Rabu, 10 Ogos 2011

kalau mereka tidak kerja saya tertekan.

tiap pagi abang  berdiri di tempat yang sama.

dan tiap pagi juga abang  akan melambai ke arah saya sambil senyum.

saya tidak pernah balas balik.

bukan saya sombong,

cuma saya rasa tiada keperluan untuk saya balas balik lambaian itu.

lagipun tidak manis.

nanti apa pula kata rakyat.

tapi pagi ini abang  tiada.

gantinya seorang gadis.

comel.

gadis senyum,

gadis lambai tangan.

saya sedikit dilema.

orang sudah senyum haruslah kita balas kan?

akhirnya saya melepasi gadis.

tanpa senyum atau apa.

tanpa rasa sesal.(bohong)

tapi yang sebenarnya.

gadis senyum kepada semua.

saya saja perasan lebih.

keh keh~
.
.
.
.
.
.
.
abang-abang dan kakak-kakak polis trafik.

terima kasih kamu semua.


Photobucket



blog saya masuk dalam blog pakcik gedek .

kamu cemburu kah?

121 comments

10 Ogos 2011 9:09 PG

dah masuk dlm blog gedek

kompem lepas ni makin glakmer

10 Ogos 2011 9:11 PG

saya pernah senyum dan lambai kat abang tu, tak tau dia perasan ke tidak... tak tau malam tu dia boleh tidur ke tidak, haha

10 Ogos 2011 9:14 PG

cemburulah juga.

10 Ogos 2011 9:16 PG

peh, ada kalung bunga2 tu
peh
peh

10 Ogos 2011 9:20 PG

cewah...nasib tak sempat mintak no phone ek bujal..heh

10 Ogos 2011 9:23 PG

keh3...sangat ayu bersama kalungan bunga...

10 Ogos 2011 9:29 PG

mohon komen

mohon setuju dengan republik

mohon klik nuffnang

10 Ogos 2011 9:29 PG

kih kih..

pakcik pakai bunga ^^

10 Ogos 2011 9:32 PG

cemburu sebab pakcik dapat bunga.

10 Ogos 2011 9:33 PG

bujal, nak mintak emel.
nak hantar duit raya

10 Ogos 2011 9:36 PG

Huh..baru nak marahkan ko tak membalas lambaian seorg abang..rupanya abg polisi...

Bujal..Sumpah makchik tak tau ko Roy..makchik cukup menyesal menulisnya...Ampun maaf Dipinta...

Pakchik dlm kalungan bunga itu sungguh ayuuuuuu....

10 Ogos 2011 9:39 PG

emm senyum sahaja,tak perlu kata apa...senyum kan sedekah,even tk mampu nk bersedekah dgn harta cukup dgn senyuman...handset mahal yang function more to camera memang boleh buat,hp saya cap ayam jek :P

10 Ogos 2011 9:39 PG

emmm... tak sempat jumpa abang atau akak traffik... keluar slalu awal pagi dan balik awal petang... mana nak jumpa... ;p

10 Ogos 2011 9:42 PG

laluan ke tempat kerja saya xde abang2 atau kakak polis.. eheheh.. laluan x jem..

10 Ogos 2011 9:45 PG

org yg selalu senyum
memberi kesan pada semua orang....
bukan kah senyum itu sedekah?..

10 Ogos 2011 9:49 PG

senyum aje....

10 Ogos 2011 9:53 PG

pakcik gedek pilih kasih.. huhuhu... ayat cemburu ni...

10 Ogos 2011 9:55 PG

jeles gak la bujal,

x aci x aci :))

10 Ogos 2011 10:01 PG

Cemburu nak kalung bunga tu!

10 Ogos 2011 10:03 PG

perjalanan saya tak perlukan abg/akak trafik sbb saya lalu highwaaaaaaaaay

10 Ogos 2011 10:19 PG

- mmg pon bujal terlebih prasan...huahahaha

10 Ogos 2011 10:19 PG

sejak pindah ke CyberJaya ni , tak pernah lagi jumpa abang Traffik

10 Ogos 2011 10:20 PG

abg2 dan kakak polis tak pernah pun senyum kat saya... ke saya yang tak perasan???? ermmmm???

