Jumaat, 18 November 2011

renjis/pilis/potong!

dia datang lagi.

dulu masa bujang,

saya tidak kisah sangat bila dia datang.

sekarang bini satu anak pula hendak masuk dua,

bila dia datang,

saya harus akur.

saya harus rela.

saya harus gembira

kita hidup bermasyarakat,

kita hidup bermuafakat.

kita hidup bersaudara.

dia makin dekat,

dia makin rapat,

saya intai isi dompet.

insyaallah cukup.

dia berada depan saya.

saya senyum.

saya ucap selamat datang.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
selamat datang hujung tahun,

selamat datang cuti sekolah,

selamat datang jemputan kahwin.

selamat datang tok mudim.

selamat datang.

ini baru jemputan dari kawan-kawan.

saudara belah sini belah sana belum kira lagi.

keh keh~

96 comments

18 November 2011 8:09 PG

chopppp

18 November 2011 8:09 PG

yes.. first time dapat komen kat blog bujalllllll

ye ye......

18 November 2011 8:10 PG

bujal.. nak kak ayu tambahkan ker??
kad kat sini untuk 19 dan 20 hb ada 6...
nak tolong hulur2kan RM...
hhehehe

18 November 2011 8:11 PG

rezeki tu, rezeki makan sedap² :)

18 November 2011 8:14 PG

begitulah putaran alam .. dulu orang menanam, sekarang mereka nak menuai pulak.

18 November 2011 8:16 PG

memang betullah..banyak betul udangan kerja kawin..orang dah jemput kita kenalah hadir kan jika tiada halangan..nanti bila turn kita buat orang tak datang pulak nanti

18 November 2011 8:19 PG

nti majlis sy jgn lupa~~
keh2..

18 November 2011 8:22 PG

@Citarasa Rinduan

peh~~~6 tempat tu~~keh keh~~

18 November 2011 8:22 PG

@kucingorengemok

ada tak kenduri kawin yang hidang lambchop?

18 November 2011 8:23 PG

@al-lavendari

saya punya turn menuai jauh lagi~keh keh~

18 November 2011 8:23 PG

@kak ina kl

sebab tu la kita kena bermasyarakat kan makcik? he~~

18 November 2011 8:23 PG

@AYuNG

ah ye la kamu~~

18 November 2011 8:27 PG

dah cuti sekolah memang banyak aktiviti.
saya suka kenduri kahwin selepas tarikh gaji...
:D

18 November 2011 8:38 PG

hehe..adatlah tu..

tp skrg ni majlis kahwin bukan hujung tahun aje. Setiap bulan ada kadang tu..huhu

18 November 2011 8:39 PG

musim mengawan sudah tiba......

18 November 2011 8:39 PG

saya dah design kad kawin. tunggu time nak anto je. heheh~

18 November 2011 8:40 PG

ok lagi anak belum sekolah... bila dah start tadika je... hujung tahun lagi la beg duit tak duduk dalam kocek... memanjang keluar... ;p

18 November 2011 8:44 PG

suka entri kamu ni..kreatif..mulanya sy pikir dia yg dtg lg tu kwn kamu yg nk pinjam duit rupanya hujung tahun hehe..bijak kamu perdaya sy yerr

18 November 2011 8:47 PG

selamat bersalam kaut@kerok..heheheh!

18 November 2011 8:52 PG

lagi double triple sibuk bila adik beradik yang kenduri...

18 November 2011 8:58 PG

dah start dah jemputan sana sini...

18 November 2011 9:01 PG

hoyehhhhhhhh!~
dapat makan nasik minyak!
hik hik hik

18 November 2011 9:04 PG

11-11-11.

pak imam kawasan umah aku kawen baru.



.

18 November 2011 9:08 PG

@eLL

he~~bagi yang kita mampu~~

18 November 2011 9:09 PG

@~ yus ~

tapi yang paling banyak ofkos ujung tahun~he~~

18 November 2011 9:09 PG

@kakngah

keh keh~~

18 November 2011 9:09 PG

@gadisBunga

serius?

