Isnin, 1 Ogos 2011

menghargai kamu II

kawan baru dapat tahu saya ada blog.

kawan jumpa saya,

"ko ada blog eh?"

saya tunduk angguk.

rupanya kawan saya juga ada blog.

kawan saya hidung tinggi.


pengikut blog dia ramai.

borak kami berpanjangan.

dia buat perbandingan.

"aku kalau buat entri paling koman mesti ada 30 komen dari follower.ko plak?"

"adalah sikit."

"sikit tu brapa?"

"adalah~" 

kemudian dia bagi tips untuk dapat follower dan komen yang banyak.

saya tidak banyak cakap.

saya cuma angguk.
.
.
.
.
.
.
blog saya tiada "follower"

kamu semua tidak berkelayakan jadi "follower" saya.
.
.
.
.
.
sebab kamu semua adalah sahabat.
.
.
.
terima kasih sahabat.

sebab hari-hari sudi borak dengan saya.


tahun ini insyaallah mamaainul dapat puasa penuh.

~hihi~



113 comments

1 Ogos 2011 8:30 PG

mamaainul dpt puasa penuh??
**teeetttttt**

tahniah!~~

1 Ogos 2011 8:34 PG

time kasih juga sahabat... jaga mamaainul baik-baik... ;p

1 Ogos 2011 8:43 PG

elok sgt la kalau kawan tu bace .. hu

1 Ogos 2011 8:47 PG

ada geng puasa penuh ....

1 Ogos 2011 8:49 PG

mamaainul puasa penuh...
papaainul?????
ainul????

1 Ogos 2011 8:56 PG

rambu? :)
selamat berpuasa penuh juga, bro!

1 Ogos 2011 8:58 PG

saya tak pernah tulis blog untuk follower atau pembaca.

tapi saya tulis untuk kawan-kawan.

saya bangga jadi kawan kamu. :)

salam ramadhan.

1 Ogos 2011 9:04 PG

Makcik belum pernah dapat puasa penuh!

1 Ogos 2011 9:04 PG

tanak aku follow kau bujal..
baik aku buat hal aku dari follow ko kan..
haha

1 Ogos 2011 9:05 PG

best la mamaainul.. tahun depan x payah sibuk nak ganti pose.. selamat berpuasa...

1 Ogos 2011 9:08 PG

pakcik harap tahon ni KAMU dapat puasa penoh....

(jangan macam-macam tahon lepas, ye..?)

1 Ogos 2011 9:08 PG

tahun lepas alhamdulillah dapat puasa penuh.


tahun nie , rasanya memang tak akan dapat peluang itu lagi


Salam Ramdhan buat Bujal dan family.
Dan tahniah.
Jaga MamaAinul baik baik.

1 Ogos 2011 9:09 PG

- mamaainul puasa penuh... papaainul senyum gumbira...

1 Ogos 2011 9:12 PG

selamat menyambut bulan ramadhan.. moga mamaainul dapat berpuasa penuh..

tak sabar nak tunggu berbuka bersama keluarga.. ;)

1 Ogos 2011 9:15 PG

selamat berpuasa dengan selamat.

1 Ogos 2011 9:15 PG

saya juga begitu ...

1 Ogos 2011 9:15 PG

selamat menyambut ramadhan dan selamat menjani ibadah puasa dengan penuh keimanan dan tanpa halangan. insyaAllah..

kalu mama ainul tak larat.. sila buka aje.. jgn tunggu lelama, nnt rugi masa... ahakssss

ayah ainul jgn ngengada nak join sama tahu.. tak baik, dosa.. hahahaha

1 Ogos 2011 9:30 PG

hai sahabat..

ainul puasa tak?

1 Ogos 2011 9:32 PG

misi blog MDT bulan puasa ni taknak merepek pjg2.. :D

1 Ogos 2011 9:40 PG

selamat berpuasa sahabat.

1 Ogos 2011 9:49 PG

Ouh...heheheheh!

Tak apa. Selamat berpuasa ya?

Wow! mamaainul larat puasa ms preggy?

1 Ogos 2011 9:53 PG

Harap tahun ini daddyainul pun dapat puasa penuh! ~haha

Selamat berpuasa Bujal.

1 Ogos 2011 9:57 PG

slmt berpuasa!!!

papaainul pun kena posa penuh jugak..hehehe

"hai, saya komen sebab nak naikkan traffic blog saya...itu je"

hahahaha

1 Ogos 2011 10:15 PG

harap kawan tu baca...

Selamat berpuasa bujal..

1 Ogos 2011 11:02 PG

sayang kamu bujal XXX, eh bujal x

1 Ogos 2011 11:06 PG

selamat berpuasa bujal!!

tahniah utk korang!! aku tumpang hepi!!

1 Ogos 2011 11:16 PG

Tahniah...:)

Selamat menunaikan ibadah puasa Bujal sang kawan.

