Jumaat, 20 Mei 2011

duduk-duduk di rumah sakit.

semalam saya bawa sulaiman buat rawatan susulan di hospital klang.

tidak ramai orang.

10 minit duduk sulaiman dipanggil masuk.

saya menanti dalam ruang kecil berhawa dingin.

disebelah saya cina tua menyapa.

saya balas dengan senyuman manis.

sedang asyik saya menelaah satu artikel dalam akhbar,

terdengar satu bunyi desiran halus.

tak ubah sperti tayar yang mengalami kebocoran.

saya toleh cina tua.

cina tua pegang perut sambil senyum.

"banyak maaf kawan~~ta bole tahan~~"
.
.
.
.
"keji"

saya bergetus dalam hati.

abang yang sebelah kiri saya pula ternyata jujur,

dibuka pintu seluasnya dan mengomel abang itu :

"bau taik babi pun tak busuk macamni"
.
.
lantak mereka berdua.

saya sambung baca akhbar.


mutu hospital kerajaan ada peningkatan.

cuma untuk dapatkan layanan yang baik,kamu sendiri harus berkelakuan baik.


*sulaiman ucapkan terima kasih kepada semua yang mendoakan kesejahteraan dia.

82 comments

20 Mei 2011 8:26 PG

kahkahkahkahhhhhh...!!!
jujur..jujurrrr!!

20 Mei 2011 8:27 PG

nampaknya mmg dah bermutu.. dlm keadaan ekonomi sekarang ni GH lagi diperlukan dari PH...

20 Mei 2011 8:35 PG

eiii...busyukkk...
adakah anda terbau jugak??
keh2...

20 Mei 2011 8:41 PG

Kihkihkih...Bujal Kenapa ko tak kuar sewaktu bro tu bukak pintu..

20 Mei 2011 8:41 PG

Dalam ruang tertutup tetiba dia melepas... Tak dapat kakak bayangkan.

20 Mei 2011 8:49 PG

@kak long

seb baik diorang tak gaduh~~

20 Mei 2011 8:50 PG

@rATu kEBaYA

hari tu makcik duk hospital klang layanan diorang ok?

20 Mei 2011 8:50 PG

@AYuNG

saya kalis busuk~haha~~

20 Mei 2011 8:51 PG

@Eye_nee

saya berat bontot~haha~~

20 Mei 2011 8:51 PG

@Kakzakie

he~~silap2 ble pitam kak~~

20 Mei 2011 8:52 PG

mamat tu pernah bau taik babi rupanya..

cemana lah bau tu gamaknya.



hiiiiiiiii....

20 Mei 2011 8:59 PG

tak baik tau cakap macam tu... belum tua belum tau

20 Mei 2011 8:59 PG

ish.. busuknya perangai.

20 Mei 2011 9:00 PG

@a.z.r.i.n.a.03.07

dia berjiran dengan kandang babi kot~~

20 Mei 2011 9:01 PG

@kucingorengemok

eh saya marah sikit dalam hati bole kan?

20 Mei 2011 9:01 PG

Lelaki itu pernah cium bau taik bab* ke? ;-)

20 Mei 2011 9:01 PG

@kakpah

he~~dia tak dapat kawal kot~~

20 Mei 2011 9:02 PG

@kakcik

penah kot~~he~~

20 Mei 2011 9:04 PG

tabik arr kat abg tu.. jujur yg amatzzzz.. haha..

20 Mei 2011 9:07 PG

@- GC -

saya jujur dalam hati je~haha~~

20 Mei 2011 9:07 PG

ingatkan bujal yg tabrak masuk spital

20 Mei 2011 9:11 PG

kahkahkah...

mau bergaduh tu..




krm slm ke sulaiman.

.

20 Mei 2011 9:11 PG

@eLL

bujal baik baik sahaja~yay~

20 Mei 2011 9:12 PG

@tasekM

hampir nak bergaduih jugak~haha~

20 Mei 2011 9:15 PG

hahahaha....bujal, akak setuju sgt komen last tu.....utk dptkan layanan baik, kite harus berkelakuan baik!

terbaek!