10 Ogos 2011 10:24 PG

kat sini jarang ada polis trafik

10 Ogos 2011 10:33 PG

amboi cantiknya

:D

10 Ogos 2011 10:38 PG

rasa tenang je kalau polis trafik cun yg kawal lalu lintas..keh keh keh

10 Ogos 2011 10:39 PG

uncle gedek, saya mahu juga!!!

10 Ogos 2011 10:41 PG

Bujal, cik ina tak kisah kalau ko nak gantung gambar gedek tu, tapi tolong buang bunga kat tepi tu, cam terasa pergi rumah india plak,yang baru hurmmm, ko cari sendiri.

10 Ogos 2011 10:42 PG

gua sangka siapa, polis traffik rupanya.

T_T'

10 Ogos 2011 10:47 PG

kesian kan mereka...tengah2 panas..puasa...

10 Ogos 2011 10:50 PG

OOooo ini rupanya Bujal...
errr bunga itu macam kontra dengan riak wajah TERUNA itu...

10 Ogos 2011 10:52 PG

senyum je... tak perlu kata apa2..

10 Ogos 2011 10:56 PG

Kalong bunga tu macam orang mati....

~haih!

10 Ogos 2011 11:12 PG

Okey, gua cemburu

10 Ogos 2011 11:26 PG

kalong bunga tu macam orang mati...

eh, sama komen dgn uncle gedek.

hahahaa!!!

*saya senyum kat polis trafik yg hensem aje. :p

10 Ogos 2011 11:28 PG

Women in uniform, menarik !! Haha...pakcik Gedek dalam hati penuh bunga astakona...

10 Ogos 2011 11:33 PG

org bukit kapar tumpang bangga la

10 Ogos 2011 12:07 PTG

siot ke ayat mula2 tu...

tipah tertipu...hehehe

bile la uncle gedek nak masuk kan nama kite lak...uhukkk

10 Ogos 2011 12:08 PTG

seb baik kalungan itu bukan bunga melur...kihkih..

10 Ogos 2011 12:38 PTG

baik si abang atau si gadis polis trafik walau dgn lambaian pulau dan senyuman manis kuih koci pun x pernah aku hiraukan...

aku lebih hiraukan siapa yg manis berada disebelah... hehehe...

10 Ogos 2011 12:44 PTG

cemburu sikitlah..

10 Ogos 2011 12:53 PTG

ape kene mengena kakak polis trafik ngn pakcik gedek...sedara kah....hehehehehehhehhe........

10 Ogos 2011 12:57 PTG

ekekekeh...

tengah bayang persaman uncle gedek
dengan gadis comel tuh


^_____________~

10 Ogos 2011 12:59 PTG

hehe..x cemburu pun..kehkehkeh..ada kalungan bunga lak tu..heheh

10 Ogos 2011 1:06 PTG

saya tak cemburu ....... jelesss ada laaa sikit2...

10 Ogos 2011 1:12 PTG

fuyoaaahhh...

10 Ogos 2011 1:18 PTG

orang femes masuk dalam blog orang femes...

femes overload

haha

10 Ogos 2011 1:27 PTG

oohh.. uncle gedek dikeliling gadis.. oh bukan.. tapi hanyalah bunga sahaja.. hikhikhik..

10 Ogos 2011 2:07 PTG

ko amik no HP dia x??

10 Ogos 2011 2:52 PTG

tahu laa puasa..mula laa tu...bini baca sekeh kepala awok..hahahaha

10 Ogos 2011 3:08 PTG

senyuman harus di balas dengan kenyittan..keh keh keh

10 Ogos 2011 4:39 PTG

yang lambai cuba orang security kat office saya ni.

