Isnin, 8 Ogos 2011

sorok-sorok.

melakukan perkara baru dalam hidup,

bukan senang macam cakap.

tapi dulu cikgu halim ada bagi cara :

"disiplinkan perkara itu 30 hari berturut-turut,insyaallah selepas itu akan jadi tabiat"

kuncinya adalah disiplin.

berkesan bagi saya,

dari umur 9 sampai sampai sekarang

hari-hari saya berhadas besar.

hasil tips cikgu halim.
.
.
.
.
.
tetapi kalau perubahan yang berarah kebaikan akhirat.

disiplin itu susah hendak rapat.

lagi-lagi kalau hendak jadikan solat malam sebagai tabiat.

ramai yang gagal.

*termasuk saya.

keh keh~


Photobucket

kalau kamu fokus,

atas kepala saya ada tampalan tersembunyi.

tapi kalau kamu tergolong dari kelompok pembaca sepintas lalu,

kamu komen sahaja rambut baru saya.

~haha~


.

135 comments

8 Ogos 2011 9:02 PG

fIRST....

8 Ogos 2011 9:03 PG

Chop tempat pertama dulu...
kat sini bukan mudah tau...
gigih berusaha makcik ni...

8 Ogos 2011 9:06 PG

bab disiplin tu yg berat skit

tu sebab iols tak leh nak kurus
*motif keluar tajuk????*


rambut uols cun banget pagi ni
berapa kilo taruk gel???
hak hak hak

8 Ogos 2011 9:08 PG

Rambut kamu memang cantik! :)

8 Ogos 2011 9:08 PG

perghhh

cun dan hensem lah

anda nampak macam kelapa muda

8 Ogos 2011 9:13 PG

disiplin kene padu baru hidup boleh maju kan..

8 Ogos 2011 9:14 PG

oh! tuan direktor mahu apa...keh3!

8 Ogos 2011 9:15 PG

ops! terlupa pulak ...tuan punya rambut raya ...k-pop style...keh3!

8 Ogos 2011 9:19 PG

- masa ini bujal di basement?
- di basement ade kafetaria...
- bujal pegi kafetaria bulan puasa???

8 Ogos 2011 9:21 PG

Ade ek???
cantik rambut.. letak belon boleh meletop..

8 Ogos 2011 9:21 PG

hai artis

8 Ogos 2011 9:31 PG

kenapa rambut kamu condong ke arah matahari tenggelam ?

8 Ogos 2011 9:32 PG

rambut raya!

dah ngupe laki aku pun ada

hahahaha

8 Ogos 2011 9:35 PG

cuba fokus tp tak tahu apa hehe..puasa2 mata kero dah tgk kekeke

yg nmpk rambut pacak yg condong hihi

atas kepala x nmpk apa²..penat sy refresh bnyk kali..yg gambar separuh itu kamu ke? pesen rambut baru..sebijik rambut hubby sy..

8 Ogos 2011 9:40 PG

masih terpacak...^_^
rambut agak lain sikit dari gambar ari khamis berbaju batik khamis lepas..adakah org yg sama?

8 Ogos 2011 9:41 PG

cik ina mesti tertumpu pada rambut ko sebab pernah jumpa ko face to face.gaya ni fresh dan sesuai ngan umur ko.kenapa dari dulu tak ingat nak potong cam ni?

8 Ogos 2011 9:42 PG

hai abam rambut pacak..!!aumm

8 Ogos 2011 9:42 PG

sepintas lalu- nampak kurus, ehem

8 Ogos 2011 9:46 PG

macam artis K pop!

8 Ogos 2011 9:47 PG

ok... baca sepintas lalu... ;p

8 Ogos 2011 9:50 PG

Dah tak Justin Bibir lah !! ~haha

8 Ogos 2011 9:52 PG

Fesyen rambut utk raya ke? Pakai songkok dah terkemek...:)

8 Ogos 2011 9:52 PG

alaaa.........
suka rambut Biber dulu....

8 Ogos 2011 10:01 PG

betul tu sbb tu kita kena latih anak2 dari sekarang..

apapun..rambut baru cun..pacak2..mcm simpson..hehehe..

