Jumaat, 25 November 2011

tarikh tawarikh.

sedang bermesra manja abang-sayang,

sayang bertanya kepada abang,

tarikh kenal abang-sayang.

terdiam sekejap abang,

hari sekian bulan sekian tahun sekian.

jawab yakin abang,

sayang pandang abang,

abang menitik peluh sejuk,
.
.
.
.
.
.

"nasib baik betul"

senyum sahaja abang.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sebab abang cuma serkap jarang.

abang seorang lelaki,

lelaki tidak berapa ingat tarikh,

lelaki tidak berapa ingat hari.

waima hari lahir sendiri.









*dekat rumah saya sedang berlangsung acara demam berjemaah.semua sudah sihat.cuma mamaainul masih demam sikit.sebab itu saya berapa hari malas menulis.

51 comments

25 November 2011 8:34 PG

bg setiap wanita, tarikh2 begiru amat bemakna~~

25 November 2011 8:38 PG

Moga mamaainul cepat sembuh. Rumah makcik pun sama dik. jemaah batuk/demam.

25 November 2011 8:38 PG

bujal sedang bermesra manja?? auww..!!!

25 November 2011 8:47 PG

SALAM,
INI PETANDA DAH SIHAT BETUL NI. BERMANJA2 .

25 November 2011 8:56 PG

Semoga mamaAinul segera pulih sepenuhnya. Kesian dia dan kesian adik Ainul serta Ainul juga. Abah Ainul dah sihat, kan? :)

25 November 2011 8:57 PG

kite serupa abam bujal

25 November 2011 8:59 PG

lelaki mmg sama.........

moga kalian cepat sembuh

25 November 2011 9:14 PG

alamak!
wa pun sudah lupa tarikh sebenar kenal abang sayang. cuma ingat tahun jek. jam tu wa keje kilang. sama2 naik bas kilang ngn abang sayang.. ahaks!

25 November 2011 9:15 PG

semoga cepat sembuh eh :)

25 November 2011 9:24 PG

dialog ni baru malam tadi ke?? hehe....gurau je..

semoga cpt sembuh...

25 November 2011 9:34 PG

Bujal..
Pakcik pun jenis tak ingat tarikh.. Mula2 dulu nak buat merajuk jugak..lama2.. Makcik pun join dia buat lupa segala tarikh... Lega sikit kepala tak memikir2kan tarikh2 tu..

25 November 2011 9:35 PG

tarikh kenal pun kena tau ye?

25 November 2011 9:39 PG

maaf... takmo join jemaah awak... ;p

25 November 2011 9:39 PG

tarikh kitaran haid pun gua tak ingat....asal boleh, bedal je!wakakakaka

25 November 2011 9:41 PG

alalala, hehe.
demam-demam syok juga main teka-teka tarikh.
:P

semoga mamaainul cepat sembuh,
jaga diri dan baby dalam perut ye,

25 November 2011 9:59 PG

kalau aku tanya bila Last Menstural Period mamaAinul, confirm 200% ko tak bleh jawab...keh keh keh..

25 November 2011 10:02 PG

seb baik igt..
kalo x igt panjang muncungnya..
ahaksss~

*get well soon mamaainul..*

25 November 2011 10:13 PG

apa kes aku tak ingat tarikh kenal nih..?



.

25 November 2011 10:17 PG

Owh....

ingatkan tauke sedang sebok dengan 'perniagaan baru'

Amacam, banyak jualan?

25 November 2011 10:22 PG

nampak tak salah satu keajaiban wanita ni Bujal X....

25 November 2011 10:24 PG

kata orang lelaki memang begitu.
bila kah wanita boleh menerima kenyataan itu?

25 November 2011 10:29 PG

sorry,kaklong pun tak ingat...
apa tah lagi cik abang sayang,dia mesti tak ingat lansung...huwaaaaaaa.!!!

25 November 2011 10:31 PG

kenape ye lelaki macam tu?

25 November 2011 10:38 PG

Follow sini...

http://hairuliza-anakku.blogspot.com/

25 November 2011 11:18 PG

dugaan...hehe

25 November 2011 11:29 PG

...baru je pagi tadi teringat kat Bujal. Nape Bujal dah lama tak update blog? Tak sihat ke?

