Jumaat, 4 November 2011

rusuh.

ada temujanji pukul 10.

saya sampai 9.55.

orang yang mahu saya cari ada di tingkat atas.

atas sangat.

tekan butan lif.

lambat sangat.

saya tidak mahu mungkir janji,

mungkir janji kerja orang munafik.

kemudian saya tekan lagi butang lif.

pun lambat sangat.

hati panas.

saya tekan banyak kali.

makcik itu tegur saya :

"bawak bersabar,tekan 10 kali pun takdenye lif tu jadi laju.sabar nak.."
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tergesa-gesa,

kadang-kadang boleh buat kamu kelihatan bangang.

tahap atas sekali.




*siapa makcik itu? rupanya dia orang yang patut saya jumpa.keh keh~

68 comments

4 November 2011 8:01 PG

Cop dulu. :)

4 November 2011 8:02 PG

Bila jumpa, makcik tu cakap apa pula?

Dalam keadaan tergesa2, seminit pun kamu rasa bagai setahun!

4 November 2011 8:03 PG

Pagi ini hujan dan mungkin juga ramai yang bercuti untuk sambut Aidil Adha.

Kamu cepat pagi ini. :)

4 November 2011 8:10 PG

alahaiiiiiiiii...malu!*lariiikkk...

4 November 2011 8:13 PG

selalu jadi cmtu..

4 November 2011 8:14 PG

haha.. Allah tahu ape yg terbaik utk hambanya... bersederhana dlam setiap perkara itu yg terbaik..

4 November 2011 8:21 PG

ok. Alasan munafik tu mungkin boleh pakai. Tapi agak berperangai orang politik sikit la gayanya.

4 November 2011 8:22 PG

hehehe... sabar... raya dah nak dekat nih... ;p

4 November 2011 8:28 PG

bz sungguh kamu yer bujal...
kalah menteri...heheheh!

4 November 2011 8:31 PG

alangkah bagus daki saja tangga yg ada. sekurang2nya boleh kurangkan sikit lelemaks yg ada...
ahaks!

4 November 2011 8:46 PG

makcik tu dah berjaya menyaksikan kesungguhan kamu untuk menepati masa. tahniah!

4 November 2011 8:47 PG

hehe....kiranya tak lambatlah bujal, sbb orang yang hendak di jumpa pun masih di bawah..:)

4 November 2011 8:55 PG

keh keh keh ... nasib mak cik tu tak ajak naik tangga ....

4 November 2011 9:01 PG

'suka hati akulah makcik. makcik ni kenapa?"

4 November 2011 9:12 PG

ade harapan die buat kamu jadi menantu

(gua harap mamaainul tak perasan komen Gua ni)

4 November 2011 9:17 PG

hahahah...lawak laa bujal nii...tu laa...len kali, tekan butang tu dgn penuh macho dan sopan santun taw...heheheh

kan dah terjejas ke enceman....

4 November 2011 9:20 PG

haha.

takpe bujal.
sekurang2nya dia tahu yg kamu sampai pd waktunya.



.

4 November 2011 9:30 PG

Hahahahaha!

Bujal nie mmg terbaik. Cerita dia mmg selalu je mencuit hati org! Haishhhh!

Bujal, boleh tunggu tak header tu? Mgkn siap lmbt sket. Tunggu tau!

4 November 2011 9:33 PG

ehehehehh cerita dlm lif aje la..

4 November 2011 9:34 PG

hahaha..malunya kalau sy


yerlah bujal..walaupon kamu harus tepati janji tp harus bersabar juga


bujal, kamu nk cara bnykkan susu ibu boleh tgk link ini:

Pemakanan untuk ibu menyusui bayi


kamu jgn salah paham yer..kamu scroll ke bwh entri tu ada tips pemakanannya..takut nnt kamu ingt sy promote barang pulak

4 November 2011 9:39 PG

Suka ayat makcik tu...
Jika tekan byk kali pun lif tu ttplah takkan laju...
-Kalau boleh laju setiap tekan... Seriyau jugak...

4 November 2011 9:47 PG

Bila dah bertemu tahulah dia yg kamu bersungguh tak mahu lambat..:)

4 November 2011 10:02 PG

hahahaha

kamu skandal ape ngan makcik tu?





hehehehe... jgn maree, camat ari raya haji!

4 November 2011 10:16 PG

Awak panggil dia makcik tak masa betul-betul jumpa dia tu..??

4 November 2011 10:18 PG

orang yang sentiasa menepati janji, memang akan rasa bagai nak gila kalo dalam dia nak tunaikan janji tu ada penghalang2 yang beyond dia punya kontrol.. hehehe..

4 November 2011 10:23 PG

kalo kamu fight for billion tender..mesti kamu dapat sebab nampak kesungguhan kamu nak pegi jumpa makcik yang tego kamu tu..keh3

4 November 2011 10:23 PG

suka ayat makcik tu....
tp mmg betul la kan..tu respon kita tiap kali tunggu lif yg lmbt sampai..haha...

4 November 2011 10:33 PG

ahahaha....makcik tu pn lmbt jugak rupenye!

