Jumaat, 19 Ogos 2011

panduan mengurus masa dengan lebih berkesan.

pegang kad bank XXX

datang ke mesin ATM bank yang sama.

masuk kad,

pilih menu periksa baki

kembali ke menu utama

pilih pengeluaran pula.

duit keluar.

senyum gembira,

resit simpan dalam dompet.
.
.
.
.
.
.
tahukah kamu?

pemeriksaan baki sebelum pengeluaran adalah tidak perlu,

kerana semuanya tercatat pada resit yang dikeluarkan.

melainkan kad dan mesin ATM adalah dari berlainan bank.

kamu buang masa.

saya amat benci tahu??

yang benar,

insanmahucepatyangberaturdibelakangkamuketikadimesinATM.



melawat semula kakak tauhu,

masih berniaga seperti biasa,

masih tiada bersarung tangan.

tetapi terselit dicelah - celah perkakasan atas meja kakak tauhu.

ada sebotol kecil "hand sanitizer"
.
.
.
.
.
kalau kamu mahu rasa tauhu bakar bebas 99.9% bakteria berperisa dettol.

mari ke sini,

saya belanja.

keh keh~




61 comments

19 Ogos 2011 8:48 PG

Gua selalu check baki dulu, pasal kalo masuk kad tiba2 tulis baki tak mencukupi, itu betul2 equal pig dan malu pada makwe2 yg berdiri beratur kat blakang

19 Ogos 2011 8:49 PG

Gua first? wahh suke siaalll warghhhaaa kah3

19 Ogos 2011 8:50 PG

betul tu abang bujal xxx, kang tuan saye yg orlando ahmad ni selalu tak cukup duit beli frieskies saye

19 Ogos 2011 8:52 PG

wahh thanks laling pasal back up Gua, Lu memang sidekick Gua yang paling awesome!!!

19 Ogos 2011 8:53 PG

wahh thanks laling pasal back up Gua, Lu memang sidekick Gua yang paling awesome!!!

19 Ogos 2011 8:57 PG

apa jadah kau orang ni ...keh3!

19 Ogos 2011 8:58 PG

baru mahu komen...keh3...tauhu tu pasti bersihke....?

19 Ogos 2011 8:58 PG

baru mahu komen...keh3...tauhu tu pasti bersihke....?

19 Ogos 2011 8:59 PG

mak ai ...berturut2 la pulak....lantak lah...keh3!

19 Ogos 2011 9:01 PG

sorry bujal..sy pun camtu gak bila ghairah sgt nak ambik duit sampai tak sempat nak check. takut key in amaun "Baki tidak mencukupi". Aduhhh malu. tp sy tak suka ambik resit. Kan dah tgk baki awl td kan.. nak check tgk online statement jeee.

19 Ogos 2011 9:05 PG

sy x amik resit.
pencemaran alam tahu!

19 Ogos 2011 9:08 PG

jarang sangat nak ambik resit kecuali mesin yang auto keluarkan resit.. rasa macam buang masa sebab memang dah tau jumlahnya berapa.. ;)

ada perisa baru ye tauhu itu.. ;)

19 Ogos 2011 9:16 PG

'insanmahucepatyangberaturdibelakangkamuketikadimesinATM 'sedang sakit perut cirit birit kah...??

19 Ogos 2011 9:48 PG

sy rs dia cek baki dulu sbb mahu pastikan berapa bnyk duit yg mahu dikeluarkan dan CUKUP..manalah tahu baki ada RM10 mahu keluar RM100 tak ke malu kpd kamuygmahucepattu..

sabar ya bujal..hehe

19 Ogos 2011 9:51 PG

nk kuarkan duit mmg kite tak sabo kan...
lagila klu yang berdua/berkawan tu, siap leh berbual lagi, adehhh

19 Ogos 2011 10:49 PG

Rilek Bujal..Baki tak cukup tu...tu yg chek baki dulu baru kuarkan duit..lain lah kamu...Duit baki lebih byk dari duit yg nak dikuarkan...

19 Ogos 2011 10:54 PG

nasib baik kakak yg jual tauhu bakar kat PARAM rumah aku pakai sarung tgn..

PARAM umah aku best kan?

19 Ogos 2011 11:04 PG

tapi tauhu bakar dia, nampak mancongkam betul lah!! huhu~

19 Ogos 2011 11:31 PG

kamu tgh kayakah bujal? bonus sudah masukkah sampai tak menyempat nak cocok duit.. hehehehe

19 Ogos 2011 11:50 PG

ko datang JB lah Bujal, aku belanja tauhu bakar terbaek!!!

19 Ogos 2011 12:10 PTG

tapi saya tak suka amik resit.

hiks

19 Ogos 2011 12:12 PTG

baru nak tanya, rasa dettol sedap tak?

orlando buat dah kerja lama

19 Ogos 2011 12:12 PTG

patot la dr tadi tgn kanan aku gatal gatal je

19 Ogos 2011 12:15 PTG

Peh....pahit tau dettol tu...

Sapakah gerangan orlando tu? Syok komen berulangkali...

19 Ogos 2011 12:21 PTG

jgn nk benci sgt eh..sy guna bak pelik2..ofc ni laa gun abank pelik2..jadi kena guna bank lain...jadi kena tgok baki semasa..=p

19 Ogos 2011 12:21 PTG

saya suka cek baki dulu, mau tau kot2 ada orang yang baik hati mendermakan sebahagian wang miliknya...
kuang kuang kuang
yang beratur di belakang sila tunggu...
giliran anda akan sampai.. :P

19 Ogos 2011 12:22 PTG

beratur nak bayar kat tesco boleh sabar. takkan kat atm tak boleh kot.hehe.