18 November 2011 9:10 PG

@ejaMaria

da claim yang rm100 tu? he~~

18 November 2011 9:10 PG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

he~~ni namamya entri tak terduga~

18 November 2011 9:11 PG

@kaklong

saya salam je la~~kerok belum masa lagi~keh keh~

18 November 2011 9:11 PG

@~mrs azmi~

adik bveradik kan? he~~

18 November 2011 9:11 PG

@dwaty

kamu bila plak? he~~

18 November 2011 9:12 PG

@miloais

sekarang trend nasi hujannpanas~~he~~

18 November 2011 9:12 PG

@tasekM

masih bernafsu lagi ah kiranya tu~keh keh~

18 November 2011 9:14 PG

kalau jenis parent yang bijak , tiap tiap bulan dia akan menabung untuk simpanan dihujung tahun

18 November 2011 9:15 PG

insyaAllah jimat makan lunch sebulan..hehe

18 November 2011 9:20 PG

bulan 12 ni bulan kritikal Gua dengan macam2 tugasan, bleh lari sikit keh3

18 November 2011 9:41 PG

musim cuti sekolah ni....biasalah tu

18 November 2011 9:44 PG

kaklong juga mahu jemput kamu. tunggu!

18 November 2011 9:58 PG

todiaaa makin gemok la bro cuti sekolah ni

18 November 2011 10:10 PG

bila tah saya nak kahwin pulak haha

18 November 2011 10:19 PG

bila dh cuti sekolah macam2 la yg dtg =)

18 November 2011 10:19 PG

bila dh cuti sekolah macam2 la yg dtg =)

18 November 2011 10:23 PG

hujung tahun memang musim orang mengawan..kihkihkih..

kena menabung dari awal tahun kalau dapat jemputan banyak macam ni..

18 November 2011 10:31 PG

ingatkan sapa yang datang. rupanya, ujung tahun yang sarat dengan segala majlis dan acara.. hihi..

gB : seriuss?? Alhamdulillah.. :)

18 November 2011 10:54 PG

sbb tu jgn dibuang sampul duit raya lebih2..

18 November 2011 11:12 PG

rezeki dtg & pergi bakal dtg kembali...

18 November 2011 11:13 PG

aku harap aku tak terima kad walimatul urus kau pulak nanti....~haha

18 November 2011 11:13 PG

Murah rezeki ngan majlis kawen dpt makan free..dan dpt memeriahkan majlis kawan2kan..

Dah nak setahun insiden anak masuk jawi.. adess tak boleh lupa.. :)

18 November 2011 11:25 PG

hehehe... samalah dgn akak.. eh..eh.. akak pulak sekarang ni.. byk jemputan sana sini.. harap2 sempatlah pergi..

18 November 2011 11:48 PG

bila dia datang saya lari sebab nnt x terjawab bila kad nk menyusul kan..
hikhikhik...


*detik paling x best ialah hujung tahun time cuti skolah byk kenduri kawen.. adushhh..

18 November 2011 12:08 PTG

tahun ni turn anak sulong MDT renjis2 dipilis di potong

tp x dapat nak balik meraikan..sob..sob..sob..

18 November 2011 12:23 PTG

kehkeh. abam bujal tanok kawen lagi 1 ke?
kehkeh

18 November 2011 12:40 PTG

Orang design kad buat duit musim ni, tahu!

18 November 2011 1:53 PTG

haha tokmudim skali

18 November 2011 1:54 PTG

yang menghulur senyum sumbing, yang terima senyum lebaaaaaaaaaaaaaar...

18 November 2011 2:10 PTG

@pB

gaji cukup makan kak~~haih~

18 November 2011 2:10 PTG

@amirah

sapa yang anak ramai memang jimat! keh keh~

18 November 2011 2:11 PTG

@ORLANDO AHMAD

ah ko bixi macam najib~

18 November 2011 2:11 PTG

@azam

time cuti barulah meriah ye tak? he~

18 November 2011 2:11 PTG

@NM02

adik kaklong?

