampai sekarang ye....

31 Mei 2011 9:04 PG

Ayung tu tiap2 pagi pun first. ah !

hue3x. gila baby apa sampai temerloh. hahahaha nasib baik branch perak lagi.

*hey hey hey patut la ada org tu likes page kampung temerloh, perak? HAHAHA

31 Mei 2011 9:07 PG

hahahhaha..giler...
belaja geografi tak ni..hahah

31 Mei 2011 9:08 PG

mmmmm...ade ke kg temerloh kat temerloh???kg buntut pulau di temerloh ade laaa....heheheheh

31 Mei 2011 9:08 PG

hahahaha..mcm tu plak..

gila la letak gmbr mcm tu..dah terbalikkan monitor..nak tgok gmbr punye psl..hahaha

31 Mei 2011 9:25 PG

takut tengok bijik mata kamu. serammm.. boleh takutkan tikus dalam rumah.. haha..

31 Mei 2011 9:26 PG

hai~~~

31 Mei 2011 9:32 PG

cik ina tak terkejut sangat pasal sesat, lagi terkejut nengok ko ada bakat menjegilkan mata.

31 Mei 2011 9:35 PG

Tu belum sampai kota Bharu lagi!
Mati mati ingat dah sampai Kelantan.

31 Mei 2011 9:41 PG

Punya la gabra sgt takut tersesat jln..sampai boleh terbalik bijik mata...

31 Mei 2011 10:06 PG

hahahahah....ooo kat perak pon ada nama tempat temerloh eh..baru tau

31 Mei 2011 10:17 PG

kt tanjong karang ada kampong bagan tengkorak huhuhuhhhh

31 Mei 2011 10:22 PG

salam kenal....dtg dr blog Ayuraza :)

31 Mei 2011 10:38 PG

terok benor kawan kamu kalau dah sampei temerloh.. :)

31 Mei 2011 10:38 PG

tengah mamai tengok signboard.. itulah jadinya.. hikhikhik.. kelakar2..

31 Mei 2011 10:47 PG

kg temerloh yang dekat dengan trong tu eh?

tengah mamai nampak signbod tu memangla kelam kabut! haha

31 Mei 2011 11:07 PG

baru je otak nak pikir

lalu kot jalan manalah tu

boleh sampat temerloh...hehe

31 Mei 2011 11:10 PG

blogwalking

31 Mei 2011 11:16 PG

hehe..

bikin panas jer

31 Mei 2011 11:22 PG

sib baik dalam Perak lagi


kalau LUAR Perak , tak tahu lah akak

31 Mei 2011 11:35 PG

Seb baik tak sampai ke Kota Bharu, Perak.....

31 Mei 2011 11:39 PG

tq for being my follower....follow u back :) keep in touch

31 Mei 2011 11:42 PG

agaknyer macam gambo last tu la expression muka ko bila bukak mata dah tibe kat temerloh kan.. ekekkek

31 Mei 2011 11:50 PG

jgn gusar...ko masih berada dlm semenanjung malaysia lagi kan?

31 Mei 2011 11:59 PG

dalam keadaan terbalik.. nampak amat lah besar lubang hidung kamu....

31 Mei 2011 12:00 PTG

bujal!

besarnyaaaaaaaaaa

31 Mei 2011 12:03 PTG

BAHAHAHA....ceh..suspen habis..rasa nk hentak jee kamo.ekekeke

31 Mei 2011 12:12 PTG

Nampak sangat tersesat nye tu....seb baik kamu x jumpa kampung Sg Udang...mesi kamu trpikir samada kamu kt Klang atau kt melaka...hahahahhahhaa......

31 Mei 2011 12:37 PTG

hahahahaha! lawak gile okeh entry nie!

31 Mei 2011 1:03 PTG

hahahaha..

ko keja mana dulu Bujal..yag kedekut taik idong masin boss kau tu..

31 Mei 2011 1:25 PTG

ya ampun.
mata bujallllllll....



.

31 Mei 2011 1:33 PTG

kenapakah kamu simpan GPS kamu?

31 Mei 2011 2:26 PTG

huhu...
scroll sampai bawah
terkejut:)


hehehe

31 Mei 2011 2:40 PTG

Woi...!

Pakcik betol-betol terbalik kan laptop ni, tau!

Cheh!

31 Mei 2011 2:40 PTG

Bangga dengan kamu... selamanya!

31 Mei 2011 2:48 PTG

baru tahu ada kampung yg nama temerloh rupanya...

klu betul sampai temerloh, pahang..boleh makan ikan patin RM 13,000.00

31 Mei 2011 5:01 PTG

hahahahah....kelakarlah...:)

31 Mei 2011 5:13 PTG

waha!!!

bujal. Kau memang~~~~


meh buka buku georafi.

31 Mei 2011 6:34 PTG

hahaha..sungguh sy pon x tahu ada kg temerloh di perak..oh ya..sy membesar di temerloh pahang (macamlah en bujal nak tahu)

31 Mei 2011 9:29 PTG

hahha. naseb baek lah..

;)

31 Mei 2011 9:41 PTG

sepatutnya tunjukkan jalan yang lurus ... baru tak tersasar .......

31 Mei 2011 9:45 PTG

ahahhahahahha

nanti balik kpg next week i carik kat mane kg temerloh!

31 Mei 2011 10:09 PTG

perghh... takut ngan mate

31 Mei 2011 11:58 PTG

tulah balasan dia untuk org yg tidur tau... alah jiran aja. kalau temerloh betul lagi best awak... lagi boleh tidur lama... puas tidur... sempat sambung naik kuda tu tau.. weeeeeeeeeeeee

1 Jun 2011 12:24 PG

aku yang duk kat perak hampir berbelas tahun nih pun tak tau kat mana kg temerloh...dekat area mana ek jal?