10 Ogos 2011 4:50 PTG

patern gambar tu macam gambar yang biasa kita lihat di jirat..


heehee..

10 Ogos 2011 5:02 PTG

jealoussss!!!

10 Ogos 2011 5:20 PTG

abang-abang dan kakak-kakak tol lagi manissssssss senyumnya.. hehe

10 Ogos 2011 6:00 PTG

ibadah sunat vs menda haram
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/ibadah-sunat-tp-xbetul-caranya.html

10 Ogos 2011 11:33 PTG

mesti adik tu kecewa...hak3

11 Ogos 2011 1:09 PG

gila ah bujall..~~

pesal gmbar mnpk mcm.. dh la taruk bunga2 ishh

11 Ogos 2011 10:04 PG

gambar paling last tu xleh blah ar..hahaha..

11 Ogos 2011 3:02 PTG

@NM02

glemer internet takde makna kak~~he~~

11 Ogos 2011 3:02 PTG

@kucingorengemok

kalau diorang perasan mau pitam aku ingat~keh keh~

11 Ogos 2011 3:03 PTG

@nizamsani

janganlah begitu abang.

11 Ogos 2011 3:03 PTG

@alien

romantik hapa~keh keh~~

11 Ogos 2011 3:04 PTG

@amirah

kalau mintak gerenti saya tak bagi~keh keh~

11 Ogos 2011 3:04 PTG

@RepublicAku

baru la bunga2 cinta~~keh keh~

11 Ogos 2011 3:05 PTG

@Muntos

sekali blog saya takde nuffnang da~~keh keh~

11 Ogos 2011 3:06 PTG

@DoodleLicious

comel kan? he~~

11 Ogos 2011 3:06 PTG

@eLL

kamu nak bunga jugak~

11 Ogos 2011 3:06 PTG

@eLL

bujal.x@gmail.com

bagi lebey seket~keh keh~

11 Ogos 2011 3:07 PTG

@Eye_nee

kleh keh~~kenyataannya adalah saya seorang yang boroi~~apo nak dikato~

11 Ogos 2011 3:09 PTG

@Maya Mayana

saya kedekut~nak senyum pun susah~keh keh~~

11 Ogos 2011 3:09 PTG

@ejaMaria

kemain rajin kerja~~keh keh~

11 Ogos 2011 3:10 PTG

@.:nhalilah:.

memang la~~duk puncak alam keje kat puncak alam~~mana nak jem~he~~

11 Ogos 2011 3:10 PTG

@Ibu n Abah

saya kedekut senyuman~haha~~

11 Ogos 2011 3:11 PTG

@pena rozie

:-)

11 Ogos 2011 3:11 PTG

@rATu kEBaYA

dia kasihkan saya lebih~kehn keh~~

11 Ogos 2011 3:11 PTG

@MasZuber

gi marah pakcik gedek~keh keh~

11 Ogos 2011 3:12 PTG

@Mommy Fara

nanti saya buatkan~he~~

11 Ogos 2011 3:12 PTG

@SyidaGorjes

tak jem eh?

11 Ogos 2011 3:13 PTG

@AI

saya hari2 perasan~keh keh~~

11 Ogos 2011 3:14 PTG

@pB

cyberjaya tak jem kan?

11 Ogos 2011 3:14 PTG

@dwaty

cuba senyum kat diorang~~mesti balas!

11 Ogos 2011 3:15 PTG

@~ yus ~

kat mana? he~~

11 Ogos 2011 3:15 PTG

@Anisa Hang Tuah

ada bunga2 lagi~~he~~

11 Ogos 2011 3:15 PTG

@Pena Marhaen

memang hilang stress~~keh keh~

11 Ogos 2011 3:16 PTG

@wahida

gi apply~keh keh~~

11 Ogos 2011 3:16 PTG

@Cik Ina Do do Cheng

itu bunga melur~~ala~~comel hapa bunga tu~he~~

11 Ogos 2011 3:17 PTG

@Robot | Sakti

saja bikin saspen~keh keh~

11 Ogos 2011 3:17 PTG

@DrSinga

berkorban apa sahaja~~

11 Ogos 2011 3:18 PTG

@NaeBlog

keh keh~~saya la bujal~

11 Ogos 2011 3:18 PTG

@PUTUBAMBU

macam lagu~~

11 Ogos 2011 3:19 PTG

@gedek!

