Rabu, 25 Mei 2011

"kolompo"

"kamu rindu saya tak?"

saya jawab tidak.

"tapi kita banyak kenangan manis"

saya senyum sahaja.

kemudian Kuala Lumpur diam.

terus saya tinggalkan dia.

tempat yang banyak bagi saya seronok.

tempat hampir saya hilang pedoman.

tapi hujung dalam lorong hati saya.

masih ada rindu sebenarnya.


ramadhan di kuala lumpur adalah menjimatkan.

di masjid negara juadah berbuka pada hari khamis adalah nasi bryani tahu!

77 comments

25 Mei 2011 8:18 PG

Oh... sebab dapat berbuka free di masjid jadi suka ye. Tempat kakak pun ada berbuka free....

25 Mei 2011 8:20 PG

Kuala Lumpur ada segala-galanya - termasuk kepalsuan dan penipuan. Namun ibu ayah tiada galang gantinya. Kamu tahu itu, kan? :)

25 Mei 2011 8:34 PG

wow..nasi beriyani di hari khamis...
okeh, kesimpulannya: ari khamis sahaja pegi kolumpo yer...:)

25 Mei 2011 8:47 PG

menjadi seorg yg ekonomi itu pnting buat masa inflasi ini

25 Mei 2011 8:50 PG

nasi briyani?
menu baru eh?

25 Mei 2011 8:53 PG

bilem makin hampir ramadhan, perkara pertama kite pk adalah.....juadah berbuka puasa (tepuk dahi)

25 Mei 2011 8:55 PG

awak dah abeh ganti puasa blom???

25 Mei 2011 8:59 PG

SEKARANG ANDA DI MANA?

25 Mei 2011 9:01 PG

hilang akal apa, rindu kolumpo?

25 Mei 2011 9:03 PG

@Kakzakie

mau tak suka~time tu gaji bersih saya rm 700 je~haha~~

25 Mei 2011 9:03 PG

@kakcik

tahu makcik~~he~~

25 Mei 2011 9:04 PG

@AYuNG

bulan ramadhan sahaja tahu!

25 Mei 2011 9:04 PG

kl membesarkan daku penuh dengan erti kehidupan. kl, macam² ada!

25 Mei 2011 9:04 PG

@eszol raar

haha~~amat jimat tahu~dulu aku sebula berbuka kat masjid~~ah~~amat kenyang~~

25 Mei 2011 9:05 PG

@SyidaGorjes

da lama da~~

25 Mei 2011 9:05 PG

@Mommy Fara

ofkos~haha~~saya salahkan bazar ramadhan yang berleluasa~~

25 Mei 2011 9:06 PG

@- GC -

he~~saya tak ada period la~~

25 Mei 2011 9:06 PG

@My Azie

KLang~~haha~~kira KL la jugak kan~~

25 Mei 2011 9:07 PG

@kucingorengemok

dia yang rindu saya dulu~haha~~

25 Mei 2011 9:07 PG

@NM02

saya tak tahan duduk kat flet kualalumpur~~

25 Mei 2011 9:18 PG

biaselah tu..rindu tp xmengaku..biasela..keh3

25 Mei 2011 9:19 PG

baru tau...



.

25 Mei 2011 9:35 PG

kolumpo tak berhak dapat rindu aku.
tak rindu.
tak rindu.

ok bai, nak pergi bukit bintang.

25 Mei 2011 9:37 PG

baru tau jugak... tak ponah nak berbuko kat klumpo tu...

25 Mei 2011 9:47 PG

tidak pernah rasa hidup di kolompo.. org cakap kolompo kota yang tak pernah tidur...

25 Mei 2011 9:55 PG

shah alam punya masjid pon enak2 juadah berbuka

25 Mei 2011 9:57 PG

@aleen aiden

ego la kekononya~haha~~

25 Mei 2011 9:57 PG

@tasekM

jom la~~buka kat masjid negara~~

25 Mei 2011 9:58 PG

@Ungu

bukit bintang buatpe? shuffle?haha~~

25 Mei 2011 9:58 PG

@rATu kEBaYA

best makcik~~hari2 makan sedap~he~~

25 Mei 2011 9:59 PG

@Khairul Antasha

he~~bersepah mamak 24 jam~~maunya tak tido~~

25 Mei 2011 10:00 PG

@aliaaroslan

orang ramai tak?

25 Mei 2011 10:04 PG

salam bujal,

sepupu tu dah ok ke...

KL tempat hubby kita mencari rezeki :)

25 Mei 2011 10:17 PG

KL lubuk duit... selagi rajin... selagi itu boleh masyuk... timbang halal haram sahaja... ;p

25 Mei 2011 10:22 PG

bak kata kakcik...kolumpo ada segalanya..

ada air mata gembira
ada air mata sedih
ada susah
ada senang
ada hidup
ada mati

segalanyalah....

*awalnya tau menu ramadhan kat masjid negara yek? tak sabor nak puasa ke bujal? hehehe

25 Mei 2011 10:31 PG

HAHAHAHA tak tahu !

makan sorang !!

25 Mei 2011 10:47 PG

sy suka KL tp suami tak suka..so kena dgr ckp suami kita duk johor diam-diam..

25 Mei 2011 10:54 PG

hari Senin, Selasa, Rabu, Jemaat, Sabtu, Ahad awak berbuka di mana...

