Rabu, 20 April 2011

pesan orang lama.

semalam duduk-duduk dengan abang hambali.

cerita punya cerita.

masuk topik cinta.

abang hambali bagitahu.

masa mula-mula jumpa bini.

dia kentut tanpa tapis.

bunyi dan bau puaka kata abang hambali.

kali kedua jumpa.

bini abang hambali pula makan macam orang kena rasuk.

lepas itu abang hambali cakap :

"masa belum kawin bila tunjuk kebaikan,jangan abaikan keburukan.tunjuk semua sekali.mana yang buruk sangat tu,cuba-cuba lah ubah sama-sama.mana belen yang tak memudaratkan tu,redha je.buat perencah kawin.insyaallah jodoh panjang."

"tapi bang sekarang susah nak jumpa kapel macamtu"

"memanglah.sebab korang bacul.cover macho je lebih.kawin sebulan pastu cerai."

menusuk sampai ke tulang hitam.

sekadar hiasan.


*abang hambali amat anti dengan pasangan belum kahwin yang selalu panggil papa mama.

"kemaruk sangat."

kata abang hambali.

92 comments

20 April 2011 8:24 PG

haha..papa mama

20 April 2011 8:32 PG

kite pun slalu kentut depan tunang. bila dalam keta kita cakap "awak, saya nak kentut besar". Dia pun senyum seraya menurunkan cermin keta. Legaaa...

itu belum adap makan dan menguap depan dia. memang tak pakai tapis punye...

insya allah kalau betul kata abg hambali...

20 April 2011 8:33 PG

Ko Dulu masa kapel cam ner Bujal...Bacul ker tidak....Ke dah siap panggil Mumi Dedi...

20 April 2011 8:37 PG

Abang hambali macam kakak juga. saait telinga buat yg belum menikah guna gelaran macam org dah menikah....

20 April 2011 8:39 PG

saya tak cover pun.. hahahah.. klu control cun nanti kawen hilang cun dah... gelak besar jelah....

20 April 2011 8:45 PG

yang dah kawin panggil papa-mama pun rasa meremang bulu tengkuk kalau dengar

20 April 2011 8:49 PG

@intan.maisarah

awak saya pun da ok da~~

20 April 2011 8:50 PG

@eLL

eeeee~~~busuk~hahaha~~

20 April 2011 8:50 PG

@Eye_nee

he~~time kentut saya kaver~~siap batuk2 kecil lagi nak tutup bunyi~haha~~

20 April 2011 8:51 PG

@Kakzakie

diorang praktis kot~haha~~

20 April 2011 8:52 PG

@rATu kEBaYA

gelak besar ok.

kentut besar?

20 April 2011 8:54 PG

@kucingorengemok

kalau panggil ibu abah geli tak?

he~~

20 April 2011 8:58 PG

kannnn..masa bercinta sume indah..lepas kawen..menyesal tak sudah..

ewah..pantun plk.ekeke

20 April 2011 9:01 PG

xbercinta.so xtau nak komen apa.

tapi ni kiranya tips lah. Lepas ni boleh la kentut sesuka hati.

Bujal punya tips. LOL

20 April 2011 9:01 PG

bukan takat papa mama, B ayang lah, abang sayang lah.. ekekeke..

20 April 2011 9:09 PG

@h a n i e

kalau betul jalannya insyaalah panjang jodoh~~he~~

20 April 2011 9:10 PG

@Raihana Izzati

kalau bf marah,marah dia balik.macam la lu kentut diam2~~cakap denagn dia~haha~~

20 April 2011 9:10 PG

@- GC -

saya panggil abang sayang masa kapel~~he~~

20 April 2011 9:29 PG

bujal...
pernah dgr kapel blm kawin dah panggil papa mama...
betul...
hayat cinta mereka pun tak lama...
tapi ada kapel tu kan...
panggil ayahnya/abahnya dan emaknya... (lepas kawin) kekal... sampai tua...

20 April 2011 9:34 PG

Pasangan yg belum kahwin dah panggil papa dan mama tu pasangan duda dan janda kot

hahaha

20 April 2011 9:47 PG

mereka mau anak sangat
itulah pasal
hoho
X)

20 April 2011 9:47 PG

@Ibu n Abah

saya suka panggilan ayahnya emaknya~~nampak sweet~~

20 April 2011 9:48 PG

salam,
semuga perkahwinan kamu kekal sepanjang hayat nak..

20 April 2011 9:49 PG

@Yunus Badawi

takpun masing2 nama papajon dengan mamason kot~haha~~

20 April 2011 9:51 PG

@Sayid Ann Ima

he~~bila da kawin nanti panggil kau aku je~~

20 April 2011 9:52 PG

@kakpah

insyaallah~~tq makcik~~

20 April 2011 9:54 PG

emmm... bole geng dgn abg hambali... meluat dgn gelaran papa mama... belum ape-ape dah ngade-ngade... ceh...