1 Ogos 2011 11:26 PG

lain macam je dpat puasa penuh
hahah

1 Ogos 2011 11:42 PG

salam ramadhan dan selamat berpuasa buat bujal dan keluarga...

hemmm... tak pe lah.... ada kawan macam tu... buat menambah warna kehidupan!

hiks

1 Ogos 2011 11:45 PG

waahhh...makcik terharu ade sahabat mcm pakcik! ekeke

1 Ogos 2011 12:05 PTG

tahniah....
bestlah mamaainul dapat puasa penuh...ouch..jeles tau..hehe..

1 Ogos 2011 12:07 PTG

awak kawan ngan kita, kita pun kawan ngan awak kan kan kan...tak kesahla banyak ke sikit follower, atau komen2 kat entry, yang penting ikhlas... :P

1 Ogos 2011 12:16 PTG

bg url la
suh dia baca...


slamat puasa
moga puasa penuh juga

1 Ogos 2011 12:19 PTG

rendah diri itu lebih baik...salam ramadhan bujal

1 Ogos 2011 12:19 PTG

cik ina follow blog yang cik ina suka baca je.apalah guna follower ramai kalau dorang tak rajin nak baca blog kita.

1 Ogos 2011 12:32 PTG

sungguh bermakna ~hihi~ anda :)

Salam Ramadhan al Kareem ya Bujal :)

1 Ogos 2011 12:43 PTG

Tak suka cari follower..makchik suka cari "geng"..tq la Bujal sbb jd sahabat makchik bukan follower...

1 Ogos 2011 1:17 PTG

sebab pakcik sgt kelakar yg over...keh..keh..keh...

1 Ogos 2011 1:17 PTG

salam ramadhan ye bujal :)

1 Ogos 2011 1:54 PTG

terharu dengan kenyataan tersebut...


fistbump...

1 Ogos 2011 1:56 PTG

Selamat menyambut Ramadhan sahabat... :)

1 Ogos 2011 1:59 PTG

follower saya beribu-ribu

selamat berpuasa bujal dan mamaainul.

eh, sian mamaainul, kalo tak larat tak payah pose...

1 Ogos 2011 2:04 PTG

tahniah mamaainul dpt puasa penuh..

apa sangatlah follower dan komen tu semua..sbb yg utama tujuan blogging adalah kerana minat menulis dan diari seharian..hehehe..tapi kalo ada yg sudi follow dan mengomen..itu bonus..terima kasih juga sahabat..

1 Ogos 2011 2:04 PTG

mamaainul full puasa lah.

lu, belum tahu lagi.

astghfirullah..

apa benda aku mengarut nih.

okey,tengs kawan.

1 Ogos 2011 3:03 PTG

selamat berpuasa bujal...!

wahh...
bestnya rezeki tahun ni ye..
ainul nak dapat adik..

alhamdulillah...
happy for you bujal...

1 Ogos 2011 9:31 PTG

sekarang kamu kena bangun awal utk tlg mama ainul buat sahur yaa.. jgn ngelattt!!!

1 Ogos 2011 9:34 PTG

susah nak cari sahabat sejati...selamat berpuasa.

2 Ogos 2011 6:07 PG

sgt stuju..slmt berpuasa sahabat!~ dan semoga mamainul dan baby sihat selalu di bulan ramadhan ini utk mengerjakan ibadah puasa =) insyaAllah..

2 Ogos 2011 7:24 PG

macam mana aku boleh terlepas n3 nih.
aku sahabat kamu yg terakhirkah..?


.

2 Ogos 2011 8:26 PG

@AYuNG

teet~~~~~haha~~

2 Ogos 2011 8:26 PG

@ejaMaria

insyaallah~terima aksih kak~

2 Ogos 2011 8:27 PG

@nurniyusoff

keh keh~~semoga dia baca~~

2 Ogos 2011 8:27 PG

@Chik Att

hoih! pregnant juga kah?

2 Ogos 2011 8:27 PG

@Ibu n Abah

saya puasa separuh hari je~haha~~

2 Ogos 2011 8:28 PG

@kucingorengemok

amende ntah erambu tu?

selamat berpuasa kucing!

2 Ogos 2011 8:28 PG

@gadisBunga

terima kasih~~salam ramadhan GB!

2 Ogos 2011 8:29 PG

@kakcik

he~~insyaallah tahun ni penuh kot~~

2 Ogos 2011 8:29 PG

@alien

belagak ah lu! keh keh~

2 Ogos 2011 8:30 PG

@.:nhalilah:.

haha~~tu la pasal~

2 Ogos 2011 8:30 PG

@gedek!

keh keh~~kantoi~~

2 Ogos 2011 8:30 PG

@pB

he~~doa2 la dapat puasa penuh~~

2 Ogos 2011 8:31 PG

@AI

saya hari2 senyum kak~~haha~

2 Ogos 2011 8:31 PG

@aizamia3

akak jugak~~selamat menyambut ramadhan~~

2 Ogos 2011 8:32 PG

@nizamsani

insyaallah selamat~

2 Ogos 2011 8:33 PG

@RepublicAku

*brofist!

2 Ogos 2011 8:34 PG

@NM02

insyaallah larat~~salam ramadhan kak~

2 Ogos 2011 8:34 PG

@intan.maisarah

puasa~~sahur kul 7 buka kul 8~haha~

2 Ogos 2011 8:34 PG

@makdara TERdiva

keh keh~~teruskan berusaha!