25 Mei 2011 10:55 PG

@Ati Masrif

bukan sepupu~adik ipar saya~~da ok~semalam saya bawak untuk buka jahitan~~

25 Mei 2011 10:58 PG

@ejaMaria

he~~tu yang saya takut tu~~

25 Mei 2011 10:58 PG

@PUTUBAMBU

he~~dulu stret 3 tahun buka kat sana~~

25 Mei 2011 10:59 PG

@HEROICzero

sekarang tahu kan?hihi~

25 Mei 2011 11:00 PG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

eh johor bukan lebih kurang KL ke?he~~

25 Mei 2011 11:02 PG

@DrSinga

hari2 kat masjid kakak~~

isnin ~nasi ayam~

selasa rabu~nasi campur

kahamis~bryani

jumaat sabtu ahad~nasi campur

25 Mei 2011 11:54 PG

saya rindu segamat~
bujal tahu akan kewujudan segamat-raya?

25 Mei 2011 12:14 PTG

bujal...
makcik dibesarkan di kolumpo...
mcm2 perubahan telah makcik saksikan sejak 40 tahun lalu...
makcik bangga menjadi anak kolumpo...

25 Mei 2011 12:34 PTG

cik ina dulu masa muda memang lepak KL, sekarang ni kalau pegi cam takut plak, warga lain dah banyak.

25 Mei 2011 12:50 PTG

yay! ramadan di opis aku juga menjimatkan. ari2 bos kasi mkn free. hehe.

25 Mei 2011 1:31 PTG

tenkiu bujal kerana mengingatkan saya utk ganti puasa cepat2..:D

25 Mei 2011 1:50 PTG

kuala lumpur yg tak penah tido.kdg2 sumpah jemu kot.hahaha.now lg suke g rural area.:)

25 Mei 2011 1:55 PTG

huh..kalau bulan ramadhan lah lagi banyak duit abis.. siap buat list mana param nak gi untuk hari itu

25 Mei 2011 2:29 PTG

takat kelang ngan kolumpo tu... deket je.. susah2 xmo jem.. ko ikut sungai kelang.. sampai pwtc.. hah.. dah sampai kolumpo..

tp.. bulan pose kat jalan TAR mmg heaven..

25 Mei 2011 2:41 PTG

Kuala Lumpur
Senyuman Mu
dipagi ini
sungguh beerti
kerna cinta
bersemi lagi
setelah kemarau panjang..

ellikucing nye lagu ni bro..

25 Mei 2011 2:54 PTG

bnda free. tu la yg org rbutkan ;)

25 Mei 2011 3:15 PTG

wah! KL ye skarang?

25 Mei 2011 4:03 PTG

bujal...

serius kah menu buka hr jumaat itu???

ok, pasni boleh berbuka kat sana hr khamis....hahahaha

25 Mei 2011 4:11 PTG

oooooooo ye ker..bagus la..meramaikan lagi jemaah..hehehe

25 Mei 2011 5:08 PTG

saya pun suka KL..

eh silap..

saya suka midvalley, pavillion and one utama..

kihkihkih

25 Mei 2011 9:34 PTG

henjut buka puase kt masjid reramai jom. meriahkan masjid.

25 Mei 2011 9:42 PTG

KL adalah kota kelahiranku..I love KL too!!

26 Mei 2011 8:10 PG

@Abang Zam

saya tahu segambut je~situ banyak indon lawa~haha~

26 Mei 2011 8:11 PG

@Ibu n Abah

saya rasa saya tak sesuai duduk Kl~~he~

26 Mei 2011 8:12 PG

@Cik Ina Do do Cheng

he~~rasa macam kat negara orang lain kan~~

26 Mei 2011 8:13 PG

@hanaahmad

bagi saya alamat ofis kamu~mahu tumpang buka~haha~~

26 Mei 2011 8:13 PG

@makdara TERdiva

hoih~banyak ke kena ganti?

26 Mei 2011 8:14 PG

@FAR

pure rural susah nak cari sekarang~~kampung saya sekarang banyak orang rambut blonde tahu! sungguh urban~~haha~~

26 Mei 2011 8:14 PG

@Cik Pah

seb baik tempat saya ada satu je param~~haha~~

26 Mei 2011 8:15 PG

@.:nhalilah:.

takdenya ble sampai~~separuh jalan da sangkut dek sampah~haha~~

26 Mei 2011 8:18 PG

@Eye_nee

lagu sapa tu??

*pura2 tak tau~haha~~

26 Mei 2011 8:19 PG

@Fyqa

haha~~pantang!

26 Mei 2011 8:19 PG

@tupaimerah

ceh~~saya setia kat kalng tahu!

*bizi sangat ke kamu? bersawang blog sekarang~he~~

26 Mei 2011 8:20 PG

@azian

serius kak~~hari2 makan sedap kat masjid negara~~he~~

26 Mei 2011 8:21 PG

@chichi

ramai time maghrib la~~isyak dengan tarawih hampeh~~haha~~

26 Mei 2011 8:21 PG

@DeLancrettLurpak

saya suka wilayah kompleks~

*klasik tak saya?haha~~

26 Mei 2011 8:22 PG

@Encik Psychopath

yay~~meriahkan masjid sebab ada makan2~~haha~~

26 Mei 2011 8:22 PG

@Dee

kolompo ke kuala langat?he~~

26 Mei 2011 12:02 PTG

seronok dan meriah kan.. ;)

Catat Ulasan