Rabu, 24 Ogos 2011

syahdu sayu syawal.

dari umur saya entah berapa,

sampai sekarang,

pagi saya dimulakan dengan membaca akhbar.

cerita hari-hari adalah sama.

mati dilanggar,

atau mati melanggar.

biasanya bila baca cerita begitu,

hati saya tidak tersangkut dengan mana-mana perasaan.

sekadar bacaan sambil lalu.

tapi bila di bulan puasa,

tajuk orang mati kerana itu ini buat saya seriau,

saya seram.

saya sedih.

sebab saya tahu.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
1 syawal pertama kali tanpa yang tersayang,

amat terasa.

Photobucket


terima kasih makcik

saya suka..




96 comments

24 Ogos 2011 8:32 PG

minta dijauhkanlah accident

hm

24 Ogos 2011 8:34 PG

memang syahdu....
**touching**

24 Ogos 2011 8:48 PG

Semalam punya cerita dari Kota Bharu tu lagi menyayat hati.


dah lah langgar , lepas tu lari pulak tu ...

pengecut sungguh

kesian pada ayah dan mak , hilang dua anak sekali gus

24 Ogos 2011 8:52 PG

mmg terasalah bila tanpa org tersayang..

24 Ogos 2011 8:52 PG

Tahun ini pertama kali mak beraya sebagai yatim piatu. :(

24 Ogos 2011 8:59 PG

hari raya tnpa insan tersayang mmg syahdu..apatah lagi jika meninggalkan kita selamanya... =(

24 Ogos 2011 9:02 PG

sedihnya..teringat tok dan bak tok
:(

24 Ogos 2011 9:05 PG

moga perjalanan pergi dan balik sepanjang musim oerasyaan nanti selamat hendakNYA..

24 Ogos 2011 9:09 PG

jgn sedih yea bujal...

life goes on, yg peting tak henti doa utk mereka semoga tenang di sana

24 Ogos 2011 9:11 PG

pandu alza hati-hati ye dek!!

24 Ogos 2011 9:16 PG

saya ada bandung united tu...ehehehhe.. sebiji

24 Ogos 2011 9:19 PG

memandulah berhati2..moga selamat smpi ke destinasi

24 Ogos 2011 9:23 PG

alza kan dah ada skirt, so boleh la bawa dengan perlahan, nnt org keliling tak nampak skirt baru tu pulak







gurau jek

24 Ogos 2011 9:30 PG

memang bila bulan ramadan ni
selalu berlaku kemalangan

kak ati selalu tunggu hubby
pergi kerja sampai hilang dari
pandangan sambil berdoa

sayang suami tau :)

24 Ogos 2011 9:32 PG

waa, mentang² kerja pejabat tanah, dapat 2!!

24 Ogos 2011 9:44 PG

memang terasa 1 syawal yg pertama kehilangan emak tersayang...

24 Ogos 2011 10:01 PG

Alamak. Bandung Wanderers takda ke?

24 Ogos 2011 10:02 PG

Wakakaka..Bandung United !

Bersabarlah Bujal...

24 Ogos 2011 10:03 PG

semoga mereka semua tenang di sana..kita akan menyusul kemudian..tp doa2 dijauhkan dari musibah dn bencana,..biar dapat husnul khotimah kan bujal.. : P

24 Ogos 2011 10:05 PG

nak raya dengan keluarga pun ye dak?

ah, sebak!

24 Ogos 2011 10:05 PG

- za syg bujal, bujal syg za...jadi bebaik memandu yerrr...

24 Ogos 2011 10:08 PG

kehilangan suatu yang menyiksakan..

24 Ogos 2011 10:09 PG

Semoga Allah lindungi Insan2 yg kita sayangi....

24 Ogos 2011 10:19 PG

Apa perasaan ko kalau ditempat cik ina setiap kali raya hanya dikeliligi suami ngan anak je, yang lain semua dah meninggal dunia.Semoga Allah SWT lindungi family ko.