2 Ogos 2011 8:35 PG

@catherine-

kamu juga cath~

2 Ogos 2011 8:36 PG

@Mommy Fara

ala~~bukan tengah sarat~~lagipun makan vitamin~haha~~

2 Ogos 2011 8:36 PG

@Daddy Ziyyad

keh keh~~insyaallah penuh~~

2 Ogos 2011 8:36 PG

@Khairul Antasha

saya baru tahun ni nak blaja pose~keh keh~~

2 Ogos 2011 8:37 PG

@rATu kEBaYA

makcik juga~selamat berpuasa~~

2 Ogos 2011 8:37 PG

@ORLANDO AHMAD

keh keh~~da macam pornstar da~~

2 Ogos 2011 8:38 PG

@wahida

terima kasih kak~~selamat berpuasa jugak!

2 Ogos 2011 8:38 PG

@Ann Huda (Ate)

terima kasih~~ate juga~~selamat berpuasa~

2 Ogos 2011 8:38 PG

@bact.

kena buatan orang~haha~~

2 Ogos 2011 8:39 PG

@miloais

keh keh~~saya suka kawan macamtu~~selamat berpuasa makcik~

2 Ogos 2011 8:40 PG

@sha a.s

keh keh~makcik kah? selamat berpuasa makcik!

2 Ogos 2011 8:40 PG

@lieynanilaz

haha~~janagn jeles~~

2 Ogos 2011 8:41 PG

@ikatankasihku

yang penting ikhlas~~he~~

2 Ogos 2011 8:41 PG

@CassiaSiamea

dia baca kot~~he~~

2 Ogos 2011 8:42 PG

@merahitujambu

kamu juga~~salam ramadhan~~

2 Ogos 2011 8:42 PG

@Cik Ina Do do Cheng

betul tu~he~~

2 Ogos 2011 8:43 PG

@MasZuber

kamu juga mas~~salam ramadhan~

2 Ogos 2011 8:43 PG

@Eye_nee

kita geng kan? keh keh~~

2 Ogos 2011 8:44 PG

@Hantu Kak Limah

keh keh~~buat kelakar guna bahasa baku susah tahu!

2 Ogos 2011 8:44 PG

@tupaimerah

kamu juga~~salam ramadhan tupai!

2 Ogos 2011 8:45 PG

@James Alexander

*brofist.

2 Ogos 2011 8:45 PG

@eLL

keh keh~~kesian kat mamaainul je? saya?

2 Ogos 2011 8:46 PG

@Dee

haha~~betul tu~~salam ramadhan kak~

2 Ogos 2011 8:46 PG

@PK

aku insyaallah penuh~~sebab aku ikut waktu puasa amareka~buka kul 5~~keh keh~

2 Ogos 2011 8:47 PG

@PUTUBAMBU

terima kasih~~salam ramadhan kak~~

2 Ogos 2011 8:47 PG

@DeLancrettLurpak

ala~~sahur lauk semalam je~~takde nak sibuk manapun~keh keh~

2 Ogos 2011 8:47 PG

@Mamachia

he~~selamat berpuasa juga!

2 Ogos 2011 8:48 PG

@~izan~

terima kasih kak~~salam ramadhan!

2 Ogos 2011 8:48 PG

@tasekM

haha~~sahabat manada terawal terakhir~~

selamat berpuasa tas!

2 Ogos 2011 8:50 PG

@norh

terima kasih makcik~~salam ramadhan juga~~

2 Ogos 2011 10:39 PG

kamu kawan terbaik saya..

2 Ogos 2011 12:41 PTG

mekasih juga sebab sudi ke blog saya..: P .. mamainul puasa penuh?waa..tahniahhh..cepatnya ainul dpt adik..hihi

2 Ogos 2011 1:32 PTG

Gud sharing.... salam kenal dari mamawana

2 Ogos 2011 3:14 PTG

betol2!! i don't need a followers.. kawan lebih dihargai..!! :)

3 Ogos 2011 9:14 PG

ouwchhhh, sgt touching...

btw, salam ramadan....
n i dah folo uuuu, coz i wanna be ur fren :)

3 Ogos 2011 3:22 PTG

@DrSinga

saya terharu kakak~terima kasih~

3 Ogos 2011 3:23 PTG

@amirah

sama2~ala~~ainul da setahun da~~keh keh~

3 Ogos 2011 3:23 PTG

@mamawana

salam kenal mamawana!

3 Ogos 2011 3:23 PTG

@b a m b a m ' s

siapalah saya ini untuk diikuti kan? he~~

3 Ogos 2011 3:24 PTG

@mamaNoriz sini..

tq mamanoriz~~salam kenal~salam ramadhan~

3 Ogos 2011 9:26 PTG

salam ramadhan dan salam kenal dari kak aya.

9 September 2011 2:28 PG

tahniah sahabat!

14 September 2011 1:05 PG

terbaiklah !

Catat Ulasan