20 Mei 2011 9:15 PG

@Mommy Fara

situasi menang-menang~he~~

20 Mei 2011 9:30 PG

eik, tak dapat bayangkan saat tu... adoi.. boleh pitam kalau time tu kak ayu ada. hehehhe


bujal, kak ayu baru tahu ttg sulaiman.. semoga cepat sembuh ya. dan keadaan dimana2 hospital mmg begitu...
tetap sabar menunggu dan tertunggu

20 Mei 2011 9:31 PG

Pakcik tak pernah ada masalah dengan hospital kerajaan....!

20 Mei 2011 9:32 PG

abg yg sungguh baik! jadi abg aku bujal!

20 Mei 2011 9:35 PG

@Citarasa Rinduan

saya asal ada bilik ekon tak kisah menunggu~~he~~

20 Mei 2011 9:36 PG

@gedek!

saya pung!

20 Mei 2011 9:37 PG

@eszol raar

meh duduk kat riba abam meh~~

20 Mei 2011 9:41 PG

kirenye ko cuba2 berlaku cool la ye.. buat2 bace akhbar..
dalam hati tu ada cakap pape tak
kui4

20 Mei 2011 9:44 PG

@alien

masa tu tengah baca harian metro.wadah porno negara.so bau busuk langsung tak efek apa~haha~~

20 Mei 2011 9:44 PG

duduk-duduk di rumah sakit GH... lagi lama... boleh masuk wad terus tau... ;p

20 Mei 2011 9:45 PG

@ejaMaria

haha~~best hapa~~ada orang jaga makan free~~

20 Mei 2011 9:51 PG

sulaiman sungguh tenang ya~

20 Mei 2011 10:12 PG

hahaha. kentut bhai

20 Mei 2011 10:18 PG

@Abang Zam

oh~sulaiman memang tenang~haha~~

20 Mei 2011 10:19 PG

@EZAN IDMA

amat busuk tahu~haha~~

20 Mei 2011 10:23 PG

Ini kena baca Entry Ate, tapi tajuk tukar skit "Puttt..Shhh! Pura-pura tak bau aja." Pekak kan hidung 15 tahun ;).

20 Mei 2011 10:47 PG

"banyak maaf kawan~~ta bole tahan~~"


alo~ comel punye cina tua.

20 Mei 2011 10:51 PG

adeh..nk gelak guling kt lantai jee baca..klaka laaa

20 Mei 2011 10:54 PG

hahahha..memang tak tahu malu la...
cuma pelik..macam mana pulak yang baca paper tu boleh kepit idung tahan..hahahaha

20 Mei 2011 10:58 PG

kebanyakan hosp. kerajaan pon dah upgrade pasang aircond. kalau kne tunggu lama sikit pon takpe.

20 Mei 2011 11:23 PG

tak sengaja tu.... hehehe..... yang abang tu pun serius jujur.. hahaha....sabar je la....

nak dapatkan layanan baik, kena berkelakuan baik. Betul!

20 Mei 2011 12:14 PTG

huhu..x patut..sabor jela

20 Mei 2011 12:32 PTG

Bujal , bagi orang cina kentut depan orang ramai tak pe, jangan sendawa. ntah apa-apakan.

20 Mei 2011 1:05 PTG

hhhehehehhehhee....
makcik kalo kat hospital,pikir banyak care macam mane nak kasi haluskan lagi volume cenggitu...keh..keh..keh...

20 Mei 2011 3:31 PTG

ei busuk busuk..ceh..ngaku pulak tu..bagus..ada adab..

20 Mei 2011 3:40 PTG

baik ko beritahu Bujal, berapa lama boleh bertahan dalam bilik tu...miahahahhaha...

