Selasa, 20 September 2011

rumusan/keputusan

Photobucket

tidak susah untuk meneka orang yang kali pertama menaiki feri.

Photobucket

tidur,tidur,tidur dan tidur.

Photobucket

mencari santapan melayu di batu feringhi adalah kesukaran.
tapi ada sebaris warung berdekatan petronas yang makannya banyak yang sedap-sedap.

Photobucket

atas bukit bendera tiada apa yang menarik.
kebanyakan cuma jakun hendak naik keretapi mendaki bukit.

Photobucket

tempat tidur kami disyorkan oleh cik ina
puas hati sangat.


Photobucket

nasi kandar line clear.
mula-mula putus semangat bila barisan menunggu amat panjang.
kemudian saya tabahkan hati.
kenikmatan selepas lama beratur adalah amat berbaloi.

Photobucket

mamaainul rambang mata lihat tudung.
di belakang bangunan arked ada jual bihun sup siam yang amat sedap.

Photobucket

penggunaan petrol cuma RM 140.




KEPUTUSAN.

7

17

27

37

47

siapa yang kena tolong datang rumah saya ambil barang.

keh keh~

*emel butir-butir ke bujal.x@gmail.com

48 comments

20 September 2011 8:41 PG

Bujal, nanti kamu dah dpt alamat DaddyZ, kamu pass dkt saya gak eh, saya nak hantar fm dia. DaddyZ saya mahu add kamu, hehehe

20 September 2011 8:44 PG

ishhh, xmenang lagik!

kenapa upload gmba guna photobucket, xdpt nk tengok gamba...line opis kedekut!

hehe~~

20 September 2011 8:44 PG

waaa...pergi berjalan2 rupanya..alahai, tak de rejeki nampaknya ni..ermm

20 September 2011 8:44 PG

cik lurpak, awak bila balik uk? hehe, meh berbual² kat sini ;)

20 September 2011 8:46 PG

takde rezeki...

nnt masuk gambar byk2 lagi sbb saya akan ke sana

20 September 2011 8:56 PG

lama banget tak makan nasik kandar
last jalan2 makan angin kat penang tahun 2004... lama tu!

jauhnya uols jalan2 makan angin... sampai ke pekan rabu!

ps : welcome back!

20 September 2011 8:57 PG

MASIH TAK ADA REZEKI KAT RUMAH BUJAL...!

20 September 2011 8:58 PG

Penang....
here makcik pun nak come...
heheheheh...
makcik pun nak ke Penang jumaat ni..
makan nasi kandar lebuh union...

20 September 2011 8:58 PG

YG NI NGAN PLK NO.7


TAPI YG DULU TU LEBIH SETAPAK DAR DZ..HhUHUHU

20 September 2011 9:00 PG

tak pegi bazaar chowrasta?
saya suka cari jeruk salak dgn buah kabung kat situ... murah... ;p

20 September 2011 9:03 PG

seronoknya jalan-jalan..dah lama x pegi penang..bukit bendera x penah jejak pon..

dah agak sy x dpt fm tu :(..xda rezeki

20 September 2011 9:06 PG

Teringin nak jalan Penang. Mcm seronok je. Tapi klu g sane, nak cari pe? Setakat makan nasi kandar je ke? Kalau nak cari tudung, kat masjid jamek pun ade....Mmm, Bukit Bendera tu best ke? Bujal kate takde pape...

Alamak! Takde rezeki nak dpt souvenir dr Bujal. Heheheeh!

20 September 2011 9:12 PG

Eh! mak teringin nak ke rumah kamu di Klang. Bila mak boleh datang? :)

20 September 2011 9:15 PG

alahhhhhhhh...
akak lambat tau laaa bujal....huhuhuhu....
klang?????
alahaiiiiii....
nnt kl akak g sana akak singgah laa umah boleh...akak nak jumpa ainul dan mamainul....boleh laa kl nak bawak kek...heheheh

20 September 2011 9:23 PG

jakun ye?

kalau queue tak panjang, sure beli tiket ;)

20 September 2011 9:39 PG

ellluuuuuu.....

cantik gambar...
ala ala retro...

20 September 2011 9:39 PG

gambar-gambar kamu kelas profesional tahu? :D

20 September 2011 9:44 PG

tu ikhlas ke tak ikhlas nk bg barang tu...