8 Ogos 2011 10:09 PG

alamak! rambut raya daaa...

potongan rambut kita sama ...k-pop pun k-pop la....haha!

8 Ogos 2011 10:22 PG

heheh..rambut puasa ye..hheheh

mcm artis la..heheh

8 Ogos 2011 10:23 PG

bujal ada tahi lalat!

:)

8 Ogos 2011 10:25 PG

kau dah siap rambut raya?cepatnya..
nanti dah nk raya dah tak cantik dah...

8 Ogos 2011 10:28 PG

kalau hari2 berhadas besau
mmglah sihat bujal :)

8 Ogos 2011 10:29 PG

hari2 hadah besar...?

uih..




.

8 Ogos 2011 10:45 PG

mmg susah hendak ada tabiat yg baik
klu yg buruk, senang je
'''-___-

8 Ogos 2011 10:47 PG

perghhh fesen baru nampaknya..fesen rambut pose ek

8 Ogos 2011 11:03 PG

amboiii rambut baru...& 1 hal pula menghighlighted...ish..ish..ishhh

8 Ogos 2011 11:14 PG

rambut pacak, cicak jatuh tak sempat mengucap...keh keh keh...stailo tu

8 Ogos 2011 11:18 PG

hahaha!! nnt pakai songkok raya dah penyet...

8 Ogos 2011 11:19 PG

wahhh K Pop la sangat kan..auww.auwww..hahaha :P

8 Ogos 2011 11:19 PG

wahhh K Pop la sangat kan..auww.auwww..hahaha :P

8 Ogos 2011 11:21 PG

masih terpacak lagi?

8 Ogos 2011 11:23 PG

saya komen rambut jer... maklumla rabun...

perggghhhhhh.... rambut pacak... guna yang dalam iklan tu ker?????

8 Ogos 2011 11:28 PG

Err....solat malam? Ye, sy perlukan motivasi lebih utk itu juga. Namun, gagahkan diri. Mmmm....

Wow! Rambut bulan puasa la! Lebih kacak dan bergaya! I like!

8 Ogos 2011 11:33 PG

direktori? direktor?

8 Ogos 2011 11:35 PG

saya bukan diantara pembaca sepintas lalu.. namuna apakan daya.. saya tidak boleh melihat gambar itu.. yang ada cuma tulisan tulisan itu sahaja yang berjaya di baca.. =)

selamat menjalani ibadah puasa hari ini dengan jayanya...

8 Ogos 2011 12:14 PTG

ni apehal copy paste rambut gua ni bujal? hahahaha

okey, hensem...

8 Ogos 2011 12:40 PTG

naik pangkat jadi direktor kah?

tahniah ye

8 Ogos 2011 12:44 PTG

puas aku tenung mencari tampalan atas kepala.

direktori itukah ?

atau rambut baru kamu hanyalah tampalan sementara atau rambut palsu ?

8 Ogos 2011 1:10 PTG

rambut raya la kononnye eh Bujal?

8 Ogos 2011 1:27 PTG

Makchik Pasti kamu nampak lebih kacak dgn rambut terpacak ni..

8 Ogos 2011 1:45 PTG

wah...wah...mau tunjuk rambut yaa...hehe

8 Ogos 2011 1:46 PTG

bubuh brylcream kaaa.... hhehehe

8 Ogos 2011 1:53 PTG

bujal nampak lebih hensem!!

8 Ogos 2011 2:19 PTG

rambut sempena bulan ramadhan.

direktori tu.. makcik tak nampak tulisan tampalannya...

8 Ogos 2011 2:45 PTG

aiceyhhh..ensemnye rmbut! ekeke

8 Ogos 2011 4:40 PTG

rambut tojen tue....

8 Ogos 2011 6:50 PTG

wah, berapa botol minyak rambut pakai utk dapat efek macam tue bujal?

8 Ogos 2011 9:14 PTG

kamu nak gugat uncle gedek kah?
versi senyum tapi tak nampak senyuman..

8 Ogos 2011 10:17 PTG

en. suamiku rambutnya iras Azley Senario..

8 Ogos 2011 10:52 PTG

rambut raye ke...look more younger...ensem :)

8 Ogos 2011 11:16 PTG

macam durian

9 Ogos 2011 5:49 PG

potong rambut smpai luka kah?