20 April 2011 9:56 PG

haha
betul 2
saya sokong
hoho
X)

20 April 2011 10:00 PG

sangat menggiurkan.
itu cincin idaman saya.


p/s.
gedix la sapa yg 'papamama' sblm kawen. serious!

20 April 2011 10:01 PG

kita yang dah kawin tapi belum ada anak ni pun rasa pelik nak panggil papa-mama

20 April 2011 10:01 PG

CA pun meluat ..
meloya ... geli lubang telinga...

20 April 2011 10:02 PG

@ejaMaria

he~~saya takdela meluat sangat~tapi kekadang tu geli jugak~haha~~

20 April 2011 10:03 PG

@Sayid Ann Ima

tapi untuk lebih harmoni panggil lah elok2~~he~~

20 April 2011 10:04 PG

@tupaimerah

apalagi~suruh sang abang belikan satu~haha~~

20 April 2011 10:05 PG

@~mrs azmi~

saya masa baru kawin panggil abang sayang.da ada anak sorang panggil ibu abah je~~he~~tapi kekadang abang sayang jugak~~

20 April 2011 10:05 PG

@Chik Att

rasa nak bahasakan je kan? kan? haha~~

20 April 2011 10:06 PG

hambali? teringat cinta lama. ahakss

20 April 2011 10:12 PG

smalam br borak2 dgn sorang kakak..

kate dia,
"mase bcinta yg nampak baik aje..once bila dah nikah, 6 bulan pertama dok berkonflik, sbb mase tu baru nampak yg buruk aje, dah terkeluar kburukan2 dia.."

hehe.. so kne jadi diri sendiri la kan even waktu hangat bercinta..buruk n baik same2 tunjuk..

20 April 2011 10:12 PG

@NM02

ceh~down memory lane plak dia~haha~~

20 April 2011 10:16 PG

@Mutiara Bernilai

sebab tu lagi elok bercinta baru kawin kot??he~~

20 April 2011 10:19 PG

papa mama? b4 kawin ?

gelenyah !!
cair taik telinga den dengar...

20 April 2011 10:22 PG

@DrSinga

kakak dulu time kapel panggil apa?

kau aku je kah?he~~

20 April 2011 10:39 PG

husband kita tak pernah cover kalau kentut masa bcinta dulu.especially kalau dalam kete,dia sengaja lock tingkap nak bagi kita pengsan okeh!

20 April 2011 10:41 PG

makcik pun tak suka.nak keluar tahi telinga .maaflah sape kapel yang panggil papa mama tu.

20 April 2011 10:48 PG

bukan takat geli telinga jahhh
rasa nak muntah wok-wek sekali...
bila dengar pasangan bercinta nowadays

baru bercinta gatal bijik nak panggil
mama - papa - segala...

macam lah tido sekatil sebantal

20 April 2011 10:49 PG

@SyidaGorjes

cuba sedut dalam2~~he~~

20 April 2011 10:49 PG

@Cik Ina minat Do do Cheng

makcik pesan kat yuyi tau~~jangan berpapa mama time kapel~he~~

20 April 2011 10:50 PG

@miloais

eh~~ada yang tido sebantal hapa~~~he~~

20 April 2011 11:51 PG

yeah!pesen kwn aku la 2.1st date da kentut curi2 katenye.tetiba da bau je.hahah!

20 April 2011 11:54 PG

@aleen aiden

eleh~~kawan ke kamu sendiri?

haha~~

20 April 2011 11:57 PG

jgn kata abg hambali jek anti..
aku pun sama anti..

geli-geleman tau..

20 April 2011 11:59 PG

@PUTUBAMBU

haha~~gi fb buat page kami anti papamama~haha~~

20 April 2011 12:28 PTG

geli sungguh laaa paggln cmtu.rileks sudahh.guna kau aku pun takpe.hahaha.baru best!:D

20 April 2011 12:30 PTG

@FAR

sedang hangat bercinta~~manada geli~~cuba kalau putus~panggil babi sial je~haha~~

20 April 2011 12:30 PTG

dah masuk dunia perkahwinan..baru lah kenal botol kicap ke botol cuka..

20 April 2011 12:33 PTG

@Cik Pah

kena pandai gaul baru sedap~~he~~

20 April 2011 12:57 PTG

kah..kah..kah...
papa...mama...makcik geli lah budak kapel form 3 panggil camtu....
banyak keburukan lepas laku makcik dh makcik tunjukkan semue tanpa tapisa pade mr badang..keh..keh..keh..