4 November 2011 10:33 PG

kamu di tag, bujal

http://ellnekimura.blogspot.com/2011/11/waqheh-tag-dan-kita-lihat-siapa-yang.html

4 November 2011 10:41 PG

hehe...mak cik itu buat saya tersenyum la bujal dan pasti kamu pun sama...

4 November 2011 10:52 PG

dah jadi macam misteri dah makcik tuh ek..

4 November 2011 10:52 PG

kahkahkah...mesti mak cik tu gelak guling2...

4 November 2011 10:53 PG

bujal samalah ngan cik ina, kita risau orang tu tunggu kita dulukan, sebab kita jenis tak biasa biarkan orang menunggu, lagilah bila kita yg berjanji.

4 November 2011 10:55 PG

pengaruh TV la ni.. dlm tv tunjuk bila nak cepat tekan butang lif banyak2 kali.. haha..

4 November 2011 11:02 PG

kelibut rupa-rupanya abam bujal ni. keh3

4 November 2011 11:03 PG

haha....rupa2nya....

4 November 2011 11:17 PG

lah, susah2 saja kamu tekan butang..

4 November 2011 11:18 PG

dia pun lambat-kah? :p

4 November 2011 11:19 PG

susun atur langkah semoleknya.
bawakan bersabar..
eehheee

4 November 2011 11:21 PG

Hahahaha...buat saya tersenyum ☺☺

4 November 2011 11:35 PG

hehehhee..
senyum bila membaca..
hi makcik:)

4 November 2011 11:47 PG

hahahahha...

takpa, sekurang kurangnya makcik tu sedar kamu dah berusaha gigih nak jumpa dia!

ps: lain kali kamu berlari lari anak naik tangga, tahu! ~haha

4 November 2011 12:00 PTG

hahaha... takpe la.. makcik tu taw yg awak dah berusaha datang awal...

4 November 2011 12:02 PTG

:D
nice one.your entry make my day!

4 November 2011 12:12 PTG

camne agaknya muka bujal
bila tau makcik tu org yg
nk dijumpa..hehe~

4 November 2011 12:27 PTG

Kamu ni kan..En Jamban pon lebih bersabar dari kamu...

4 November 2011 2:10 PTG

hahaha....at least makcik tu nampak kesungguhan Bujal

4 November 2011 3:02 PTG

biasa sangat terjadi situasi mcm ni..,

nak cepat alih2 jadi lambat..grrrr

4 November 2011 3:19 PTG

hahaha..rupa2 nya dia pun lambat..

4 November 2011 3:19 PTG

makcik tu pon lambat?

4 November 2011 5:02 PTG

makcik ke datin?

sib baik sama lif ek...
so dia tahulah bujal ni bersungguh2 nak jumpa dia...
hikhikhik...

4 November 2011 5:29 PTG

Mesti kau termalu sendiri kan... Hahahah...

4 November 2011 5:34 PTG

kenapa saya tak pernah dapat komen 1st. haih.

4 November 2011 6:03 PTG

Lift takde, kat blog ni je ada butang page down, berdesup di turun ke bawah cepat2...

4 November 2011 6:16 PTG

Pembunuh Tanpa Bayang :

sabar.
kegelojohan kita juga kadang kadang akan menampakkan kita seperti badut.
ah,aku juga sama adakalanya bila saat memikirkan masa yang perlu di kejar =)

4 November 2011 6:51 PTG

ek eleeeeeee... miting depan lif je la. hoho!

4 November 2011 7:39 PTG

Sebelum balik kerja jenguk blog Bujal
Tersengih sendiri tanpa sedar
Selalu juga buat kerja tergesa-gesa
Tergesa-gesa adalah sahabat syaitan
Peringatan untuk diri saya juga

Bila imbas semula
Tanpa sedar juga
Saya pernah melakukan perkara yang adakalanya menyerlahkan keBANGANGan saya..

kah kah~~

4 November 2011 9:44 PTG

sudah menjadi kebiasaannya, tgu lift & tekan berkali-kali.. sdg button lift sudah menyala..

dgn harapan lift car cepat sampai ke level si penekan.. hehee...

5 November 2011 1:07 PG

hahaha

mkcikkk??

daaa

5 November 2011 7:34 PG

ah sudah . dua kali malu kalau macam ni , tahu ? ha ha ha

5 November 2011 10:33 PG

kalau sy, muka dh tak tahu nk letak mana

5 November 2011 4:26 PTG

hahahahahah tu la len kali be cool bro :)

5 November 2011 9:18 PTG

ingatkan dia nenek kebayan haha

6 November 2011 6:13 PTG

ternyata sabar itu lebih banyak manfaat nya.. :)

6 November 2011 10:28 PTG

Haha teken tekan lembab sgt gi panjat tangga la beb.... Baru makcik tu terpegun dgn usaha menepati masa anda

7 November 2011 1:14 PG

hahahaha. sempoi. slam idul adha. free2 jmput lwt blog.

7 November 2011 12:49 PTG

by the time kamu masuk lif tu mungkin sudah pukul 10.bawak2lah diskus dgn makcik tu dalam lif terus.jadi kamu masih lagi tepati masa.heheh

8 November 2011 10:14 PG

hehhee..sama naik ngan makcik tu ye..
hebat!

Catat Ulasan