Jumaat, 26 Ogos 2011

rezeki ramadhan.

Photobucket

yang berbaring kurma bertangkai,

yang berdiri kurma bersumbat.

satu hadiah dari kerajaan,

satu hadiah dari rakan kafir saya.

Photobucket

kakak "R" yang bagi.

ganjaran atas sedikit kerja yang saya lakukan.(kerja halal)

dalam ada isi 3 bekas biskut,

ada biskut strawberry death chock,crushed almond spinning roundkick dan kegemaran saya chocolate chip soul taker.

(jangan cari kuih yang saya tulis diatas,langsung nanti tidak akan kamu jumpa.)

Photobucket

duit raya saya dapat awal,

uncle bagi,

dia bagi sebab saya "babyface"

dia yang cakap.

bukan saya.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Photobucket

komen diatas buat saya teruja semalam,

blog saya sekarang sudah internasional.

kamu bila lagi?

kalau kamu ada masa berkunjung lah ke blags beliau.

kepada neelkamal vaishnaw :

तुम मेरे blags आने के लिए धन्यवाद.





107 comments

26 Ogos 2011 8:50 PG

wah abg bujal ade peminat hindustan

cayalah

26 Ogos 2011 8:56 PG

patotlah akak yg buat kuih ni pun tak pernah tgk nama2 kuih tu..dh mcm nama filem bagai hehe..

murah rezeki kamu. siap ada peminat dari jauh tu =)

26 Ogos 2011 8:57 PG

mana mungkin akan ku carik kuih2 yg kamu sebut..hehe

26 Ogos 2011 8:59 PG

peeh!!! bujal.. kamu memang hebat

dik, address ya? sungguh!! add fb daku
umairahayu@yahoo.com

26 Ogos 2011 9:00 PG

Rezeki untuk orang yang dah bekerjaya. Untuk student mcm saya, tak tau lagi T.T

26 Ogos 2011 9:05 PG

rezeki tanpa disangka2

26 Ogos 2011 9:06 PG

wowwww

internasional sudah berkembangnye bujal!

muka ko mmg babyface la. menyampah, dpt lagik dia duit raye ;p

26 Ogos 2011 9:06 PG

wah wahhh wahhhhh
kelasssss kau jal! hehe

pasni bole la prektis tulis blog dlm bahasa hindi? ;)

selamat hari raya
maaf zahir batin :D

26 Ogos 2011 9:09 PG

Mak bangga dengan kamu. Kamu memang popular dan murah rezeki. :)

26 Ogos 2011 9:15 PG

artisss sgt ada orang taja biskot n ada peminat...

kalah Lady Gaga haha

26 Ogos 2011 9:19 PG

rasa macam nak follow

26 Ogos 2011 9:21 PG

best la bro

26 Ogos 2011 9:25 PG

@Anisa Hang Tuah

ni da terasa macam kamal hassan da ni~keh keh~~

26 Ogos 2011 9:26 PG

@~izan~

keh keh~~nama kuih tu rekaan semata2~~

26 Ogos 2011 9:26 PG

@AYuNG

takkan jumpa~~keh keh~~

26 Ogos 2011 9:27 PG

@Citarasa Rinduan

da hantar fren request da~he~~

26 Ogos 2011 9:29 PG

@SSY

student ble round rumah sedara kutip duit raya~keh keh~~

26 Ogos 2011 9:29 PG

Toje de ka toye janna sanam..piar ho ta he di vana sannam...

Pergh Bujal ada pefollower industan..internasional dah bloq kamu...makchik gumbira...

26 Ogos 2011 9:29 PG

@Dr. Ben

alhamdulillah~~tapi rezeki ni saya da jangka da~~sebab da 3 tahun dapat benda yang sama~keh keh~~

26 Ogos 2011 9:30 PG

@MasZuber

eleh~jeles lettew~~keh keh~~

26 Ogos 2011 9:30 PG

@h4ni3

keh keh~~ni tengah belajar tamil~~

26 Ogos 2011 9:31 PG

@kakcik

popular tu takde la mak~~tapi murah rezeki tu saya harapkan selalu~he~~

26 Ogos 2011 9:31 PG

@Asrul "iLham" Sany

keh keh~~terasa retis sangat nih~

26 Ogos 2011 9:31 PG

@kucingorengemok

jangan~nanti pusing2~keh keh~~

26 Ogos 2011 9:32 PG

@alien

best la jugak~keh keh~~

26 Ogos 2011 9:32 PG

@Eye_nee

pasni saya nak cari kawan russia plak~keh keh~~

26 Ogos 2011 9:34 PG

sy pun msih dpt duit raya...hehehe

nama biskut kemainnn..hahaha

26 Ogos 2011 9:36 PG

aney hindu mana minat minat awak ni bujal xxx?

owh, lantai rumah kamukah? nape sama ngan lantai rumah bujang Gua yang disewa dengan harga 650 sebulan dan terletak di pinggir KL? okey ini bukan ayat google translet

26 Ogos 2011 9:40 PG

hahahaha...geng hindustan pun teruja dgn Matcham Matcham ! Pakcik pun baby face, bak mai duit raya...:P

26 Ogos 2011 9:42 PG

Saya pnh jumpe blogger tu kat blog kwn sy gak...Mmm....kena berkunjunglah mcm nie.