24 Ogos 2011 10:27 PG

sabar bujal xxx, Lu kan adik angkat gua, meh kat Gua meh keh3

24 Ogos 2011 10:27 PG

dalam suratkhabar ..
semalam _ bapak kelar anak ..
hari ni .... bapa tolak anak dalam kolam ...

esok entah apa plak ...

24 Ogos 2011 10:37 PG

paper hr sedey. bapak jatuh timbus tanah n konkrit..sian pakcik tu..

24 Ogos 2011 10:40 PG

adoi

taknak fikir.
semoga kita semua tabah

24 Ogos 2011 10:45 PG

Insya-Allah dia tenang berada di sana bujal kerana anak-anak yg ditinggalkan adalah yg soleh-solehah... doakan dia...

24 Ogos 2011 10:53 PG

moga kita masih diberi peluang utk bersama dgn yg tersayang lebih lama..

bujal jgn sedih dgn yg telah pergi..di sisi kamu ramai insan tersayang yg boleh mengubati kesedihan di hati kamu

24 Ogos 2011 10:57 PG

Balik kmpg t, pandu berhati-hati tau....

Wow! Dpt souvenir. Syok!

24 Ogos 2011 11:14 PG

@Anisa Hang Tuah

hati2 bawak kereta~he~~

24 Ogos 2011 11:14 PG

@AYuNG

sedih kan?

24 Ogos 2011 11:15 PG

@pB

tak dapat balasan dunia akhirat menanti~~

24 Ogos 2011 11:15 PG

pandu berhati-hati, ingtlah or yg tersayang =)

24 Ogos 2011 11:15 PG

@rATu kEBaYA

memula je~~da laam sikit ok~~he~~

24 Ogos 2011 11:16 PG

@kakcik

sabar dan redha ye mak~~

24 Ogos 2011 11:16 PG

@~izan~

redha dan sabarlah~

24 Ogos 2011 11:16 PG

@My Azie

da berapa kali raya tanpa diorang?

24 Ogos 2011 11:17 PG

@aizamia3

insyaallah~

24 Ogos 2011 11:17 PG

@mamaNoriz

da tak sedih da~he~~

24 Ogos 2011 11:18 PG

@DrSinga

he~~demi keselamatan anak,bini dan bakal anak~keh keh~~

24 Ogos 2011 11:18 PG

@Kazaztan Team

he~~saya dapat 2!

24 Ogos 2011 11:19 PG

@ikatankasihku

insyaallah~~

24 Ogos 2011 11:20 PG

@NM02

bawak laju nanti terselak~keh keh~

24 Ogos 2011 11:21 PG

@Ati Masrif

sapa tak sayang laki~~keh keh~~

24 Ogos 2011 11:21 PG

@kucingorengemok

spesel punya~keh keh~~

24 Ogos 2011 11:21 PG

@Ibu n Abah

sedih kan makcik~~haih~~

24 Ogos 2011 11:22 PG

@Remy

sana panggil persib~

persatuan sepak bola bandung~keh keh~~

24 Ogos 2011 11:22 PG

@Daddy Ziyyad

saya sabatr je~he~~

24 Ogos 2011 11:22 PG

@amirah

insyaallah~~

24 Ogos 2011 11:23 PG

@Johan 'Champ' Radzi

sabarlah abang~

24 Ogos 2011 11:24 PG

jangan mawak laju-laju 'Za' tu...