...rupa-rupanya betul! Dasat!

25 November 2011 11:35 PG

alah lelaki..

tapi kan hari tu ada org kawen 11.11.11.. kalo yg itu pun lupa jugak tak tahu laaaaa... :D

25 November 2011 11:36 PG

lelaki memang begitukah?hehe, lupa tarikh tak mengapa lagi jgn lupa anak isteri;)

semoga kamu sekeluarga cepat sembuh ya...

25 November 2011 11:42 PG

saya telah dijangkiti demam & selsema selepas membaca entry ini...

25 November 2011 11:56 PG

tarikh kenal? fuhhh..perempuan pun susah nak ingat tu..kut kalau tarikh nikah tu ingatttt lagi..hehe..

semoga jemaah bujal cepat ok ye

25 November 2011 11:57 PG

dah duduk serumah..mmg kena demam berjemaah le kan..

semoga semuanya cepat sembuh ye..!

jgn lupa makan ubat

25 November 2011 11:58 PG

Musim demam......bermanja secara jemaah le juga, keh3.

25 November 2011 12:40 PTG

emm..gitulah org lelaki
kak ati tak kisah sgt tapi
kalau hubby lupa tarikh anniversay
boleh majuk kak ati tau ...huhu~

25 November 2011 1:10 PTG

tp ada jugak lelaki yg ingat semua tarikh2 penting keluarganya..superb!

semoga cepat baik yer mamaa ainul :D

25 November 2011 2:56 PTG

mama inul dah ok ker..dah kot bila cik abg dia ingat tarikh penting tu..hehehe..kalau tak ingat sure demam melarat2...

25 November 2011 2:59 PTG

demam berjemaah bujal X.. imamnya mesti ketua rumah la kan.. :)

awak sama spesis ngan ketua rumah saya.. tak gemo ingat tarikh..

25 November 2011 2:59 PTG

Bujal...ahad ni di melodi, sabtu di hotfm jam 8 pagi...bersama kieran. sesi sy dalam jam pertama 8-9pg :)

25 November 2011 4:02 PTG

nasib baik betul.. atau mungkin sang wanita itu buat buat terima jawapan itu.. kerana... ;p

25 November 2011 4:53 PTG

eleh .. owg lelaki mmg cmtu. kureng peka.

eh .. semoga sume cepat sembuh ye. Kalo tak gak, ce jumpa doktor faiz mcm-mcm ada, rakan blogger kita*mcm la bujal X tak kenal sapa* haha.

25 November 2011 5:02 PTG

hehe, betul sangat, lelaki bab2 tarikh ni biasa malas nak ambil kisah kan...

25 November 2011 6:38 PTG

Tarikh2 penting mmg perempuan yang selalu ingat..lelaki kurang sikit laa..melainkan kalau dia dah set kan kalendar..as reminder.. then baru laa dia ingat.. :)

25 November 2011 9:42 PTG

saya adalah wanita yang sudah semakin lupa pada tarikh.. huhuu

26 November 2011 3:45 PTG

semoga mamaainul cepat sembuh!!

26 November 2011 10:03 PTG

lupa-lupa ingat. it's normal for someone! :)
may get well soon..

26 November 2011 10:38 PTG

Mkn ubat byk2 encik bujal.
Bia cpt sembuh..

26 November 2011 10:38 PTG

Mkn ubat byk2 encik bujal.
Bia cpt sembuh..

27 November 2011 10:50 PTG

suamiku juga sering lupa akan tarikh2 penting

28 November 2011 4:01 PTG

fes time dating masih kah kau hingatt...??

28 November 2011 4:33 PTG

demam cuci dosa tu. hehe!

29 November 2011 4:19 PTG

setakat ni en. suami belum menunjukkan kelupaan ingatan dia.. hikhikhik... akan datang tak tau lagi..

29 November 2011 11:48 PTG

Laaa rupanya makcik belum komen entri nih?

Pada hal dok sangka dah komen.

Get well soon!

Catat Ulasan