Wow! Murah rezeki di bulan ramadhan sempena lebaran nie....

26 Ogos 2011 9:42 PG

@Khairul Antasha

duit raya meh sini bahagi dua ok? keh keh~~

26 Ogos 2011 9:42 PG

@ORLANDO AHMAD

gila mahal ah sewa rumah kamu abang~keh keh~~

26 Ogos 2011 9:43 PG

@Daddy Ziyyad

meh datang klang~~duit syiling menunggu zayyan dengan ziyyad~keh keh~~

26 Ogos 2011 9:44 PG

@Mommy Fara

keh keh~~traffic hunter je tu~~

26 Ogos 2011 9:47 PG

knapa kita macam pening kepala membaca komen hindi tu?

*saya tak ra-cist

26 Ogos 2011 9:49 PG

@ciketon fazya

google translate punya kerja~keh keh~~

26 Ogos 2011 9:50 PG

perghhh...internasionale la...dasatnya bujal..nak sign..!!!

26 Ogos 2011 9:50 PG

bestnya bujal...masih dpt duit raya!

26 Ogos 2011 9:55 PG

kemainnn bujal.

aku dh kelik link itu.
langsung xdpt baca.

perlukan bantuan kamu bujal~

;p~

26 Ogos 2011 9:58 PG

hahahaha... bujal, aku pun dapat follower baru mcm kamu jugak..


juling mate mak jemah tgk blog dia.. huhuhu

26 Ogos 2011 9:58 PG

*rase mcm kamalhassan* haha...rase nye "rajnikanth" lagi sesuwai kot...hehehe

selamat hari raya bujal...

26 Ogos 2011 10:06 PG

bujal...
dah kerja pun dapat duit raya?
hebat tu.....
muka bujal sure nampak kiut mcm budak masih sekolah..
beruntungnya...

26 Ogos 2011 10:18 PG

rezeki raya kamu sangat best okay..!

tapikan..scary le dgr nama2 kuih tu..

26 Ogos 2011 10:26 PG

blog yg majmuk....hehe...

26 Ogos 2011 10:32 PG

bakul mcm teko tu adalah comel...

26 Ogos 2011 10:34 PG

Rezeki ramadhan itu alhamdulillah...

Pak hindustan tu hati-hati kot dia dtg M'sia haru-biru bujal nak melayan dia...

26 Ogos 2011 10:36 PG

saya teruja dengan kurma bersumbat ngan duit RM50 tu je..hahaha.

selamat hari raya dan maaf zahir batin ye bujal..

26 Ogos 2011 11:00 PG

kamu babyface, saya macho . tahu ?

#pesen mahu menang sesuatu . cis .


Selamat hari raya , kamu . =)

26 Ogos 2011 11:07 PG

hebat bujal sekarang.
segan la nk kawan...



.

26 Ogos 2011 11:18 PG

tahniah..kamu ada peminat hindustan...
patut la pelik semacam je nama biskut tu...haha....

26 Ogos 2011 11:29 PG

best tengok.. paling best dapat yang last tu.. hehehe..

26 Ogos 2011 11:30 PG

tahniah... sudah internasional blog kamu..

26 Ogos 2011 11:42 PG

babyface yang internasionale. hahah!!

26 Ogos 2011 11:51 PG

faham ke ni abang bujal??
waaaaaaaaa!

26 Ogos 2011 11:53 PG

cayalah bujal!
internasional banget uols nihhh!

26 Ogos 2011 12:00 PTG

hehehe..kita kan satu malaysia..apa2 pon..selamat hari raya

26 Ogos 2011 12:33 PTG

wowww..

bujal glamer ..
kalah lah dr.hanie :)

selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir dan batin :)

26 Ogos 2011 12:49 PTG

hahahaha...pasal muke pakcik yg 'babyface'tu...aney pun masuk line...keh..keh..keh...
selamat hari raya......
n
eppy deepavali ...tu utk rakan baru pakcik....hehehhehehehhehe........

26 Ogos 2011 1:10 PTG

hahahaha..ada gak terbaca komen baiya tuh.. mana tah..bukan SPAM ek?? ehehe.

selamat hari raya bujal! :P

26 Ogos 2011 2:11 PTG

kamu dah jadik masuk tahap international ? pasni wajah kamu pasti terpampang di muka depan Forbes magazine. hehehe....


wahai si babyface, kongsi la duit raya itu... hehehe...