24 Ogos 2011 11:25 PG

@AI

saya sayang dua za saya~~alza kereta dengan liza bini saya~he~~

24 Ogos 2011 11:26 PG

@jedi

siksa yang boleh diubat~he~~

24 Ogos 2011 11:27 PG

@Eye_nee

insyaallah~~

24 Ogos 2011 11:27 PG

@Cik Ina Do do Cheng

alhamdulillah tak beraya sebatang kara~he~~

24 Ogos 2011 11:28 PG

@ORLANDO AHMAD

oh abang orlando~~

24 Ogos 2011 11:30 PG

@Chik Att

orang sekarang makiin gila~haih~~

24 Ogos 2011 11:31 PG

@Waqheh

tu memang sadis~~

24 Ogos 2011 11:34 PG

@eLL

hati2 bawak kereta~~

24 Ogos 2011 11:34 PG

@Kakzakie

insyaallah makcik~~

24 Ogos 2011 11:35 PG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

saya da tak sedih da~he~~

24 Ogos 2011 11:36 PG

@Mommy Fara

mommy jugak~he~~

24 Ogos 2011 11:36 PG

@gedek!

keh keh~~bawak laju2 nanti skirt terselak~~

24 Ogos 2011 11:37 PG

@SyidaGorjes

kamu juga syidagorjes~he~~

24 Ogos 2011 12:26 PTG

semoga kita semua dilindungi dari bencana....amin...

24 Ogos 2011 12:26 PTG

cerita kemalangan mcm tu mmg aku kurang gemar membacanya...


take care bro... *fist bump*

24 Ogos 2011 12:44 PTG

8 tahun saya beraya tanpa orang tua..sedih..tapi tidak sesedih orang yg kehilangan seseorang akibat accident..

24 Ogos 2011 12:48 PTG

sedeh bile pg raye x dihidangkan dgn air bandung ...keh...keh...keh......
raye x bace paper..sebok depan tv layan hindustan....huhuhuhu.........

24 Ogos 2011 1:30 PTG

jgn sedih bujal. gua ade :)

24 Ogos 2011 2:06 PTG

jgn sedih yea adik bujal, masih ramai lagi org tersayang di keliling u..

kite doakan org tersayang yg sudah tiada.

24 Ogos 2011 2:31 PTG

nak lekat dekat bontot si 'za' ke bandung united tu...hehe

24 Ogos 2011 4:03 PTG

takut nak baca berita camni...nauzubillah....

24 Ogos 2011 5:09 PTG

malas baca paper sebab itu la

seriau!

24 Ogos 2011 8:31 PTG

moga perjalanan kita balik kampung selamat.. :)

24 Ogos 2011 11:07 PTG

cantik itu ole-ole dari bandung lagi...:)

24 Ogos 2011 11:50 PTG

sedih tu

25 Ogos 2011 12:18 PG

:=(((. sedih.

life must go on, but tears do come down once a while....

selamat aidil fitri bang bujal

25 Ogos 2011 7:17 PG

memang sngt tersa...:(

25 Ogos 2011 8:10 PG

@wahida

insyaallah~~amin~~

25 Ogos 2011 8:10 PG

@James Alexander

kamu juga abang~jaga diri~

*brofist~

25 Ogos 2011 8:11 PG

@Dee

bersabar ye kak~~

25 Ogos 2011 8:11 PG

@Hantu Kak Limah

pagi raya saya nak air koka kola~~

25 Ogos 2011 8:11 PG

@Wadi AR

saya terharu~~keh keh~

25 Ogos 2011 8:12 PG

@MasZuber

baiklah kakak mas zuber.he~~

25 Ogos 2011 8:12 PG

@Bigdaddyz

he~~senang2 orang kebas~~

25 Ogos 2011 8:13 PG

@aanie

berdoalah kita dijauhkan bala~~

25 Ogos 2011 8:13 PG

@h4ni3

saya pun sama~~haih~

25 Ogos 2011 8:13 PG

@Lady of Leisure

insyaallah~~

25 Ogos 2011 8:14 PG

@lieynanilaz

hadiah orang bagi~he~~

25 Ogos 2011 8:14 PG

@Dr. Ben

amat sedih~

25 Ogos 2011 8:14 PG

@makcikkantin

makcik juga~~salam aidilfitri~

25 Ogos 2011 8:15 PG

@Tasha

sabar dan redha lah~

Catat Ulasan