Jumaat, 6 Mei 2011

saya sayang bolehland.

pagi tadi,

selepas menolak  tuil gear .

langsung saya terus melaras frekuensi radio saya ke stesen yang hangat itu.

oh,

tetamu pagi ini di stesen radio itu adalah kepala negara kamu.

soalan pertama penyampai adalah tentang rutin orang besar itu.

butir jawapannya seketul-seketul.

tapi faktanya jelas.

perdana menteri kamu itu,

hanya mandi selepas solat subuh.
.
.
.
.
.
air di bilik mandinya terlalu sejuk barangkali.



gambar tiada hubungan dengan tampalan.(rasa -rasanya)

cuma saya mahu beritahu.

gaya rambut saya diinspirasikan dari beliau.



84 comments

6 Mei 2011 8:28 PG

'gaya rambut saya diinspirasikan dari beliau' <--- i like.. ;)

6 Mei 2011 8:36 PG

makcik nak chop dulu baru baca...

6 Mei 2011 8:37 PG

bujal...
kat tv pun ada wajah pemimpin negara tu...
meriah...

6 Mei 2011 8:42 PG

bujal...

adakah kamu telah menerima kiriman makcik yang dipos 4 hari lalu dengan menggunakan perkhidmatan 'yang dijamin sampai esok'?

6 Mei 2011 8:43 PG

tak tahu menahu pon...?

6 Mei 2011 8:48 PG

Hati org yg dlm gambar tu memang kaku dan beku. Na'uzubilllah jauhkanlah dari anak-cucu kita....

6 Mei 2011 8:50 PG

nak duk diam2 dan teka dalam hati...siapa yer?

6 Mei 2011 8:53 PG

@aizamia3

hensem kan? kan?

6 Mei 2011 8:54 PG

@Ibu n Abah

haha~dapat 2nd place la makcik~~

6 Mei 2011 8:54 PG

@Ibu n Abah

sana sini pun ada~~memang meriah~~

6 Mei 2011 8:55 PG

@kakcik

dapat~~mamaainul suka sangat dan cakap tq~~dia nak buat kain untuk dipadankan dengan baju kurung kosong kaler maroon~~tq makcik~~

6 Mei 2011 8:55 PG

@gedek!

tu la~~taknak dengar radio~~he~~

6 Mei 2011 8:58 PG

@Kakzakie

tapi kan kak~~sebenarnya ada sifat dia yang ble dijadikan contoh~~misalnya dia betul sayangkan penduduk negara dia~~

*kereta valkswagon tu idea dia untuk pastikan rakyat negara dia ada kereta yang mampu milik~~

6 Mei 2011 8:58 PG

@hani@debumelukut

cer teka cer teka~~haha~~

6 Mei 2011 9:03 PG

celaka *gaya misai. haha

6 Mei 2011 9:04 PG

@Silent

haha~~tiap kali aku bercukur aku tinggalkan sikit kat misai~~konon2 ambik feeling hitler~haha~~

6 Mei 2011 9:07 PG

'kitorg' slalu mandi dulu sebelum subuh... + mandi wajib... heheheheeee

sian dia... mandi lepas subuh je.. ;p

6 Mei 2011 9:10 PG

@ejaMaria

hah~~malam tak dapat kot~~

pemanggil kak cheng dj tu kan nak main dam aji ngan pemimpin negara tu.

ikut rambut je sudah.

6 Mei 2011 9:21 PG

saya breakfast lambat hari ni semata2 untuk tgk hotfm:)

6 Mei 2011 9:23 PG

sempat dgr sekejap je kepala negara di radio yg hangat itu

6 Mei 2011 9:23 PG

aku dgr kat tv..sib bek opis ada tv hehehehehhe

6 Mei 2011 9:24 PG

biasanya saya tune ke channel 'terbang' ,tp harini ke channel 'panas' sbb nak dgr dia.

6 Mei 2011 9:41 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

dengar cite dia nak pura2 kalah~haha~~

*ikat rambut tak rock ah~~haha~~

6 Mei 2011 9:42 PG

@My Azie

hoih~peminat setia lettew~~he~~

6 Mei 2011 9:42 PG

@- GC -

saya pun dapat dengar 4 minit je~~

6 Mei 2011 9:43 PG

@sahromnasrudin

ofis aku tv takde~ngghhh~~~

6 Mei 2011 9:43 PG

@SyidaGorjes

lama tak dengar channel terbang fm~~he~~

6 Mei 2011 9:51 PG

sempat dengar sekejap je.. 10 pastu dah sampai opis..

6 Mei 2011 10:10 PG

@.:nhalilah:.

ai kak~~lama tak nampak~~mana pegi?he~~

6 Mei 2011 10:16 PG

mmg mlm td mlm jumaat. tp bik mama period. sbb tu dia x perlu mandi sebelom subuh.


mungkin

6 Mei 2011 10:25 PG

@eszol raar

haha~~melepas pahala bunuh setan~~

mari bersangka baik saja..owh baru tahu gaya rambut kamu dpt inspirasi dari mana - comel!

6 Mei 2011 10:40 PG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

he~~saya sentiasa bersangka baik~~

*next target saya nak tiru gaya misai dia plak~haha~~

6 Mei 2011 10:40 PG

sejok wooooo... auwwww... :P

menawan sungguh la gaya rambut tersebut..terus jatuh chentaaa.... :P

6 Mei 2011 10:41 PG

@Khairul Antasha

takkan gaya rambut je terpikat~~haha~~

6 Mei 2011 11:17 PG

oo..hari ni rupanya

nasib tak buka hot fm tu ..

6 Mei 2011 11:21 PG

@Ati Masrif

la~~apsal tak bukak?