20 Mei 2011 3:53 PTG

kejujuran merupakan suatu kebabian sebenarnya

20 Mei 2011 3:54 PTG

ang lantakkan jer ker ?? memang tak jujur .. huhu ~

20 Mei 2011 4:27 PTG

@Ann Huda (Ate)

saya da baca da~~sibuk je saya ni kan? orang cite pasal kentut saya pun sibuk nak cite apsal kentut jugak~~haha~~

20 Mei 2011 4:28 PTG

@NAJ HEBAT

comel hapa!!

20 Mei 2011 4:28 PTG

@merahitujambu

cepat guling! nak ambik gambar~~haha~~

20 Mei 2011 4:29 PTG

@Ayuraza

saya kalis busuk~2 tahun keje sembelih ayam~haha~~

20 Mei 2011 4:29 PTG

@aliaaroslan

kerusi hospital pun sudah best tahu! ble baring2 lagi~haha~~

20 Mei 2011 4:31 PTG

@Amni

perangai buruk dapat la layanan buruk~haha~~

20 Mei 2011 4:31 PTG

@liyana

saya da biasa da~~he~~

20 Mei 2011 4:35 PTG

@Cik Ina Do do Cheng

paling saya tak tahan sendawa bau arak~~masam!!

20 Mei 2011 4:35 PTG

@Hantu Kak Limah

hoh~biar bunyi kuat tapi bau kurang!haha~~

20 Mei 2011 4:36 PTG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

adab la sangat~~cuba kalau tak berbunyi?takdenya dia nak ngaku~~haha~~

20 Mei 2011 4:37 PTG

eeeee..yerk!!

takmo imaginelah bau dia

20 Mei 2011 4:38 PTG

@Daddy Ziyyad

haha~~biru la jugak muka menahan nafas~~

20 Mei 2011 4:42 PTG

@Dale

stuju banget'

20 Mei 2011 4:44 PTG

@deeya

he..tak kose nk mlayan tahu!

20 Mei 2011 4:45 PTG

@Cik Cempaka

ala..try la imajin..he..

20 Mei 2011 5:24 PTG

Harap sulaiman cpat sembuh supaya bujal juga dpt kuar sepital. Tak ble komen pasal itu angin sbb mck tutup idung

20 Mei 2011 6:26 PTG

saya taktau kenapa, kalau saya tercium bau kentut, saya jadik amarah! tapi kentut sendiri takpe, kihkihkih

20 Mei 2011 8:19 PTG

heeehh. bau tahi babi busuk macam mana? aku tak pernah bau.

21 Mei 2011 1:08 PG

cepatnye hospital klang.. selalu pergi mesti menunggu berjam-jam

ada angin yg perlu kita buang jauh dr org.. kalau tak jd gitu la

21 Mei 2011 4:07 PG

kihkihkih..
kenyang tak makan angin? ;)

21 Mei 2011 5:57 PG

ketahui lah kamu, si tua itu tidak sengaja.

husnuzon. jangan berburuk sangka.

g tengok nur kasih. baru rasa islamik.

21 Mei 2011 8:19 PG

kamu tertinggal untuk coretkan kenyataan kamu pada waktu kejadian tu ke? :P

23 Mei 2011 11:43 PG

@makcikkantin

he~~bau puaka la makcik~~

23 Mei 2011 11:43 PG

@DeLancrettLurpak

ceh~pemuja kentut sendiri~haha~~

23 Mei 2011 11:44 PG

@Hajira Razali

kena lepak kat kandang babi baru ble feel~haha~~

23 Mei 2011 11:44 PG

@padlie

sebab bahagian yang saya pegi tu memang tak ramai patient~he~~

23 Mei 2011 11:44 PG

@h4ni3

kenyang la sangat~haha~~

23 Mei 2011 11:45 PG

@HEROICzero

tengok pirates of carrabien la~~baru la pagan~

23 Mei 2011 11:46 PG

@norh

aah~~~haha~~

Catat Ulasan