26 Ogos 2011 2:32 PTG

@amirah

meh sini~~ni nak sain mana ni? keh keh~~

26 Ogos 2011 2:33 PTG

@Aku Ibu Muda

rejeki~~keh keh~~

26 Ogos 2011 2:33 PTG

@catherine-

slow2 baca~~lama2 nanti faham~~kalau tak faham mesti pusing kapla~keh keh~~

26 Ogos 2011 2:34 PTG

@NM02

keh keh~~blags dia banyak sajak~~

26 Ogos 2011 2:34 PTG

@AI

keh keh~~selamat hari raya makcik~~

26 Ogos 2011 2:35 PTG

@Ibu n Abah

keh keh~~susah jadi orang tua muka cute ni~~he~~

26 Ogos 2011 2:35 PTG

@PUTUBAMBU

nama je mengerikan~~rasa dia mabeles!keh keh~

26 Ogos 2011 2:36 PTG

@wahida

pasni nak tunggu member dari china plak~keh keh~~

26 Ogos 2011 2:36 PTG

@Kazaztan Team

comel kan? he~~

26 Ogos 2011 2:37 PTG

@Kakzakie

dai datang saya buat dek je la~keh keh~~

26 Ogos 2011 2:37 PTG

@Dee

duit da buat isi petrol~keh keh~~

26 Ogos 2011 2:38 PTG

@HEROICzero

kamu juga abang~selamat hari raia~

26 Ogos 2011 2:38 PTG

@tasekM

jangan begitu tas~keh keh~~

26 Ogos 2011 2:39 PTG

@aanie

hindustan takde~tamil ye~keh keh~~

26 Ogos 2011 2:39 PTG

@aizamia3

keh keh~~rejeki betul!

26 Ogos 2011 2:39 PTG

@gadisBunga

he~~GB bila lagi?

26 Ogos 2011 2:40 PTG

@cik fatihah

faham la jugak~~gugel translate sudah~keh keh~~

26 Ogos 2011 2:40 PTG

@miloais

internasional la sangat~keh keh~~

26 Ogos 2011 2:40 PTG

@chichi

saya punya da kira tahap satu dunia~keh keh~~

26 Ogos 2011 2:41 PTG

@Ati Masrif

tapi muka saya tak masuk iklan macam dr hanie~keh keh~~

26 Ogos 2011 2:41 PTG

@Hantu Kak Limah

muruku mahu? keh keh~~

26 Ogos 2011 2:42 PTG

@Cik Bambam

tak masuk kotak spam pun~~betul dia gigih nak berkomen~keh keh~~

26 Ogos 2011 2:43 PTG

@James Alexander

dapat masuk majalah tamilfilmstar pun da ok da~keh keh~~

26 Ogos 2011 2:45 PTG

@rATu kEBaYA

keh keh~~kembang hidung nih~~

26 Ogos 2011 3:35 PTG

selamat hari raya buat bujal sekeluarga..wahh murah rezeki raya tahun ni ye.

26 Ogos 2011 3:39 PTG

pergh,murahnye rezeki d bulan ramadhan..jom kongsi!keh3

26 Ogos 2011 4:18 PTG

Amboi. Nama kuih sangat ganas.

26 Ogos 2011 4:56 PTG

murah rezeki kamu...:)

26 Ogos 2011 6:57 PTG

waaah dlm diam bujal ada peminat intarnasionale....murah rezeki hang....slamat hari raya nooo...

26 Ogos 2011 8:16 PTG

fuyo.. internasionale...

26 Ogos 2011 10:43 PTG

kalau pi beraya di rumah, soheh death by the cookies.
so kita beraya kat belog sudah la noo..
selamat hari raya :)

27 Ogos 2011 12:03 PG

bujal memang hebat!!

27 Ogos 2011 1:07 PTG

'Kerja Halal' memang ada imbuhannya....

28 Ogos 2011 10:37 PTG

huh, ada peminat obersee ni, hebat!

29 Ogos 2011 6:17 PG

kacak luar kacak dalam

29 Ogos 2011 8:25 PG

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

alhamdulillah~~tapi tak ble celen akak~~raya dengan baby baru~~he~~selamat hari raya kak~

29 Ogos 2011 8:25 PG

@aleen aiden

keh keh~~kongsi kurma nak?

29 Ogos 2011 8:25 PG

@Remy

nak makan pun gerun~keh keh~~

29 Ogos 2011 8:26 PG

@lieynanilaz

semoga semua orang dimurahkan rezki~~

29 Ogos 2011 8:26 PG

@Angah

keh keh~~internasional la sangat~~

29 Ogos 2011 8:27 PG

@.:nhalilah:.

keh keh~~dahsyat kan?

29 Ogos 2011 8:27 PG

@cek chun

biskut tu khas untuk bebudak nakal je~haha~~

29 Ogos 2011 8:27 PG

@Pena Marhaen

hebat la sangat~keh keh~

29 Ogos 2011 8:28 PG

@gedek!

alhamdulillah~~

29 Ogos 2011 8:28 PG

@makcikkantin

makcik pulak bila lagi~~

29 Ogos 2011 8:28 PG

@(the naked writer)

kacak dengar sini~~

9 September 2011 2:11 PG

kihkihkih.. drop by utk gelaks..

Catat Ulasan