20 April 2011 1:01 PTG

pakcik paling loya bila tgk budak kapel sekolah form4 ke form 5, pakai baju sekolah..cakap papa mama nih...

kamu kentut bertapis atau tidak didepan mama ainul? :P

20 April 2011 1:05 PTG

@Hantu Kak Limah

mr badang punya buruk da nampak belum? he~~

20 April 2011 1:06 PTG

@Daddy Ziyyad

kentut saya selalu dalam silent mode~haha~~

20 April 2011 1:06 PTG

boleh buat kalau tak mahu cover macho..masalahnya yang pihak satu lagi tak cover mulut...

20 April 2011 1:10 PTG

jenis tak pemalu macam saya expose je..keh3

20 April 2011 1:14 PTG

@ghost writer

he~~mulut susah nak cover pakcik~~~

20 April 2011 1:14 PTG

@DuniakuAbstrak

he~~jangan expose kemaluan sudah~~

20 April 2011 1:39 PTG

hehe samelah kite..ibu abah. masa mula2 anak satu terbiasa panggil ibu abah. nak panggil abg mula tetiba terasa janggal .tp skrg ni biasakan balik panggil abg, sbb pernah ada terdgr org kata, nape bapak2 ni slalunye lepak kat kedai kopi. sbb kat situ org panggil abg, rasa mcm muda lg. kat rumah balik2 bapaknye aje..

20 April 2011 2:01 PTG

betul....mase cinta, pgl "ko aku" pun tak pe...mesra gak! wahahahahah!

20 April 2011 2:52 PTG

gue punx suka yg kontrol2 ni...mcmmana nak hidup bersama kalau semuanya lakonan semata?

gue pun geli yg berpapa mama...bila pulak pakwe dia jd papa dia?

20 April 2011 2:57 PTG

"tiada yang lebih jujur selain kentut kuat' ~ unknown

20 April 2011 3:34 PTG

yuyi brutal solo

20 April 2011 3:55 PTG

@fISZ

he~~alasan sungguh kukuh!

20 April 2011 3:56 PTG

@Mommy Fara

tak biasa ah~he~~

20 April 2011 3:56 PTG

@Chereta Chenta

diorang tengah praktis~~kena la faham~he~~

20 April 2011 3:57 PTG

@gedek!

setuju gila~haha~~

20 April 2011 3:57 PTG

@Cik Ina minat Do do Cheng

dia malu kot nak bagitau mak dia~he~~

20 April 2011 4:00 PTG

kalau ko belum kahwin makcik judukan ngan ko.sumpah dia cakap ngan makcik dia tak nak kahwin.

20 April 2011 4:53 PTG

@Cik Ina minat Do do Cheng

he~~belum sampai seru la tu~~

20 April 2011 6:00 PTG

nanti bila ainul besar, bila dia mula bercinta, kena pesan awal2 tau kat dia

hehehe

20 April 2011 6:20 PTG

terasa mau kawen. wee hoo!

ah celaka, sangat sweet gambar surat tu. =)

20 April 2011 8:06 PTG

takut terus tak jadi jer...nayala plak...

21 April 2011 2:25 PG

alaaa abg hambali niiii

ai baru prektis panggil ayah ibu tahu...benci lah!



...

hahaha

21 April 2011 2:43 PG

salam
bro hambali tu macam sedara gua je

21 April 2011 2:43 PG

salam
bro hambali tu macam sedara gua je

21 April 2011 2:43 PG

salam
bro hambali tu macam sedara gua je

21 April 2011 3:01 PG

yg paling tak boleh blah, "ibu ayah"....


euwwww!!!

21 April 2011 8:01 PG

@h4ni3

haha~~nanti dia maerah saya macamana?

21 April 2011 8:01 PG

@HEROICzero

sweet kan awak?

*wink *wink~

21 April 2011 8:03 PG

@IZAONLINESHOP

takpe~cari lain~haha~~

21 April 2011 8:03 PG

@BonekadalamChermin

bonbon sila jangan gedik ye~

21 April 2011 8:03 PG

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

da tanya da~~dia tak kenal pun~~haha~~

21 April 2011 8:04 PG

@DeLancrettLurpak

padahal dia masa kapel panggil mommy daddy~~haha~~

21 April 2011 4:51 PTG

perasaan dh cm celaka tu yg babi sial keluar.HAHAHHAA

22 April 2011 10:41 PG

rasa meluat, belum ada ikatan dah panggil mama papa.. alahai cam gedik je bunyinye.. kalau terdengar si couple panggil cenggitu, masa tu jugak terus berubah mimik mukaku ini... erkk...plzler korang..

psstt: suka bila dengar ayahnya, emaknya.. so sweet..

Catat Ulasan