19 Ogos 2011 12:24 PTG

kat JB punya lagi sedap!
tauhu tak?

19 Ogos 2011 12:36 PTG

- dibulan ramadhan ini pun bujal x bole bersabar?

19 Ogos 2011 12:39 PTG

tahuhu tu rasa sanitizer nanti.
uwekkkk

19 Ogos 2011 1:01 PTG

jimat kertas..
selamatkan pokok..

kertas lain bazirkan jugak~

19 Ogos 2011 1:05 PTG

cek baki takut baki tak cukup nak bawak kuar. bukan cm lu kaya! ekeke. kang kalau tak cukup gua malu kat cowok2 ganteng belakang gua. *tiru komen Orlando Ahmad tak bloom.

19 Ogos 2011 1:14 PTG

selalu tgk baki online dulu baru g amik duit then xamik resit dah sebab balik baru check baki online jugak hihi

19 Ogos 2011 1:18 PTG

orang yang duit tahun lepas tak abih2 lagi, memang tak perlu check baki... :))

19 Ogos 2011 1:35 PTG

lulz, cek baki dulu bang. kang kalau terus pilih pengeluaran, rupanya dalam akaun tak sampai 10hinggit, pun malu jugak.. kehkehkeh

19 Ogos 2011 1:37 PTG

sy xpenah nak check baki..buang masa je..biasa cek online..mmg dh tau brpa duit ada..hehe

19 Ogos 2011 1:58 PTG

tuela..

bikin panas jea kan mase que panjang.

kalo x ramai org ok lagik..

19 Ogos 2011 2:25 PTG

ratu mmg ske amik resit,bukti pengeluaran.rasa atm ble sbr lg...yg slalu takble sabar ialah deposit machine..ehehe..

19 Ogos 2011 2:28 PTG

sabar incik
sabar

19 Ogos 2011 2:53 PTG

tahu bakar gatal...

(atau pakcik yang gatal?)

19 Ogos 2011 3:01 PTG

perghhh..rasa macam bersihhhh je bila makan tahu tu..huhu

19 Ogos 2011 3:10 PTG

kadang resit atm penting lar..huhu.. in case ade berlaku kes mcm terkurang baki or error ngan atm.. bank minta resit bank yg last.. :)

19 Ogos 2011 3:16 PTG

biar lambat asal selamat. jika tergesa2 di mesin ATM, kadang boleh sampai terlupa wang yg dikeluarkan...


lepas ni sila la bersalaman dan cium tangan kakak tauhu bakar tersebut. pasti wangi dan tanpa kuman. hahaha...

19 Ogos 2011 3:17 PTG

wa tak pernah check baki kerana baki wa mmg dah zero huhuhuhhhhh

19 Ogos 2011 3:27 PTG

hahahahahaa.....
kamu akan mendapat giliran lebih dari 15 minit kalau di belakang makcik...keh...keh...keh.....
cek baki takut x cukup nak bayar tauhu...huhuhuhuhu......

19 Ogos 2011 3:37 PTG

nakcik adalah jarang ke mesin atm... sebab gaji semua selesai dihujung jari saja..

19 Ogos 2011 3:53 PTG

saya akan begitu kalau penyewa cakap nak masukkan duit sewa rumah harini dan saya tiada di depan komputer untuk cek baki di internet. kadang2 penyewa tipu. mencik!

19 Ogos 2011 4:12 PTG

Mak pun kadang2 cek juga baki, tengok cukup tak duit yang hendak dikeluarkan! :)

19 Ogos 2011 4:22 PTG

rasa dettol? hehehe

19 Ogos 2011 5:17 PTG

eh, suka hati akulah! no pin aku!

19 Ogos 2011 6:21 PTG

ahhh pedulik!! nak gakk!! sedap gile rupa tauhu ituuu!!!

19 Ogos 2011 10:56 PTG

gua pesen tak tengok baki juga. Tahu keluar je.. Tahu2 dah tak boleh keluar pasal duit dah habis.

19 Ogos 2011 11:55 PTG

harus cek baki dulu
takut tekan2 duit x kuar
sebab jumlah yg diminta exceed jumlah simpanan =.='

20 Ogos 2011 12:04 PG

erk! tahu bakar gatal ada ke....mana dia dapat tu...hehe

20 Ogos 2011 5:18 PG

hehehehhe
ayu tak kerap guna ATM...............

20 Ogos 2011 5:40 PG

saya rajin check baki,sebab atm bank islam susah nak jumpe...hehe,asik2 cucuk kat bank lainn!

20 Ogos 2011 10:45 PG

Kalu BUJAL sanggup belanja makcik tahu bakar tu 20 keping, Makcik sanggup wpun ada perisa dettol!

Berani ker?

21 Ogos 2011 9:40 PTG

ehehhe.. i slalu gak check baki dulu kekek

22 Ogos 2011 12:23 PG

check baki tu perlu... hahahhaha

22 Ogos 2011 2:00 PTG

cik ina nak kenal sangat ngan makcik tauhu tu.kat mana bujal?

9 September 2011 2:16 PG

sabar itu perlu dimana jua..terutama ketika beratur..adat la tu bujal :P

Catat Ulasan