Jumaat, 22 April 2011

tidak sedar.(untuk saya dan semua)

celik mata.

6.30 pagi.

masuk bilik air.

termenung.

"ah~~kemudian boleh mandi~"

berwuduk.

sarung kain.

sarung singlet.

angkat takbir.

lepas salam kedua.

berdoa :

"ya Allah ya tuhanku.Kau tahu apa yang aku mahu doakan.amin."

sambung tidur.



8.30 pagi.

mandi.

sabun wangi-wangi.

syampu wangi-wangi.

sut giorgio armani.

sembur dengan hugo boss.

jumpa orang besar.

mahukan sesuatu.

kemuka kertas cadangan.

berkajang-kajang.

.
.
.
.
kadang-kadang tidak perasan.

orang berdiskriminasi dengan tuhan.


hari ini hari jumaat.


nota :

1.saya tandus idea.tampalan hari ini adalah ulang siar.tampalan asal boleh dibaca di sini.

2.terima kasih lagi kepada mommyfara kerana buatkan saya kepala blog baru.yay~


.

56 comments

22 April 2011 7:59 PG

Assalamulaikum bujal.

semoga hari jumaat ni menjadikan hari yang bermakna buat hidup ko.

letak kat luar dapur , tapi bertembok batu.

22 April 2011 8:02 PG

Tukar header lagi....:)

Tadah tangan mohon pada Allah sebab kita tak nampak Allah dgn hati kita.

Jumpa org besar sebab mata/hidung dia dan mata/hidng kita bertembung. Kenalah wangi-wangi...

Meamng kita ni tak patut. Kena ubah....

22 April 2011 8:05 PG

pisang tu boleh buat cekodok~

salam jumaat~

22 April 2011 8:08 PG

nak jumpa allah..pakai telekung yang sebulan skali basuh..

itu sy, hehe

jumpa org besar..wahhhh...

22 April 2011 8:11 PG

bujal...
wowowo... hebat tu..
giorgio armani dan hugo boss..

22 April 2011 8:20 PG

nak semayang subuh dah cukup bagus

22 April 2011 8:20 PG

salam jumaat

betul. selalu diskriminasi dengan Tuhan.

Saya selalu kdg-kdg hari cuti, tak cergas langsung nak solat.

tapi bila nak nge-date, humppp kemain. *dosanya*

22 April 2011 8:26 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

kalau da nama pencuri~~letak dalam lubang jamban pun dia cari~haha~~

22 April 2011 8:26 PG

@Kakzakie

saya jarang wangi2 sekarang~he~~

22 April 2011 8:27 PG

@gadisBunga

buat banana split la~haha~~

22 April 2011 8:27 PG

@Cik Cempaka

jumpa orang besar pakai telekung kah?he~~

22 April 2011 8:28 PG

@Ibu n Abah

kadang2 pakai sut dunhill~~haha~~

22 April 2011 8:28 PG

@kucingorengemok

daripada mereka yang malas semayang~kan kucing kan? kan?

22 April 2011 8:29 PG

@eLL

tu yang bersiap sampai 2 jam~kan kan? haha~~

22 April 2011 8:29 PG

Telekung murah...material cotton biasa berbanding baju kurung raya....
sutera cina grade A....

22 April 2011 8:31 PG

@Eye_nee

telekung jangan pakai yang mahal2~nanti orang yang semayang belakang tak khusyuk~~sebab jeles~haha~~

22 April 2011 8:41 PG

nak doa, kena la sebut dengan jelas, terang dan nyata.. kalau tak, nanti Allah bagi pun ala kadar aje ;)

selamat bersolat jumaat dan akan pisang free! (kalo takmo pisang tu, bak sini!)

22 April 2011 8:42 PG

pisang?

errr.

telekung mahal t wat org jd riak.

haha.

22 April 2011 8:47 PG

Pakcik tak punya singlet,

walau sehelai hanya...

22 April 2011 8:50 PG

@h4ni3

oh pisang tak ble kongsi ok? haha~~

22 April 2011 8:50 PG

salam bujal,

tergelak sakit perut den tau

baca doa yang bujal doa tu..

ringkas betui no..


^_______________~

22 April 2011 8:50 PG

@Kebaya Sendat Sepatu Merah

asal bersih suda~kan kan?

22 April 2011 8:50 PG

@gedek!

saya banyak~nak pinjam?haha~~

22 April 2011 8:51 PG

@Ati Masrif

itu doa orang malas~haha~~

22 April 2011 9:13 PG

Salam Hari Jumaat! Hari yg penuh dengan senyuman =)

Sama-sama! Kalau nak lagi, ckplah ye?