18 November 2011 2:12 PTG

@Wadi AR

keh keh~~tu la pasal~

18 November 2011 2:12 PTG

@Peah Glemer

dr rozmey ada kosong lagi ma~~

18 November 2011 2:13 PTG

@Munnafendy

he~~tiap minggu ada kenduri~

18 November 2011 2:13 PTG

@Rai

duit tabung tak cukup bulan pun da kena korek~~keh keh~

18 November 2011 2:13 PTG

@Anaa

sama2 tunggu kad GB~he~~

18 November 2011 2:14 PTG

@Hidemichi

keh keh~~kat tempat aku bagi pakai sampul surat~

18 November 2011 2:14 PTG

@:: Mrs.Eady ::

insyaallah~he~~

18 November 2011 2:15 PTG

@Daddy Ziyyad

keh keh~~tu cari sakit~~

18 November 2011 2:16 PTG

@Rinna

sapa anak ramai untung la~~

18 November 2011 2:16 PTG

@rATu kEBaYA

saya dilema yang jauh2 ni~he~~

18 November 2011 2:17 PTG

@*SiRibenMerah

tu soalan masa bujang~bila da kawin diorang tanya bila nak ada anakplak~~kehkeh~

18 November 2011 2:18 PTG

@makdara TERdiva

la~~apa pasal?

18 November 2011 2:18 PTG

@Abang Zam

gile ko! keh keh~~bini aku baca sini tahu!

18 November 2011 2:19 PTG

@gedek!

keh keh~~potostat sudah~

18 November 2011 2:19 PTG

@EZAN IDMA

sakit wo~~~

18 November 2011 2:19 PTG

@a.z.r.i.n.a.03.07

he sampai masa turn kita plak~~

18 November 2011 2:49 PTG

lepas beranak aku tak makan nasik kenduri lagi.. jaga lah perotttt... aku akan makan bersungguh2 nanti.. haha

18 November 2011 3:12 PTG

sy suka g makan kenduri..sb x payah nak pk nak makan apa hari tu..kekeke...

18 November 2011 4:11 PTG

selamat datang uban baru...hehehe

18 November 2011 4:11 PTG

ko kawin kali 2?hehehe

18 November 2011 5:14 PTG

dia datangggg...
dgn lenggang-lenggoknyaa!

hahahaa..

kita baru satu kad jemputan.. kenduri esok 19/11

18 November 2011 5:23 PTG

insyaAllah rezki kite akan dua kali ganda murah :)

18 November 2011 7:26 PTG

kawan-kawan aku juga bersepah nak kawen hujung tahun n bulan nih.wah,aku bila lagi..haha

18 November 2011 8:41 PTG

ya.. hujung tahun semakin hampir.. awal muharram dalam kurang sepuloh hari..

semangat tahun baru hijrah di hujung tahun masehi...

18 November 2011 10:23 PTG

Byknyer kad. Nampak gaya byk la pulus yg keluar

18 November 2011 10:32 PTG

tak suka layan sangat dgn org nak kawen ...kalau kita yg kawen ok la...hehe

19 November 2011 1:12 PG

Masa awak sanding dulu pun, awak harap orang datang tengok awak tersipu malu dalam hensem yang terkawal, kan? kan?

so sekarang, nak buat kedekut plak? hehehe

19 November 2011 1:48 PG

besla knduri. bleh mkn free tp byr

19 November 2011 1:49 PG

jemputan kahwin
beri sahaja gula atau susu pekat manis
>_<

19 November 2011 7:10 PG

1 keping kad sama dengan suku inci boroi perut naik, caya dak bujal? Hihi saja nak menakutkan awak...

19 November 2011 10:04 PG

:D
selamat berkenduri!

19 November 2011 11:34 PG

musim mengawan. keh3

19 November 2011 10:34 PTG

=) selamat hari tandas sedunia..



pstt.. kamu yg memberitahu sy satu ketika dulu..=)

20 November 2011 11:50 PG

nikmati hari itu dengan perasaan gembira! hehe.

20 November 2011 11:15 PTG

muafakat membawa berkat, melayu tak pe lagi , kalau cina paling kurang RM50 :)

Catat Ulasan