1 Jun 2011 12:35 PG

kamu tak shave kah. ish!

1 Jun 2011 8:05 PG

@AYuNG

sila tuntut hadiah di kaunter 12.yay~haha~~

1 Jun 2011 8:05 PG

@ejaMaria

seb baik saya insan penuh kesabaran~haih~

1 Jun 2011 8:06 PG

@Kakzakie

dan yang penting jangan sesat pegangan~~he~~

1 Jun 2011 8:06 PG

@HEROICzero

saya amat like itu kampung ok~haha~~

1 Jun 2011 8:07 PG

@Ayuraza

patutnya dalam subjek geografi diorang patut letak nama2 tempat yang kongsi nama~~

1 Jun 2011 8:07 PG

@azian

he~~kg temerloh kat taiping~

1 Jun 2011 8:08 PG

@Khairul Antasha

sekali sekala senam leher apedehal~haha~~

1 Jun 2011 8:08 PG

@- GC -

tuikus kat rumah da biasa da~~da tak takut pun~haha~~

1 Jun 2011 8:08 PG

@kucingorengemok

hai awak~~

1 Jun 2011 8:09 PG

@Cik Ina Do do Cheng

tu la senjata nak bagi ainul duk diam~haha~~

1 Jun 2011 8:09 PG

@mokjadeandell

kat perak pun ada kota bahru rupanya~he~~

1 Jun 2011 8:10 PG

@Eye_nee

nasib baik tak biul~he~~

1 Jun 2011 8:10 PG

@chichi

kat perlis plak ada batu pahat tahu!he~~

1 Jun 2011 8:11 PG

@sahromnasrudin

tempat ikan naik~~segar dan murah!

1 Jun 2011 8:11 PG

@sha a.s

oh hai sha a.s~~

1 Jun 2011 8:11 PG

@tupaimerah

kalau sampai temerloh pahang mau nangis wo~~

1 Jun 2011 8:12 PG

@aizamia3

amat terkejut tahu!he~~

1 Jun 2011 8:12 PG

@~mrs azmi~

aah kot~~tapi dalam area taiping la~~

1 Jun 2011 8:13 PG

@Ati Masrif

bukan temerloh yang kat pahang tau~~he~~

1 Jun 2011 8:13 PG

@POSH76

tak bvawak kuih?

1 Jun 2011 8:13 PG

@Cik Cempaka

tapi sejuk da~~haha~~

1 Jun 2011 8:14 PG

@pB

kalau luar perak da kira ajaib da~~haha~~

1 Jun 2011 8:14 PG

@Cikgu Nurin

yang penting bukan kota nharu kelantan~haha~~

1 Jun 2011 8:15 PG

@sha a.s

yay~~rajin2 la jenguk sini~he~~

1 Jun 2011 8:15 PG

@.:nhalilah:.

betul.cuma time tu mata lagi jegil~haha~~

1 Jun 2011 8:16 PG

@kaklong

semenanjung pun kalau da lari jarak sampai 2 negeri itu adalah amat mengecewakan makcik~haha~~

1 Jun 2011 8:16 PG

@DrSinga

tu la daya penarik saya~~hahaha~

1 Jun 2011 8:16 PG

@BonekadalamChermin

nak kutuk lubang idung la tu~~haha~~

1 Jun 2011 8:17 PG

@merahitujambu

setakat kamu yang hentak~~saya senyum je~haha~~

1 Jun 2011 8:17 PG

@Hantu Kak Limah

sg udang klang sebelah rumah je makcik~haha~~

1 Jun 2011 8:17 PG

@Mommy Fara

ble buat drama tak? haha~~

1 Jun 2011 8:18 PG

@norh

time tu gps belum jual lagi makcik~~haha~~

1 Jun 2011 8:18 PG

@CGG

sebab ada raksasa?haha~~

1 Jun 2011 8:19 PG

@gedek!

ala~~laptop je~~bukan pc tahun 90an~haha~~

1 Jun 2011 8:20 PG

@caturist

buatkan header long~ble?

1 Jun 2011 8:20 PG

@munna

saya orang miskin~tak mampu makan patin~haha~~

1 Jun 2011 8:21 PG

@lieynanilaz

gelak guling guling~haha~~

1 Jun 2011 8:22 PG

@NAJ HEBAT

memang hapa? memang hapa? ha? ha?

*duduk sebelah naj bukak buku geografi.

1 Jun 2011 8:22 PG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

saya da lama tau akak asal temerloh~~haha~~

1 Jun 2011 8:23 PG

@Fyqa

seb baik tak lari jauh~haha~~

1 Jun 2011 8:24 PG

@Chik Att

kena ada bengkok2 sikit~~baru mencabar~haha~~

1 Jun 2011 8:24 PG

@MasZuber

google map suda~he~~

1 Jun 2011 8:24 PG

@hamzah ian

tu baru mata~~belum aku bukak baju lagi~~ha~~

1 Jun 2011 8:25 PG

@Cik Bidadari

sesungguhnya saya yang bersalah sebab lajak tidur~haih~~tapi frust tahu tak dapat sambung mimpi~haha~~

1 Jun 2011 8:25 PG

@ghost writer

kat tepeng~~kompom jumpa~~

1 Jun 2011 8:26 PG

@gadisBunga

baru la manly~haha~~

1 Jun 2011 4:59 PTG

temerloh perak? ade ke?

1 Jun 2011 10:56 PTG

hahaha..buat saspen je..

2 Jun 2011 5:14 PTG

Hahaha..I like this N3. Very very like. God bless you for make me very very tickle liver. (Bila Ate terlalu suka, terlalu marah @ teruja otak dan lidah Ate bertukor ckp org poteh dari Afrika)

Catat Ulasan