9 Ogos 2011 8:02 PG

Solat malam tu sama dengan 'berperang denga diri sendiri' ~ paling susah...!

9 Ogos 2011 9:09 PG

owh, x terfikir lak pasal tulisan tu....kreatif...cmne buat?? tetiba...

kirim salam kat cikgu halim ye...sungguh berkesan cara beliau mengajar...

9 Ogos 2011 9:49 PG

semalam.. aku lalu sepintas lalu di tempat kamu..
ternampak rambut baru kamu itu..
kelihatannya lebih baik dari yg dulu...
:)

9 Ogos 2011 10:37 PG

bujal..hari-hari kamu berhadas besar? biar betul kamu ni..masak lah isteri kamu???

kalau kamu maksudkan membuang air besar..itu masih berhadas kecil..

9 Ogos 2011 10:43 PG

.
jadi imam hari hari?

9 Ogos 2011 12:42 PTG

still tak paham apa yang tersorok.. xde pun

9 Ogos 2011 1:35 PTG

haha...patut hidden

9 Ogos 2011 1:54 PTG

terrer lah...pandai nyorok2 tulisan tu....Kalo Bujal tak beri tips cam ne nak tgk benda yg tersorok tu mau bertahun ate tak jumpa...:)

9 Ogos 2011 2:35 PTG

kamu mula berhadas besar sejak umur 9 tahun????

9 Ogos 2011 2:41 PTG

@Ibu n Abah

syabas!

9 Ogos 2011 2:42 PTG

@Ibu n Abah

dapatkan 1st 10 kali berturut2~baru hebat~he~~

9 Ogos 2011 2:42 PTG

@miloais

sikit je~~gel mahal tahu! haha~~

9 Ogos 2011 2:42 PTG

@kakcik

tq mak~~

9 Ogos 2011 2:43 PTG

@eLL

keh keh~~bini saya panggil nanas~

9 Ogos 2011 2:44 PTG

@alien

disiplin tu susah bang~haih~

9 Ogos 2011 2:44 PTG

@RepublicAku

direktori lah~keh keh~

9 Ogos 2011 2:45 PTG

@RepublicAku

baru la macam super junior~keh keh~

9 Ogos 2011 2:45 PTG

@AI

keh keh~~kantin tutup la makcik~~

9 Ogos 2011 2:45 PTG

@.:nhalilah:.

tangan saya luka tiap kali nak gayakan rambut ni~keh keh~

9 Ogos 2011 2:46 PTG

@Anisa Hang Tuah

'nak otograf? keh keh~

9 Ogos 2011 2:46 PTG

@al-lavendari

tak sabar nak berbuka kot rambut saya tu~keh keh~~

9 Ogos 2011 2:48 PTG

@NM02

sapa lagi hensem? keh keh~

9 Ogos 2011 2:48 PTG

@~izan~

keh keh~~tekan CTRL + A

9 Ogos 2011 2:48 PTG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

ada~~cuba fokus! he~~

9 Ogos 2011 2:49 PTG

@aanie

orang yang sama~cuma yang harini lagi hensem~keh keh~

9 Ogos 2011 2:49 PTG

@Cik Ina Do do Cheng

sebab saya cintakan rambut belah tepi saya~he~~

9 Ogos 2011 2:50 PTG

@Pena Marhaen

tergoda tak? aum!

9 Ogos 2011 2:50 PTG

@kucingorengemok

part kepala je kurus~haih~~

9 Ogos 2011 2:50 PTG

@gedek!

T pop!

tamil pop~keh keh~

9 Ogos 2011 2:51 PTG

@ejaMaria

berdesup baca eh? he~~

9 Ogos 2011 2:51 PTG

@Daddy Ziyyad

justin bibir no more~keh keh~

9 Ogos 2011 2:51 PTG

@Kakzakie

he~~ni keras punya makcik!

9 Ogos 2011 2:52 PTG

@DrSinga

yang ni lagi hensem kakak~keh keh~

9 Ogos 2011 2:53 PTG

@Bigdaddyz

keh keh~~jom bukak kelab~

9 Ogos 2011 2:53 PTG

@cikceriacorner

rambut raya sekali~keh keh~

9 Ogos 2011 2:53 PTG

@catherine-

aum!