6 Mei 2011 12:18 PTG

eehhh..

bujjjjj, otogerap plizz

6 Mei 2011 12:42 PTG

huhuhuhuhu...
makcik dengar pepai frekuensi itu..
malangnye...kepala negara itu memilih MU bukan Chelsea.....huhuhu..

6 Mei 2011 1:29 PTG

ye! saya dgr suara dia pagi tadi.. :)

6 Mei 2011 1:29 PTG

jangan ikut itu misai ya...

6 Mei 2011 2:14 PTG

masa duk asrama dulu je aku agak solat subuh selepas mandi.skarang baru aku pasan xpnah lagi dah mandi dulu sbelum subuh.kah3

mungkinkah die juga begitu?agaga~

6 Mei 2011 2:36 PTG

@NAJ HEBAT

kat dada?

6 Mei 2011 2:36 PTG

@Hantu Kak Limah

hoho~~go MU!!

6 Mei 2011 2:36 PTG

@makdara TERdiva

sapa menang lawan dam?

6 Mei 2011 2:37 PTG

@DrSinga

hilang kecomelan saya kalau buat misai camtu wahai kakak~~haha~~

6 Mei 2011 2:37 PTG

@aleen aiden

gosok gigi tak?

6 Mei 2011 3:06 PTG

aloo tv takde, radio kat labuan susah nak dapat channel, tenet plak slow.. :(

6 Mei 2011 3:10 PTG

@Sab Buenoo

studi kah? he~~

6 Mei 2011 3:53 PTG

pemimpin negara mana nih???
... konpius..

memang tak dengar radio pun.. hahaha.. tak sompek.. dok limo menet dlm keto, da sampai opis

6 Mei 2011 3:55 PTG

@h4ni3

he~~5 minit je? minyak jimat gile ah~~

6 Mei 2011 4:11 PTG

Makchik Kenal dia siapa...hitter dia rosak bujal...sebelum subuh tak de kedai repair yg bukak lagi....

6 Mei 2011 4:47 PTG

kamu belum cukup mengambil dia Hitler sebagai inspirasi.....sebab




















misai kamu tak kontot macam Hitler!
~haha

6 Mei 2011 4:49 PTG

@Eye_nee

bukan dia mandi kat perigi ke?haha~~

6 Mei 2011 4:49 PTG

hmm..betul..betul..
sikit lebih kurang gaya rambut tu..

sesuai ngan kamu bujal..

6 Mei 2011 4:49 PTG

@Daddy Ziyyad

nanati kalau saya buat misai kontot habis semua orang benci saya~haha~~

6 Mei 2011 4:52 PTG

@PUTUBAMBU

tapi perangai saya tak macam hitler tahu!haha~~

6 Mei 2011 5:06 PTG

barulah stylo ikut hitler

6 Mei 2011 5:23 PTG

Waduh bujal, adakah misai kamu juga sejemput gitu? Kalau lah gitu, nak gelak guling guling sekarang boleh?

6 Mei 2011 6:06 PTG

cube sesekali
tukar pesen rambut
justin bibir

6 Mei 2011 6:24 PTG

gaya rambut mu menawan kalbu ku~~ keh2..

6 Mei 2011 7:18 PTG

aku tau ko takut nk komen byk2 kan?..haha..

6 Mei 2011 8:59 PTG

ala...
bab mandi tu..
ibu kak ayu pesan..
kena mandi sebelum subuh..
supaya kita sihat macam pemimpin..

buktinya, kak ayu boleh pimpin anak2 kak ayu..hehhehe

7 Mei 2011 1:58 PTG

Dia suka lagu yang saya suka. Tapi versi penyanyi lain plis!

7 Mei 2011 2:12 PTG

rmbut tu cool ok.haha

7 Mei 2011 5:20 PTG

bagaimana pula sifatnya? kehkehkeh

7 Mei 2011 9:11 PTG

misai org dlm gambar tu taknak ikut ke?

8 Mei 2011 9:55 PG

bujal!

rambut kau yang terbaik..retro tuh bro.

8 Mei 2011 1:45 PTG

teringat aku post kamu yang terdahulu.

solat baru mandi. keh3x

8 Mei 2011 7:44 PTG

Makcik dengar dah sekerat jalan. (atas motor mana ada radio).

Tapi part paling best ialah PM “kutuk” Liverpool!

hahahahaha History Channel!

ambikkkkkkkk

9 Mei 2011 8:07 PG

@aliaaroslan

ikut style sahaja tahu!he~~

9 Mei 2011 8:08 PG

@makcikkantin

haha~~saya tak bela misai la makcik~~

9 Mei 2011 8:08 PG

@intan.maisarah

gaya justin bibir semak sangat~banyak kutu~haha~~

9 Mei 2011 8:08 PG

@AYuNG

meh la ikut jugak~haha~~

9 Mei 2011 8:09 PG

@ubi

takut bang~~nanti pakcik isa cekup~haha~~

9 Mei 2011 8:09 PG

@Citarasa Rinduan

tapi pemimipin pun mandi pas subuh~~camna kak?he~~

9 Mei 2011 8:10 PG

@gadisBunga

lagu hapa?

9 Mei 2011 8:10 PG

@Fyqa

besok saya ubah style muammar gadafi plak~haha~~

9 Mei 2011 8:10 PG

@KHRLHSYM

dia punya sifat no komen~he~~

9 Mei 2011 8:11 PG

@ghost writer

tapi banyak keluar modal~~minyak rambut kena banyak~haha~~

9 Mei 2011 8:11 PG

@HEROICzero

post mana yang kamu ingat??

9 Mei 2011 8:12 PG

@azieazah

la~~makcik merempit ke~he~~hati2 tahu!

9 Mei 2011 8:12 PG

@Dee

x mo~stylo sangat~haha~~

Catat Ulasan