tu bunga penghargaan~~kamon pakcik~~

11 Ogos 2011 3:19 PTG

@ORLANDO AHMAD

janganlah begitu.keh keh~~

11 Ogos 2011 3:20 PTG

@gadisBunga

hamboi~~memilih~~

11 Ogos 2011 3:23 PTG

@Daddy Ziyyad

pakcik tu baik orangnya~keh keh~~

11 Ogos 2011 3:24 PTG

@sahromnasrudin

keh keh~~jom lepak masjid baru!

11 Ogos 2011 3:25 PTG

@Noriz sini...

saje buat gimik~he~~

11 Ogos 2011 3:25 PTG

@lieynanilaz

he~~tu bunga mati~~

11 Ogos 2011 3:26 PTG

@James Alexander

blagak ah lu~~keh keh~

11 Ogos 2011 3:27 PTG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

cemburu banyak la terus ~~he~~

11 Ogos 2011 3:27 PTG

@Hantu Kak Limah

uh~~panjang ceritanya~~keh keh~

11 Ogos 2011 3:28 PTG

@Ati Masrif

persamaannya kat bunga tu~~dua2 comel~keh keh~

11 Ogos 2011 3:28 PTG

@Khairul Antasha

ala~~jeles la~~jeles la~~keh keh~

11 Ogos 2011 3:28 PTG

@Chik Att

keh keh~~saya gila glemer~~

11 Ogos 2011 3:30 PTG

@Asrul "iLham" Sany

kalau femes da lama blog ni aku letak iklan~keh keh~~

11 Ogos 2011 3:30 PTG

@aizamia3

bunga tu metafora kepada gadis sebenarnya~~keh keh~~

11 Ogos 2011 3:31 PTG

@jedi

tak berani bang~~keh keh~

11 Ogos 2011 3:32 PTG

@merahitujambu

haha~~da kena sekeh pun~~

11 Ogos 2011 3:33 PTG

@ikatankasihku

silap kenyit mata ble bengkak~~keh keh~~

11 Ogos 2011 3:33 PTG

@aliaaroslan

hensem tak? he~~

11 Ogos 2011 3:33 PTG

@Taiko Chengs

lebih kurang la~~he~~

11 Ogos 2011 3:34 PTG

@DeLancrettLurpak

keh keh~~

11 Ogos 2011 3:34 PTG

@tupaimerah

saya guna smart tag~takde sapa nak senyum~keh keh~~

11 Ogos 2011 3:35 PTG

@L

tq bang~

11 Ogos 2011 3:35 PTG

@Tasha

kecewa la sangat~keh keh~~

11 Ogos 2011 3:35 PTG

@Miscellaneous Smiles

tu bunga penghargaan la~~

11 Ogos 2011 3:36 PTG

@Dee

comel hapa?

11 Ogos 2011 3:38 PTG

@hanaahmad

keh keh~~jeles lettew~~

11 Ogos 2011 9:23 PTG

kekekekekeh
pic epic betul.
lupa saya nak komen pasai tulisan bujal.

11 Ogos 2011 11:57 PTG

kahkahkah. itu pakcik gedek ke? serius lol. tapi yg buat lol nya adalah frame bunga tu. okbai.

9 September 2011 2:23 PG

kalau ye pon bujal.. naper byk bunga kat pakcik gedek tuh.. aprisiasi kah? dah nampak len mcm tahu? mcm kat majlis 'tuuut'.. apapun sy faham perasaan kamu.. (x jeles, sebab sy bukan kamu) ;P

Catat Ulasan