9 Ogos 2011 2:54 PTG

@kaklong

takpe~~kedai gunting dekat je~he~~

9 Ogos 2011 2:54 PTG

@Ati Masrif

he~~saya nak cakap berak sebenarnya~~

9 Ogos 2011 2:54 PTG

@tasekM

keh keh~~typo~~hadas kecil sebenarnya~~

9 Ogos 2011 2:55 PTG

@Sayid Ann Ima

sebab benda buruk senang buat~he~~

9 Ogos 2011 2:56 PTG

@amirah

he~~rambut raya sekali~~

9 Ogos 2011 2:56 PTG

@Kazaztan Team

saya takde kaler2 rambut~he~~

9 Ogos 2011 2:57 PTG

@ikatankasihku

kucing pun ble cedera parah! keh keh~

9 Ogos 2011 2:57 PTG

@wahida

saya pakai tarbus! gerenti tak penyet~he~~

9 Ogos 2011 2:58 PTG

@AYuNG

ofkos!he~~

9 Ogos 2011 2:59 PTG

@dwaty

he~~brylcream~~

9 Ogos 2011 2:59 PTG

@Mommy Fara

keh keh~~tq mommy~

9 Ogos 2011 2:59 PTG

@Khairul Antasha

direktori la~he~~

9 Ogos 2011 3:00 PTG

@kella

he~~tekan CTRL + A

9 Ogos 2011 3:00 PTG

@ORLANDO AHMAD

saya suka kopi pasta~keh keh~

9 Ogos 2011 3:00 PTG

@PUTUBAMBU

saya belum layak~he~~

9 Ogos 2011 3:01 PTG

@James Alexander

boleh jumpa punya~~

9 Ogos 2011 3:01 PTG

@DeLancrettLurpak

ofksos la~he~~

9 Ogos 2011 3:01 PTG

@Eye_nee

makcik2 kat ofis pun ramai yang tergoda~~keh keh~

9 Ogos 2011 3:02 PTG

@lieynanilaz

hensem tak?he~~

9 Ogos 2011 3:02 PTG

@Chik Att

saya bubuh gam terus~he~~

9 Ogos 2011 3:03 PTG

@Citarasa Rinduan

keh keh~~tengah kembang ni~~bukan senang nak kena puji~he~~

9 Ogos 2011 3:03 PTG

@rATu kEBaYA

ada makcik~~try tekan CTRL + A

9 Ogos 2011 3:04 PTG

@sha a.s

baru la k pop~haha~~

9 Ogos 2011 3:04 PTG

@jedi

bajet punk kekononya~he~~

9 Ogos 2011 3:05 PTG

@MasZuber

secalit je~~rambut semulajadi keras~he~~

9 Ogos 2011 3:06 PTG

@norh

itu otai~~mana ble lawan~he~~

9 Ogos 2011 3:06 PTG

@aizamia3

pacak2 jugak eh~he~~

9 Ogos 2011 3:06 PTG

@ratusiput

keh keh~~tq makcik~

9 Ogos 2011 3:07 PTG

@BonekadalamChermin

cuba try pegang~he~~

9 Ogos 2011 3:07 PTG

@nurniyusoff

haha~~habis tangan calar balar~~

9 Ogos 2011 3:08 PTG

@gedek!

ouch! terasa~he~~

9 Ogos 2011 3:08 PTG

@aanie

he~~rahsia! keh keh~~

9 Ogos 2011 3:08 PTG

@~Juju~

nampak kacak bukan? keh keh~

9 Ogos 2011 3:09 PTG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

he~~berhadas kecil sebenarnya~~

9 Ogos 2011 3:09 PTG

@intan.maisarah

kadang2 je~~

*malu.

9 Ogos 2011 3:10 PTG

@Qaseh dalia adelia

ada~~cer carik~he~~

9 Ogos 2011 3:10 PTG

@DoodleLicious

malu ah~~he~~

9 Ogos 2011 3:11 PTG

@Ann Huda (Ate)

sekali sekala main nyorok2~he~~

9 Ogos 2011 3:11 PTG

@gadisBunga

typo~~buang air besar sebenarnya~keh keh~

Catat Ulasan