:)



.

20 September 2011 9:46 PG

- pernah makan kt line clear...pastu nampak 'mickey mouse' yg sgt besar...huaaaaa...rasa cam xleh telan nasik kandar tu...(mamak food not my taste!!!kehkehkeh)

20 September 2011 9:46 PG

suma gmbr cantik2!.. suka tgok..

:)

20 September 2011 10:00 PG

alamak..termiss..cis2..

orang yg dh naik feri byk kali pun tetap suka dok kat situ..hehehe..

20 September 2011 10:08 PG

wahhhh..percubaan sy yg pertama menjadi!

sy anggap hadiah sempena bulan kelahiran...kih kih kih

tenkiu bujal!

20 September 2011 10:14 PG

wahhhhh..sakan nohhhh...

20 September 2011 10:14 PG

Tidur macam ainul tu yg paling best...

20 September 2011 10:36 PG

kami pun antara yg jakun nak naik keretapi bukit bendera tu hehe

20 September 2011 10:59 PG

sy suka caption yg gambar first tu..kekeke...

20 September 2011 11:14 PG

owh, chanteknye...

20 September 2011 11:32 PG

waaaa~
nomot 47 tu..
peh

20 September 2011 11:35 PG

gagal lagi .....

20 September 2011 11:35 PG

sekali tembak dah kene..
ada darah2 sap soter ni

20 September 2011 12:00 PTG

betul la bujal..

mmg penang susah jumpa pure malay punye food kan

terasa lak sya tgok part 1st time naik feri tu...ekekeke

20 September 2011 12:11 PTG

Hahaha..pakcik menang lagi...pakcik hebat!!! Hahaha..

eh Bujal, akak ipar aku nak beli lah ipad cina made tu, utk anak dia..boleh beli lagi satu tak? nanti kita jumpa..

20 September 2011 12:13 PTG

terlepas lgi adiah dari Bujal...bila lah makchik nak dpt neh..makchik dah semakin uzur....Penang Destinasi pilihan makchik yg ke se10....

20 September 2011 12:17 PTG

Terlepaslah.. aduhai...

20 September 2011 12:46 PTG

Kamu tidor atas sofa...?

20 September 2011 12:56 PTG

kau orang tahu tak nasi kandar adalah makanan paling sedap?!

tensen tensen tak boleh makan!

20 September 2011 1:23 PTG

takde rezeki dapat
ole2 dari bujal...huhu

pi alor star juga ke
murah minyak tuh :)

20 September 2011 1:31 PTG

kat opis tak dapat nengok gambar tu.. jadi takleh nak komen sangat.. nanti jadi syok sendiri..
ni kena tengok kat umah jawabnya..

tahniah buat yang menang.. ;)

20 September 2011 1:31 PTG

seronoknya jalan2 , saya ke penang dah banyak kali tapi sekali pun tak pernah singgah bukit bendara lagi huhu...


http://www.sinarraudah.com/2011/09/kisah-adik-nur-alia-nabilah-dari.html

20 September 2011 2:19 PTG

faveret gua nasik kandar

20 September 2011 3:32 PTG

tak pernah lagi jejak kaki kat penang.....

20 September 2011 3:48 PTG

aku terlepas n3 ko tu...bila tgk, nama aku tak payah join contest ko tu...

yeyyy!!

tengs bro!!

20 September 2011 5:32 PTG

yeah..yeah..!!

den menang..!!

yeehaaaaaaaa..adiba..adiba..andrey..!!!


kehkeh..ngan riaknya sata email nanti yek..

*kengkawan, sila jgn jeles hokay..! hikhik

20 September 2011 6:40 PTG

satu rumusan yang padat..

20 September 2011 8:11 PTG

bujal cik ina suka bukit bendera bukan sebab keretapinya tapi restoran david brown di puncak.

20 September 2011 8:19 PTG

tak baik tau cakap orang jakun .

20 September 2011 8:20 PTG

ah kalau republic komen gaya macam tu , memang la menang kan ! uih~


*protes*

21 September 2011 5:36 PG

memory dipenang..
aduhai................

3 tahun disitu,. banyak kenangan..

Catat Ulasan