22 April 2011 9:21 PG

bro..jangan cengghini bro...

mcm tak stabil je...rindu nak pi kursus lg erk hehehehehee

22 April 2011 9:28 PG

@Mommy Fara

mommy~kalau ada masa buatkan untuk blog saya yang satu lagi ye!tq~

22 April 2011 9:29 PG

@sahromnasrudin

jiwa tengah kacau~haha~~~

22 April 2011 9:42 PG

memang ketandusan idea bila penghujung hari bekerja...

22 April 2011 9:44 PG

@rATu kEBaYA

nasib baik saya ada tabung idea~~time sesak2 bole korek~haha~~

22 April 2011 9:54 PG

wah siap bersut bagai..tapi nak jumpa tuhan.. pakai singlet koyak koyak..ish.ish..

22 April 2011 10:33 PG

saya perasan.
kita memang tidak adil.

22 April 2011 10:36 PG

ada masa kita jadi blur nak buat apa hari ni, nak cite apa dalm blog hari ni, ada masa terlebih2 idea yang ada..

psstt: sedapnya kalau dapat pisang tu..

22 April 2011 10:41 PG

salam jumaat bujal!

pisang?ehem.hahahahaa


erghhh..entry ni tepat kena dahi..

22 April 2011 11:00 PG

@Cik Pah

saya pakai jubah~haha~~

22 April 2011 11:00 PG

@tupaimerah

keadilan susah mau jumpa~

22 April 2011 11:01 PG

@aizamia3

saya hari2 blur~~haha~~

*selamba la gi masjid~hari ni ada pisang free~~~

22 April 2011 11:02 PG

@FAR

sakit tak dahi kena tuju? haha~~

22 April 2011 11:17 PG

jumpa tuhan pakai pakai selekeh, jumpa client pakai cantik. padahal client tu pun hamba tuhan...haisssss...

~jangan lupa bersedekah di hari jumaat..amat besar pahalanya..tu pasal org berlumba lumba letak pisang! haha~

22 April 2011 11:36 PG

hari jumaat ... ada kenduri pisang kat mesjid

22 April 2011 12:49 PTG

selamat makan pisang Dek!!

22 April 2011 12:58 PTG

bese kalo pagi jumaat..memang org laki suke mandi pakai sabun wangi-wangi(sambil tersenyum puas)....huhuhuuhuhuhu....keh..keh..keh....

22 April 2011 1:01 PTG

bila tengok gambar pisang tu..teringat masa hantarkan pisang di masjid tudm, sg besi...pak imam gurau2 dgn kami..napa asyik sedekah pisang je..ingat kami monyet ke..lenkali hantarlah anggur ke, epal ke..sedap sket..hahaha..kami gelak jelah..tau pak imam tu gurau2 je..bos sylah..rajin sedekah pisang di masjid tudm..

22 April 2011 1:27 PTG

alaa...siaran ulangan..keciwa. dah siap mkn pisang? *wink*wink*

22 April 2011 1:47 PTG

bujal pegi keje pakai suit armani?
kalah DO klang nih.

22 April 2011 2:31 PTG

@Daddy Ziyyad

hari ni kat masjid ada anggur~haha~~

22 April 2011 2:32 PTG

@Chik Att

ada tak masjid yang sedekah pisang tanduk?he~~

22 April 2011 2:32 PTG

@DrSinga

jom ah join sama kakak?

haha~~

22 April 2011 2:33 PTG

@Hantu Kak Limah

ceh~~pagi ni saya mandi tak senyum pun?

haha~~

22 April 2011 2:34 PTG

@Dee

suruh bos beli limau plak~haha~~

22 April 2011 2:34 PTG

@fISZ

gersang idea~~~~~~~haha~~

22 April 2011 2:35 PTG

@SyidaGorjes

saya pakai kain pelikat je~~haha~~

22 April 2011 4:09 PTG

patut lar mcm penah baca.lol


header yg simple, but still smart~

22 April 2011 4:12 PTG

@eiffel

camtaek kan? lol~

*saya konsep minimalis~~yay!

22 April 2011 5:55 PTG

masjid kat usa bagi daging kambing kita asyik pisang

23 April 2011 12:28 PTG

err terasa.. doa tu lebih kurang je.. huhu.. okay paham.. lepas ni tak nak diskriminasi lagi kalau boleh

Catat Ulasan